- Akciófigyelő: Ingyenes a Cook, Serve, Delicious! 3?! az Epic Games Store-ban
- Hosszabb bemutatót kapott a FIFA 23, amelyben a játék részleteit láthatjuk
- Akciófigyelő: Humble Resident Evil Decades of Horror Bundle (PC)
- Premier dátumot kapott a Sonic The Hedgehog 3 mozifilm
- Mit várhatunk az új Saints Row-tól?
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Wiz Khalifa:] Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
racerx
őstag
válasz
zsolt19900 #55069 üzenetére
1.4T Scross , nem hibrid, 2019-es.
-
racerx
őstag
válasz
2ozzmexy #55081 üzenetére
Ha ez így egyebe 60 az nem sok. De a fékfolyadék 2 ezer, gyári olaj asszem 16 körül, levegő 8 ezer, pollen is legalább 5, olajszűrő 2, váltóolaj 12.. Ez 45 ezer anyag. 15 -ért meg dolgoznak vele, (ennyit bármelyik sarki szaki is elkér). Pesze, tudom tudom, 4000 km, meg van olaj 12 ezerért, pollen meg 2 ezerért, stb stb. Szóval ez így 60 ért kurvára nem sok, még suzuki árakon se.
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz
racerx #55084 üzenetére
Nem sokallom, nem erről szól a dolog, hanem arról hogy érzem a lehúzás szelét, és azt egy kicsit sem szoktam tolerálni.
Okés, eddig korrektek voltak, de most ezt így nem igazán vette be a gyomrom. Eddig az volt hogy "áh, felesleges, inkább ne nyúljunk hozzá", most meg hirtelen megtalálták a karbantartási utasítást és nem mehetek be, sőt le kell üllnöm a "váróban"!? Számomra ez fura. Eddig nem így álltak hozzá...
Mondtam hogy oké, de ott szeretnék lenni amikor ezeket cserélik, úgy felháborodtak hogy még én éreztem szarul magamat hogy egyáltalán megfordult a fejemben...A motorolaj még okés, kihúzom a nívót és látszik az igazság, a szűrők is még csak-csak megoldható, node a váltóolaj? a fékfolyadék? Mégsem feküdhetek alá ott a szalon udvarán hogy na nézzük már meg mit is csináltak... A fékfolyadékra rátöltenek egy decit aztán már észre sem veszi az ember.
Kérdeztem más szerelőket is akik nem márkaszerviz, kb már telefonban kiröhögtek hogy mit akarok én. Bosch Car Service szintén röhögött, nekik egy kicsit vastagabban fogott a ceruzájuk, ők 70-et mertek telefonban mondani minderre, maszek szaki behazudott 40-et, de ne vigyek semmit, majd ő intézi, mert van kedvezménye...Na, vélemény? Szerintem az igazság odaát van. Ezért döntöttem úgy ahogy, meg lehet vetni érte, de nem fizetek azért a melóért amit én is meg tudok csinálni... és akkor tudom hogy meg van csinálva. A váltóolajhoz hozzátartozik hogy nálam is akad a kettes hidegen, ezért szerettem volna cseréltetni nem gyárira, hanem az itt is sokat ajánlott Syntrans FE 75W-re.
De való igaz nem sok az ár, nem arról van szó hogy nincsen annyi a malacperselyben rá, hanem arról hogy lehúzást érzek és azt nem szeretem.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
racerx
őstag
válasz
2ozzmexy #55085 üzenetére
Jó értem én, csak mint tényt közöltem, hogy ha ezeket ennyiért kicserélik akkor tök korrekt. Ennyiért a sarki jóskapista se csinálja meg. Aztán ha az ember paranoiás, bizalmatlan, óvatos, és ezt meg azt lát, vél , gondol bele, az más lapra tartozik, azt nem lehet beárazni.
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz
racerx #55086 üzenetére
"Aztán ha az ember paranoiás, bizalmatlan, óvatos, és ezt meg azt lát, vél , gondol bele, az más lapra tartozik, azt nem lehet beárazni."
Így ahogyan írod, csak nem paranoia ez, csupán "egészséges önvédelemnek" merném nevezni. Nekem az jött le mindegyik beszélgetésből, hogy "gyere csak barát, kapsz egy olajcserét aztán fizethetsz". Nem tudom hány olyan autó van amiben ezeket ténylegesen cserélték is, ezért gondoltam hogy 4L olajért meg egy olajszűrőért nem fizetnék 60ezret, aztán megcsinálom én is itthon 15ből. Biztosan van aki ezeket becsülettel elvégzi, csak én nem akadtam még rá...
De mint ahogyan Gyöszörnek is leírtam, van itthon fékfolyadék (DOT4+), veszek még 4L olajat meg egy olajszűrőt és megoldom én, mégse 40-60ezer, a végeredmény meg kb ugyanaz lesz. A váltóolaj meg nem sürgős, csupán praktikus lépés lenne ha már egyszer a szervizben felemelik a kocsit...Ha meg ennyire bibliának vesszük a karbantartási utasítást akkor sokaknak 6 havonta kellene olajat cserélni, de erősen kétlem hogy ezt bárki is megtenné (biztosan van, de elenyésző lehet a számuk a többiekhez képest)
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz
AMD Power #55087 üzenetére
A rükvercre egy régi tippem van:
Ha nehezen veszi be, akkor tedd vissza üresbe, engedd el a kuplungot, nyomd ki újra a kuplungot és próbáld újra, japán és koreai autóknál szokott ilyen lenni, de nem tudom az okát. Gondolom úgy állnak meg a fogaskerekek. Az egyes esetén ugyanez. Vagy ha lejt ellenirányba egy kicsit az út, akkor sem szokott elsőre összejönni."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
tboldi
nagyúr
válasz
2ozzmexy #55089 üzenetére
A hátramenet nem szinkronizált (spórolás), ezért van ez, de gyakorlatilag minden manuális váltós autóra jellemző nemzettől függetlenül.
A fogaskerekek nem “állhatnak meg úgy”, mindig érintkeznek egymással, csak a kimenőtengelyen forognak el szabadon, ha éppen másik fokozat van kiválasztva.
[ Szerkesztve ]
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Kulcs nélkül indítós távirányító elemcseréjéhez van jó megoldásotok?
Használtam vettem az én scross-omat és az előző tulaj egész szépen szétb.szta a műanyagot. -
zsolt19900
őstag
válasz
racerx #55083 üzenetére
rendben köszi, már megijedtem
hogy nagyátlagban ennyit fog hozni a Swift
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Gyöször
aktív tag
válasz
_stick_ #55091 üzenetére
Hááát... Elég nehéz szétpattintani. Talán annyi, hogy meleg helyen legyen sokáig a kulcs. Egyszer kellett még bántani kb 3 éves korában, akkor pusztult ki mindenkinek majdnem egyszerre az elem. (Akikkel egy idős a kocsim)
Mást nem tudsz, neki kell esni.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
2ozzmexy #55077 üzenetére
Csak azt nem értem, van egy autód, amit nem használsz, csak amolyan vasárnapi vezető mértékben, vannak benne olyan folyadékok, amik nem csak km-hez, hanem időhöz is kötöttek, Te meg itt vergődsz napok óta, hogy minek cserélni? Meg vered a fejed a falba?? Miben szeretnél további megerősítést?? Itt a többség használni vette az autót és nem dísznek.
My name is Bond, James... Dean.
-
TommyY2
tag
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz
TommyY2 #55098 üzenetére
"ez így napi több, mint 10Ah kivétel"
Azért ez nem teljesen van így, az a fél amperke változhat...
Plusz a mérési körülmények is befolyásolják a mért értéket. (viszonylag nehéz élesített riasztónál "nyugalmi" áramfelvételt mérni)
Egy "jó akkunak" (hogy mi a jó, arról oldalakat tudunk vitázni, ne menjünk bele) két hét állást beriasztva simán ki kell bírnia akár az utcán is, még akkoris ha előttem nem tudott 100%-ra töltődni a sok rövid táv miatt.[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz
Gyöször #55080 üzenetére
Én mikor a Mazdához kerestem, legalább ötfélét találtam. Amerikában évente cserés a fékolaj a hivatalos karbantartási szerint, Magyarországon soha... Az "élettartam" feltöltésű váltóolajról nem is beszélve. Végülis csak ténymegállapítanak, ha nem cseréled le, 160 ezer km lesz az élettartam.
-
TommyY2
tag
55101 PeterPH (véletlenül rossz gombot nyomtam meg)
Délután megmérem még egyszer hosszabb idő eltelte után (nyitott motorház tetőnél, de az talán nem befolyásolja).
Egyébként mindhárom autó esetében (2019-es S-Cross, 2008-as Splash, 2001-es Scenic) hasonlóan 0.5A körüli áram folyt nyugalmi állapotban.
TommyY
[ Szerkesztve ]
-
4ron
senior tag
Sziasztok,
Swift 2005 1.3 1328cm3 68kW motorral szerelt kocsiban ha jól tudom, akkor láncos vezérlés van. Ennek mi a gyári ajánlott csereperiódusa? Sajnos nincs meg a kézikönyve.
"A közgazdász az a szakértő, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amiket tegnap jósolt, miért nem következtek be ma..."
-
szotadi
tag
Üdv!
2. autónak szeretnék vásárolni Splash-t vagy Swift-et 2010-től nézegetem. Mik azok a jellegzetes hibák amikre figyelni kell, illetve Swift-et melyik motorral érdemes venni 1.2 vs 1.3? (Splash-t 1.0 motorral nem szeretnék)
SzotAdi
-
tboldi
nagyúr
válasz
szotadi #55106 üzenetére
Típushibákról nem igazán tudok* az újabb Suzukik esetében. Talán az ABS-kocka, de nem vagyok ebben biztos.
Inkább az 1.2-es, azaz a K12B legyen, modernebb, és kevesebbet is fogyaszt. Önmagában az 1.3-as M13A-val sincs baj (leszámítva a váltó nyelestengelycsapágyát), részemről az is ajánlott**, de a kettő közül nyilván a másik a jobb. Ráadásul ez Swiftből két különböző generációt is jelent, a K motor került az újabb modellekbe.*Vagy azért, mert tényleg nemigen van, vagy csak azért, mert az én ismereteim szegényesek, nem tudom.
**Lassan 18 éve nyúzunk egy WagonR-t ugyanezzel a motorral, szó szerint soha nem volt egyetlen egy hibája sem az erőforrásnak. Se egy jeladó, se olaj, semmi.
szerk.: Egyébként ha Splash, akkor nézz 2. generációs Opel Agilát is, általában olcsóbbak. Az emblémákat leszámítva tök ugyanaz, a motorja is a Suzukitól származik, sőt, ugyanúgy Esztergomban szerelték össze azokat is. Még a slusszkulcs is Suzuki.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #55107 üzenetére
Ja, eszembe jutott, hogy az M13A-s Swifteknél van egyfajta szoftverhiba, gyakran dobnak hibakódot az egyik lambdaszondára, holott semmi baja. Igazából figyelmen kívül hagyható, vagy OBD-n keresztül törölgetheted, de úgy is vissza fog jönni előbb-utóbb, sajna nincs rá igazi megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz
szotadi #55109 üzenetére
Nemtom, én gyárilag sem túl magas autóval járok, ami alatt még -30 millis ültetőrugó is van, ehhez képest majdnem minden magasabb.
Sőt, a 194 centimmel eleve úgy férek csak el, ha az ülés is a legalacsonyabb pozícióban van. -
-
simonjoe
senior tag
válasz
szotadi #55106 üzenetére
2010-es Splash-t vettünk a nejemnek, 1,2-es motorral. Múlt év november végén. Viszonylag kevés, 65k-s futással. Látszólag teljesen rendben volt, ennek ellenére még 300eHUF-ot rá kellett locsolni az 1,6 millás vételárra. Közel egy év és 15k futás után egy hiba volt, kilyukadt a kipufogó. A nejem szereti nagyon, a fogyasztása meglepő 5-5.5 között. Kényelmesnek szerintem nem mondható, de nem én használom.
Szerintem nem rossz autó.
Joe
-
szotadi
tag
Köszönöm az infókat!
-
zzz03
őstag
Leparkolok 1es és kézifék használatával. Indulás után az első fékezéskor középről / hátulról 1db koppanást hallok. De csak kézifékes parkolás után. Mi lehet ez? Valaki találkozott már ilyennel ?
( 2019 k14c s-cross az alany.)[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Tud valaki egy linket sx4 s-cross konfort modulhoz aliexpressen?
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
-
-
-
zsolt19900
őstag
válasz
roti86 #55128 üzenetére
roti: ez mennyire friss infó lenne, a mostani szabályozások szerint sem rakódna rá plusz teher?
bigdigit: épp ez a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy 2021-es Swifthez is jó lenne ez a modul? Ugye Vitara ill. Scrossok csoportjába olvasom sokszor, hogy be-be szerelik ezeket (én Passatról fogok váltani, így eléggé hiányozna ez a funkció, ha nem lenne) és ez egy jó hír számomra, ha pl. ezt a modult a Swiftbe is be tudom rakni/rakatni.
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
roti86
őstag
válasz
zsolt19900 #55130 üzenetére
Mióta behozták a vám fizetést egyszer sem kellett pluszban fizetnem, kb 10-15 csomagom jött azóta. Aliexpress standard shipping (ezt nálam mindig ExpressOne hozta kb. 3 hét szállítási időve) vagy Aliexpress Saver shippinget (Ez Belgiumon vagy Hollandián keresztül jön és a Posta hozta kb. 4 hét szállítási idővel).
Nem mondom, hogy nem lehet belefutni, de az én tapasztalataim ezek.
szerk: itt van Swithez
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- [Re:] Az összehajtató telefonok vaskosak. Xiaomi: fogd meg a söröm!
- Energiaital topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox tulajok OFF topicja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- beszámítOK! sony PS5 - 825gb - Blu-ray ! 2 joyyal +2 játékkal - garanciával, dobozában
- GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER GAMING 3X OC 8GB GDDR6 GV-N207SGAMING OC-8GD
- LG 32GP850-B 2k Gamer Monitor! 32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/HDR400/
- Polk Audio TL1700
- HP ProDesk 600 G2 SFF - Gyári doboz nélkül
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft.
Város: Budapest