Új hozzászólás Aktív témák

  • Thunder78

    senior tag

    Kis adalék a használautó vagy újautó kérdéshez.
    Volt alkalmam beleülni két éve egy Seat Ibiza 1,4-esbe. Közös autó volt, szakítás után meg kellett válnom tőle. Viszont lett tapasztalatom 0 km-es autóval. Elég lesúlytó a véleményem róla. Nem volt vele különösebb gond vagy hiba. Motorja is jó volt, kényelmes is volt ... de eléggé tekeredett a kasztni. Pl bal elsővel felálltam egy patkára és közben hallottam, ahogy a műszerfal mögött csúsznak egymáson a műanyagok. No komment!
    Ezek után úgy döntöttem, hogy csakis használt autót veszek, nem fizetek 2,8 millát azért, hogy ilyeneken bosszankodjak. Volt 500.000,-Ft-om. Gondoltam a többi hitel lesz.
    Elkezdtem nyitott szemmel járni, nem voltak nagy igényeim, csak annyi, hogy ne legyen az autó 5 évesnél idősebb. Találtam is jónéhány jelöltet. De amikor a hitel ajánlathoz értünk, mindig lehervadt a mosoly az arcomról.
    Aztán kezembe akadt néhány újautós hirdetés. Gondoltam ... miért ne? Bele is ültem jónéhány márka jónéhány tipusába 3,5 millás árszintig.
    SX4 1,5 GLX AC lett a nyerő. Ennek több szubjektív oka is van, hogy miért, úgyhogy erre nem térek ki.
    Viszont hogy miért lett új autóm, azt azért leírom.
    Két lehetőségem volt.
    1. Használtautó: megveszek egy most 5 éves kocsit, 5 éves hitelre. Mikor lejár 10 éves lesz az autó.
    2. Új autó: 0 km-es, 10 éves hitelre. Szintén 10 éves lesz az autó, mikor lejár a hitel. Ráadásul kevesebbet fizetek havonta érte, én járattam be, nincsenek titkai előttem. Még azt is tudom, hogy mikor gurult le a szalagról.

    Nem akarom, hogy bárki is megértse, hogy miért új autó. Ahogy korábban olvastam, valaki a szőkéket szereti, van aki a feketéket. Hát én az új autókat szeretem és ennyi :)

    ''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''

Új hozzászólás Aktív témák