Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz dzsoltike #7835 üzenetére
PD azaz ... Apple Power Delivery (iPhone telefonokhoz való) !
Nekem van kb. 5 db. QC 3 -s töltőm mégis a sima gyári 2A töltővel töltöm, hogy miért ? mert nem melegszik tőle a telefon és elég gyorsan feltölti az is !
Olcsóbban ez is jó ... van ilyen gyors töltőm csak ajánlani tudom !
Kábelből viszont ezt használom ... sokkal jobb min a gyári !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Lacerta
aktív tag
válasz dzsoltike #7835 üzenetére
A QC 4-es verziótól PD protokoll kompatibilis.
Amúgy meg mindegy, mert ebben az esetben a töltő limitált teljesítménye miatt nem fog gyorsabban tölteni mint egy QC 3-ás töltő.QC/PD kompatibilis mérőt használj, azzal jó lesz. Mindenképp csalni fog, mert +2 csatlakozó, és az USB nem nagy áramra van tervezve.
-
w333
félisten
válasz dzsoltike #7871 üzenetére
Nekem is csak szinte Baseus termékeim vannak ... nagyon minőségűek
Ugyan ilyen Apple Lighning kábelem is van (az is rendben van)
Illetve tartalékba már ezek is úton vannak : Lightning és Type C (piros színben)
Ha nem melegszik akkor használd nyugodtan, nem lesz vele gond és szerintem ugyan úgy fogja tölteni mint egy QC 3 -s töltő !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Lacerta
aktív tag
válasz dzsoltike #7878 üzenetére
A QC nem mindig tölt gyorsan, csak akkor, amikor az akkuban kevés a delej.
Olyankor, amikor az akku nagyobb áramot is fel tudna venni, mint ami 5V-on át tud menni a kábelen és a két csatlakozón. Merthogy a QC 5V fölötti feszültséget is tud, ami kompenzálja a feszültségeséseket.
75..80% töltöttség fölött egészen pontosan már semmi különbség nem lesz egy normál és egy QC töltő árama közt, a QC töltő is fix 5V-on fog menni.Szóval teljesen jó a QC töltő navigáláshoz is, ha fixen fel van rá dugva a teló, ugyanúgy töltve tartja, mint a sima.
Ettől függetlenül, nekem is olyan autós töltőm van, aminek van normál portja is. De ennek az az oka, hogy 3 portosat akartam, és abból olyat találtam megfelelőnek, amelyikben 1 QC 3.0 és két sima 2.4A-es port van. A nem QC portnak az lehet az előnye, hogy ha nagyon le van merülve a teló, akkor tudom kíméletesebben is tölteni normál portról, ha nem cél, hogy teljesen feltöltsem, vagy hogy gyorsan töltsem fel. Ez hosszú távon jót tesz az akkunak.A GPS vevő nekem egyébként elég sokat kajál, egy sima logger appal próbálgattam, és óránként 10%-ot kacagva megkajál kikapcsolt képernyő mellett. Lehet, hogy a dual gps kikapcsolása javítana rajta, de speciel én pont emiatt vettem ezt a telót.
-
sellas
tag
válasz dzsoltike #10752 üzenetére
Nem tudom, de ezt ketten kérdezték már tőle, hogy miért lehet, bármiféle sms/messenger/viber stb. üzenet nélkül felvillan - nekik különböző Samsung telójuk van
Nokia 3210 -> 3310 -> 3410 -> 3510 -> Sony Ericsson T310 -> Nokia E61i -> Iphone 3G -> Motorola Defy -> Samsung Galaxy S Advance -> Jiayu G4S -> Xiaomi Redmi 3S -> Mi 8 Lite -> Mi 8 -> Samsung Galaxy S21 FE
-
Danex
addikt
válasz dzsoltike #10906 üzenetére
Razer phone-nak biztosan van QC4-es töltője. Az igazság amúgy az, hogy az egész QC4 szarul van kommunikálva, mert semmivel sem gyorsabb kb mint a QC3, csak elvileg finomabb a szabályzás, illetve készülék oldalról kell megfelelni jobban.
Jelenleg a QC4-et kb úgy kezelik, hogy QC3 + támogatja a PD protokolt is.
Nemrég csatoltam a töltési garfikont
Szerintem ahol a QC4 talán szebb grafikont rajzolna az a 8:22-től 8:50-ig, illetve az is látszik, hogy nem feltétlen a töltő a limitáló faktor, de sajnos nincs ilyen töltőm
-
K82
őstag
válasz dzsoltike #10906 üzenetére
A kérdés, minek a QC4-es töltő, ha az adapter tudja a PD-t is (persze csak ha USB-C - USB-C kábellel használod)? Majnem ugyanaz a kettő (amiből a PD a szabvány), gyorsabban nem fog töltődni.
Leon77: lehet h megoldás, de egyik telefonomnál sem volt ez probléma.
[ Szerkesztve ]
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
K82
őstag
válasz dzsoltike #10923 üzenetére
Amit vettél, annak semmi baja nincsen.
Ha az USB-A csatlakozón keresztül dugod rá a telót, akkor kapsz egy 18W-os QC3 töltőt.
Ha a Type-C csatlakozót használod, már QC4-es lesz a töltő lévén a QC4 és a PD csak és kizárólag USB-C kábelen keresztül működik, ráadásul hiába adna ki 30W-ot magából a töltő ha a telefon le van korlátozva 18W-ra.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Danex
addikt
válasz dzsoltike #10942 üzenetére
Az a baj, hogy 5perc különbségért nem akaródzik kiadni 7-8ezer Ft-ot töltőre.
-
K82
őstag
válasz dzsoltike #10942 üzenetére
A Mi8-ról nem állítottam h tudná - sehol nem olvastam egyébként a 27W-ot, h fel tudná venni azt a töltést.
A Xiaomi is csak annyit írt h támogatja a QC4+ töltést, arról nem szólt a fáma milyen sebességgel. A Mi9-nél külön kihangsúlyozzák a 27W-ot, a Mi8-nál csak a kompatibilitást.
De hiába dugod rá a Mi8-at pl. egy Macbook Pro 60W-os töltőjére, 3200-3300 mAh-nál erősebb töltőáramot akkor sem fogsz vele mérni.Ha az említett Baseus töltő meg csak 12-t tud, az tényleg baj.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
kuksa90
őstag
válasz dzsoltike #17456 üzenetére
Szerintem nem a Csungcsing szögeli össze a dzsunkán a Xiaomit - ergo, akik tervezték, - gondolom - értenek hozzá, és optimálisan állítják be a töltést. Józan paraszti ésszel ez a 100 % - ot jelenti, nem a 70-et. Viszont szabad országban élünk, és mindenki úgy cseszi szét/ el a telefonját, ahogy akarja....
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
darvinya
titán
válasz dzsoltike #17456 üzenetére
Sehogy, de már írtam, hogy 40% körül elkezdem tölteni az akkut.
Lassan 1.5 éves A2-mnek olyan az aksija, mintha most vettem volna ki a dobozból.
Pedig csak 40% körüli töltést tartottam, közben naponta 12 órán át adta a hotspot-ot, a kijelző 8 órán át ment.
Átlagban naponta 3x töltöttem.
Mi8 Pro is átlagban 3x töltöm, mert ez is nem forrás.Kíváncsi várom ezek csoda autentikus forrásokat.
Csak nehogy valamelyik szerviz reklámja, vagy fotelprofblogja legyen.
Mert előbbi szeretné, hogy ügyfele legyél, utóbbi meg…Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Arena Breakout: Infinite
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Futás, futópályák
- Gigabyte alaplap topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 512 GB eladó
- Eladó Motorola Edge 50 Pro telefon 12/512GB, Garancia ALZA 2026.09.26-ig
- iPhone 14 128GB - (Éjfekete, fehér és kék) - Csak 1-1db! - Akció!
- Samsung Galaxy S23 Ultra (Dual SIM, 5G, független, 512GB/12GB, Zöld)
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3882
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest