Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigi

    őstag

    Sziasztok

    Megvan az első 10.000 km december 10. óta.
    Némi tapasztalat:
    Számomra az autó (új Scross GL+ 2WD, 6MT) leggyengébb pontja eddig a zene, pontosabban a gyenge és erőtlen hangerő, csak a mély hangot teljesen letekerve élvezhető valamelyest a zene, de így is 20-as hangerőn már sokszor torzítanak a hangszórók, meg se közelíti a volt fapados 2-es Octaviám hangzását, pedig abban a hátsó ajtókban nem is volt hangszóró.
    A fogyasztás télen 5.3 liter volt 100 km-en, jelenleg 4.8, de hozzá kell tennem, hogy ebben kb. 10% városi forgalom van, a többi az M4 és M0 körgyűrű néha maximum 120-as tempóval, napi 60 km-t autózok, hétköznap munkába, hétvégén pedig be a nagy faluba anyumhoz és anyósomhoz.
    A zenét leszámítva eddig elégedett vagyok az autóval, talán még egy bosszantó dolog van az Octaviához képest, mégpedig ami már itt is többször elhangzott, az ajtók záródása, főleg a csomagtérajtó lezárása bosszant fel néha, ha minden ablak fel van húzva, akkor le kell b*szni, hogy lezáródjon.
    A beltér minősége természetesen a szokásos Suzuki minőség, de nyilván tudtam, hogy mit veszek és nem is zavar, de vannak érdekes dolgok, pl. mikor felhúzom az ablakot és az elérte a felső végállást, akkor megmozdul az ajtókárpit :D .
    Hetente legalább egyszer benézek a motortérbe, hogy ellenőrizzem a dolgokat, de az olajszintet soha nem tudom megállapítani, mert nem egyértelmű, hogy hol is van a valódi olajszint.
    A váltót kicsit könnyebb már kapcsolgati mint mikor kihoztam a szalonból, de néha előfordul, hogy pl. a 3-ast nem veszi be elsőre.
    Ami még nem tetszik, hogy ha a műszercsoport közepén lévő kijelző menüjében kotorászok, akkor az átlagfogyasztás kinullázódik, pedig a menüpont közelében se jártam, pl. nemrég mikor a táblafelismerést kapcsoltam ki, akkor is kinullázta. :F
    Eddig alapvetően meg vagyok elégedve vele, tetszik, hogy még mindig sokan megnézik, és ha esetleg szembe jön néha egy másik új Scross, akkor van, hogy biccentünk egymásnak. :D
    Egyenlőre ennyi. :)

    Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!

Új hozzászólás Aktív témák