- [Re:] Szabadulnak kriptovagyonuktól a bitcoinbányászok
- [Re:] Kirúgnák a TikTokot az Apple és a Google alkalmazásboltjaiból
- [Re:] Felszámolja a vadnyugatot a kritopiacon az EU, szigorú törvények jönnek
- [Re:] Az akkumulátorba törhet bele az elektromos autót gyártók és az autóipar bicskája
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
aktív tag
-
AMD Power
titán
Tegnap volt időm kíváncsiságból nézegettem a Vitara/S-Cross a neten.
Szerintem ha választanom kéne a kettő közül akkor szerintem a nagyobb méretei miatt a S-Cross lenne a befutó. Új árakat tekintve még Cross egy nagyon picit olcsóbb is, alapáron. Persze ha szakad a nyakamba már felesleges millió egy ideig nem lesz lecserélve az SX4.Suzuki SX4 1.5 VVT , Xbox Series X , Samsung A52 5G.
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz
Tomeeka28 #52077 üzenetére
Arra van egy népi megfigyelésem: Mielőtt leállítod az autót, vissza kell lépni a házikóval az SLDA main display-re (vagy AA kilépés) és akkor kevésbé borul meg.
Nekem a Waze minden update-nél elfelejti a home beállítást és hát a hangvezérlés egy talicska aprómajmot nem ér... de amúgy no.1
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
simonjoe
senior tag
válasz
laca891 #52061 üzenetére
Amióta nálunk van, (múlt év október vége) csak MOL 100-as prémiumot kap.
TommyY2: Beindulás után 1000 körüli satbil alapjáratot produkál, néhány perc után viszont visszaesik és tartja a 600-as fordulatot, nem ingadozik, halkan egyenletesen jár.
2ozzmexy: Zúg benne valami, de, h pontosan mi, azt nemtom.A gyertyákat nem vettem ki, nem néztem meg, majd most a 7végén egy kicsit átnézem. Egyenlőre tájékozódnom kellene, h mit hol találok, és mi-mit csinál, mert kinyitom a gépháztetőt, de csak nézek ki a fejemből.
Joe
-
AMD Power
titán
válasz
#40993792 #52080 üzenetére
El tudnám képzelni az biztos!
Újabb fogyasztási adat. 573km-re 42.6liter benzint kellett tankolnom.
7.43liter benzin /100km.
Ebben a 573km-ben kb 100km országút van. A többi BP. Szerintem ez nagyon jó![ Szerkesztve ]
Suzuki SX4 1.5 VVT , Xbox Series X , Samsung A52 5G.
-
TommyY2
tag
válasz
simonjoe #52082 üzenetére
Nem értek hozzá annyira, de szerintem az 1000 is kevés hidegen, meg a 600 is kicsit kevés melegen (700-750 körül van a normális). Nem lehet, hogy csak az alapjáratot felejtette el és ismét meg kell vele taníttatni? Mekkora a fordulatszám melegen, ha bekapcsolod a klímát (olyankor fel kell emelnie 1000 környékére)? Egyszer mi is jártunk így a Splash-el, ismét bekellett tanítani.
TommyY
[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
senior tag
válasz
TommyY2 #52084 üzenetére
...lehet, h 700 a hatszáz, a ló sem tudja pontosan megállapítani hisz nincs pontosan skálázva. Hidegen meg nem megy 1000 fölé, ha a klíma kapcsol akkor is megemelkedik az ezresre. Megnézhetem ezt a tanítás macerát, de mivel ez a "nem indulás" mindössze kétszer fordult elő (megjegyzem, h egy Suzuki-tól ez a legnagyobb szégyen) és más metodikával, így azt gondolom, h nem alapjárati macera lehet. Bár semmi sem zárható ki, így köszönöm a tippet!
Joe
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
AMD Power #52083 üzenetére
Nekem is van új. 5,4 l/100, országút nem volt csak BP + agglomeráció. Vitara 1,4 T H, nyári gumi, Lukoil 100-as benzin.
Most MOL 100-as ment bele. Kiváncsi leszek lesz e különbség.HTC 8X / Lumia 1020 / Lumia 930 / HTC One M8 / Lumia 950 / iPhone 6 / LG G4 / iPhone 7 / MacBook Air / iPhone Xs Silver / iPhone Xs Space Gray / iPhone 13 Mini
-
válasz
simonjoe #52085 üzenetére
"...egy Suzuki-tól ez a legnagyobb szégyen.."
hagyjuk már ezt, hogy a Suzuki meg a japán az nem romlik el.. csak az arányokról és valószínűségről, hibalehetőségekről lehet beszélni..
egyszer tök váratlanul az enyém sem indult egy 300 km-es túrát követő két nap állás után. Elpusztult benne egy 5-6 éves Varta akksi, minden előjel nélkül. Szégyen, tényleg..
majd ha meglesz nálad a hiba oka, akkor térjünk erre visszaEladó Google Pixel 4a 5G | Three logicians walk into a bar. The barman says, 'Does everybody want a drink?' The first logician says, 'I don't know.' The second logician says, 'I don't know'; the third says "yes". :)
-
simonjoe
senior tag
válasz
pető bá' #52089 üzenetére
...1xű a képlet, én még nem láttam Suzuki-t tréleren csak törötten, de útszélén ezt a típust "bütykölő" sofőrt sem. Ha Te ezt aránynak hívod, akkor legyen az! Akku hiba nem az autó hibája, ne tedd a sorba.
laca891: nem rossz ötlet, továbbra is keresem az erre megfelelő célhardvert és szoftvert. A randomitás és ennek gyakorisága nem utal valami nagy hibára (gondolom én). Jól megy, kicsi a fogyasztása, nagyon panaszra nem lehet okom. Ja, és nem az volt, h nem, csak nehezen indult. A VW szerelőmmel tegnap beszéltem erről, Ő első körben az üza ellátási zavarokra tippelt, azt elfelejtettem megkérdezni tőle, h van-e valami eszköze amit rá lehetne konnektálni a Splash lelkére. 1enlőre várok, majd meglátom merre mozdul ez a probléma. Holnap azért "átmozgatom" a kábeleket, megnézem a gyertyákat, megpróbálom kinyomozni a nagyfeszültségű oldalt. Jó lenne azért az üzaszűrőt is kicseréltetni annak ellenére, h élettartamra határozták meg az idejét. Továbbá az alapjárati tanítással is megpróbálkozom. Majd beszámolok, h mire jutottam, azért sejtésem van, h sok mindenre nem.Joe
-
válasz
tboldi #52072 üzenetére
Sicc
Chereiose
Nekem megy szépen, semmi ilyesmi. Android 9 mondjuk az enyém.
A régi Moto Z Play telómmal volt olyan gond, hogy folyton fel-le csatlakozott, de passz mi volt a baja, lehet a csatlakozó nem volt tökéletes.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
beef
őstag
válasz
simonjoe #52091 üzenetére
Egy OBDII (ELM327) adapter meg ez segíthet hibát keresni: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.malykh.szviewer.android
-
válasz
simonjoe #52091 üzenetére
annyit írtál, hogy az el nem indulás egy Suzukitól a legnagyobb szégyen. Azt hogy ez mi okozza, egy régi akkumulátor, egy
120k km-es gyertya (látom ez volt cserélve nemrég), kontakthiba, vagy egy kis lerakódás a tankban/üzemanyagrendszerben, arról nem volt szó.. amint kiderül a gyökérok, már van értelme értékelni, mert nem biztos, hogy a hiba kevésbé banális, mint a 6 éves varta akksi.oda akarok az egésszel kilyukadni, hogy a karbantartásokon túl egy 8-10+ éves autónál bármilyen váratlan hiba előjöhet, ezen annyira nem lepődnék meg.. (pl. nem működött az első ablakmosó szivattyúm. rendeltem egy újat 2k-ért, elvittem, mikor beszerelték volna, kiderült, hogy csak kontakthiba volt. 15 év után ilyenek benne vannak
)
Ja, és végül azért a tiéd el is indult, szóval még téged sem hagyott az út szélén
mondjuk el nem indulással csak úgy lehet út szélén maradni, ha már eleve ott volt az ember, de hagyjuk is
ui.: én amúgy láttam az út közepén lerohadó Swiftet (2005+), ahogy kitörött a bal első kereke. Ebből két dologra lehet következtetni - vagy eleve nem lehetett volna műszakija, vagy valami remek szakembör szerelte meg a futóművet/kereket.. de ezekből a "statisztikákból" sem vonnék le következtetést egy márkára/típusra, hogy hányat láttam út szélén..
extra kérdés: az el nem indulás egy [bármilyen autómárkától] nem a legnagyobb szégyen?
[ Szerkesztve ]
Eladó Google Pixel 4a 5G | Three logicians walk into a bar. The barman says, 'Does everybody want a drink?' The first logician says, 'I don't know.' The second logician says, 'I don't know'; the third says "yes". :)
-
-
-
simonjoe
senior tag
válasz
pető bá' #52095 üzenetére
Persze igazad van, de azért mégis bosszantó. Én meg nem vagyok az a fajta aki belenyugszik, vagy csak hajtja és semmi mást nem tesz érte még a kötelezőt sem. A korához képes kevés 65k-s futással vettük, és ez mindenhol látszik rajta, és ezért is "fáj" 1kicsit!
beef: THX!!!Joe
-
Gyöször
aktív tag
válasz
AMD Power #52088 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni, csak egy sztori. A Zsiguliba évente 2x tankolok ezért 100 ast kap kb mióta bejött ez az E10 dolog. Idén tavasszal nem volt alapjárat, előkaptam a csavarhúzót, és ahelyett, hogy adni kellett volna neki, úgy került elő a stabil ketyegés, hogy 3 vagy 4 (nem emlékszem) teljes fordulatot zárni (!!) kellett az alapjárati benzincsavaron. Valamit nagyon kitakaríthatott a prémium cucc, pedig sosem hittem benne.. És a karbihoz nem nyúltam előtte minimum 5 éve. Meg úgy röffen pöccre mióta betekertem, hogy tanítani kellene. Újkorában nem volt ilyen fasza.
Néha kapott ez vépáwört meg ilyesmiket, de sosem mutatott semmi pozitívumot. -
Gyöször
aktív tag
Android autot én olyan telóval használom ami gyárilag 9es androiddal került ki, ott én pakolásztam az apkmirrorról az AAt rá majd frissült android 10re. Mostmár magától frissíti.
Samsung xcover4s. Tökéletes, annyi van, amennyit többen írtak, hogy akkor szabad bedugni ha bebootolt a fejegység, pld ha van gyári navi akkor a navi iniciálása után a nincs célbavezetés felitatkor csatlakoztatom.
Vagy néha úgy is jó, ha rajta felejtem és ráindítok, de az csak kb 50%.
Kábelt érdemes többet kipróbálni. Nekem az lett a megoldás. A régi telóm a legkínaibb piacival volt hajlandó működni, a saját gyárijával vacakolt. A mostani teló nem válogat. De energiagazdálkodás csak a legerősebb módban lehet. Semmi akku meg proci kímélés, meg az AA legyen bent mindenféle akku kímélés tiltólistában. Soha ne menjen aludni. -
PeterPH
senior tag
válasz
Luck Dragon #52097 üzenetére
A minimális magassághoz (85) hozzáadod az emelési magasságot (415), és megkapod a maximálisat (500). Rocketscience.
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Uj Vitara (GLX) vasarlasan gondolkodik a kishugom... A teszteket mar atolvasatm sot vele is elolvastattam. Probauton meg nem voltunk, de ulni mar ultunk benne.
Jelenleg az erdeklodo/alkudozo statuszban vagyunk... ha osszejon a dolog akkor 1 max 2 honapon belul meg is rendelne.Ami viszont nem jutott eszembe mostanaig az az, h megkerdezzem a tulajokat, h milyen problemakkal talalkoztak? (zorges esetleges karbantartas beli gondok...)
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
SirKero
őstag
válasz
Tomeeka28 #52087 üzenetére
Hát ez érdekes.
Nekem S-Cross 1,4 MT van ( nem Hybrid ) és ugyan így járok mint te.
Agglomeráció-Bp. 20+20 km. Ráadásul nem Bp. belvárosa csak a széle IX. kerület.
Sosem tudtam 6,3l alá vinni a fogyasztást pedig nem taposom neki. Start-Stop rendszer kikapcsolva.
Akkor volt 5,4l fogyim ha folyamatosan tudtam haladni és 80-90 km/h -nál nem mentem gyorsabban.
Ok hogy az enyém még nem Hybrid de azért 1l nincs a kettő között. Én nem vettem észre semmi különbséget a 95-ös és a 100-as között
SzerintemMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Misi 007
Közösségépítő
Egy 2018-as Swift-re mennyi mostanság 1 éves casco biztosítási díj?
Ok, hogy van netes kalkulátor, de sok olyan adatot is kér, amit nem vágok és forgalmi nélkül meg vagyok lőve. Csak egy körülbelüli összeg érdekelne. -
dethroner
veterán
válasz
AMD Power #52107 üzenetére
Mihez képest? Pécs nem akkora város, dugók se akkorák mint pesten, sőt, hétvégente egy kis falujárás is van benne, és 5,7. Ja, és nem a kocsi számológépét veszem mérvadónak, hanem amit én a kúton kiszámolok. Hibrid swiftről van szó, viszonylag békésen vezető női sofőrrel.
Tégy a gyűlölet ellen, TE rohadék!
-
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz
dethroner #52109 üzenetére
Az szerintem simán jó, Pesten az egyik ismerősöm nője dolgozni jár vele, reggel 6:30 körül indul és Újpest-Terézvárost jár, 5millio +1 lámpa, dugó, felújítások, savzarasok és 7,5 alá nem tudja vinni a mérés szerint. (mindig 2 kattanasra tankol ugyanazon a kutoszlopon, mert útba esik jövet - menet mint a...)
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Tomeeka28
aktív tag
válasz
SirKero #52103 üzenetére
Pedig annyi... X. Ker, Dunkakeszi, kis belváros néha. Nálam start stop mindig megy. Szerintem dinamikusan vezetek. Eleinte csodálkoztam én is, de 6,1 volt eddig a legrosszabb. Amúgy nekem az a tapasztalt, hogy pályán eszik a legtöbbet 140 körül. 120-nál még elvan 5,5 - 6 közt. Nyáron leszek kiváncsi hogy a klíma mennyit tesz rá.
HTC 8X / Lumia 1020 / Lumia 930 / HTC One M8 / Lumia 950 / iPhone 6 / LG G4 / iPhone 7 / MacBook Air / iPhone Xs Silver / iPhone Xs Space Gray / iPhone 13 Mini
-
tboldi
nagyúr
válasz
laca891 #52090 üzenetére
Ha nem világít a csekkendzsin, akkor nincs hibakód sem.
(#52094) beef: Nem valószínű, szerintem még én sem jutnék sokra a Delphimmel. Itt manuálisan méricskélni kellene.
(#52097) Luck Dragon: PeterPH-nál a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Luck Dragon #52097 üzenetére
Doboz tartalmát megkérdezhetem miből állt ? Van benne plusz tartó talp vagy más volt benne ?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon #52123 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj és szűrő topik
- [Re:] Belehúzott a HTC