Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz Cunaja #60999 üzenetére

    Az autóst a legkönnyebb csesztetni és ráfogni hogy ő cseszi szét a világot. De majd kis idő múlva fejlődik a tudomány és találnak egy következő céltáblát és lesz ismét kire fogni mindent.
    De hogy mennyire másképp nézik a szakemberek a világot, íme két példa. Épp most nézem az eon honlapján a következő energetikai állásfoglalást: "A hűtőszekrény leghatékonyabban akkor működik, ha a belső hőmérsékletet + 7°C-ra állítjuk (+5°C-nál már 15%-kal nő a fogyasztása.), a fagyasztóládában pedig -18 °C elegendő a tárolásra!"

    Ugyanerről a gyártóknak más a véleménye. Electrolux: A hűtőszekrény hőmérsékletét 4°C-ra vagy annál alacsonyabb hőmérsékletre kell állítani, a fagyasztóét -19°C-ra (vagy a modelltől függően -18°C-ra) .
    Samsung: hűtőszekrény: +2 °C, fagyasztó: -18 °C
    Stb. És itt az eon a hatékony szót használja, nem a költséghatékonyt, takarékost. Ami logikus lehetne, mert minél kevésbé hűtesz, annál kevesebbet fogyaszt. De ha nem hűtöd megromlik, kidobod, újra megveszed, elkészíted és akkor már sokkal nagyobb pazarlást követ el az ember, mintha pár kw/h áramot adna pluszban a hűtőjének.

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák