Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21921 üzenetére

    Hogy mi az "ennek megfelelő", azt a vallás mondja meg. Abból meg van pár választék. (Lehet hogy fekete kakast kellene vágni Odinnak...)
    Vagy kitalálhatom én is ad hoc a megfelelőt?

    Ez igaz. Ahogy a széknél is rád van bízva, hogy balról kerülöd meg, jobbról, esetleg megállsz, megfordulsz, felgyújtod stb. A lényeg, hogy nem elég az információ, kezdeni is kell vele valamit.

    De az egyént annyi más hatás éri élete során, hogy ilyenkor nem lehet rámutatni 1 okra. Statisztikailag is vizsgálni kell.
    Egyetértünk. A lényeg, hogy nem csak "hagyományos" tudományos módszerekkel lehet vizsgálni a csodákat. (pl. Torinói lepel elemzése) hanem statisztikát, valószínűséget a képletbe bevonva.
    Az továbbra is fenntartom, hogy az nem vizsgálat, hogy kísérleti jelleggel 100x kérem Istent, hogy tegyen csodát, aztán megvizsgálom, hogy Isten nélkül a valószínűség számítás szerint hányszor következett volna be az esemény, mert nem veszem figyelembe, hogy mi van, ha Isten nem akar a kísérletben részt venni.
    De az már egy érdekes kutatás lenne, hogy megvizsgálom, hogy azok közül akik elzarándokoltak egy zarándokhelyre hányan gyógyultak meg az elmúlt x évben, és hányan gyógyultak meg spontán.

    Hamár csoda akkor kicsit off: Láttad a szerelembe gurulva filmet? Ott az ipse tolószékesnek adja ki magát, hogy egy tolószékes csajjal összejöjjön. Aztán beleszeret, s valahogy meg kéne szabadulni a tolószéktől. Azt találja ki, hogy majd elmegy Lurvba (francia film) s majd ott feláll, mintha csoda történt volna. El is mennek, de a pap kiszúrja, s mondja, hogy menjen be vele dumálni. Közli vele, hogy látja rajta, hogy nem béna, szóval, ha feláll, akkor megteheti, de tudnia kell, hogy akkor fotó lesz meg minden, az ismerősei is megtudják, a csodát, s le fog bukni. Úgyhogy a férfi meggondolja magát és hazamegy tolószéken.

Új hozzászólás Aktív témák