Új hozzászólás Aktív témák

  • Reaper04

    aktív tag

    válasz Cheesy #7667 üzenetére

    Nincs semmi baja a szíjnak. Nem ilyen jellegű hangja van.
    Mintha két fém alkatrész érne egymáshoz, és az nyikorogna az alapjárattal megegyezően (a motortérből) De ha meg előtte állok nyitott motorháztatővel, nem bírom megállapítani honnan jön.
    Nem mindig jelentkezik, főként több km (pl. 10-12) megtétele után. Akkor is csak akkor, ha áll a kocsi (pirosnál) és alapjárat van. Kis gázadásra azonnal megszűnik, ill. haladás közben sem jelentkezik.
    Egyet viszont észrevettem: 1-2-3 ban bizonyos fordulatnál nyikorog szintén ugyan ez a valami 1-2 másodpercig csak gyorsabban mint alapjáratnál, majd megszűnik. Abszolút nem vészes, de észre lehet venni.

    Elmentünk pár hete nyaralni Olaszországba, semmi hangja nem volt. Odaértünk, beálltam egy parkolóba, alapjárat és 5 utcával arrébb is lehetett szerintem hallani, hogy "nyiknyiknyiknyik".

    Nem értem mi baja.

    Tegnap pedig történt még valami, a hibámból:
    A katalizátor mögötti ovál illesztéstől hátrafelé lecseréltem a kipuff rendszert. Amikor szétcsavaroztam a középdob előtt és kiszedtem a csavarokat én hüle nem támasztottam alá a katalizátoros részt és lebillent. Nem történt semmi, semmi reccsenés, minden okénak tűnt. Miután felszereltem az új kipufogót és mentem vele egy kört hallottam mintha pöfögne valami a motortérből.
    Hasonló hang mintha lukas lenne a kipufogó, csak lágyabb. Érezhetőbben hangosabb amikor gyorsítok és leveszem a lábamat a gázról és lassul az autó.

    Motortérből honnan jöhet ilyen hang? :F

Új hozzászólás Aktív témák