Új hozzászólás Aktív témák

  • tomi5244

    őstag

    Üdv!

    Elég ritkán ülök új típusú autókban, úgyhogy a fenti sorokat így tessék mérlegelni, amúgy egy B corsát hajtok már több mint 8 éve.

    Ma ültem az új balenoban. Ahogy minden autónál ez is egy kicsit szebb élőben! :) Oldalról, de főleg hátulról kimondottan teszik. A fara igencsak emlékeztet az új A osztályú mergára, de tényleg! :D [link] [link] Az elejét meg szokni kell :)

    Az első benyomás elég vegyes. Hátul nagyon tágas, szélvédő itt is kicsi és alacsony a tető vonal is épp úgy, mint a swiftnél, lámpánál biztos szokni kell. A GL felszereltség volt kitéve. A középkonzol kissé gagyi (anyaghasználatra és kinézetre is), rádió is alap, de már van BT kihangosító is, ami a swiftnél csak a legmagasabb szinten adott, itt viszont nincs tempomat, nem úgy a swiftnél. Ezt lehet okkal cserélték fel.

    Az a bizonyos ajtó: amikor először meghúztam a kilincset majdnem kiszakítottam az ajtót a helyéről. Nagyon könnyű a karosszéria része, mert mintha valami habbal teli lemezlapot mozgatnék. Számomra elég meglepő volt. A B corsám ajtajában szerintem több anyag van, vagy pedig itt már tényleg sok, nagy szilárdságú könnyűfémet alkalmaztak, nem tudom. Az ajtó csapódás hangja viszont teljesen rendben van, "nagyautós", komoly komfortot ad vissza.

    Kuplung és a váltó vaj puha, jó a kapcsolási érzet is, tetszik a kormány fogása is. Még a karosszériára visszatérve a küszöb is elég szélesnek tűnik, ide gondolom kicsivel több anyagot raktak.

    Ár.: a GL, - tehát nem az alap - már most 3.2M, úgyhogy a listaár elég túlzó adat. Komoly vevőknek lehet még belőle faragni szerintem, vagy ha az árat már nem is, de egy metál fényt tuti.

    Mindent összevetve nekem bejött, még így sima grafit színben, dísztárcsákkal is. Ha a vitara sláger lett, ennek is megvan az esélye! A motor az értékesítő szerint a swiftből ismert 1.2-es továbbfejlesztett típusa. Hengerfej és a sűrítési arány módosított. Meg lehet faragtak egy kicsit az elektronikán.

    T

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák