Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghandi
aktív tag
Huu mennyi összeesküvés elmélet meg beidegződés....
Ha rejtett reklámok meg szuggesztió, a tudat alattira hatás??? Ha belegondoltok ahoz nem is kell ilyen eszköz,bőven elegendő egy valóság show vagy népszerű sorozat,mozifilm stb ahol egyszerübb lenne ez,nem csak azokat lehete ilyen befolyás alá vonni aki szép pénzért venne ehez készüléket.
Az hogy valaki beleéli magát a videójátékok világába az meg tényleg csak emberfüggő.Én nem érzem magamat hardcore gamernek,de velem is előfordult nem is egyszer hogy egy hétvégén amikor nem volt semi dolgom a fél napot egyhuzamban ültem a monitor elött és szinte levert a víz amikor henteltem az ellent,hirtelen nagyon beleéltem magam,de egy ilyen után nem akartam az utcán mindenkit lemészárolni.Ha valaki nagyon beleéli magát egy ilyen virtuális világba akkor egy insomnia szerü állapotba kerülhet,de szerintem ez a legszélsőségesebb eset,több film is szólt eről.(pl : eXistenz , Avalon , Harcosok Kubja)
Ha egy játék annyira realisztikus mint maga az élet akkor szerintem az agy nem tudja megkülömböztetni a valóságtól,csak azért sikerül neki mert az egyén tudja hogy az a helyzet amibe került nem a valóság.Ha ilyen helyzetbe egymásután sürün kerül,esetleg a VR-ben több időt tölt mint a valóságban akkor lehet hogy elmosódik a határ mint az insomniás embernél aki egy idő mulva már nem tudja hirtelen megmondani egy két helyzetben hogy ez most valóság vagy álom.
Én ebben látom igazából a hibát,de ez is csak akor lehet ha valaki túlzásba viszi a VR-t.
Na de a valóság ettől azért még messze van ám! Ha jót tudom most a legnagyobb probléma az hogy nem tudják az agy gyorsaságához igazítani a hardver gyorsaságát,igy ha a fejünk vagy a nézésünk iránya megváltozik akkor a VR még mindig relatíve sokat (ezred másodpercekről van szó) késik,amit az agy hosszútávon nem tud feldolgozni.Jobb esetben csak fejfájás,hányinger,rosszabb esetben ki tudja,hisz még senki sem használta éveken keresztül. -
Sirandrish
legenda
válasz
idegen lény #16 üzenetére
Üldözési mánia...ON!
-
zdanee
őstag
válasz
Anyám borogass! Vegyél fel alá alufóliából hajtogatott csákót, a nyakadba aggass fokhagymafűzért (mert amíg játszol, nem látod az esetleg besettenkedő vámpírt) és egéralátétnek meg egy biblia, hogy kéznél legyen boszorkányok és eretnekek ellen...
-
ilyen_85
senior tag
senki ne vegye sértésnek, de még egy ilyen régi idejétmúlt grafikájú játék is mennyire újnak és remek dolognak tűnik... tényleg ez az új nagy robbanás!
Nekem nagyon tetszik!
-
NKing
tag
válasz
Azért azt megjegyezném, hogy a Dianetikát, mint hiteles tudományos forrást felhozni... háát. Picit nevetséges. Btw. miből gondolod, hogy nem pont azért rettegsz a mindenféle tudatmódosítós marhaságtól, mert úgy módosították a tudatodat, hogy ettől rettegj egész nap, aztán közben megy az idő, te meg se nem tanulsz, se nem élsz a boldogságnak, csak megkeseredsz, miközben élvezhetnéd is az életet.
Persze nyugalomra intelek, az emberek többsége kinövi ezt a fajta "rettegést". Aki meg nem, azokkal találkozhatsz bármelyik kocsmában - ők azok, akik a politikusokat meg a rendszert szidják egy korsó mellett görnyedve. Ámen.
-
NKing
tag
Nagyon sok embernek nem kell, hogy a kormány beletúrjon az agyába, mert annyira egyszerűek és egységsugárban gondolkoznak... tanulni, informálódni persze büdös, így simán elfogadják a készen kapott véleményt, ami a szájukba van rágva. Persze a legegyszerűbb nekik beadni azt, hogy nem ők tehetnek arról, hogy ilyen helyzetben élnek - elég megnézni a politikai kampányokat, de a hétköznapokban is az egymásra mutogatás a legegyszerűbb. Senki se hibás
Ennyit az off-ról.
-
haxiboy
veterán
válasz
Ennyi erővel eldobhatod az összes elektromos kütyüdet ha ennyire félsz attól hogy manipulálnak. Aztán élhetsz "boldogan" mint a falu c. filmben
-
Writz
tag
válasz
Egyből a fránya összeesküvéselméletek. Komolyan nem tudom megérteni, hogy minek ezzel a "kormány beletúr az agyunkba" dologgal foglalkozni. Úgysem tudsz mit tenni ellene.
-
idegen lény
addikt
Amit írtok, az valószínűleg így van, bár ne felejtsük el, hogy a VR-technika még mindig nagyon gyerekcipőben jár, lesz ez még sokkal valóságosabb is, és természetesen a hosszútávú hatásairól sem tudunk még semmit. Persze, hogy tudjuk, hogy amit látunk, az nem a valóság. Én inkább arra gondoltam, hogy ez a tudatosság különféle tisztességtelen módszerekkel, pl. hipnotikus állapot előidézésével (ezt akár bizonyos frekvenciákkal is el lehet érni észrevehetetlenül) lecsökkenthető részleges vagy teljes öntudatlanságig. Ez pedig rendkívüli veszélyeket rejt magában. Ezekre már részben utaltam az előző hsz.-omban, de pl. a Dianetika című könyv tartalmazza az e téren végzett tudatmanipulációs kísérleteket is. És ne legyünk naivak, az USA-nak már régóta vannak tudatmanipulációs fegyverei is; nem fog kihagyni egy ilyen remek lehetőséget, ami nemsokára mindenhol el fog terjedni, iskolákban, munkahelyeken, mindenhol. Vagy ha ebben nem hiszünk, mert Amerikából csak jó jöhet, akkor gondoljunk csak a terroristákra, bűnöző csoportokra, mint például a gyógyszeriparra.
-
haxiboy
veterán
válasz
idegen lény #9 üzenetére
Szimulátoroknál a legjobb egyébként használni, volt szerencsém kipróbálni, project cars-t toltam vele. Eszméletlen. Nagyon nagy élmény
Az meg hogy valaki teljesen becuppanjon nem kell hozzá ilyen szemüveg, anélkül is léteznek függők, ez csak egy új szintre fogja emelni ennyi a lényeg.
A nem tudjuk mi a valóság részét pedíg nem rég volt egy kutatás, most meg nem keresem, de bebizonyították mérésekkel hogy az agy tisztában van vele hogy nem valós képet lát. -
NKing
tag
Ez a "nem tudjuk, mi a valós" mizéria mintha egyszer már lerágott csont lett volna, mikor arról volt szó, hogy a videojátékok kitermelnek egy agresszív, gyilkolásra hajlamos generációt. Szerintem a VR semmiben nem lesz más. El is mondom miért: azért, mert az ember tudja, hogy amit lát, az VR. Hiszen ő maga tette fel a sisakot! Persze így is lesznek olyanok, akiknek az agya nem képes ilyen racionalizált gondolkodásra, de ők valószínűleg "betegnek" számítanak, és mint olyanoknak, nem ajánlott a használata (lásd Tamagocsi halála miatt öngyilkos gyerekek - pedig a tamagocsi nem egy VR minőség!).
Az meg, hogy egy idő után valaki jobban szereti majd a VR-t, mint a valóságot... Most is vannak ilyen emberek. Inkább elzárják magukat a külvilágtól egy MMO-ban (de lehet az internetfüggőség, drog, túlzásba vitt egyéb hobbi, sport, facebook, magamutogatás/megfelelési kényszer stb.), mert ott lehetnek valakik - miközben a való életben senkik, szociálisan visszamaradott, magányos, motiválatlan, érzelmi kapcsolatokra képtelen emberek. De ne keverjük össze a pszichológiai-pszichiátriai eseteket a stabil, magabiztos emberekkel, akik csak szórakozásra vágynak.
A normális embernek ott van a tudata, az pedig nem engedi becsapni, amíg ő maga veti bele magát a dologba. Nem tudom, kinek volt például eddig olyan érzete egy 3D moziban (ami köztudottan átveri az agyat) pl hogy máshol van, nem érzi a testét a sajátjának, nem érzi a döntéseit a sajátjának?
Szerintem mentálisan egészséges embernek ilyen tapasztalásai nincsenek, és akkor se lesznek, ha egy sisakot tesz a fejére.
ui: Az már inkább aggodalmas dolog, ha közvetlenül az agyat veszik célba - lásd azokat a kutatásokat, ahol egy éberen tartott majom a szedált társánák testét irányította idegi-elektronikus összeköttetésekkel.
[Összekapcsolták két majom idegrendszerét] -
solaris17
aktív tag
Akinek van eladó oculus rift-je írjon rám
-
Writz
tag
Esetleg nincs köztetek olyan, aki kölcsön tud adni egy Oculust?
-
Sirandrish
legenda
Ez nagyon vagány!
-
XuChi
addikt
válasz
idegen lény #9 üzenetére
Mondasz valamit, és én is ettől tartok. Simán vissza lehet vele élni. Tuti rengeteg olyan ember van akiknél zavarokat fog kiváltani a VR dolog
-
idegen lény
addikt
Erre gondoltam én is. Teszem azt, ha egy családtagod segítségért kiált, észre sem veszed. Az ember közösségi lény, mi is itt lógunk a hálóban. Egyelőre a VR nem az a kifejezett party játék, de még a közvetlen környezetedtől is elzár. Simán melléd feküdhet egy fekete párduc, észre sem veszed. Az is érdekes lehet, hogy mennyire uralja el az elmédet, hiszen tökéletesen valóságos, amit látsz. Rendkívül könnyen lehet vele elaltatni, manipulálni, hipnotizálni, vagy akár megőrjíteni embereket. Hipnózissal akár gyilkológépet is lehet csinálni egy emberből, már ha erre van benne hajlam. Rejtett reklámok, rejtett (akár politikai) üzenetek, soroljam? Rengeteg visszaélésre adhat lehetőséget. Függőséget is kiválthat. Egy idő után nem tudunk majd különbséget tenni a VV és a VR között, mint ahogy álmunkban sem tudjuk, hogy álmodunk. Ezek alapján akár be is tilthatják, vagy csak rendszeres orvosi ellenőrzés mellett lehet majd használni egyeseknek. De én jobban tartok a VR-bűnözés elterjedésétől.
-
ASTON117
tag
válasz
idegen lény #6 üzenetére
Erre én is gondoltam főleg hogy nekem olyan fejhallgatóm van ami igencsak kizárja a külső hangokat, ha a kettőt kombinálom a battlefieldel mondjuk akkor a házat is lebonthatják észre se veszem, maximum a szél fog feltűnni.
-
idegen lény
addikt
Ez nem is kétséges. Csak az a baj, hogy "szemüveg" kell hozzá, ezáltal kizár a világból. Akinek kisgyereke van, az nem nagyon tud vele játszani. Ugyanakkor viszont bárhol lehet vele játszani, még tévé sem kell hozzá. Szívesen végignéztem volna az egész játékot, de három próbálkozással sem sikerült előrejutni. Nem hittem volna, hogy már az első Zelda is ilyen komolyan 3D-s volt!
-
ASTON117
tag
Az a baj az oculus rifttel hogy lehetetlen bemutatni olyannak aki nem próbálta(mint pl én) olyan mintha egy könyvbe olvasnád milyen a LEDTV képe úgy hogy még nem láttál sík képernyőt. Így nehéz lesz a marketing. Engem is csak azért fogott meg mert a nagy szkeptikus TotalBiscuit is azt mondta róla hogy ez a következő nagy durranás a játékvilágban ami átalakítja az ipart.
-
xmaas
őstag
Nekem eleg idetlennek tunik az egesz nem lesz ebbol se nagy durranas
-
Televan74
nagyúr
Most ez lesz az új őrület? 300$ -ért egy picit drága. Kíváncsi vagyok a Sony mennyiért adja majd a PS4 -hez valót?
-
zdanee
őstag
Kell szerezzek egy Oculus Rift-et, nincs mese...
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az eredeti Zelda játékot nézhetjük meg Oculus Rift használatára alkalmas átiratban.
- ASUS Dual 4070 OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest