Új hozzászólás Aktív témák

  • Titmouse09

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy '99-es 1.3 8v swiftről lenne szó, ami LPG-s. (Van benne Loveco, de nem működik, kézi tekerős a mennyiség állító)
    Volt pár furcsa tünet:
    - Főleg hidegben hidegen benzinnel erősen torpan. Ha kicsit melegszik, utána ez szinte teljesen megszűnik. Gázzal semmi ilyesmi, csak ugye elvileg hidegen nem jó gázolni.
    - Benzinnel szerintem rendesen zabál. Konkrét fogyasztást nem tudok mondani, mivel gáz nélkül még nem használtam el egy teljes tartálynyi benzint, de 750L gáz mellé 310L benzin ment el. És azért nem fele-fele arányban megyek. Bár tény hogy vannak napok amikor csak benzint használok, de na..
    - Benzines üzem után néha(?) fura szaga van. Szerintem elégetlen üzemanyagra hasonlít, bár aki tudja hogy gázos az azt mondja rá hogy gáz szagú, én ezt nem hiszem.

    Ugye a Loveco-hoz ki van vezetve a lambda jele, a gáz beállítás finomításához még tavasszal rá akartam mérni, de valami fura ugráló jelet kaptam 0,1 és 0,8V között. Na mondom, ez fura.
    Most hétvégén gondoltam megnézem, biztos a lambda jel vezetéken régi a toldás a Loveco felé menő úton, megforrasztom, jó lesz. Hát olyan szép a kötés, mintha tényleg frissen forrasztottam volna. Rámértem itt is, kb 7 centire a szondától, gondoltam itt nem lehet még rossz a jel. De. Ugyanúgy ugrál indítás után nemsokkal, gondolom mikor már bemelegszik.

    Szóval szerintem a szonda kuka. Ez magyarázná a tüneteket is, nem? Illetve hogyan tovább, próbáljak bontottat szerezni, vagy tudtok ajánlani újat (4 vezetékes) ? Szerintem egy próbát megérne a bontott, bár nem akarok duplán fizetni. Valamint mennyire esélyes itthon kicserélni? Be szokott rohadni? Olvastam több helyen, hogy valami barna paszta jár az újhoz, az rézpaszta/hőálló rézzsír lenne? Olyan van itthon, logikus is lenne oda.

    Köszi, ha elolvastad!

    Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE

Új hozzászólás Aktív témák