Új hozzászólás Aktív témák

  • nem_tom

    őstag

    Tegnap elkezdtem kísérletezni a grafikai beállításokkal, mivel eléggé alacsony volt az FPS és erőteljesen ingadozott. Próbáltam utánakeresni mi az amiből vissza kéne vegyek, de sajnos nem találtam kielégítő infókat. Sok időmbe telt, de egyesével kipróbáltam a haladó beállítási lehetőségeket, hogy rájöjjek mik azok amik megeszik az amúgy nem gyenge gépemet. Szeretném itt megosztani amire jutottam, hogy ha más is szeretné a gépéhez mérten a lehető legszebben futtatni a játékot akkor legyen számára segítség. A konfigomat lentebb írom.

    Azon beállítások amik erőteljesen csökkentik az FPS számot:

    - Sun as a Light Source
    - MSAA
    - Detailed Surfaces Radius
    - Grass Density
    - Grass Distance
    - Shadow Map Size
    - Sun Light Quality

    Ezeket a beállításokat érdemes levenni teljesen minimumra vagy kikapcsolni ha a géped nem boldogul a játékkal. Szerencsére nem olyan számottevőek a látványban, így ha leveszed ezeket akkor sem lesz csúnya a grafika. A többi szinte alig, vagy egyáltalán nem okozott semmilyen változást.

    DX11 alatt kísérleteztem ki a dolgokat, igazából ez szinte egyáltalán nem befolyásoló tényező. Sajnos viszont a sok pici micro lag -ra nem találtam megoldást ami tarkítja nálam a játékot. Azt hiszem kénytelen leszek hozzászokni.

    Mutatom hogy néznek ki nálam a beállításaim:

    Sikerült elérnem, hogy minimális ingadozással, stabilan 50+ FPS -em legyen. (korábban 30 alá is bőven lement) Csak akkor megy le 40 körülire az érték ha tüzet látok, sajnos erre sem találtam megoldást.
    Egyébként a nagy ingadozást az MSAA kikapcsolása oldotta meg. A Grass Distance pedig közepesen befolyásoló tényező, ezért kompromisszumot kötöttem és középre húztam, mert elég hülyén nézett ki, hogy előttem nő a fű ahogy haladok.

    Bár nagyon szép lett a játék, de az optimalizálás nem sikerült. Ennél sokkal komolyabb címeket tudok gond nélkül Ultra beállításokkal FullHD-ban játszani.

    Alább láthatjátok a konfigomat:

    - Alaplap: Asrock B85M Pro4
    - CPU: Intel Core i5-4460
    - RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHZ KVR16N11K2/16
    - VGA: Gigabyte GTX 1060 3GB GDDR5
    - HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEW
    - SSD: Kingston 120GB HyperX Fury
    - TÁP: FSP 500W Hyper M
    - Rendszer: Win10 Pro

    Remélem ezzel tudtam valakinek most vagy a jövőben segíteni. :)

    Egyébként leszámítva, hogy majd egy hétbe tellett mire eljutottam odáig, hogy rendesen játsszak (bár ez nyilván az idő hiánya miatt is van) eddig tetszik. Stabilan fut, nincs semmi gond, jól néz ki és tetszetősek az újítások is. Nagyjából kivégeztem a küldetéseket a Kordonon, legközelebb a Szeméttelepen folytatom az utamat. A magyarítás is jól működik. (módok nélkül) Remélem a későbbiekben is így lesz és akkor egy új, remek élménnyel gazdagodom majd. :)

    Egy gyors kérdés: Eddig a játék nem adott támpontokat arról, hogy merre keresgéljek szerszám ügyben amikre Róka komának lenne szüksége. Ez majd fog változni? Ha igen akkor tárgytalan, ha nem akkor csak annyit mondjatok meg, hogy merre-fele kéne kicsit alaposabban körülnéznem. Köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák