Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenkinek!

    Előre elnézést kell kérnem, hogy ilyen nevetségesen egyszerű témában kérem a segítségeteket, de nem találtam alkalmasabb topicot. Szóval...
    Meg kellene valósítanom egy komplett adatbázist, a nulláról indulva: specifikáció -> ER modell -> relációs modell -> Access-es megvalósítás. Sajnos nincs sok gyakorlatom a témában, ezért ötleteket várnék - ti mit és hogyan csinálnátok?

    Kiindulásnak annyi adott, hogy egy autóalkatrész-katalógust szeretnék megvalósítani. Vannak alkatrészek és gyártók (plusz amit még javasoltok). A cél az lenne, hogy egy on-line alkatrész-adatbázishoz hasonlót hozzak létre, ahol a felhasználó különféle szűrések szerint tud keresni a rekordok között.
    Olyanra gondolok, hogy ha például ugyanaz az alkatrész jó Opel Astra-hoz, és mondjuk Suzuki Swift-hez, akkor ezt megtalálja a kereső...stb.

    Persze tetszőlegesen el lehet (kell) bonyolítani, mert az is kikötés, hogy azért ne faék egyszerűségű legyen a feladat.

    A gondom az, hogy nem csináltam még ilyet, és nem is nagyon látom a végét. Merre lenne érdemes elindulnom? Minden ötlet/megoldás érdekel!

    Köszi a segítséget előre is!

    [ Szerkesztve ]

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák