Hirdetés
Aktív témák
-
Killing
addikt
Hát kettőn áll a vásár....
1.;Vagy mi vesszük meg a játékokat és előbb-utóbb lejjebb megy az ára
2.;Vagy a kiadók viszik lejjebb a játék árát és mi vesszük meg,nem pedig letöltjükValakinek lépnie kellene!De akkor is ők kezdték!
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Szirti
tag
Érdekes cikk, mindenki tudja, hogy mi a szitu, de így olvasni elgondolkodtató. Azt az aspektust azonban kihagytad, hogy a kedves állam akkora sápot pakol rá a játékra, hogy jobban megéri megrendelni külföldről... Ezek után várhatja hogy itthon vegyek játékot. Amikor pedig lesüllyed budget kategóriába, esetleg használtan 3ad áron megkapod, nem érdemes bemenni a boltba és levenni a polcról.
"Revenge is a dish best served cold." - old Klingon proverb
-
Kain
senior tag
Dejó h van ilyen cikk is!Kezdem ott h warezolok,kb elöször letöltök mindent ami érdekelhet,azt ha tetszik,akkor a multis része miatt meg is szoktam venni.De kb évente 1 olyan program van,amire hajlandó vagyok kiadni zsét,mert s többi olyan fércmunka h aki programozta nem h fizetést,de max golyót kaphatna tőlem.....lásd pl GTA4 pc- portja......meg egy csomo ilyen dolog,h a fos kodjukért nem csodálom h az emberek nálunk nem veszik meg,majd cask fél év év mulva,mikorra hajlandóak a patchekel teljes értékévű tenni a programjukat.Haj h addigra max 6Kért lehet eladni,és nem 12ért,hát igy jártak,adják ki később,és lehet el tudják adni.....
-
gtamate2
veterán
érdekes hogy annyi év után is érdekli az embereket ez a téma, mindenki tudja mi a szitu mégis
*Sn0w
-
ProEvoFan
nagyúr
ez egy "izzó" topik lesz
akik warezolnak azokkal úgy sem tudod megértetni h eredeti játékokat vegyenek, főleg teljes árúakat nem
ha majd a fizetés is olyan lesz Magyarországon, mint pl a németeknél, akkor itt is sok eredeti játékot fognak venni az emberek; pl egy PS3, XBOX360 játék ára valakinek a fizetésének az 1/4a...azért ez elgondolkoztató...
tudom, tudom, lehet olcsóbban is beszerezni, de hivatalos forrásból ennyibe kerül
ha meg használtan veszed meg, az a kiadóknak nem haszon, tehát majndem ott vagy, mintha warezolnál (kivéve, ha pl a játékhoz töltesz le fizetős DLCt)[ Szerkesztve ]
-
sakeee82
aktív tag
A Gta4 Pc-s portjának megvételéért nem hogy nekünk, hanem a fejlesztőknek kellene fizetni, hogy egyáltalán telepítsük a gépre
Viccet félretéve, mindenkinek szíve joga, hogy eldöntse támogatja-e a fejlesztőket vagy "bűnt" követ el azzal, hogy ingyen jut egy produktumhoz, ami amúgy sok millió dollár fejlesztési költség kifizetése után jött létre. Csak ne reklámozza!!!
-
Gyurry
csendes tag
Bizonyos értelemben Kainnal egyetértek.
Kiegészíteném azzal, hogy kb 10-15 játékom van hivatalosan. Ebből konkrétan 2 db-ot vettem volna meg, ha előtte nincs lehetőségem kipróbálni.
Emellett van szerepe egy ilyen közösség véleményének is, ami igenis nagyobb reklám, mint az, hogy szép fényes doboza van a boltok polcain.Ennek a következménye az is, hogy 100%-osan meg vagyok elégedve az adott termékkel (hiszen azért vettem meg) és kutatom a fejlesztők következő játékait, esetleg az adott game következő részeit.
-
-
Harti
senior tag
Egyetértek az előttem szólókkal.
Én az elmúlt másfél évben próbálok megvenni minden játékot ami tetszik, de sajnos nem megy az összes az áruk miatt. Ezért is van, hogy sok nagy játék ami már rég megjelent, nem is járt még nálam. (warez formájában sem)
Nehéz "becsületes játékosnak" lenni, de egyszer hátha eljön az az idő amikor a kiadók észreveszik, hogy amit kiadnak és szar azért nem is kapnak pénzt és elkezdenek úgy játékot csinálni ahogy anno tették, mert sztem régen nem volt ennyi bugos játék. Persze tudom halad a technika meg miegymás, bonyolultabb jót készíteni de ha pár nagy csapatnak megy akkor másnak is. Felhoznám itt példának a WOW és a COD4 esetét, nagyon jó munkát végeztek a készítőik és meg is van az eredménye az eladásokban. Ennél a 2 címnél jön át igazán, hogy a termék minősége nagyon sokat számít az eladásnál. A jóra mindig is volt és lesz is kereslet.
A warez-olóknak peddig csak annyit üzennék,(senki ne értse félre nem lenézés vagy bírálás ez, inkább csak egy régi nagy warezos meglátása) hogy ha valaki igazán akar játékot venni jó áron és olcsón az vegye a fáradságot és nézzen körül mert létezik olyan, hogy Steam Weekend Deal ahol 50%-75%-os leárazások vannak, létezik a GOG.com, a FilePlanet direct2drive, bolti akciók elvétve, és nem utolsó sorban pl. a hardverapró ahol nem egy pofátlanul olcsó használt játékot lehet megvenni.
-
Morden24
nagyúr
Round 1563786834... FIGHT!
Amúgy áh, én inkább már be sem szállok, mert megint megkapom, hogy nyilvánvalóan a kiadóknak dolgozom zsíros pénzért, a munkám meg fórumita warezhuszárok teljesen esélytelen meggyőzésére irányul.
Egyébként állást azért foglalok: ha valami pénzbe kerül, akkor azért fizetni kell. Ha valamire nincsen pénzed, nem veszed meg. Ha valami szerinted nem ér annyi pénzt, amennyiért árulják, akkor nem veszed meg. Ha valami szerinted egy rakás szar, akkor nem veszed meg.
Ennyi.
Mindenkinek az jár, amit: 1. meg tud fizetni 2. bárki számára ingyenesen hozzáférhető 3. az aktuális törvények szerint hozzáférhet.Ja, igen, állásfoglalás: nem warezolok.
Sectumsempra - For Enemies
-
k.
őstag
Jó a cikk !
Velem is volt hogy meg akartam venni egy játékot és kiröhögtek.Legutobb tegnap.Van a Need for Speed carbon.Nem nagy durranás de néha jó vele szorakozni.Kbb 2 éve játszottam vele utoljára.Most van ez az EA akció hogy csomo játékuk 2 ropi.Mondom megveszem suli után.Suliba persze mondtam is pár oszt társnak és volt pár aki ezzel jött:
"Te hülye vagy?Minek az eredeti?Nem jó neked a tört?Hülyeséget csinálsz ne vedd meg".
És van akinek 8gb ram van a gépébe és mégis sokalja a 2 ruppós árat egy játékra(nálam ugy van hogy 2 ropi azoknak amikkel nagy ritkán majd játsszom 4 amikkel többet és afölött nagyon jónak kell lennie hogy kifizessem).
Namost ebből is látszik hogy valaki elvből nem vesz mondván hülyeség.Az egyik pattogos figura az osztályunkban NFS fan siteot vezet:[link] és mégis höbörög.Hát ez van sajna.Persze mondanom sem kell a normálisak-mégha nem is vesznek sok játékot bíztattak hogy vegyem meg mert megéri és ők is terveznek játékot venni ebben az akcióban.Hát ilyen ez a világ.
Kis Off:
Most lett egy osztálytársamnak X360a.Namost rögtön vitte chippeltetni.A másiknak volt egy pspje szintén chippeltette.Nem zavarta hogy tök ős szoft volt rajta meg hogy lassu volt mint a szar a lényeg hogy free gamek voltak.És nem szegény a srác. -
kételkedem
addikt
Igazából én azokat nem értem, akik a 106cm-es plazma tv-n a torrentről lehúzott, kamerás mozit nézik. Egyrészről rázzuk a rongyot, hogy fut plazmára, másrészről sóherek vagyunk és amit csak lehet majdnem ingyen szeretnénk?
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
jaja1981
addikt
Én csak annyit tennék hozzá, hogy az írás így nem igaz.
Sajnos a játékok árából csak egy töredék jut el a fejlesztőkig, a többit leveszik a terjesztők, az állam, a vám, és a kiadók.
Én meg ezeknek nem akarok fizetni egy buznyákot sem, mert érdemben ők nem tesznek hozzá semmit a szoftverhez, meg úgy általában semmihez. Csak leveszik a részüket! -
LackoMester
addikt
az a nagy szitu,h.valamilyen formában mindenki torrentezik-nemtgadom én is,DE ami bejön azt megveszem(játék)..filmnél kikölcsönzöm vagy megveszem....De neakarja azt senki,h.a szemétér is fizessek(amiböl még Demo sincs)...
Ja ugye és a torrent oldalak a támogató sms,arányjavitás-ez sem ingyen van-ebböl élnek,ez van,nemmondom,h.jól van ez igy de mindenféle képpen elgondolkodtató...ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
dabadab
titán
"Ha valamire nincsen pénzed, nem veszed meg. Ha valami szerinted nem ér annyi pénzt, amennyiért árulják, akkor nem veszed meg."
Oszinten szolva ebben nem latom a raciot.
Nekem ugy tunik, hogy a tarsadalmi szinten optimalis eredmenyt az a viselkedes adna, hogy ha meg tudja venni az ember, akkor vegye meg, ha meg nem, akkor masolja le.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
"érdemben ők nem tesznek hozzá semmit a szoftverhez, meg úgy általában semmihez."
Persze, mit adtak nekunk a romaiak
A kiado altalaban a jatek elkeszultet finanszirozza, vagyis biztositja, hogy abban az egy-ket evben, amig keszul a jatek, legyen mit enniuk a fejlesztoknek.
A terjesztok azok meg - kapaszkodj meg - terjesztik a jatekot, igy meg tudod venni a sarki boltban is.
Az allam meg fenntartja a kozintezmenyeket, iskolakat, korhazakat, tuzoltokat, rendorseget, utakat epit, meg ilyenek.DRM is theft
-
bolondember
MODERÁTOR
elgondolkodtató cikk, de vegyük figyelembe a következő dolgokat is (saját példák):
-elég sok a rossz játék, elég kellemetlen lehet, ha megveszed a fizetésed TIZEDÉÉRT a játékot és kiderül, h fiscsi-foscsi! Okés, demók, na de az se mindig!
-másik: bevallom, h letöltök én is játékokat, de amik bejöttek, tetszenek, jók, megveszem őket - az viszont ÁTKOZOTTUL idegesítő, h a gyári játéknál MINDIG benn kell lennie a lemeznek... Ettől függetlenül van elég sok EREDETI játékom. és lesz is még pár.
-harmadik: rohadt drágák a játékok itthon. Én két és fél éve (nem csalás nem ámítás!) vettem Duisburgban a médiában (Németo.) a Quake4-et. 10€-ért. Akkoriban ~2200 HUFnak megfelelő összegért. Ma, itthon a médiában igénytelenebb, sima műanyag tokban (az enyém nagyobb kartondoboz, abban a CD-tok) 4k.
hogy is van ez?
köszönöm, lehallgatok magamtól, leülök.
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
burgatshow
veterán
Najó rendben van, de mondjuk ha nincs pénz új autóra akkor elmész a szalonba és lopsz egyet vagy mi? Nyilvánvalóan (legalább is remélem) nem fogsz lopni hanem nem veszed meg.
Valahogy én is így vagyok vele.
Amit nagyobb szemétségnek tartok, hogy a játékok például konzolra 2-4 ezer Forinttal többe kerülnek mint PC, holott maga a termék ugyanaz, kis túlzással csak a compiler-t kell kicserélni...
Na mindegy...
Egyébként tisztességes konzolos és gépes vagyok.
-
Kain
senior tag
válasz burgatshow #24 üzenetére
Mivel az autolopást nálunk legalább olyan hatásfokkal deritik fel,mint a warezt,nem is olyan életképtelen 5let ez,majd utánanézek
-
Morden24
nagyúr
ha meg tudja venni az ember, akkor vegye meg, ha meg nem, akkor masolja le.
1. Nem teljesen értem, hogy ugyanazon termék esetén "a" személynek miért kéne fizetnie azért, ami "b" személynek ingyen jár. Senkinek nem vagyok hajlandó kifizetni az igyenélést (megteszem persze, mert kénytelen vagyok, de elméleti síkon ellenzem).
2. A helyzet az, hogy ha fenntartasz egy dellás réteget, ami vásárol, meg egy nagy kupac ingyenélőt (most mellőzzük, hogy pénzhiány vagy kényelem vagy "kitérdekel" okán warezol), akkor az történik, hogy valójában a piac csak a dellás rétegből áll, és kiesik egy aktívan bojkottáló szegmens, aki miatt (illetve a méretet érzékelve) ok születhetne árcsökkentésre, feltételjavításra, stb.
3. Felteszem a kérdést, hogy ha "a" fizető vásárló és "b" ingyenélő végeredményben ugyanazt a terméket/szolgáltatást kapja, akkor mi gátolja meg az "a" halmaz tagjait a migrációtól?
4. A te elméleted a felhasználó lelkiismeretére bízza a termék/szolgáltatás utáni fizetést. Hát az meg nem egy jó üzlet. Őszintén, rábíznád az ország lakóira, hogy lelkiismereti alapon fizessen be pl. adót és járulékokat?
-
Chrys_
addikt
-
Pörp
senior tag
Ha nincs pénz új autóra, elmegyek a szalonba, lemásolom az autót, és feltöröm hogy bele tudjak ülni
-
Morden24
nagyúr
Magától értetődően ezzel sem értek egyet, csak itt megint két részre kell bontani a dolgokat.
Az, hogy az én pénzemből rászorulókat támogatnak (hogy a rászoruló az mit jelent, lényegtelen: nem feltétlenül magánszemélyt értek ez alatt), azzal nekem alapjában véve nincsen bajom.
Ellenben azzal van bajom, hogy élősködőket támogassak (ugyebár ha jól értem, erre utalsz ). Na most a problémám nekem (mondjuk egy sarkított példában kifejtve) az, hogy nem csak az warezol, aki a megörökölt P1-es roncsra letölti a Win95-öt, hanem azt is, aki az atomerőművéhez letölti a legújabb játékokat. Ugyebár utóbbit én egy árva lyukas fabatkával sem szeretném támogatni.
Na meg ott van az öngerjesztő folyamat: sokan azza érvelnek, hogy a számítástechnika hobbi, neki ehhez a hobbihoz hozzá kell férnie, mert különben rossz lenne neki. De a helyzet valójában az, hogy a hobbit pont az szüli meg, hogy bármilyen tartalomhoz ingyen hozzáférhet: ha ez nem állna fenn, akkor nem érezné hiányát. Róka fogta csuka, csuka fogta róka.
-
dabadab
titán
"ha nincs pénz új autóra akkor elmész a szalonba és lopsz egyet vagy mi?"
Nyilvan csak most latsz eloszor szamitogepet es ezert nem vetted meg eszre, hogy egy program tobbszorozese meg egy konkret fizikai targy ellopasa kozott van nemi kulonbseg
Egyebkent ha gondolod itt a gyors levezetes is: ha nem tudod megvenni, akkor - nem tul meglepo modon - nem tudod megvenni, vagyis ket lehetoseggel nezel szembe:
1. Nem veszed meg es nem is masolod le, a tranzakcio netto hasznossagi vegeredmenye 0.
2. Lemasolod. Ekkor (tarsadalmi szinten) a beveteli oldalon megjelenik az a haszon, amit te az adott programbol nyersz, a kiadas oldalon meg semmi, vagyis itt a tranzakcionak pozitiv vegeredmenye lesz.
(+1. Ha ellopsz valamit, akkor beveteli oldalon megjelenik nalad az ellopott aru, viszont a kiadasi oldalon is meg fog jelenni, igy a vegosszeg ott nulla (ill. akar negativ is lehet, ha a lopas egyeb jarulekos karokat okoz).)DRM is theft
-
dabadab
titán
"A te elméleted a felhasználó lelkiismeretére bízza a termék/szolgáltatás utáni fizetést."
A tied is. A kulonbseg csak annyi, hogy az en modellemben a tarsadalom jobban jar, mint a tiedben (az egyenek pedig minimum nem rosszabbul).
Egyebkent szerintem felreertettel valamit: nem "aktívan bojkottáló szegmens" van, hanem olyan, aki akkor, olyan aron, olyan feltetelek mellett nem tudja megvenni, de ha jobbak lennenek ezek a feltetelek, akkor fizetne erte.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Gyurry
csendes tag
Morden, én nem értek egyet dabadabbal, de azért nem árt tisztázni 1-2 dolgot.
Ha mondjuk nem tudok megvenni egy mp3 lejátszót, ezért ellopom nem túl gyakorlatias párhuzamos példája a wareznak.
Ha pl. nem tetszik a színe az mp3 lejátszónak, 3 napon belül visszavihetem, és visszaadják a pénzt, vagy levásárólhatom gyümölcscentrifugára.
A játékot megveszed, akkor kétlem, hogy visszavennék tőled 3 napon belűl mondjuk olyan indokkal, hogy a játék kifagy rendszeresen, pedig a géped megfelel a specifikációknak (pl GTA4). Úgy elhajtanak, hogy öröm nézni.
Demoról én speciel nem hallottam.Érdekesnek tartom, hogy a kiadók csak bizonyos nézőpontból tartják azonosnak a szoftvereket a fizikai termékekkel.
-
nrgia
őstag
Adjanak játékokat részletre !
...ha valaki a sarkára áll, az talpra esett ???...
-
Morden24
nagyúr
A tied is.
Tény, de ebben az esetben ez egy illegális tevékenység, a másik esetben ugyanez legitimálva lenne. Azért még mindig bőven van visszatartó ereje az illegalitás tényének - ha ez nem lenne meg, akkor viszont "a" -> "b".
Egyébként nem akarok félreérthető lenni: szerintem nem jár mindenkinek ugyanaz.
-
Morden24
nagyúr
válasz Wolverine #37 üzenetére
Nemnem, 20 perc és nem vagyok gépközelben, annyira beteg állat meg még én sem vagyok, hogy a Diamond-omon pötyögjem be az oldalhosszú dolgokat
Mellesleg csak azért szálltam be, mert dabadab bejött a képbe, vele meg a masszív nézeteltérés ellenére is lehet általában normális vitát folytatni. A fáklyás vérpistimenetet nem várom meg
-
ArchElf
addikt
Azért kellemetlen a kérdés, mert a kalózkodás tradicionális definíciója az illegális haszonszerzés, ami az esetek nagy részében nem is történik meg.
A szoftvert a legtöbb esetben nem "kalózkodják", hiszen ha csak a torrentet nézzük, az ingyenes trackerek által linkelt tartalomból a megosztónak - az esetleges jóérzésen kívül - nincs haszna. Néha az oldalnak lehet haszna a felhasználói tevékenységből (pl google ads), ez viszont nem köthető össze egy adott termékkel, valamint a bevételnek a mértékét sem lehet közelíteni a kiadók által felszámolt összeghez (~0.02 USD/Click vs. 20 UDS/játék). Amennyiben pedig a többi megosztási formát nézzük: privát - nem fizetős - ftp, DC, edonkey network; ezeknél még ilyen formában sem lehet bevételt szerezni.
A piac csupán elenyésző részét képezik (forgalmi szempontból) a fizetős helyek (fizetős tracker, fizetős ftp, usenext, smsweb). Azonban itt sem köthető az illegális jövedelem egy-egy konkrét termékhez.
Az amiért a kiadók sírnak, az valójában nem kalózkodás hiszen - az esetek legnagyobb részében - nem a termék illegális forgalomba hozásából szed az illegális terjesztő hasznot.
A mostani helyzet olyan, mintha a pecsára lenne egy kötelező beugró - vagy kötelezően el kellene venned minden pultnál egy szórólapot, amihez odaállsz - és ingyen csereberélhetnél, vagy vihetnél el cuccokat (de mondjuk csak napi két három terméket vihetsz el, vagy hoznod kell valamit helyette). Itt sem a forgalmazók gyarapodnak, hanem a piac szervezője és a hirdetők, valamint akik az elvitt terméket elszállítják a vevőknek "segítve" (esetünkben ezek a tracker és az ISP-k).Ennyi erővel be lehetne tiltani a C2C kereskedelmi oldalakat is (ebay, vatera és társai).
Amit a "jogvédők" követelhetnének, az a termék felhasználói szerződésének megszegése után fizetendő büntetés - amit az, aki nem hivatalosan jut hozzá, már nem kell elfogadjon, hiszen akitől kapta, az nem követelte meg tőle.
Ekkor viszont csupán egyetlen személytől volna behajtható az elmaradt haszon, mégpedig attól, aki az eredetit szabálysértő módon megosztotta.Még valami. Ameddig egy termék hiba nélkül másolható, addig nem lehet ellopni - csak úgy, ha a lopás során az eredeti termék fizikailag is máshoz kerül. De ugye itt nem nem a bolti lopásról beszélünk.
Ami jelenleg technikailag történik az esetleg hamisítás, bár ez a kijelentés nem áll erős lábakon, hiszen hogy lehetne hamisítani azt, ami hiba nélkül reprodukálható. Esetleg szóba jöhetne az illegális terjesztés - ez azonban a terjesztői magatartás (nem jövedelemszerzés céljából történik az elkövetés) miatt áll gyenge lábakon.Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Gyurry
csendes tag
Egy másik gondolat.
A kiadókat se kell félteni, mert az ARTISJUS gyakorlatilag már a levegőre is díjat szab ki, hiszen alkalmas lopott zenék adatainak ideiglenes tárolására, amig meghallgatunk egy zeneszámot, vagy wifizünk.
Ha eleve feltételezik rólam a warezt, akkor én úgy tekintem, hogy el is várják!
-
Nunder
őstag
Ez mindig is olyan téma marad amin csak a flamelés megy. Szerintem nincs a PH!-n olyan ember aki ne warezolt volna. Más kérdés persze az, hogy ki mennyit de mindenki csinálja. Olyan ez mint a maszturbálás: mindenki csinálja de senki sem ismeri el, ennek ellenére nem indítunk rejszolós topikot Na de viccet félretéve. Ha a magyar fizetések emelkednek és a játékok ára nem lesz ilyen magas, és ha az ember egy jó játékot kap majd a pénzéért akkor nem lesz ennyi warez, de addig arra nincs esély, hogy jelentősen visszaszorítsák.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
dabadab
titán
"ebben az esetben ez egy illegális tevékenység"
Szamitogepes programoknal pont igen, de ez a kivetel.
Egyebkent meg az az alapveto gond, hogy tarsadalmi szinten nem sikerult semmit sem kezdeni azzal, hogy a digitalis javak tulajdonkeppen korlatlanul sokszorosithatok. Van ket veglet (a mindent agyatlanul lewarezolo fogyasztok meg a digitalis tobbszorozesnek (es az altala felvetett uj lehetosegeknek) a letet is elfeledni/tagadni igyekvok (amire pont jo peldaul szolgalsz)), de egyelore nem nagyon latszik olyan megoldas (sot, egyaltalan erofeszites arra, hogy ilyet talaljanak), hogy ezt az uj lehetoseget rendesen ki tudjuk hasznalni. Pedig neki kellene allni azon gondolkodni, hogy a digitalis korban hogyan kellene kineznie a jogi szabalyzasnak, az uzleti modelleknek, a tarsadalmi etikanak, mert amig ez nincs meg, addig csak a felmegoldasoke meg a szintiszta hulyesege a terep.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
legendary
tag
Hi
Ha pc-s játékokról beszélsz, akkor nagyon félre vagy tájékoztatva Az a helyzet, hogy nálunk sokkal olcsóbbak a játékok, mint külföldön. Aminek én nem örülök, mert nekem a steam rendszere nagyon bejönne, csak sokkal drágább, mint idehaza a bolti dobozos verziók."Mindenki arra született, hogy azt tegye amire született..."
-
rudi
nagyúr
Konstruktív kritika:
- pár mondat kis berűvel kezdődik
- a vessző előtt nem kell szóközt hagyni, csak utánaResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Vistaboy
veterán
Erről a témáról én is írtam egy kis szösszenetet még annak idején, és elég parázs viták alakultak ki benne.
Akit érdekel, itt elolvashatja. 1096 kommentes topik van mellette, ajánlom átböngészni azt is.
Hogy a jelenlegi íráshoz kapcsolódóan is írjak: Én is elítélem a warezolást. Egy program - mindegy hogy játék, OS, vagy milliókba kerülő tervezőprogram -, több ember megfeszített munkájának a gyümölcse. És ha ezt mindenki ingyen lemásolná magának, akkor az alkotók ebből egy fillér jövedelmet sem látnának, ergo nem érné meg azt tovább fejleszteni, javítani, új tartalmakat és folytatásokat készíteni.
Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy sokan nem engedhetnek meg maguknak 10-15K-t kiadni egy játékért. De én erre csak azt tudom mondani: Ha NEM TETSZIK a játék, akkor minek töltöd le? HA PEDIG TETSZIK, akkor támogasd a készítőket azzal, hogy megveszed. De persze akkor sem kell rögtön a megjelenéskor megvenni, amíg drága. Vársz pár hónapot, és olcsóbban megkapod. Vagy itt a PH!-n s szoktak árulni játékokat olyanok, akik már végigjátszották, és olcsóbban eladják. Én is anno a Bioshock-ot 10K helyett 7-ért vettem egy PH!-s kollégától, és utána 5K-ért adtam el később egy másik, szintén PH!-s embernek. Azaz nekem összesen 2K-ba került hogy végigjátsszam. Ennyit nem ér meg egy új játék?
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Elektromos autók - motorok
- Xbox Series X|S
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest