Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gippazoid
senior tag
válasz stemplar07 #145078 üzenetére
Erre:
"az idei Samsung TV-k mozgáskezelése TV adások esetén megint csapnivaló lett."Gippazoid Novelties Inc.
-
RazoR
veterán
válasz stemplar07 #145083 üzenetére
Milyen gondok vannak PS5-el?
-
RazoR
veterán
válasz stemplar07 #145088 üzenetére
Értem, köszi a részletes választ. Majd ha végre megjön az év közepén előrendelt PS5 úgyis eyecandy módban fogok játszani úgy hogy ez engem annyira nem fog érinteni.
Kb az első dolgom volt az első bekapcsolás után rákeresni, hogy mik a legjobb kép beállítások és pont az RTings oldalát találtam meg. Bemenetenként el is menti automatikusan a beállításokat?
-
RazoR
veterán
válasz stemplar07 #145094 üzenetére
Ja, persze, minden automatikus hülyeséget azonnal kikapcsoltam
Remélem kezdenek valamit azzal is, hogy az eARC HDMI-n nem megy ki a DD hang, csak a sztereó az erősítő felé...
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz stemplar07 #145097 üzenetére
HDMI eARC-n nem megy át a DD meg semmilyen térhangzás, olyan mintha csak sztereó lenne, az erősítőn csak a Neo 6 virtuális térhangzés választható. Most úgy oldottam meg, hogy mindkettőt használom, mert TV nézésnél jó ha tudja az asszony a TV távirányítóval állítani a hangerőt, ha meg filmezünk akkor átkacsolom az optikára, ott meg kell az AVR távirányítója is de van DD is.
-
stemplar07
őstag
válasz stemplar07 #145105 üzenetére
közben lejárt a szerk. idő, most nézem nincs benne a 4. porton sem a 2.1 ..mind a négy 2.0
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz stemplar07 #145105 üzenetére
Nem az a lényeg. Egy 2.1 kábel visszafelé tudtommal kompatibilis 2.0-val. Mindegyiknek visszafelé kompatibilisnek kell legyen a korábbival, nem?
Márpedig a HDMI 2.0 szabványnak tudnia kell a 4K 60Hz-et (ha már a 120-at nem). VGA-m és TVm is tudja a HDMI 2.0-t (Utóbbi tán mind a HDMI 4 bemeneten).
#145106stemplar07: És aljas módon már nem is Direct Local Dimminges, mivel Edge Ledes lett a T, így nem is olyan szépek a sötétebb tónusok. Ezért nem is azt vettem.
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
RazoR
veterán
válasz stemplar07 #145106 üzenetére
Q80T-m van de bármit bárhogy állítok nem jön ki a 4. HDMI-n 5.1 hang...
-
RazoR
veterán
válasz stemplar07 #145112 üzenetére
Bocs rosszul írtam, a 3. HDMI-re kötve az erősítő, de így sem.
-
ricogsm
őstag
válasz stemplar07 #145175 üzenetére
Köszönöm, akkor marad a mi box :) csak azt hittem fel lehet tenni. Netflix tv ről megy.
BUÉKMSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
Roland3535
csendes tag
válasz stemplar07 #145212 üzenetére
Most pont telefonos hotspottal néztem meg ezzel mûködött még a LAN kábelt majd megnézem holnap. Ma egyenlore maradok a hotspoton. Viszont ha megy a hotspotrol akkor lehet hogy router csere lenne a megoldás ? 😐
-
Roland3535
csendes tag
válasz stemplar07 #145214 üzenetére
Oké, köszi a segítséget holnap megnézem Lan kábellel , ha nem jó akkor kérek kölcsön egy routert
-
Ck.
addikt
válasz stemplar07 #145235 üzenetére
Automatán nagyon darabos és lassú volt a mozgás, főleg olyan jeleneteknél, ahol hirtelen váltakozó mozgások voltak, ott feltűnt a pillanatnyi sávosodás és csíkozódás, tipikus deinterlace jelenség. A motion smoothing kikapcsolásával ezek megszűntek, sokkal jobb, de továbbra sem tűnik teljesen természetesnek a mozgás. A nettel nincs gond, van itt még két másik tv, azoknál nem tapasztalok hasonló problémát. PS4 Pro-n még majd a hétvége folyamán lesz valamikor kipróbálva.
Érdemes esetleg egyéni motion smoothing beállításokat is próbálgatni? Melyik beállítás kellene, hogy ideális legyen a netflix, valamint a PS számára? Teljesen kikapcsolt vagy valamilyen manuális érték?[ Szerkesztve ]
-
Sonex79
aktív tag
válasz stemplar07 #145236 üzenetére
Igen a rtings.oldalon egyértelműen a Samsung a jobb.
"
The Samsung Q80T QLED is a much better TV than the LG NANO90. The Samsung has a VA panel, producing deep blacks, and it has a great full-array local dimming feature. It also gets brighter and has better out-of-the-box color accuracy. Even though the LG has an IPS panel, the viewing angles are better on the Samsung because of its 'Ultra Viewing Angle' technology." -
junior19
senior tag
válasz stemplar07 #145229 üzenetére
"fényerő kb:20, kontraszt 50, részletárnyékolás 0 (hajdani háttérvilágítás)"
Nem.
Ami a T-s modelleknél a Fényerő, az volt a korábbi modelleken a Háttérvilágítás.
A részletárnyékolás pedig a korábbi modelleken a Fényerő csúszkának felelt meg, azt a célt szolgálta, amit be kellet állítani vele.codec project
-
ORCA58
addikt
válasz stemplar07 #145240 üzenetére
"sőt egy 70T is jobb pl kontrasztban kb 3000-el mint egy 80T hiába a nagyobb fényerő azon..de ez már más kérdés a local dimming miatt.."
Ez így nem teljesen igaz!
A Q80T Amerikában el van látva a "Ultra Viewing Angle" azaz ultra széles látószögű réteggel azért a natív kontraszt 3042:1 a local dimming 4225 :1. a teszt szerint.
Európában ez a réteg nincs, így a natív kontraszt 7000:1 feletti, a local dimming-gel pedig egyik teszt szerint 13 000:1 is lehet. [Q80T] [Q80T] Ez attól is függhet, hogy éppen milyen gyártmányú panelt épít be a Samsung. Állítólag most is létezik a panel lottó.
Európában máshol van a Q85T (nálunk nincs), azon van Ultra Viewing Angle, annak alacsonyabb a kontrasztja. [Q85T][ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
válasz stemplar07 #145239 üzenetére
Wi-fi-n használom, a többivel együtt. Csak full HD sorozatot néztünk eddig, ott tűnt fel. Minden képjavító funkciót kikapcsolva párom már nem lát semmi oda nem illőt. Nekem még kicsit fura, de lehet csak szokni kell a jót, fene tudja. Intelligens mód szerintem ebbe nincs, legalábbis az általános beállítások alatt nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
ORCA58
addikt
válasz stemplar07 #145246 üzenetére
Az 55Q80T local dimming bevilágítástól en is tartottam, de szerencsére a samsung ezt nagyon jól megoldotta az idei szériában. Az egyes szektorok között átfedés van, így nincs zavaró bevilágítás. Ez a teszt videókon lejátszása során is látni.
A fekete mindenhol fekete. A szélesvásznú filmeknél az alsó és felhő fekete sáv is tényleg korom fekete. -
Sonex79
aktív tag
válasz stemplar07 #145258 üzenetére
4k-t lehet persze közelebbről is, de nekem már közel lenne a 2 méter, nekem 55-ös van, kb 2,5 méterről nézem, korábban 49-es volt a tv-m, az is elég volt egyébként. De sok függ valóban a beállításoktól, tartalomtól.
-
Way444
friss újonc
válasz stemplar07 #145253 üzenetére
Köszi az ötletet. A tápot kipróbáltam, de sajnos nem hozott eredményt.
Hétfőn mindenképp indulok a gari úton, csak érdekelt hátha valaki találkozott már ilyen jellegű hibával. -
ORCA58
addikt
válasz stemplar07 #145266 üzenetére
Igen van "intelligens mód", azon belül az "adaptív kép". Szerintem nagyon elrontja a színeket. Felemeli a fényerőt, mikor nem is kellene, hideg lesz a szín, nagyon elrugaszkodik a valóságtól. Egyszóval sokat ront a kép minőségén.
Viszont előjött egy bosszantó dolog. A tv-hez van kapcsolva egy MINIX tv box, amin CoreElec fut. Ha bekapcsolom, a boxot, mindig felugrik az "Eszköz észlelése ablak" Ami azt írja, hogy a Smart távvezérlővel lehet azt irányítani. Ha kivárom a keresés 5-10 másodpercét és beállítom a távvezérlőt, akkor működik is vele a box. Sőt a Forrásnál be is írja, Minix, és ikon is megváltozik. Az kiteszem az alsó sorba. Ha lekapcsolom a boxot. Az ikon eltűnik az alsó sorból, a forrásnál újra Ismeretlen lesz.
Új bekapcsolásnál megint feljön az "Eszköz észlelése ablak". Ha visszalépek a vissza nyíllal, akkor a Tv távvezérlője nem használható (nem is baj). Ekkor átírom az ikon nevét Tv-Box-ra, kiteszem az alsó sorba. Lekapcsolom, majd bekapcsolom a boxot, az ikon eltűnik az alsó sorból, és újra Ismeretlen lesz a forrásban.
A tegnapi napig ez nem volt.
Hogyan lehet kikapcsolni az a vacak Smart távvezérkést? Az agyamra megy, mert ennek így semmi haszna! -
francz'70
senior tag
válasz stemplar07 #145302 üzenetére
Még nem, de nem is gondoltam rá
Köszönöm... -
ORCA58
addikt
válasz stemplar07 #145297 üzenetére
francz'70, stemplar07
Köszi utána nézek amint felszabadul a TV.
stemplar07 Egyébként mit és hol töröltél le? Nekem egyszer bene volt a Smart táv adati közt, de most nincs.matex
Én is féltem tőle, szerencsére ezen nagyon jól sikerült a local dimming. Ha nagyon sötét a felület, akkor inkább a felirat sötétebb egy kicsit, így nincs "holdudvara". -
Szabi020
tag
válasz stemplar07 #145298 üzenetére
Értem. Köszönöm szépen az infót.
igen, azt sajnos láttam, hogy a HDR fényereje kevesebb, Abban a Q80T-áll közelebb a Q6FN-hez.
Mondjuk a Q60T-nek is kevesebb A Q60R után. Meg lehet szokni, de azért HDR-ben nem ártana ha lenne, amikor kell.
Jogos, lehet rá kellene pillantani az üzletben mindkettőre. -
Csabi1984
addikt
válasz stemplar07 #145307 üzenetére
Látom magam előtt az embereket ahogy külső merevlemezzel vagy pendrive-al szaladgálnak az MM-be vagy Euronicsba Tv-t próbálni
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz stemplar07 #145309 üzenetére
Nem is azért mondtam Csak maga a jelenséget képzeltem el!
Amúgy meg teljes mértékben egyetértek. Még egy Soundbart is tesztel az ember vagy hangfalszettet.[ Szerkesztve ]
-
Szabi020
tag
válasz stemplar07 #145307 üzenetére
Elvileg a nagyobb modellek voltak tesztelve Rtings-en. VA panelesek. A 43"-os pedig IPS volt a 60R-nél (egyik kolléga említette itt.)
Annak sokkal nagyobb volt a fényereje. Egymás mellé is tettem a 2 típust amikor megérkezett a 43"-os Q60T és be is igazolodott, hogy a fényereje az nem kicsit volt nagyobb a 60R-nek.Lehet érdemes lenne megnézni, de Jó lesz szerintem a Q70T-is.
Megmondom őszintén, hogy OLED-en még nem fogyasztottam semmilyen tartalmat így ebben a témában inkább nem nyilatkoznék.Csabi1984: Volt, hogy vittem már magammal én is Pendrive-t. Azért az szerintem elfér a zsebében annak aki komolyan meg akar valamit tudni.
stemplar07: Sajnos ezt én is tapasztaltam már többször is. De van az a megoldás is, hogy el kell adni mielött lejár.
[ Szerkesztve ]
-
dj79
senior tag
válasz stemplar07 #145301 üzenetére
Köszi a választ eddig ez jó kiindulási alap.
Még valaki esetleg? -
gabikiraly2
aktív tag
válasz stemplar07 #145357 üzenetére
Sajnos nem oled....most nem tudom a pontos típusát, de egy alap tv.
200k körül nem találtam ennél jobbat, versenyben volt még a TCL, a Hisense és egy Philips. Az első kettő valamivel olcsóbb, az utolsó pont egy árban van a Q60T-vel most. Ezen az áron számomra a Samsung tűnik a legjobb választásnak mindent összevetve.
Köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
Csend a lelke mindennek!
-
wallace 234
őstag
válasz stemplar07 #145353 üzenetére
Lg nél muszáj volt a nano cellás tvket le butitani, mert az Oledek fényereje se javult az elmúlt 3 évbe. Talán a CX lett kicsit jobb hdr be! Samsung 55q80t megette a B9sla !t(lehet a 55b9 pla jobb lehet,) Magam se hittem volna, ha nem otthon a saját szememnel látom. Oled elképesztő előnyel indult, 3 éve b7 nél megvolt, nah igen! B9 nél csalódás! Oled topikba hangot is adtam erről, hát nem örültek neki! Igen Samu ezért tudja vissza fogni, mert az lg nano tvk, 1558:1 as kontraszt hát elég kiábránditó!
-
senior tag
válasz stemplar07 #145398 üzenetére
Mindig mindent a legfrissebben tartok. Nagyon sok eszköz csücsül rajta itthon (még a hűtő is) és egyiknek sincs semmi baja, bőven bírja ez a bika router.
Most kábel helyett újra Wi-Fi-vel csatlakoztattam a TV-t és továbbra is működik minden: böngésző, YouTube, stb.
Szóval nem tudom mi lehetett, hogy Wi-Fi-n nem akarta egy napig betölteni az adatvédelmi nyilatkozatokat. -
RR-13
őstag
válasz stemplar07 #145616 üzenetére
Köszi, tényleg, de érdekes ez
-
plejik
addikt
válasz stemplar07 #145706 üzenetére
Akkor esetleg tudnál nekem privátba küldeni beállításokról képet. Vagy van valami oldal ahol van a beállításokkal kapcsolatba valami útmutató, mert megpróbálkozok vele hátha javulna. Úgy se ma küldöm vissza..
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / PlayStation 5 Pro / LG CX3 OLED
-
plejik
addikt
válasz stemplar07 #145714 üzenetére
Én nem várok csodát semmilyen apptól, egyértelmű, hogy a streaming szolgáltatások olyanok amilyenek. De az , hogy nasról film szaggat az gáz. Érdekes módon az előző tv-n hibátlanul ment minden. Ja meg nem támogatott hang formátum és hasonlók. Én nem mondom, hogy rossz tv, de nekem sajnos nem tetszik a képe, ezzel nem tudok mit csinálni. És az az igazság, hogy átlag tv felhasználó ként nem annak kellen az alapnak lennie, hogy össze vissza állítgatni kell , hogy jó legyen a kép. Bekapcsolom kiválasztok egy módot, max 1-2 apróságot állítani és annyi.
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / PlayStation 5 Pro / LG CX3 OLED
-
MAXIMIZE
tag
válasz stemplar07 #146088 üzenetére
Nem hiszem hogy a TV nézéséhez érteni kell, a régi tvm mindenféle állítgatás nélkül gyönyörű képed ad, a q70t meg konkrétan nézhetetlen, de ha már itt tartunk q60r volt a q70 előtt, annak pl szép képe volt szintén mindenféle állítgatás nélkül, de ezt Te állítgathattad volna orrvérzésig a bevilágítással meg a homogenitás teljes hiányával akkor sem tudtál volna normális minőséget kicsikarni abból a tvből, nem véletlenül panaszkodnak rengetegen ezekre.
-
Celtis
veterán
válasz stemplar07 #146156 üzenetére
Ez rendben is van. Nekem az a fura, hogy egy adott típuson belül ekkora a szórás.
-
Csomád
lelkes újonc
válasz stemplar07 #146619 üzenetére
Dune 4K Solot azért is vennék, mert abba bele lehet helyezni egy 1,2,3 Terrás HDD-t, vagy SSD-t, és arra lehetne torrentről tölteni le, illetve be a filmeket.(legalább is ha jól tudom). Meg az is zavar, hogy 2021-ben egy DTS 1509-es hangot nem tud a TV, meg ISO filét sem. Mert azt hogy a 2011-es LG plazma nem tudta, az ok, de most tudja már egy TV.!!
Most a Dune HD 4K Pro II 95000-ért láttam. ua. mint Dune Vison 4K Solo, csak lemezmeghajtó nélkül, plusz máshogyan néz ki.
Köszi a válszt. -
Csomád
lelkes újonc
válasz stemplar07 #146634 üzenetére
Az a baj, hogy a TV nem érzékeli a külső Seagate 3.5 Terrás HDD-t. Nem tudom, hogy fogja-e egyáltalán.
-
matex
aktív tag
válasz stemplar07 #146641 üzenetére
Q80T-nél szinte alig hallani a mély hangokat, inkább csak a magas és közép hangok jönnek. A viszonyításai alapom a QE55Q6FN, ahol inkább lejjebb kellett venni a hangszínszabályzóban a mély hangokat, mert olyan erőteljes volt. A Q80T-nél lehet feljebb venni ugyanígy, hogy elfogadható legyen, viszont a problémám az, hogy Xbox-on játszva a hangbeállításoknál nem lehet szabályozni, nem engedélyezett.
@stemplar07: nem válasz akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
válasz stemplar07 #146908 üzenetére
Nekem is meg van a frissítés. Különbséget nem látok, talán majd játék közben lesz valamik.
Majd holnaptól.. bruhahahaS23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Bandesz001
csendes tag
válasz stemplar07 #147132 üzenetére
Azt mondod, a samsung 8502 "jobb", mint a samsung Q60t? Vagy ez csak a fényerőre igaz?
Tényleg, ez a két tévé hogyan teljesít, ha hálózatról szeretnék filmeket nézni? -
Bandesz001
csendes tag
válasz stemplar07 #147154 üzenetére
Köszi. Pedig már kezdtem reménykedni.
-
Deck
titán
válasz stemplar07 #147155 üzenetére
Fényévekkel jobb a Sonyn a droid OS, mint a Samsung rendszere.
PS5
-
PuMbA
titán
válasz stemplar07 #147306 üzenetére
HDR fényerő viszont kiváló, 1100cd/m2 És az elmosódás is nagyon kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
a347
aktív tag
válasz stemplar07 #147398 üzenetére
Bocsessz, valóban nem.
-
wallace 234
őstag
válasz stemplar07 #147453 üzenetére
Mennyire gyakori? A 80T nél? Szerintem semmivel nem gyakoribb, mint más FALD tvknél. Igen abba igazad van, hogy a szem rá áll akkor annyi a dolognak. Én Q80T-m így néz ki, nem tudom ti hogy látjátok, de szerintem annyira nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
anjani182
őstag
válasz stemplar07 #156046 üzenetére
Hát még aki 1.2-ért veszi?!
A 75Q60 legalább szar volt de egyenes
[ Szerkesztve ]
Forever and ever, let's make this last forever.
-
Gardaai
senior tag
válasz stemplar07 #156050 üzenetére
UE55TU8002K volt előtte. Edge ledes az is, se ködös nem volt, se bevilágítások. Az után ez borzasztó (ennyiért). Azt mondták Samsung szervizesek (külföldi fórumokon is), hogy ez még istenes. Hibahatáron belül van jóval. Szóval gondoltam addig játszom amíg jót nem kapok, de inkább elengedem. Megy vissza, jövő héten jön egy VA paneles mini-led. Csak jót remélek. Előző TV-mhez képest nyilván sokkal jobb a minőség, de számomra ez élvezhetetlenné teszi a filmezést.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
mephi666
nagyúr
válasz stemplar07 #156055 üzenetére
...el kell vinni dunaújvárosba és a vasműben átküldeni az egyengető hengersoron
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
rainman72
nagyúr
válasz stemplar07 #156079 üzenetére
A 75Q70B vastagsága nincs 30mm,elég libegős volt de egyenes legalább.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest