Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy Samsung UE65RU8002 tévét és a Netflix alkalmazásban az összes HDR film nagyon sötét, szinte élvezhetetlen.
Találtam egy topikot rá, de itt sem találtam megoldást. [link]Elképzelhető, hogy a samsung ennyire szarik bele az egészbe? Mert ha ez ilyen megoldhatatlan probléma, akkor inkább visszaviszem a tévét, pont azért vettem, hogy sorozatokat és filmeket tudjunk rajta nézni...
Köszi.Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
Nekem végülis semmi HDR nem kellene, bőven szép a kép a sima HD tartalmaknál, az viszont bosszantó, hogy amint egy HDR-t indítok besötétül és sokkal sokkal rosszabb, szinte élvezhetetlen a sima HD-hoz képest.
Ha már egy kicsi fény jut a szobába, akkor alig lehet kivenni mi történik egyes részeknél.Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz FollowTheORI #136725 üzenetére
Ha ez segít valamit...
[link]
Az ST.2084-nél a 3-as értéket már én állítottam be, így valamivel jobb.
Viszont lehet akkor ennyit tud a TV. Csak így meg érthetetlen hogy a nem HDR tartalom miért néz ki sokkal de sokkal jobban. Bár telefonon videózva nem hiszem, hogy látszani fog.Köszönöm.
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz FollowTheORI #136734 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor ezeket beállítom, aztán el kell fogadni, hogy ez van.
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Partizan182 #136739 üzenetére
Megtettem ezeket a beállításokat, valamivel jobb lett. Érdekes problémakör, hogy így kell trükközni a TV szoftverének hiányossága miatt :) köszi
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok! Korábban is írtam ebben e témában, de semmi javulást és megoldást nem sikerült azóta elérnem. Egy Samsung UE65RU8002 tévém van, amivel meg vagyok elégedve (azon kívül, hogy néha kikapcsolás után újra bekapcsol magátol...), de a netflixen a HDR tartalmak szinte nézhetetlenek. Nagyon sötétek a jelenetek, annak ellenére, hogy már minden egyes beállítási lehetőséget végigpróbáltam már (például a kiemelt üzemmód sokat segített). Komolyan egy ennyire nem alsó kategóriás tévén ilyen minőségben lehet csak tartalmakat nézni? Egy sima analóg csatorna sokkal nézhetőbb, mint egy HDR netflix tartalom. Nincs erre valami trükk vagy tipp? Külföldi fórumokon olvastam, hogy sokaknak probléma ez (több, mint 1 éve), de megoldást nem találtam... Emiatt eddig nagyon nagy csalódás a TV, elsősorban erre vásároltam.
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz PuMbA #139192 üzenetére
Dinamikus kontraszt be van állítva, talán az én szemem bántja csak, hogy ennyire sötét. Köszönöm a tippet. Minden maximumon van, netflixen belül nem lehet sajnos letiltani. Lehet veszek egy appletv-t vagy, valamit ami nem tudja a hdr-t és akkor megoldódna a probléma. Szoftver friss.
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
Itt a fórumban javasolták ezt a modellt. Az a gond, hogy hiába belépő kategória, ha élvezhetetlen rajta amire való, akkor azt kár árulni is. 280 ezer forintért vettem tavaly, 220 körül pedig lett volna más márkáért (LG) ugyanez a méret, akkor az valószínű mégjobban alsó kategória, de elképzelni sem tudom, hogy annak rosszabb a képe HDR esetében, mint ennek. Lehet, hogy csak az én darabommal van valami... Olyan, mintha vennék egy autót, amiben nincs ülés, mert csak alsó kategóriás :( ha tudom előbbre, akkor még gyűjtöttem volna hozzá :) Kimondottan furcsa viszont, hogy nem hdr tartalomnál pedig (az én szememnek) teljesen szép képe van, nem tudnék belekötni. Persze egy OLED mellett bele tudnék, de az már tényleg más kategória.
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
-
Tomikapc
aktív tag
Készítettem 2 videót, az egyiket egy HDR tartalomról, a másik sima HD. Sajnos a videón annyira nem adja át, de olyan a HDR, mintha felvennék egy napszemüveget és úgy nézném. Általánosságban a színek is sokkal sokkal fakóbbak a HDR tartalomnál. Az a gond, hogy a telefon nagyon sokat javít rajta, szóval nem annyira látszik a videón a különbség. Érdekes, hogy amikor odatartom a telefont a tv elé és azon keresztül nézem, akkor sokkal nézhetőbb a tartalom a telefonon.... (tudom, nézzem így ). Szerintetek lehet, hogy csak az én tv-m hibás? Vagy ilyen meghibásodás nem lehetséges?
Következő teszt, hogy letöltök egy filmet HDR és nem HDR-ben és kipróbálom.. Hátha tényleg csak a netflix szórakozik...
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Partizan182 #139225 üzenetére
Na akkor megnézem ezt az Our planetet is Igen ezeket a beállításokat is megtettem már, és ennek ellenére is véleményem szerint nézhetetlen.
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Tomikapc #139241 üzenetére
Egyébként külön érdekesség, hogy netflixen is, amikor megállítom a filmet és feljön az a kiskép, hogy éppen hol tartok, akkor ott teljesen jó (A kisképben), nem fakók a színek és a világosság is jó.... Na mindjárt ráeresztek hdd-ről valamit Most már nagyon kíváncsi vagyok.
[link] Kiskép videó
Sajnos telefonnal videózva nem jön vissza, hogy mennyire fakó és halovány a kép, élőben sokkal sötétebb. Viszont amikor előjön a kiskép akkor láthatjátok, hogy az mennyivel világosabb, mint amikor még a film ment (tudom, hogy olyankor picit lesötétíti a kimerevített képkockát, ezért ne ahhoz képest nézzétek). Ránézésre élőben a kiskép néz ki jól, részletgazdagon, viszont amikor visszamegyek a filmhez akkor megint fakóbb lesz minden. Telefonnal videózva sajnos nem jön át annyira. Remélem érhető amit ki akarok hozni ebből.
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Tomikapc #139242 üzenetére
Azt hiszem sikerült egy videót csinálnom, ahol látszik a különbség...
Ugyanaz a film, az első esetben sima 720p-ben, nem HDR, a második esetben 2160p HDR, HDD-ről lejátszva. Tudom, hogy a HDR-es is nézhetőnek tűnik így telefonon keresztül, de élőben sokkal sokkal fakóbb, mint a 720p-s és sötétebb is. A 720p-snél tökéletesek a színek. A telefon nyilván sokat kompenzál, de a videón látszik is, hogy a HDR tartalomnál mennyivel világosabban tudja mutatni a tv mögötti falat...
Ha most választanom kellene, akkor a 720p-s verziót nézném meg és szerintem ez így nincs rendjénMost egyébként kiemelt üzemmódban volt a TV, mert FILM módban meg végképp teljesen nézhetetlen... (persze elhiszem nektek, hogy abban lenne optimális, de úgy kiesik a szemem mire kiveszek valamit...). Másokat is megkérdeztem, akik élőben ránéztek és nekik is nézhetetlennek tűnik a HDR ezen a tévén. Valószínű megpróbáltatom majd gariztatni de nem lesz egyszerű menet...
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Partizan182 #139250 üzenetére
Kiemelt módban volt, de most megcsinálom film módban is, ott mégjobban fog látszani a különbség.
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Dreimus #139252 üzenetére
Elkészítettem a videót és egy kicsit összegzem is, hogy mik az eddigi tapasztalatok, hogy egyszerűbb legyen értelmezni
Tudom, hogy talán nem aú legjobb összehasonlítási alap, de egy 720p SDR és egy 2160p HDR tartalmat használtam. Alapvetően én eddig kiemelt módban használtam a tévét, úgy voltak szimpatikusak a színek és árnyalatok.Ha kiemelt módban nézek SDR tartalmat (netflix, tv adás, hdd-ről egy kutya), akkor kifejezetten tetszenek a színek és a világossággal sincs probléma.
Ha kiemelt módban nézek HDR tartalmat (netflix, hdd egy kutya), akkor nagyon fakó az összes szín és inkább nézném az SDR-t (nemcsak én, mások is ezen a véleményen vannak).
Ha film módban nézek SDR tartalmat, akkor már kevésbé tetszenek a színek, jóval fakóbbak és a kép is sötétebb. A beállításokban böngészve a háttérvilágítást 33 fölé állítva újra elkezd csökkenni a fényerő... Érdekes Ezt próbáltam megmutatni a videón is, de a telefon sokat kikompenzál.
Ha film módban nézek HDR-t, akkor hasonló az élmény a film módos SDR-hez, de a színek megintcsak kicsit fakóbbak és sötétebb a kép. Sajnos ez a videón annyira nem látszik, a telefon nagyon sokat "javít" a színeken és a fényerőn is.
Összességében lehetséges, hogy nincs baj a készülékemmel, viszont az felettébb zavaró és érdekes, hogy a HDR tartalmat csak teljesen sötét szobában lehet nézni és az összes itt járt és megkérdezett ember az SDR tartalmat kiemelt módban választaná és szerintük is bántja a szemet a HDR mód, annyira kell keresgélni a részleteket..
És végül a videó, amin tényleg nem sok különbség látszik, mert a telefon kompenzálja...
[link]Köszönöm, hogy foglalkozol a problémámmal, ami talán nem is probléma, hanem user error
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Partizan182 #139254 üzenetére
Elkészítettem, fentebb a regényem hozzá. Neked is köszönöm
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz PuMbA #139267 üzenetére
Jó reggelt! Nincs bekapcsolva az eco mód, mindent kikapcsoltam ott. (automatikus háttérfény, energiatakarékos mód és fényerő mozgáshoz). Kezdek biztos lenni abban, hogy a tévével van valami gond, mert ha nem kiemelt módban van a TV, akkor a sima TV adás is annyira fakó, hogy bántja a szemet. Van itthon egy 27"-es 4k-s Philips monitorom, a TV mellé fogom tenni és készítek videót, úgy már látni lehet majd remélem miről beszélek. Köszi a hozzászólást.
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Partizan182 #139269 üzenetére
Kezdem feladni, most meg újra kipróbáltam és nem csökken a fényerő 33 fölött. Holott tegnap, amikor a videót csináltam, akkor egyértelműen csökkent és nemcsak én láttam, meg nem is szívtam semmit Beállítások azóta nem lettek piszkálva. Lassan eljutunk arra a szintre, hogy én sem hiszem el a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
válasz Celtis #139271 üzenetére
Igen, maxon van és tényleg valamit ront rajta, de ha leveszem 0-ra akkor mégsötétebb a kép és szinte nem lehet kivenni a részleteket... A gammát állítva valóban kicsit fényesebb lesz, de a kontraszt meg leromlik, amitől megint elveszik egy csomó részlet.
Nem lakik valamelyikőtök Veszprém környékén? Komolyan érdekelne ha ránézne valaki, aki ért is hozzá
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, aki segített a HDR-es problémámmal kapcosoatban. Letöltöttem a Samsung promo videóját (wonderland hdr) és azt hddről lejátszva egész jó a kép, nem tűnik fakónak. Azt hiszem feladom a témakört, mert ezek szerint nem minden tartalomnál jelentkezik a probléma,viszont abban teljesen biztos vagyok, hogy valami probléma van a tévével, mert a legtöbb HDR tartalom csak full sötét szobában nézhető és akkor sem kellemes. Abban is biztos vagyok, hogy minden beállítási lehetőség minden kombinációját (ami értelmes és javasolt) kipróbáltam.
Gariztatni biztos nem tudnám mert ezt bizonyítani elég nehéz lenne sajnos. Azt hiszem kihúzom ezzel a tévével, amíg bírja és próbálom majd kerülni a HDR tartalmat inkább. Kár, hogy hosszabbított garanciám van rá
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok! Korábban már rengeteget írtam ide a tévémmel kapcsolatban (UE65RU8002). Akkor annyi volt a bajom vele, hogy HDR content esetén nagyon sötét a kijelző. de ehhez már kezdek hozzászokni... Viszont az alábbi jelenséghez nem tudok hozzászokni. Egyre gyakrabban jön elő, hogy egyszerűen elromlik a kép és csak teljes áramtalanítás után javul meg. Van hogy napi 2-3szor is eljátsza. Itt egy példa, hogy mi történik: [link]
Ugyanez megtörténik netflix-nél is, tehát nem TV adás hiba. Van amikor máshogy romlik el a kép és árnyékok jelennek meg az alakok körül, és minden mozgás elmósódik, majd levideózom azt is....
Addig is valami megoldás, hogy ne kelljen vennem egy távirányítós konnektort és film közben ki-be kapcsolni, hogy újra jó legyen a kép? Nagyon elkeserítő már ez nekem...
Szoftver a legfrissebb.Köszi a tippeket.
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
Köszi, remélem akkor is produkálja majd ha a szervizben lesz Mivel netflixen is ezt csinálja és youtubeon is, ezért kizárnám a kábelhibát. Ráadásul a videón is látszik, hogy van, amikor 2 csatorna képét "keveri össze", szerintem ilyent kábel nem csinálhat. Meglátom mit mondanak rá a szervizben.
Tomikapc
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok. Nem tudom hányadszor írok ide, néhányatok talán emlékszik is a nyűgjeimre. Egy Samsung UE65RU8002 tévém van. Első problémám az volt vele, hogy a HDR-es filmeknél (akár netflix akár HDD) nagyon sötétnek ítéltem meg a képet, ezt már megszoktam, elvileg sajnos ez a TV ennyit tud HDR-ben. Azóta előjött olyan probléma, hogy magától visszakapcsol a tévé kikapcsolás után random időközönként. Van hogy nem kapcsol vissza, van hogy 1 percen belül van, hogy 1-2 perc múlva. A távirányító sajnos nagyon sokszor úgy veszem észre, hogy kétszer érzékeli a középső gombot, sokszor van olyan, hogy rámegyek a lejátszásra és egyből le is pauseolja a videót, vagy éppen rámegyek egy sorozatcímre netflixen és egyből el is kezdi a lejátszást, pedig csak az epizódokat akartam megnézni.
Ami viszont tényleg végtelenül idegesítő, hogy véletlen időközönként egyszerűen az alábbi képhibák jelennek meg, amiket csak úgy tudok eltüntetni, hogy kihúzom a tévét és visszadugom egy idő múlva:
[link]Ez pedig sokszor 4k tartalomnál jön elő, szintén kihúzással gyógyítható, továbbá itt a netflixben a sorozat elindításakor láthatjátok a távirányító hibáját is:
Szerintetek ezek a bosszantó hibák elegendőek a gariztatásra? Az a gond, hogy ha kijön a szerelő és bekapcsolom neki vagy becsomagolom a tévét és visszaviszem és ott bedugják, akkor tuti nem fogja produkálni a hibát egyből... Vagy mit tudok tenni amellett, hogy egy távirányítós dugaljba dugom...? 5 éves garanciával vettem a tévét az Euronicstől online.
Köszi.szerk: firmware legfrissebb
[ Szerkesztve ]
Tomikapc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Metal topik
- EAFC 25
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?