Hirdetés
- A Switch utódjára is megjelenik a frissen bejelentett My Time at Evershine
- Megjelent a Prince of Persia: The Lost Crown sztori DLC-je, a Mask of Darkness
- Frostpunk 2 - Befutottak az első tesztek
- Jövő év elején debütál a The Witcher: Sirens of The Deep
- Star Wars Jedi: Survivor - Premier előzetesen az előző generációs kiadások
- Megnyugtató hírek érkeztek az új Battlefield játékkal kapcsolatban
- PlayStation 5
- Horizon: Zero Dawn
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anbernic RG556 kézikonzol teszt
- Black Myth: Wukong
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Cyberpunk 2077
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
Miért nem egyből 32GB kell? Annyira szánalmas komolyan... Aztán kiderül majd ennél is, hogy csak be lesz téve a launcherbe a követelmény, feladatkezelőben meg eszeget majd 2-3GB körül...
Steam: marcias88
-
bali93
tag
Megy a parasztvakítás rendesen...
-
Picturemaker
őstag
I5-ből még a legerősebb sem lesz elég ezek szerint.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
havast
aktív tag
Teljesen vallalhato. Foleg ha pl. a GTA 4-el hasonlitom ossze. Az a maga koraban semmin sem futott jol.
-
wolfman
veterán
Az én konfigurácóm ott van a profilomban leírva i7-es procival 8gb rammal, 7950-es VGA-val, de a nyakamat merem rá tenni vagy egy kisebb vagyont, hogy ultrára állítva nem fogja elvinni a játékot! Már csak azért sem, mert arról nem szól a fáma, hogy Vsync-et és élsimítást is jó lenne emellett használni, ami egyik korlátot állít, a másiknak meg plusz teljesítmény kell, nem is kicsi, így nekik evidens, hogy az ilyen ajánlásoknál mindegyiket kikapcsolják!
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Sondi1986
addikt
i3 minek felel meg? Majd a játék eldönti hogy elindul rajta vagy nem.
-
Sutee89
aktív tag
Az Ultra részletesség ismét csak azért lett beletéve, hogy el lehessen adni a GTX780Ti és hasonló kártyákat. Én eddig egyik játékban sem fedeztem fel minőségbeli különbséget a (Very) High és Ultra részletesség között, ellenben a +20-30 fps-t igen (FarCry3, Crysis3).
Felbontásról egyénként nem esett szó a cikkben UHD vagy FullHD?[ Szerkesztve ]
-
Benito94
tag
Egyre nagyobb vicc kezd lenni ez a játék..
-
Enclave
aktív tag
Gondolom nem díszből van a "csak 64 bites oprendszer" támogatás kiírva, ami azt jelenti, hogy a játékot 64 bitre fejlesztették, nem 32-re, mint manapság még mindig a legtöbb játékot. A 64 bittel át lehet lépni a max 3-3,5GB RAM használatot (32 bites szoftverek esetén Win alatt tudtommal ez a limit de ha valaki jobban tudja majd úgyis kijavít), így nem csodálom, hogy 6-8GB RAM-ot írnak ki, főleg ha a játék sandbox stílusú.
Szvsz ha nagyon akarták volna, 32 bitesként fejlesztik de biztosan nem ok nélkül lett 64 bit végül... (Az új Wolfenstein is 64 bites lett és annak is 3-4GB RAM a minimum követelménye (ahol néztem), valszeg a nagy méretű megatextúra miatt ami az id5 Tech motorból ered, itt a kiírtnak megfelelő RAM használatot mértek)
Nem kell minden kiírás mögött "összeesküvés elméletet" látni.
szerk:
(#11) bbTamas77: Itt most nem a játék minőségéről beszélek, hanem a szoftveres oldalról. Ez ugyanaz mint a DX9.0 és DX11.0. Ha egy játékot DX11-re készítenek, akkor nem fog futni egy DX9-es vga-n, vagy írhatnám azt is, hogy egy DX9.0-es játék sem fog futni egy DX7.0-es kártyán, ha nincs támogatva. Minthogy egy 64 bites szoftver (játék) sem támogat 32 bites rendszert tehát a 64 bit miatt magasabb a RAM igény de ez nem jelenti azt, hogy ki is kell használnia, csak igénybe veheti a játék, amit valszeg ki is fog használni.Minthogy ma már 2-4 magos cpu-k az elterjedtek és senki sem lepődik meg, hogy egy 1 magos cpu-val nem nagyon indulnak el a mai modern játékok vagy nem fogják azt a színvonalat nyújtani, mint amit a fejlesztő elképzelt.
[ Szerkesztve ]
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
törölt tag
Ashfaq Nawaz @AshfaqNawaz 17. 5.
@Design_Cave CPU - Intel i3 3210 @ #.2 GHz GPU - Geforce GTX 650 2B OC edition. Ram -4 GB So.. any idea about my specs? [Low / Medium??]
Jonathan Morin @Design_Cave 19. 5.
@AshfaqNawaz The main issue is your ram. If you climb it up to 6 you should be able to run the game at low settings.
Szóval i3-ason is fut majd.
-
Lord Myn
senior tag
Írták a cikkben, hogy VGA-ból nem kell túl erős neki 670/760-os nV-n elmegy Ultra-n Full HD-ben, ellenben proci/RAM-ból kell neki kakaó bőven, az én procim passmark-ban 7500 pötty körül ad, akkor örülhetek, ha elmegy high-on?
Tiszta GTA4, ott is ez volt: VGA erő nem kellett neki (csak jó sok VRAM), ellenben CPU-RAM dögivel kellett neki.
"War does not determine who is right - only who is left."
-
tikhunter
tag
És ilyenkor belegondol az ember, hogy az x360- as verzió milyen szépen fog futni a maga kis 512MB memóriájával. És abból még a box VGA-ja is lecsippenti a magáét.
Nem értem a min konfigurációkhoz miért nem lehet belőni egy konzolnak megfelelő hardveres minimumot.(vagy legyen a 2X-se) Ja de. Mert akkor nem lenne benne üzlet.
Szerintem undorító ez a mesterségesen kreált gépigény mizéria ami a PC-s játékot kíséri már jó pár éve. A hardverigény nő, de a nagy minőségbeli ugrást nem látod.A lényeg ,hogy tapadjon a bélyeg!
-
Petyyyyy
addikt
Ez egyelőre vicc kategória. Az első két hétben biztos jön egy olyan nem hivatalos "javítás" amivel elindítható lesz a játék 6GB ram és 4 mag nélkül is. Kétlem, hogy kihasználná az ilyen erőforrásokat, de persze ne legyen igazam. Az Ultra követelménye a 10K-s procival meg lecsapja a biztosítékot. Értem én, hogy fizessen aki ilyen szinten akar játszani, de hogy rögvest minimum egy 4771 kelljen hozzá...
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
GegeWarrior
senior tag
Akkor az én gépemen nem megy Ultrán Na bumm...
De azért tényleg vicc.REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
EXA
aktív tag
De jó most cseréltem ki pár dolgot a gépben és a kevés RAM miatt nem fog menni a játék.Nájsz!
-
Bad Pritt
félisten
Ja 10000 pont feletti PassMark eredmény... kár, hogy 10ezer fölött van kb kéttucat proci, annak is a háromnegyede Xeon, amivel valszeg játszani fog a felhasználó. Ezt a hülye dumát komolyan.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
mcmike
őstag
Szerencsére pont jó konfigom van hozzá. I7-2600K + 8GB G.Skill ram, és a fejlesztők által is használt GTX670...
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
steven84
tag
Bírom az ilyen ajánlásokat. Ultra beállításhoz tényleg jó lesz ez a konfig, de 640x480 felbontáson is lehet ultrázni.
Kiváncsi leszek 1920ba hogy nyekken meg alatta számítógép. Néhány hónapja jelentette ki az ubisoft hogy pc-re optimalizálással nem foglalkoznak.[ Szerkesztve ]
-
Alice90
aktív tag
Én azért örülök ,hogy végre valami komolyabb gépigényű játékot adnak ki de még mindig nem vagyok megelégedve mivel a director 1-2 hónapja gtx 780-at irt most meg gtx 670-et az ultrához.
Szóval én egy kicsit csalódott vagyok.
"Nyugalom, a hosszú élet titka!"
-
Dtomka
veterán
Ezért a játékért (és még lesz 1 pár) cseréltem le a vga-t 5830->>280x. (persze tápot is kellett)
Jövő hónapban szeretném a 2x2 -t bővíteni 2x4 re, de ahogyan nézem karcsú lesz. Lehet, hogy inkább 2x8 -at kellene vennem?!
Viszont a 16 gb ramot még mindig a legtöbben csak szerverekbe ajánlgatják, pedig lassan már a játékokhoz is annyi fog kelleni. -
Alice90
aktív tag
Nekem is 16gb ramom van.
Mivel alapból a windows is fogyaszt meg minden program.
Én szeretek úgy játszani ,hogy azon kivül csomó minden megy.
szóval nem kell kiszámolni pont azt a 8 gb ramot.
(Ezen a magyar videón kiakadtam LOL
https://www.youtube.com/watch?v=tikT_v0vy5s&list=UUTQa3blMMdKeLn5KUTPD24g)"Nyugalom, a hosszú élet titka!"
-
Sanchez638
addikt
Nah pc reformot csinálnak a mostani játékok, ha már teljesítmény különbségek nem nagyon vannak, és ezért nincsenek eladások az új alkatrészekre, majd a játékok megadják a lökést ezen irány fel
Számom az adatlapomon.
-
Zedz
addikt
Aztán az lesz itt is mint a CoD Ghostnál. A virágbolti verzió vígan fog futni 6GB memória alatt is mert megoldják, aki meg esetleg megveszi az pedig szívjon a lusta fejlesztők miatt. Meg ez is olyan "vicces", amikor csak annyit mondanak: 4 magos processzor kell hozzá. Na igen, de azért van jócskán különbség 4 magos és 4 magos között is.
Nagyon gondolkoztam, hogy megveszem de kezdenek elveszíteni egy vásárlót.
-
törölt tag
régen simán konfigot cseréltem egy új játék kedvéért, mert tényleges grafikai javulást kaptam a pénzemért. például emlékszem, amikor megvettem a voodoo1-es kártyámat, és leesett az állam a látványtól.
ma már úgy vagyok vele, hogy a bugos, optimalizálatlan konzolportokért nem fogok a gépre költeni, ami nem fut az i3-on az b****a meg magát. -
GhostRider23
tag
Ha optimalizálatlan lesz és buggos így fogják visszavinni a lemezt az emberek:
[link][ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
es ez miota eros? 2008 vegen mar 8giga ram volt a negymagos procim mellett, annak meg lassan hat eve. a Crysisnek es a Supreme Commandernek se volt 6 giga eleg, es mindketto 2007ben kapta meg meg a x64es exet.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
mentoloshypo
senior tag
Nem baj, de szebb lesz mint PS4-en, ne is törődjetek vele.
Mert a PC örök! -
Pete55555
addikt
Na, mindjárt kiderül, hogy dual - Xeon kell majd hozzá, meg 8*8Gb RAM
Természetesen 4*SLI Titan black-el...Szeretem leracsniztatni...
-
Sonja
veterán
Nálam egy kicsit többet eszik (~4,8MB) a Wolfenstein.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Négy logikai szál kell neki. Mindegy, hogy ez két magból vagy négy magból jön össze. Természetesen jobb, ha fizikai magokról van szó, hiszen kettő szálat a grafikus drivernek ad. Ez Core i3 esetén azt jelenti, hogy egy magon fog futni a játék.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Picturemaker
őstag
A 6-8GB ram szerintem teljesen elfogadható követelmény. A procin vagyok kiakadva! Tulajdonképpen 8 magos (4 modulos) AMD vagy i7 kell a 9000+-os Passmark szerint.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Wasp_HUN
tag
válasz Picturemaker #41 üzenetére
Ez az egész megint csak a szokásos Ubisoft-os marhaság. Sokkal valószínűbb, hogy megint elfelejtettek PC-re optimalizálni és azért "ajánlanak" ilyen erős CPU-kat, mert még a Watch Dogs is csak egyetlen szálon fog futni ahogy a többi szaruk szokott.
Egy "vacak" i7 920-ast használva eddig csak kétszer futottam komoly CPU limitbe játéknál. Első volt a BF4, ahol a HyperThreading aktiválása megoldotta a gondot, a másik pedig az ARMA 3, ami csak egyetlen szálon fut.Ez a 6 GB RAM minimum meg szintén már abszúrd. Max akkor, ha úgy tennének, mint a COD: Ghost-nál az IW és direkt nem engednék elindulni a játékot, amennyiben 6 GB-nál kevesebb a rendszer memória.
Vajon a Passmark mennyit fizetett amúgy ? Gondolom nem kevesen mentek fel az oldalukra az elmúlt fél napban
Senior Wasp - 1st Legion/HUN Reloaded [RAX]
-
nubreed
veterán
Én is néztem a cpu benchmarkokat, ezek szerint a 4 ghz-re húzott core i5 3570k -mmal nem vagyok sehol a 10ezer ponthoz.
De majd a gyakorlatban kiderül, ettől függetlenül szerintem is ezzel a HW követelménnyel nincs semmi gond. Akinek van 6-8 giga ramja, eleve kizártnak tartom, hogy 32 bites oprendszert használna, mert annak semmi értelme nincs. Egyébként is, 8 giga ram szerintem manapság már általános egy közepesen erős gamer pcben is.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Passmark benchmark az bullshit. Nem kell nézegetni. Itt arról van szó, hogy a program szálkezelése úgy van beállítva, hogy négy szál kell neki, mert kettőt az indításkor odaad a grafikus drivernek. Ezután egy szál lesz a main thread és a maradék szálra mennek a job threadok. 4 szál esetén egy job lehet, de ha van 6 szálad, akkor már három, míg 8 szál esetén már öt (ennél több job nem lehet a programon belül). A kétszálas és egyben kétmagos processzorokat azért nem támogatja, mert két szál kell a grafikus drivernek, és ha azt a kettőt odaadja, akkor nem tud min futni a program.
DX12-vel vagy Mantle-lel meg lehetne oldani, hogy két szálas processzoron is fusson, mert ezeknek az API-knak nem kell szerver driver thread.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Alice90
aktív tag
Nah de most várjatok mi az ultráról beszélünk
de van low,medium,high, is
szóval médiumon 6gb ram és 4 magos processzor szerintem az egyátalán nem nagy cucc már.
"Nyugalom, a hosszú élet titka!"
-
Prevent
aktív tag
Kamu PC követelmény a konzolosok miatt, hogy azt higgyjék milyen brutál lesz a játék..
Ha jól belegondolsz a "siker" szó jelentésébe, rá fogsz jönni, hogy az nem más, mint végigcsinálni, amibe belekezdtél.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Arról van szó, ha nincs minimum négy szálad és 6 GB memóriád, akkor egy hibaüzenetet kapsz, hogy nem felel meg a géped a játék futtatására. Ezt a press verziók tulajai megerősítették. Valaki kétmagos Pentiumon próbálta és beintett a játék az indításnál.
Egyébként van rá esély, hogy a deferrect context kikapcsolásával elég az egyetlen szál a drivernek és akkor marad egy processzorszál a játéknak is, de nem tudni, hogy a végső verzió ezt engedi-e.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Értem, köszi. Amúgy játszik a Watch Dogs esetében Hyper Threading is, kihasználja, erről van infó?
Más miatt (nem játék) készülök venni ősz környékén egy core i7 3770k procit, lecserélendő az i5-öt, és akkor erre is jó lehet.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Zedz
addikt
Akkor nem lenne nagy cucc médiumon ez a gépigény, ha kapnánk is valamit érte a látvány terén. Márpedig pont ez az a játék, ami másképp néz ki mint a bejelentés napján. Ha olyan grafikát kapnánk, amitől mindenki az állát keresné a padlón akkor érthető lenne a dolog, de így szerintem nem annyira.
-
Wasp_HUN
tag
Érdekes... valahogy előző generációs konzoloknál megtudták oldani... azokban pedig összesen van 512 mb osztott memória és egyikben egy 3 szálon dolgozó CPU.
Persze futni fog talán 1024x700-ban, 20 fps-el és ócsmány részleteséggel, de fut.
[ Szerkesztve ]
Senior Wasp - 1st Legion/HUN Reloaded [RAX]
Új hozzászólás Aktív témák
- Megnyugtató hírek érkeztek az új Battlefield játékkal kapcsolatban
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Egyedi i7-es Gamer Pc /Alienware belső+vízhűtés/ Eladó - Számla-Ready !!
- lenovo DU9033S1 Onelink Pro Dock TÖBB DARAB
- 256GB M.2 NVMe SSD meghajtók
- Új HP Envy 13 X360 WUXGA 2in1 Touch i5-1230U 4.4Ghz 10mag 8GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Ajándék 10e Ft Meta Kredit! Quest 3 128 és 512 GB 2 év cseregarancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen