Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz
cskamacska #96 üzenetére
League of Legends, HearthStone, Civilization IV, Age of Empires III, WarCraft III, Battlefield 3 - ezekkel játszottam a nemrég. Asztali konzol momentán nincs, handheld van, de az egész héten a zsebemben volt és csak a lépéseket számolta.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
cskamacska #96 üzenetére
Ne szemelyeskedjunk ha kifogytak az eszervek
-
Mister_X
nagyúr
válasz
cskamacska #93 üzenetére
"általad meghatározott helyen" - nyílván nem az antarktiszi szerverparkban kapsz majd szervert, ha Európában akarsz bérelni....
"saját konfiggal" - ez eléggé részletkérdés az Azure esetén (nem a lóerő lesz a hiány), de megértem, ha valaki eret vág magán, ha nem full AMD szerverkonfigot kap (tetszőleges brand/márka behelyettesítendő)... "teljes körű admin jogokkal" - a játékszabályokat te szabod meg, amikor elkészítesz egy játékot (vagy akármilyen programot) és az Azure-on akarod futtatni a szervereket.
"és a többi játékos kizárásának lehetőségével" - remélem, hogy ez nem olyan, hogy "a pistikét nem engedem fel a szerveremre, mert nem adta vissza óra után a ceruzámat!" kategória, minden más esetben el van látva a Live csalásszűréssel. -
Döglött Róka
veterán
válasz
cskamacska #93 üzenetére
-33 szerver vs 300k, de megnyugtatlak, az elobbit sem ingyen tartjak fenn, az mas kerdes hogy az uzemeltetok benyelik a koltsegeket, mert ilyen keves gepnel meg vallalhato az osszeg. Ezt osszehasonlitani a live horribilis meretevel eleg balga dolog.
- Live-on ha fejlesztesz egy jatekot, berelhetsz szervert. A dedikalt pc szerveres kiskiralyosdi eleg ertelmetlen lenne egy ekkora rendszeren, ahol kozpontositott a csalas ellenorzese es felhasznalok kezelese is.
Probalkozz masba belekotni, mert a fent emlitett ket szempont nagyon nagy hulyeseg. Hogy a szenatorasszonyunkat idezzem: Almat kortevel.
-
cskamacska
addikt
válasz
Döglött Róka #92 üzenetére
Nos én nem emlékszem, hogy az elmúlt tizensok évben fizettem volna bármilyen multiplayer szolgáltatás elérésének lehetőségéért PC-n, PS2-n, vagy PS3-on.
A C&C Renegade fanok által készített, teljesen ingyenes(mivel a C&C lincensz az EA kezében van, egy huncut fillért sem kérhetnének érte semmilyen módon) RenegadeX multiplayer FPS-nek per pillanat 33 szervere van(tapasztalatok alapján lag mentesek és erős hardveres hátterűek, legtöbb helyen saját csalóellenes és funkciókat bővítő szerver szkript rendszer is van). Szerinted ennek a kvázi ismeretlen hobbiprojekt játéknak a multi elérhetőségét milyen előfizetői pénzből finanszírozták, és hány adatközpontot kellett felhúzni a működéséhez?
És ez a kis játék a teljes PC/PS3/akármi multi közösségnek hanyadik milliomod szeletkéje, ahol egy fillért nem kell fizetni az online játékért?
Egyébként Live!-on vannak bérelt szerverek általad meghatározott helyen, saját konfiggal, teljes körű admin jogokkal, és a többi játékos kizárásának lehetőségével, hogy mindenképp a régi általatok zsebpénzből fizetett PC játék szerverekhez akarod melléerőltetni?
-
cskamacska
addikt
Azért bámulatos hogy egyesek annyira beleszoktak a MS által előidézett állapotba, hogy ezt veszik természetesnek, el sem tudnak vonatkoztatni tőle, ugyan 15 éve bárki körberöhögte volna a kötelezően fizetős multi halovány gondolatát is, de nem, Óceánia mindig is Keletázsiával folytatott háborút.
más
Kis érdekesség. Potyautas PC és PS3 még érthető, de a fizetős Xbox360 címek hogy kerülnek oda? A régebbi játékok amúgy is keveset evő multi támogatása már nem fér be az emlegetett adatközpontokba?
-
Def26
félisten
válasz
Döglött Róka #89 üzenetére
itt nem kell meggyőznöd senkit. Próbálj meg továbblépni a nem tetsző posztokon. Nem kell leállni hadakozni mindig.
-
Döglött Róka
veterán
Es kijatszottuk a fanboy kartyat! Eljen.
Nezd, a munkam Microsoft rendszerek takolasabol all, szerintem tobb negativumot tudnek felsorolni a termekeikrol mint az itt egybegyultek osszesen. Ugyanakkor lattam es dolgozhattam a supportjukkal, ami verprofi az iparagban.
Sajnos gyakran beleesek abba a hibaba, hogy nem irom le a gondolatmenetemet tovirol hegyire, ebbol adodhatnak felreertesek, Bocs. Mindemellett az a titka az egesznek, hogy nem kell komolyan venni ezeket a temakat es cicaharcot csinalni belole
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Döglött Róka #87 üzenetére
Pedig a kiskedvenc márkádat hordod le így.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Döglött Róka #85 üzenetére
Viccen kívül, marha ciki amit csinálsz.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Döglött Róka #83 üzenetére
De téged csippelt meg a bilgéc!
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Sirandrish #82 üzenetére
Nem en kotekszem
-
Sirandrish
legenda
válasz
Döglött Róka #81 üzenetére
Kijelentettél valamit, ami szimplán nem igaz. És miután ez kiderült, átváltottál a népszerűségre.
Azok a népszerűbb címek meg 1 azaz egy cím..a Halo. De ha valakinek esetleg nem jön be a sci-fi környezet akkor az tologathatja a csattogós lepkét. De mint mondottam, ez az alap felvetés szempontjából amúgy is lényegtelen.Szóval ezt itt le is zárhatjuk
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Sirandrish #80 üzenetére
Mivel az exkluziv cimek nepszerubbek boxon multi szemponjtabol mint ps-en, ertheto hogy mert jatszanak kevesebben multiplatform cimeket. Erre probaltam kilyukadni.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Döglött Róka #79 üzenetére
Az állításod szempontjából abszolút irreleváns hogy mi és mennyire népszerű.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Sirandrish #77 üzenetére
Es mind nagyon nepszeru
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Sirandrish #77 üzenetére
A képletbe akkor be is lehet venni olyasmiket, hogy mennyire volt népszerű az adott shooter, Resistance 2 rendelkezett egy nagyon fasza multival, mégis egy évvel ezelőtt volt az, hogy rangsorolt menetet nem bírt összedobni a matchmaking és csak két funserver ment, ahol említésre méltó volt a populáció.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Döglött Róka #76 üzenetére
Rendben, de azzal együtt is több van PSen.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Sirandrish #71 üzenetére
Nem tipikus shooter? Miert? Nem kell benne leloni a masikat?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
PandaMonium #73 üzenetére
Nem véletlen hogy 2* annyian vannak, a BF3 volt már IGC-ben.
-
chabeee
aktív tag
Milyen brutálisan jó érzés lehetett fejleszteni a funkciókat
főleg hogy utána elismerik amit csináltál világszerte.
-
PandaMonium
őstag
Senki nem mondta, hogy mindig laggos vagy sosem elérhető, csak azt, hogy többször van ilyen mint Xbox-on. Ennek ellenére PS3-on (most csekkoltam) tényleg kétszer annyian BF3-aznak mint Xbox-on momentán. Egyébként kezd annyira lesarkítottá válni ez a vita meg átfolyni személyeskedésbe, hogy szerintem nem érdemes folytatnotok, de "nagyok vagytok már", ti döntitek el mivel töltitek az időtöket.
-
válasz
pulyka jocó #67 üzenetére
Mert szeretnek szívni a lagos/ledobálós/kínlódós psn-nel.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Döglött Róka #70 üzenetére
Ergo nincs több?
Még a GoW jut eszembe, de az nem az a tipikus Shooter, ráadásul nem hiszem hogy olyan sokan játszanának még vele.
Ellenben PS3ra ott a Killzone, Resistance, illetve az Uncharted is ha a GoWot számoljuk.
Lehet az X tele van és tényleg csak nekem nem ugrik be, de nem válaszoltál rendesen
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Sirandrish #69 üzenetére
Gondolkozz
-
Sirandrish
legenda
válasz
Döglött Róka #68 üzenetére
Mégpedig? Nekem csak a Halo ugrik be..
-
Döglött Róka
veterán
válasz
pulyka jocó #67 üzenetére
Mert boxon tobb exkluziv multi shooter van.
-
Még jobb.
Mondjuk a user szempontjából mindegy, hogy melyik cég profitját csökkenti, a lényeg, hogy a játékok árába van beépítve.Amúgy engem rendesen megetettek itt, hogy már a PSN is fizetős 'szt csak PS4-re az, 80+m db PS3-ra a mai napig ingyenes.
Szóval ingyen kokain és ps3 multi. fuckyeah
-
mentoloshypo
senior tag
"szinte szünet nélkül üzeme"
-
Döglött Róka
veterán
Felelmetes, milyen jatszi konnyedseggel zarod ki a valosagot, csak mert a fejedbe vettel valamit.
- A profi dedikalt server-nek ara van, ez regen is igy volt.
- Eloszor a multiplayer-ert kellett fizetni, hisz a matchmaking rendszer miatt jott letre a live, erdekes modon a matchmaking is servert-t igenyel.
- Az altalad hangoztatott arukapcsolas a live fennallasatol szamitott kb 13 evben jott a kepbe.
- A sony azert ker penzt a multi-ert, hogy kiepitsen egy infrastrukturat, ha mar a konkurencianak is van. Csunya lenne egy gyenge PSN miatt bukni az elonyt.
- Azert hoztam fel a fogyasztast, hogy legyen fogalmad a koltsegeirol egy ilyen rendszernek, akkor talan nem hozongsz feleslegesen.Hiaba duzzogsz, ha teglat kakilsz se lesz ertelme a hoborgesednek, huzd ki inkabb a fejed a homokbol.
-
PandaMonium
őstag
Tapasztalatból mondom, úgyhogy mindig Sony konzolom volt és Xbox-ot csak másnál használtam de sokat: Az Xbox Live fényévekkel előrébb jár mint a PSN. Ez tény, nincs mit rajta vitázni. Elég csak megnézni a downtime-ját a PSN-nek, meg visszaemlékezni azokra a szép nyári délutánokra mikor Anonymous-ék betámadták a PSN szervereket és közel 1 hónapig használhatatlanok voltak.
Egyébként szerintem a legtöbben inkább fizetnek azért, hogy multizhassanak mint, hogy használhatatlanok legyenek a multis játékok. Legalább is ha én csak egy évben 4 játékot vennék amiben mondjuk 3-ban van multi szívesen kiadnék rá havi (évi előfizetésből átszámolva) 1000Ft -ot azért, hogy cserébe jót lehessen a barátaimmal játszani és ne egymás anyját szidjuk végig.
-
Mister_X
nagyúr
-
Én úgy emlékszem, hogy anno is csomag volt(ilyen töltelék hülyeségekkel), aminek a legfájóbb pontja az online multi volt.
"Sör meg cigi nem kellene ingyen?"
Nem iszom, nem dohányzom. Kokain nincs?(#51) fec555: Te lemaradtál a ~1 évvel ezelőtti MS ekézésről a kinect miatt?
Meg arról, hogy használhatatlan nélküle a One?
Aztán amikor erősen failbe hajlott a konzol startja, akkor csak kiadtak egy új "belépőszintű" darabot 399-ért? -
Mister_X
nagyúr
A Microsoft nem csomagba foglalta a multit, hanem a multi mellé kezdte fokozatosan hozzácsapni a szolgáltatásokat. Azaz mondhatni igen, a multiplayer volt A Csomag, de szépen kibővült. Ma már semmi sincs ingyen, nem értem, hogy ez miért olyan felháborító. Sör meg cigi nem kellene ingyen? goto 43
-
StLui
veterán
-
StLui
veterán
Én is végigolvastam, én sem értem miért hőzöngtök, nektek nem éri meg, nem kell érte fizetni, ha többen lesznek akiknek ez nem ér havi 800-1000Ft-ot, akkor lehet elgondolkoznak a dolgokon, de egyelőre nem így néz ki. Egyébként meg havi két ingyen játék, meg egyéb olcsósítások, nagyon megéri szerintem. Sokkal botrányosabb az összes fejlesztő cég részéről a DLC-k egyre jobban elterjesztése, én pl ez ellen tiltakozom is, soha nem vettem egyet sem, de kevesen vagyok és kész
-
válasz
Oppenheimer #44 üzenetére
Sok hozzászólást megelőzhetnénk, ha végigolvasnád a topikot, mert mindkét felvetésre válaszoltam korábban.
"Amíg nem nonprofit szervezetekről beszélünk, addig természetes, hogy annyi bőrt húznak le rólatok, amennyit csak tudnak."
Igen, ez a probléma.
"Aztán a népek úgy szavaztak a pénztárcájukkal, hogy őket ez nem érdekli."
goto 23"Ő arról beszélt, hogy a szerverek fenntartási költségét, és a kapott szolgáltatások mennyiségét figyelembe véve, neki megéri az élőfizetés."
"Persze, mint "csomag" egyáltalán nem vészes. Az a bajom, hogy belefoglalták a multit."
goto 33 -
Oppenheimer
nagyúr
-
válasz
Oppenheimer #42 üzenetére
Akkor fuss neki még egyszer, a "vita" szempontjából teljesen indifferens, hogy az MS-nek mennyi szervere van, hol és ezek mennyit fogyasztanak.
Igen, ez az "elterelő hadművelet", ha úgy tetszik.A "vita" az, hogy sikerült az MS-nek általános üzleti stratégiává tenni, hogy a konzolok "online eléréséért" előfizetési díjat szednek.
Szerinte ez teljesen rendben van, szerintem csak egy sokadik bőr amit lehúznak a konzol felhasználókról. -
Oppenheimer
nagyúr
Nincs konzolom, nem is érdekelnek. Ha vennék, akkor PS4-et vennék (bár nem fogok). Csak kíváncsiságból beleolvastam a topikba, és mint külső szemlélő megállapíthatom: döglött róka tényeket közölt, ti pedig elkezdtetek tényekkel vitatkozni, és mikor nem volt igazatok, fanboyozni. Nagyon éretlen viselkedés.
-
"Én nem köpöm ke a cégeket emiatt, hogy elkérnek pénzt egy szolgáltatáscsomagért, ami messze túlmutat a "fizetős multi" fogalmán."
Ha figyelmesen olvasol, nem a szolgáltatás csomagért kell leköpködni a céget (ez párszor ebben a topikban is leírtam), hanem azért, mert "alap" szolgáltatást sorolt át az "extra" szolgáltatások közé és ezt árukapcsolással adja el.
-
Mister_X
nagyúr
-
A sony a konzolos üzletágának a ps4 tett jót, de nem vagyok naprakész.
Maga az xbox évekig csak minimális veszteséget/nyereséget termelt, nem egyszer "szó volt"(pletyka szintjén) arról, hogy az MS el is adja az egészet." már nem tudják ingyem odatolni az user elé"
De odatudnák, csak "rájöttek", hogy ennek a költségét sokkal jobb a felhasználókkal kifizettetni(közel sem olyan visszatartó erő, mint gondolták 10+ éve) és azon még némi haszonra szert tenni, mint az üzletág a profitjából finanszírozni."Ha van valami egyéb érved a "bezzeg régen" kategórián kívül, szívesen reagálok rá."
A "régen" az 1 éve volt, és pont azért szűnt meg, amin most "morgok". -
-
Mister_X
nagyúr
A Sony bele is rokkant ebbe, a PlayStation brand most kezd nyereséges lenni. Hatalmas fejlesztést eszközöltek az infrakstruktúrájukon (bár szerintem még nemigen látszik), már nem tudják ingyem odatolni az user elé. Felesleges a múlttal dobálózni, ez olyan, mint a régi robogóm sokkal kevesebbet fogyasztott, mint az új kocsim. A Nintendo meg a GameSpy szervereit használta, most hogy az bedőlt, kvázi megszűnt a multiplayer Wii-n és DS-en - a 3DS és a Wii U mögé rakott rendszer nincs egy szinten nemhogy az Xbox Live-val, de még a mai PlayStation Networkkel sem.
Ha van valami egyéb érved a "bezzeg régen" kategórián kívül, szívesen reagálok rá.
@Döglött róka: akkor a kardomba dőlök
-
Persze, mint "csomag" egyáltalán nem vészes. Az a bajom, hogy belefoglalták a multit.
PC-n is egyre erősebb a "fizetős tartalom", csak a játékok ingyenesek.Kivéve az EA, ott még a f2p is 3dlc-ben jön...
Get "f" for 9.99€ "2" for 6.99€ "p" for 4.99€, or you can save 30% if you buy "f2p" just now for the lowest price of 14.99€. -
Azazael
aktív tag
Nem tudom, furcsa ez mert ha nézünk egy WoW-ot, ott is fizetni kell azért, hogy játszhass.
PC-n (steam pl) meg elég sok játék esetén tudsz saját szervert kreálni, vagy akár üzemelteti (bár lehet ez változott, de én még a Killing-Floor, L4D, HL, CS és társaiban játszottam sokat) így nem biztos, hogy mindenki így fizetne.
Ami itt a kemény az a Microsoft, hogy egy ennyire kemény árukapcsolást letol a játékosok torkán. A csomag amúgy rendben van, sőt ahogy említettétek van tisztességes server háttér, kigyomlálják a csalókat, stb. akkor ez örvendetes tud lenni. Napi szinten kb 30 Ft-ért. A kérdés, hogy régi játékokhoz is van server? Pl.: Dirt 3, GRID stb, mert azokat amikor pc-re megvettem Steam-en már server a kanyarban nem volt, vagy ha volt is, 5 percenként ledobált, az meg messze van az élménytől, akkor inkább fizetnék érte, vagy az értékesítésnél írják ki, hogy jah, a multiplayer már a múlté...
-
Döglött Róka
veterán
-
Def26
félisten
valamilyen szinten egyet értek Veled, de pl battlefield -re gondolva amikor pc -n órákig napokig nem ment az online rész igen pipa voltam, hogy nem vagyok valami olyasmi részese ami úgymond mögöttem áll.
Ugye az azért egészen más amikor a microsoft basz oda az ea -nak/akárminek mint egy pár dühös pc harcos körmöl a fórumokon.Szerintem mint multi szolgáltatás drága, de úgy hogy ingyen játék, csalás védelem, online kedvezmények, stb. már megéri a pénzét.
szerintem pc -n steam -en is be kéne a fizetős részt vezetni + extra dolgokért, meglátnád hányan fizetnének. -
Maga a koncepció nem rossz, számomra az a felháborító, hogy olyan alapszolgáltatást, mint a multiplayer betették az "extrák" kosárba.
Megveszem a vackukat, aztán kifizetem a játékokra a felárat, majd benyújtják a számlát, hogy a többi ugyanígy járt szerencsétlent lelőhessem multiban.
Ezt 15 éve minden önérzetes játékos körberöhögte volna. -
Azazael
aktív tag
Mondjuk a régi időkben (CS 1.x-nél pl.) annó mi is béreltünk saját servert a játékhoz ami hasonló összeg mint a Live, így a multi nem volt mindig ingyen.
Ami zavaró szerintem az az, hogy az explorer stb. csak Gold accounttal működik, annyit pedig alapvetően nem játszom egy hónapban, hogy megérje (4-5 órára van idő munka, család mellett) de ha vki többet multizik, vagy egyáltalán a kedvezményeket figyelembe véve több játékot vesz, akkor ez az előfizetős modell nem tragikus (ahogy néztem konzolos boltokban havi 1000 Ft-ra jön ki az előfizu), az ajándékok és akciós árak mellett. -
válasz
Döglött Róka #24 üzenetére
-
Nem túl meglepő módon a sony és a nintendo is tudta finanszírozni a játékeladásokból, kivéve a ms.
(persze tudom a wii sz@r és nem "konkurencia")
Aztán a népek úgy szavaztak a pénztárcájukkal, hogy őket ez nem érdekli.(#16) Döglött Róka: Oké, igazad van. Ez volt az utolsó hozzászólásod a fórumon amire reagáltam.
-
Mister_X
nagyúr
Emberek, le lett írva, hogy mi van a Live mögött és hogy ez mibe kerül (fogyasztás). Arra ki sem tértünk, hogy a szerverparkokat egyáltalán felépíteni mennyibe került, létesítményestül, hardverestül. És még hozzá sem vettük a személyzetet, akinek felügyelnie, őriznie, karbantartania, takarítania kell mindezt. Ezek után meg fáj, hogy elkérnek a szolgáltatásokért havi öt dollárt és leragadtok "köcsög m$ feltalálta a fizetős multit" szinten? Sör meg cigi nem kellene ingyen?
(zárójeles megjegyzés: egy kicsit eltérő offolási és személyeskedési rátát várnék itt el egyesektől, rang alapján...)
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Sirandrish #20 üzenetére
Mindenkepp, ha el lehet utni egy ilyen bugyuta szemelyeskedes elet szarkazmussal.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Döglött Róka #19 üzenetére
Ha neked ez elismerésnek számít akkor naggggyon szívesen
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Sirandrish #18 üzenetére
Koszonom az elismerest
-
Döglött Róka
veterán
Ha ez szamodra nem evidens, az nem az en hibam
A fanboyozas meg nem erveles.
Mellesleg ha emlitem, hogy 300k szerver a live-e es az egesz ms azure meg 1 millio szerver, abbol milyen nyakatekert logikaval hoztad ki, hogy szerintem ez csak a livera vonatkozik.
Kotekedni akartal, nem sikerult kovetkezetesen eloadni. Lepjunk tovabb.
@Def26 : Ha egyszer nem megy, akkor mit csinaljak?
-
válasz
Döglött Róka #14 üzenetére
Értem én a fanboyokat, csak nem szeretem.
Ráértél 10 sort írni, meg képeket beszúrni, ezt ajánlgatni a cikkbe, de arra nem tértél ki, hogy ezek az adatközpontok egy sokkal nagyobb project része, ami többek között a liveot is kiszolgálja.
-
válasz
Döglött Róka #12 üzenetére
Nem állítottad, sugalltad.
Nem tudok komolyabb problémáról ami érintette volna a PSN-t, de nem is hiszem, hogy a külső stúdiók külön hálózati megoldást írtak volna a ps3 kedvéért (nem lehetetlen, de nem tűnik költséghatékonynak).
A sonynál pontosan tudták, hogy a multiplayer a jövő, csak azt nem gondolták, hogy embereket ezzel rá lehet venni egy előfizetéses modellre. Anno ez egy komoly fegyvertény volt az xbox ellen.
-
Döglött Róka
veterán
Nem is allitottam, hogy csak a box szerverei szaladgalnak ezekben a kozpontokban
Egyebkent nem tevedsz, az Azure mindossze egyharmadat teszi csak ki a live, ha hihetunk a Microsoft-nak.
A Sony jatekai sosem voltak igazan multiplayer orientaltak es ha volt is, azokat megoldottak peer-2-peer kapcsolattal. Az MS mindig is a multiplayer-t eroltette, alig van exkluzivja ami ne tamogatna. Ket ceg, ket megkozelites, Sony-ek most kapcsoltak, hogy a multiplayer a jovo es talan ki kene epiteni valami infrastrukturat. Latjuk milyen "jol" megy nekik.
-
Ez valami beugratós kérdés?
(#9) Döglött Róka: Nagyságrendileg ugyanannyi PS3-at adtak el, mint xboxot, ott mégis belefért a szolgáltatások közé a konzollal együtt az, hogy játszhass multiplayert.
(#10) Döglött Róka: Kis érdekesség, ezek az MS datacenterek nem csak a liveot szolgálják ki, hanem kb. az összes MS terméket a hotmailtől elkezdve a onedrive-on át az office 365-ig, kb. mindent.
De lehet tévedek, javíts ki, ha nem így van. -
Döglött Róka
veterán
Kis erdekesseg, Ori talan te is beszurhatod a cikkbe:
Ez itt az irorszagi MS adatkozpont epules kozben, van ott egy pici kis daru mellette:
Ez meg az San Antonioi, Texasban. Ezen is van par auto viszonyitasi alapnak:
-
Döglött Róka
veterán
Tavaly ota olyan 300k szerver szolgalja ki a Live-ot vilagszerte az MS sajat adatkozpontjaiban, egy atlag szerver tokkal vonoval (halozati eszkozok, vas) 250 wattot fogyaszt. Lehet szamolgatni mekkora koltseg ez.
Az egesz azure (1 millio szerver) 2 terrawattorat evente/250 megawattot orankent (es ez egy eves adat) fogyaszt, ez kb 177000 amerikai haztartasnak felel meg.A sony-nak soha nem lesz olyan fejlett infrastrukturaja mint az MS-nek, mivel nincs penze ra.
-
válasz
Döglött Róka #4 üzenetére
A sony-nál meg tudták oldani "ingyen".
-
Én még emlékszem rá, hogy mennyire fel voltam háborodva a "fizetős multi" miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Tizenkét éve már, hogy szinte szünet nélkül üzemel az Xbox Live, és 50 millió játékosnak nyújt napi szórakozást. Áttekintjük, mit kínál a szolgáltatás Xbox One konzolon.
- Ps 5 Slim digital hibátlan dobozos 2026.09.20. gyártói jótállás
- Eladó Új Steam Deck OLED 512GB, 2 év jótállásal
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Új Steam Deck OLED 1TB, 3 év jótállásal
- Playstation 5 Slim lemezes dobozos 2026.11.08 gyártói jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest