Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Füleske #21795 üzenetére

    A mondandód csak akkor állja meg a helyét, ha a vallást, vallásosságot, erkölcsöt rossznak tekintjük, és nem számolunk azzal, hogy más területen is képes az ember szélsőségesen megnyilvánulni, és ez által kárt okozni, vagy ha az ilyen károkat nem tekintjük problémának.

    Félreértés ne essék, mint mindenben a vallásosságban is lehet túlzásba esni. Az oltásellenesség is elég radikális, és súlyos következményei lehetnek. (Mostanság néztem az Elszánt diplomatát ami arról szól, hogy Afrikában az aidses embereket a gyógyszercégek kisérleti patkánynak használják, mondván neki mindegy, a konszern meg milliárdokat és éveket spórol. Ezért meg tudom érteni az oltásellenesek félelmét, csak a következtetésükkel nem tudok azonosulni.)
    Fényevés is extrém, volt, hogy gyerek ebbe halt bele, mert a szülei úgy gondolták, majd a napon jól lakik.

    De nézzük a "tudományos" életet is:
    Filmből vett példa Agymenők Leonard pszichológus anyjával való viszonya, hogy a bölcs nevelés keretében nem kapta meg a szeretetet, amire vágyott.
    Azok, akiket a tv nevelt fel, lassan itt a második generáció, akik már a dolgokra - s vele együtt az emberekre is - mint szolgáltatásra tekintenek. Akik mivel nem lettek fegyelmezve, nem tisztelnek senkit és semmit. Ez lenne a helyes? Az üdvözlendő norma?

    Nem tudom neked milyen volt a gyermekkorod, de én nagyon élveztem a hittant. Na jó nem is a hittan volt a legjobb, hanem előtte és utána a ping-pong csaták. Mikor olyan sokan voltunk, hogy volt aki már a szék fedelével ált be forgózni. A nyári hittanok, mikor a templomkertben cseresznyéztünk és játszottunk. Szerinted ez is az emberiség ellenes rémtett aminek az egyetlen célja az ártatlan gyermeki lélek megrontása? A kereskedelmi TV-k népbutító tematikájával nincs baj, mert az racionális gazdasági elvek menték operál?
    Mondok még valamit: A környezetszennyezéssel sincs semmi baj, mert az meg csak a fogoly dillemma egyenes következménye. Hogy közben az összefogás helyett a föld pusztul bele, nem gond, mert teljesen racionálisan történik a játékelmélet szabályai szerint.

    Ha hajlandó lennél elmenni egy templomba, vagy hittanra, lehet hogy meglepődnél, hogy ott nem agymosás zajlik. Elismerem vannak jó és rossz papok. Vallásról is lehet általános iskolás és phd szinten beszélni. Lehet, hogy az első hely még nem fog meg, keress fiataloknak( 16-50) szóló misét, bibliakört stb. Mert az általános szint neked lehet túlságosan leegyszerűsített, de általános iskolába is tanultam még olyat, hogy a háromszög oldalai a szögükkel arányosak, holott nem a szögükkel, hanem a szögük szinuszával, de az nem járt volna akkora plusszal. Az összeadásról is lehet úgy beszélni, mint egy függvény ami egy számpárnak egy számot feleltet meg, csak nem biztos, hogy egy elsős úgy meg tudná tanulni az összeadás lényegét.

Új hozzászólás Aktív témák