Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    Közben utánajártam jobban ennek a wifi kártya témának. A típusa TP Link tl-wn781nd, illetve Atheros 9485 chip van benne. Azt írják, hogy az egy antennás kütyük talán 40MHz-en tudnak 150Mbps-t, de nagyon sokan panaszkodnak, hogy bármit csinálnak, így is csak 65Mbps a sebesség. Nekem a hálózatot 65Mbps-nek írja a Windows 7, és 50Mbps fölé soha nem is megy fájl átvitelkor. A Windows 8.1 n-es wifi-t ír, ami röhejes, ha a sebességet nézzük. Hát azért felmegy az emberben a pumpa azon, hogy ráírják egy kártyára, hogy 150Mbps, és a harmadát is alig hozza... És akkor ez még a Windows, kipróbáltam Fedora alatt is, annál 24Mbps-t hozott. Azért ez több, mint elgondolkodtató.

    Ugyanezzel a hálózattal ha wifi helyett kábellel kötöm a gépet a modem-re, akkor egy szarul beállított samba server-ről is 680Mbps körül húzza az adatot. Olvastam, hogy lehet még tuningolni a szerver beállításain, szóval talán elérem még a 800-at is, meglátjuk. Elvileg a vinyó max 1040-et tud olvasni, az USB3 meg max olyan 1320 körül kommunikál BOT-al, szóval még egy darabig talán ezek nem limitálnak. A vége lehet, hogy az lesz, hogy hagyom a wifi-t a francba, átfúrom a falat, aztán átvezetek két kábelt a TV-nek meg a PC-nek. Olcsóbban jövök ki, mint egy ACs wifi kártyával, és a siker garantált. A wifit egyébként is a villámvédelem miatt erőltetem csak, hogyha esetleg a TV kábelbe csap, akkor ne vigye szét a PC-t, de talán túllihegtem ezt a kérdést.

    Na hát azért örülnék, ha valaki meg tudná erősíteni, hogy n-es wifin ez az új UPC modem egy komolyabb kártyával tényleg hozza a jó sebességértékeket. Legalább tudnám, hogy a UPC nem vert át.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák