2017. június 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) deja vu


deja vu
(PH! addikt)

Ehhez érdemben nem tudok sajnos hozzászólni mert még sosem voltam ott.

Én leginkább a pólusba járok, mert mindig csak kb. 5-en vagyunk a teremben :DDD , igazi családias élmény. Biztos alja kategóriás, én nem tudom, nem értek hozzá. Csak azt nem értem, ha senki sem jár oda, akkor miért nem csődölt be az évek alatt?
Egyébként azért járok oda, mert mostanában voltam arénában, sugárban és mindig telt ház volt és a kabátom, táskám se tudtam magam mellé lepakolni. Szerintem nem jó ha dugig van a terem, meg sokkal nagyobb a zaj is, több az ordenárén viselkedő fiatal.

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#2) VoidXs válasza deja vu (#1) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

A parasztok ellen nem tehetsz semmit. Voltam már úgy 3 közoktatásból kibukott (ott dicsekedtek róla) senkivel, és senki mással egy teremben, hogy a székeken át ugráltak le, és felmásztak a vászon mellé fotózkodni. A Pólus valóban kis mozi, világrengető cuccok nélkül, de egy premier alatt azért meg tudják szedni magukat, hogy boldogan működjenek tovább.

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#3) icemad


icemad
(őstag)

Sajnos jól látod a helyzetet, Magyarországon nincs jó mozi. De talán az nagyobb baj, hogy igazán igény sincs rá. (Ha az anyagiaktól eltekintünk, akkor sem...) Ez egy ördögi kör... Ha az ember moziba megy, akkor elvárna valamilyen minőséget/szolgáltatást is. Ha ezt nem kapja meg, akkor egyszerűen nem megy moziba. Ha nem megy moziba, akkor nincs miből fejleszteni a minőséget/szolgáltatást... Ráadásul már most ott tartunk, hogy egyre olcsóbbak a nagyképernyős (40+) tévék és projectorok, plussz egy 5.1-es vagy 7.1-es hangrendszer. Akkor meg már otthon is lehet mozizni. És mostanra már eljutottunk oda, hogy torrentezni sem kell, vannak kifejezetten erre gyártott programok, amivel a premier után pár órával(!) már elérhetőek a filmek, le sem kell tölteni semmit, online nézhető. És az átlagembernek ez elég. Mert olcsóbb, és ki sem kell menni otthonról. És én is egyre inkább ehhez a csoporthoz tartozónak érzem magam. Ha kijön egy új film, akkor megnézem otthon, és ha tetszik, akkor elmegyek moziba. És itt van talán a másik érdekes pontja a történetnek... Nem nagyon volt az utóbbi időben olyan film, amit érdemes lett volna moziban nézni. Ha az egész 2016 évi termést nézzük, akkor nekem személy szerint kb. 15-20 film tetszett igazán. Amiket talán idén is megnézek. És ez nem sok. Persze lehet hogy bennem van a hiba, de a művészfilmek nem érdekelnek, a tucatkacatokra meg nem emlékszem. Igazán eredeti ötletekre és kivitelezésre meg nem sok példát tudnék mondani...

Azért jó a Playboy magazin,mert megmutatja mire képes a Photoshop.

(#4) VoidXs válasza icemad (#3) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

A legtöbb embernek 15-20 film moziban még sok is. Szerintem nagyon jó év volt ez, sokkal jobb a 2015-ösnél, csak csúnya vége lett (hónapokat késő és/vagy rossz filmek). Ugye holnap néztem volna az Utazókat a MOM-ban, csak hát megtörtént ez, és 23-a helyett ma zárnak.

Egy közepes házimozi (pl. Christie DS + Klipsch R-26F) helyesen beállítva megalázza a legjobb mozitermet is. Persze megint kivétel az IMAX, az mindig más kategória. A probléma ott van, hogy a kalibrálásról többoldalas dokumentumok szólnak, attól függően, hogy milyen szabványra építed fel a szobád, és ezek annyira nem reklámozott dolgok, hogy a legtöbb nagy házimozis nem is hallott róluk. Pedig sokat javítanak az élményen.

Viszont hiába van jó cuccod, ha a filmekre fél évet kell várnod, hogy abszolút jó minőségben megszerezhesd. És itt nem csak a világszerte legális dolgokról beszélek, a milliónyi új szutyok állomás, élen a KORSUB-bal, szánalmas.

[ Szerkesztve ]

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#5) Tamás88


Tamás88
(őstag)

Anno voltam a Westendben, az Alle-ban és a Arénában, és mindegyik jó volt, kivéve, hogy egyszer az Alle-ban át kellett menni a másik terembe, mert a vetítő csütörtököt mondott. A Lurdy-ban meg azért voltam, mert ott volt a LOL döntő, és elég sokan voltunk.

(#6) Narxis válasza VoidXs (#2) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Régen végig bent állt vagy ült a személyzetből 1 ember aki pont ezért volt ott, aki telefonozott, beszélgetett tehát a házirendet nem tartotta be ami ki volt függesztve mindenhova a mozi területén az kapott 1 figyelmeztetést és másodikra kivezették. Természetesen a mozijegy árát nem kapta vissza, többek között ezért se járok moziba, nekem nincs kedvem ahhoz, hogy én tegyek rendet a teremben. A másik problémám meg a minőség, kifejezetten gyatrának tartom a hangot, fel van nyomva extrém magasra és vagy ezért recseg vagy lehet, hogy így kompenzálják azt, hogy recseg, nem tudom. Ahhoz képest, hogy dől a lé nem sokat költenek a mozik karbantartására, diákokat vesznek fel akik vasággyal együtt 40kg-osak és akkor ha akarnának se tudnának rendet tartani. A szinkronról ne is beszéljünk ott is megy az extrém mértékű spórolás és nagyon rövid idő alatt kell elkészíteni ami még rátesz egy lapáttal a minőségre.

Én mindig megvárom a blu-ray megjelenést, nem töltök kamerás filmeket de moziba se fogok menni. Sajnálom, hogy ide jutottunk.

(#7) VoidXs válasza Tamás88 (#5) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

A Westendben a 4DX, az Alleeban a 2-es, 4-es, illetve 8-as vállalható hangilag, a többi nem. A Lurdyból konkrétan kispórolták a mélynyomókat és az erősítőket. Az Aréna az egyetlen CC mozi, ahol legalább a vászon korrigálva van arra, hogy íves.

(#6) Narxis: Ilyen már egyedül csak premierkor van, és akkor is csak "ejnyebejnye, nincsen szelfi". Összesen egy embert láttam, hogy elvisznek, de a helyét alaposan átkutatta két biztonsági őr, szóval valószínűleg kamerázott.

[ Szerkesztve ]

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#8) icemad válasza VoidXs (#4) üzenetére


icemad
(őstag)

Persze az igazi házimozizás is egy műfaj. Csak sokan nem veszik komolyan. Én inkább azokról az emberekről beszélek, akik vesznek egy nagy tévét, meg mellé egy 15000-es 5.1-es szettet (amit random raknak le a szobában, vagy ahol éppen jut neki hely...), meg az egész alá betolnak egy raspberry pi-t, kodival meg online filmekkel. És utána áthív, hogy mekkora szuper házimozit csinált. (Ismerek nem egy ilyen embert, olyan helyen is voltam már, ahol a frontsugárzók voltak hátulra rakva, mert "úgy jobban néz ki") És ezek megsértődnek, mikor elmondom, hogy ez így egy f0s, de, ha összeáll, akkor még lehet sz@r. És szerintem ez már igénytelenség...
A legtöbb filmre meg nem kell fél évet várni, br-en elég hamar kiadják őket eredeti nyelven. Még én is meglepődtem, mikor találtam egy filmet a boltban, amit még adtak a moziban is...
Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha a mozipremier után pár nappal meglehetne nézni otthon is a filmet kiváló minőségben. Valami Steam szerű cuccot képzelnék el, csak filmekkel, lehetne venni és kölcsönözni is. Persze választható felbontással, hanggal. Tudom, bilibe lóg a kezem, de szerintem ez a jövő, és ezt kellene meglépni valamelyik nagyobb cégnek. Mert minden megvan hozzá. Elfogadható árú megjelentítő és hangfalszett, villámgyors internet, kényelem, csak tartalom nincs hozzá időben. És olcsón... Mert amíg egy br lemez 20-30-40 euró, addig én is csak félévente egyet veszek. De ha lenne lehetőségem otthon, legálisan, a premier után pár nappal egy mozijegy áráért megnézni egy filmet, akkor tuti nem torrenteznék vagy nézném online pocsék minőségben...

Azért jó a Playboy magazin,mert megmutatja mire képes a Photoshop.

(#9) Narxis válasza icemad (#8) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha a mozipremier után pár nappal meglehetne nézni otthon is a filmet kiváló minőségben.

Én is erről beszéltem egy mozis hírnél itcafe-n. Lenne rá igény de szerintem a warez miatt nem teszik. Amint megjelenik boltban a film, másnap már torrenten van, legkésőbb. Kitalálhatnának valamit mert én hajlandó lennék fizetni, többet is mint a mozijegy ára.

(#10) jamez


jamez
(senior tag)

Tanyára parasztnak jó az. Mondhatják a termek építésénél. Szolnokon szoktam moziba menni, cinemacity van. Egész használható a hang. 1 éve a star wars 7-et néztem valamelyik plázában, de valami szörnyen szólt. Én nem vagyok annyira vájtfülú, de a sub-ot szerintem otthon használta a mozigépész gyereke.
Az átlag embernek nincs igénye, sem a képre a hangra meg aztán zero. 4K 8K :D :D :D
a torrenten az SD felbontás megy, amit utána laptopon néznek. :U

Eladó ingatlanokat keresek azonnali fizetéssel! Hívj!

(#11) wesder válasza deja vu (#1) üzenetére


wesder
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hétfőn egyedül voltam az AC-vetítésen. Àllat volt :DDD

Bring us the girl and wipe away the debt

(#12) d@vee


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én elsején voltam barátnőmmel a westendben. Teljesen jó volt. A Rogue One-t néztük eredeti szinkronnal, mert ő még nem látta, én pedig elsőnek magyarral néztem. A terem dugásig volt, de itt is voltak olyan idióta parasztok, akik a kezdésre kiírt időpont után 10 perccel jöttek be. Oké, hogy csak a reklámok és az előzetesek mennek olyankor, de rühellem az ilyeneket is, akik a jó előre kiirt időre nem bírják odavonszolni a nagy fejüket. Hozzáteszem nem a kajásnál álltak sorba és amiatt késtek, mert semmi nem volt náluk. Pluszban vagy 2 percig keresték a helyüket, egy kisebb csoportnak meg én mutattam meg hová üljön, mert nem tudták megtalálni a 12-es sort(aminek a a lépcső melletti székén ültem) és beálltak elém -.-
Bár sok összehasonlítási alapom nincs arról a környékről, mert nem pesti vagyok, így ezen kívül 2 másik moziban fordultam még meg.
De a Puskin mozit érdekesnek találtam kivülről, a menetrend szerint :D régi filmeket is adnak. Oda megéri benézni ha legközelebb megyek BP-re, vagy tré minőség?

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#13) 7s26c válasza d@vee (#12) üzenetére


7s26c
(őstag)

Duna Plaza 5-ös terem. Puha székek.

Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…

(#14) VoidXs válasza d@vee (#12) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

Ha művészmozi, akkor Toldi. Nemrég újították fel.

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#15) proci985 válasza VoidXs (#4) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

R26F (pontosabban a köré épülő 5.0 dual Yamaha subbal és egy Yamaha erősítővel) van itthon, az a mély amit a helyi kisváros mozija az Arrival alatt adott elő, azt talán tudja az itthoni rendszer, de lehet feljelentene érte a szomszéd:D.

mozivászon is elég nagy, viszont itthon filmezni másfél méterről szoktam az 55"ös TVvel.

plusz legjobb a 18 fős háromsoros terem, ott konkrétan forever alone fotelek is vannak. Hateful Eightet és a James Bondot ott néztük tavaly, imádtam.

btw Odeon még működik?

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#16) d@vee válasza VoidXs (#14) üzenetére


d@vee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hmm majd ránézek. Valahogy a retro feeling fogott meg a puskinban. Persze kivülről, bennt nem voltam.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#17) icemad válasza Narxis (#9) üzenetére


icemad
(őstag)

Lenne rá igény de szerintem a warez miatt nem teszik. Amint megjelenik boltban a film, másnap már torrenten van, legkésőbb.

Aki warezol, az azonnal letölti kamerás felvétellel mozis hanggal (is). De egy normális megoldással szerintem jelentősen visszaesne a warezolás is. Mert ami most van, az megint a "rendes" embert szivatja. Vagy nézed gagyi minőségben a moziban, vagy vársz heteket a br lemezre. (Ami még drága is...) De van egy olyan réteg, akinek megvan a megfelelő technikája otthon, és hajlandó lenne fizetni is a jó minőségért. Valahogy úgy érzem, mint anno a dvd lemezeknél. Aki letöltötte, simán megnézhette, aki meg megvette eredetiben, annak jött a figyelmeztetés, hogy ilyenolyan bünti, meg reklám, meg forgalmazó, meg anyámkínja... Emlékszem az első eredeti dvdmre, hát nagyon nem tetszett.

Azért jó a Playboy magazin,mert megmutatja mire képes a Photoshop.

(#18) VoidXs válasza proci985 (#15) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

Rám még a Sony SS-eim miatt hívtak rendőrt (kerti buli), és az fele annyira érzékeny, mint a Klipsch. :D Bár a mozimat megfogják a falak, és ott van még az is, hogy a mozi hangereje szabvány szerint maximum 105 dB.

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#19) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Legutolsó film, amiért elmentem a moziba a 2014-es interstellar volt. Azóta asszem nem voltam moziban, amit meg "okosba" megnéztem itthon, az egyik sem érte volna meg a tülekedést, a pharasztokat, az utazást. Sőt.

(#20) deja vu válasza wesder (#11) üzenetére


deja vu
(PH! addikt)

Legjobb :DD

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#21) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)

MOZI. :) Ez Fehérváron 2-3 helyen volt fiatalabb koromban. Köztársaság Filmszinház. Mint a nevében is megmutatkozik, ez egy szinház méretű nagy terem volt és egy nagy szép fehér vászon. Eredetileg két csatornás (L-R) monó a filmek hangsávjára és egy beszédhang (Center) hangsugárzó szólaltatta meg a filmek hangját. A hanghatás ezen felül is elképesztő volt. Az eredeti Star Wars trilógia fénykard párbaj jelenetei és a Tie vadászok hangja valami elképesztően nagyot szólt abban a moziban. :D Késöbb a Star Wars felújitott változatát szintén itt néztem meg, és akkor már sztereó hangrendszert használtak. A mozigép éveken át képes volt a 3+1 csatornára (L-R-C-S), mert a filmtekercs két hangsávjából kikeverte egy dekóder a többcsatornás hangot. A tulajokat személyesen ismertem és a mozi a lehetőségek szerint jó felszereltségű volt. Büfé és megfelelő illemhely rendelkezésre állt. Popcorn készült és hosszú sorok kigyóztak a film kezdése előtt, vagy kint vártunk a tömegben a korlátnak dőlve. A mozi kijárata elég érdekesen a szabadba nyilt, majd a mozi melletti folyosón át vezetett ki. Itt régi filmtekercses dobozok várták a sorsukat. Késöbb egy TV is kikerült az előtérben egy fali állványra és videóklippeket adtak a film kezdése előtt. MJ - Thriller hosszú változatra kiemelten emlékszem, mert majdnem lekéstem a film előtti előzeteseket, mert reklám még nem volt. :D A moziterem mérete és hangzása az Uránia mozihoz nagyban hasonlitható. Néha ott is megfordultam. :) Star Wars felújitott változata az egyik utolsó levetitett filmek egyike volt, és a MOZI aztán bezárt és azóta is üresen és kihasználatlanúl ott áll a belvárosban a Romkert közelében. Petőfi Filmszinház. Elég közel alig 5 perces sétára található a másik nagy múltat megért mozi. Páhollyal rendelkezett, de a terem mérete és hangzása nem volt annyira kiemelkedő. A sztereó hang előbb megjelent, de a premier filmeket a Köztársaság moziban előbb vetitették. A kijárat egyből az utcára nyilt. Ez is egyidőben szünt meg a másik mozival, de a sorsa jobb írányt vett. Szórakozóhely lett ebből a moziból, és élő zenét játszó zenekarok lépnek fel, meg italokat is lehet inni közben. Barátság Klubmozi. Lényegében még egy mai napig üzemelő filmszinház, de inkább rétegfilmeket, müvészfilmeket vetitenek a filmkedvelők egy részének. Szerintem volt értelme megtartani mozinak, mert a Cinema City nem foglakozna ilyen filmek leadásával. Ehez egy fontos élményem köthető. Itt adták le hivatalosan utoljára az eredeti Star Wars filmeket (nem a Rendezői változatot) a városunkban és én ott voltam. :) Ezek az új mozitermek meg hangzásra és valahol minőségre sem nyújtanak emlékezetes élményt számomra. Talán az én saját házimozi rendszerem jobb térhangzást és minőséget nyújt. Suicide Squad filmet megnéztem, de valahogy nekem időnként torznak és tompának tünik. Nem olyan jó mint régen volt.

[ Szerkesztve ]

(#22) VoidXs válasza Zsébernardo (#21) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

A MOM termei is színház méretűek voltak, 600 fölötti férőhellyel. Ezzel szemben az Alleeban a legnagyobb terem alig van 100 fölött.

Az új filmek tompa hangjának okát itt hallod röviden.

[ Szerkesztve ]

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#23) Gertrius válasza icemad (#8) üzenetére


Gertrius
(PH! addikt)

Kár ezen izélni, hogy melyik meg milyen házimozi a fos, mert mindennél van magasabb kategória. Vannak a 16K vetítők meg professzionális audiofil hangfalszettek 2-3 millió dollárért. Ahhoz képest amire te mondod, hogy igényes, az is lehet, hogy egy igénytelen vacak semmi. Csak éppen nem mindenki engedheti meg magának.
Más árkategória / más igények / stb...
Van ismerősöm, aki otthonra is félmilliós hangfaszetteket vesz, én már egy 40-50 ezres után abszolút és őszintén nem hallom a különbséget, de van ismerősöm, aki meg az a pár ezres tesco gazdaságos hangfalra is azt mondja, hogy tökéletesen elég, mert ugyanúgy szól és nem is kell jobb pont emiatt.

[ Szerkesztve ]

all aboard the HAPPY PARTY TRAIN

(#24) solfilo


solfilo
(PH! addikt)

Nyugi, nem zár be örökre, átveszi a török Cinema Pink, ha minden igaz (mint a Mammut mozit is valszeg ők csinálják nemsokára).

CC közleménye a mai napon fb-ről:

"Kedves Mozirajongók!

Ezennel szeretnénk tájékoztatást adni arról, hogy január 12-től a MOM bevásárló központban található mozit már nem cégünk üzemeltet‎i.
Továbbra is folytatjuk a 20 évvel ezelőtt elkezdett stratégiánkat a tökéletes moziélmény biztosítása érdekében, melynek része a január végén megnyitásra kerülő, legmodernebb technológiával felszerelt 4DX moziterem Győrben‎, valamint több multiplexünk teljes vagy részleges felújítása is, melyek szintén az idei évben kezdődnek el.
A jövőben is a nézők maximális igényeinek kiszolgálása a célunk, így az eddig a MOM-ban megszokott eredeti nyelvű (OV) vagy feliratos vetítések megtekintésére ezentúl is lehetőség lesz a Cinema City Aréna, WestEnd vagy a budai oldalon a Cinema City Allee moziban, valamint bizonyos filmek esetében többi vidéki helyszínen is."

Amúgy én nem igazán szerettem a MOM-ot, talán a nagytermet. Nekem a régi HMPLX mozik jöttek be igazán, ma már inkább Corvin Korda termébe megyek, ha tudok. :K

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#25) VoidXs válasza solfilo (#24) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

Erre írtam, hogy összesen 2 OV lett az eddigi 5-6 helyett.

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#26) morgyi


morgyi
(PH! kedvence)

Vidéken vannak még jó mozik. A pápait felújították pár éve. Egy vállalkozó bérli és viszi a helyet. A hangrendszert a 2000-es évek elején újították fel. Nem sajnálták a lóvét jól szól. (Persze nem fullos) A vásznat valahonnan angliból hozatták. Teljesen új, és rohadt nagy. Az első sorokból már már zavaróan nagy. És a legtöbb filmnek van eredeti nyelvű feliratos vetítése.

Szombathelyen meg az Agora Savaria a nagybetűs mozi. Igaz valami régimódi 3D-jük van. De maga a terem olyan mint a régi igazi "filmszínházak"

[ Szerkesztve ]

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#27) Jhonny06


Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Nem csodálkozom, anno az Euro-ból is kinyírták az OV vetítéseket, tökéletesen mutatja, hogy mennyire szarul áll az ország az idegennyelvek ismeretével. Gyakorlatilag már emiatt nem járok moziba. Amikor megyek, akkor is a társaság miatt (meg ha valami annyira érdekel, hogy nem szeretnék rá 2-3 hónapot várni), de kínszenvedés végignézni már magyarul egy filmet.

[ Szerkesztve ]

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. http://bit.ly/2qRb5Xb

(#28) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hehh én meg újabban járkálok moziba. Bár engem inkább a körítés szórakoztat, kivel.

Kawasaki ER-6n kuplung/fék karok eladóak.

(#29) solfilo válasza VoidXs (#25) üzenetére


solfilo
(PH! addikt)

Mai CC MOM műsor, 3 db OV: Nagy fal, Miért pont ő? és Assassin's Creed.
Pénteki CC Allee műsor: 3 db OV: Nagy fal, Assassin's Creed és Utazók.

Ez alapján azért nem olyan vészes a helyzet talán. :)

Az új üzemeltető is tart majd műsoron OV verziókat, legalább is pláza közleménye szerint igen.
origo cikkből: "A bevásárlóközpont közleményében azt ígéri, hogy különleges környezetben, exkluzív filmélményt kívánnak nyújtani, illetve arra is kitértek, hogy továbbra is lehet majd náluk eredeti nyelven filmeket nézni. A munkálatok január 23. után fognak elkezdődni. "

Ami az én csőrömet baxxa, hogy alig van feliratos film. OV nagy falat, szinkront meg kerülöm, ha lehet máshogy is nézni. :B

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#30) Jhonny06 válasza solfilo (#29) üzenetére


Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Egy idő után ez a néhány OV is ki fog halni, mert kurvára nincs rá igény sajnos.

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. http://bit.ly/2qRb5Xb

(#31) VoidXs válasza solfilo (#29) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

Az az egyetlen nap, amikor van AC OV. Régen is volt ilyen, hogy beugrott a hét egy adott napjára, talán pont ugyanúgy péntekre, a Deadpool. Ettől a hét többi napján még kettő van. A mai műsorból pedig kiveszik a jó ideje véget érteket, így a felét már nem látod az oldalon, ha az utolsó műsor kezdetekor nézel rá. A MOM kínálatának volt, hogy a fele OV volt. Nyilvánvalóan 13 teremből nem áldoznak ugyanilyen arányban, de azért az, hogy az Utazókat beteszik a 6-os terembe, ami a mini termek után a legalja, az nem oké.

Az Allee pont az a mozi, ami az Aréna mellett még próbálkozott feliratos filmeket adni, de senkit nem érdekeltek, csak amikor rendezői kérésre szinkron nélkül került mozikba a Visszatérő. Aztán persze volt egy kis elégedetlenség, szóval szembementek vele. Nolan csinált még hasonlót, az Interstellarnál ki volt kötve, hogy ha egy mozi akarja játszani a filmet, akkor azt vagy normális hangerőn tegye, vagy sehogy. Természetesen megtalálták a magyar mozik a középutat, és a szokásos minimális hangerőn adták, hogy hallgathasd, ahogy a terem végében csámcsognak a popcornon.

A 23-ai dátum pedig nem pontos, a CC délben adott ki a pontosításról (vagyis hogy ma zárnak) közleményt, egy ott dolgozó ismerősöm pedig már hajnalban tudta.

[ Szerkesztve ]

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#32) solfilo válasza VoidXs (#31) üzenetére


solfilo
(PH! addikt)

Igen, a 23-a az egy korábbi hír volt, ma már 12-ről volt szó. Elég agresszív lehet a pláza, ha 11 nappal előbb kirakja a CC-t.

Nekem szerencsém volt, Corvin Korda teremben néztük Interstellart, úgy szólt, ahogy kell, voltak részek, ahol már majdnem túl hangosnak éreztem, pedig aztán én még arra is képes vagyok, hogy mailt írok a CC ügyfélszolgálatra, mert halk volt Allee-ban a Hobbit. Burkoltan elismerték. ;]

Talán jobb is lesz, ha kicsit gyengül a monopol helyzete a CC-nek, kb azt csinálnak, amit akarnak, úgy áraznak, ahogy akarnak.

Egyébként legutóbb IMAX teremben Dr. Strange-t néztük, s érezhetően hangosabb volt, mint szokott, nagy megelégedésemre, remélem megtartják ezt a szokásukat. Már csak egy 4K lézer vetítő kéne oda, s akkor nem szólok egy szót se. Btw nem értem miért nem vetítenek ott feliratos filmeket, a Gravity-t is IMAX 3D-ben néztük, s ugye az csak feliratos kópiával ment, de egyáltalán nem volt zavaró. Sőt!! :)

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#33) VoidXs válasza solfilo (#32) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

Én körülbelül négy mozijuk 20 termét szidtam egy mailben. Hányat javítottak meg? Egyet.

Én annyira nem utálom a CC-t. Tényleg nem értenek ahhoz, amit csinálnak, sem üzletileg, sem technikailag, csak marketingbe beleölnek egy valag pénzt, és ott vannak mindenhol. De vannak rosszabbak, akik hiányosan szerelik fel a mozikat (pl. Lurdy), vagy ipari cuccok helyett konzumer eszközöket használnak (Nagykanizsán például egy ideig még az LG logót is leadta a projektor műsor előtt).

IMAX-nél rengeteg dolgot nem tehetnek meg, többek közt a hangerőt sem szabad piszkálni. Egy olyan dolgot csinálsz, ami az IMAX hírnevét rontja (pl. 1 egységgel elállítod a keystone-t), és már el is vették tőled a termet. Monitorozzák a központból, újra beállítja magát automatikusan minden nap, stb. A lézerre váltás viszont nem kötelező. Mivel nem kötelező, a CC soha nem is fogja meglépni. Viszont ennek van egy előnye: a jelenlegi hangrendszer (6 Kanga és 8 DSL-4D), ami konkrétan a világ legjobbja, marad. Ha IMAX Laser-ré válik a terem, be kell vezetni a 12 csatornás IMAX-sávok támogatását (ami egyébként a konkurenciához, pl. a Barco Auro-hoz képest egyáltalán nem jó), és ott már nem kötelező, hogy minden hangszóró ugyanaz legyen, sőt, az sem, hogy az IMAX-től jöjjön. Ott tartunk, hogy már a stúdiók sem eredeti IMAX felszerelést használnak. Szépen kezd tönkremenni az a brand is, a végén átmennek Dolbyba, akik szinte mindent megengednek.

[ Szerkesztve ]

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#34) solfilo válasza VoidXs (#33) üzenetére


solfilo
(PH! addikt)

Na ezt nem tudtam IMAX lézer kapcsán. De 4K vetítőt vehetnének (már ha van), vérciki sztem, hogy Siófokon a 2 termes miniplexben 4K vetítő van, IMAX-ben meg 2K. :DDD
A hangerőt meg tényleg emelték, ismerősnek sok is volt, nekem pont jó (korábban halknak éreztem). :B

Lurdynak a pénzhiány a gondja, CC-nek nem kellett, a Palace pénzügyi vezetője vette át tudtommal, ha minden igaz, néhány terembe a digitális vetítőt a pláza vette, nem is a MiMozink. Valszeg ezért hallhattad, hogy nincs mélynyomó, vagy erősítő vmelyik teremben, egyre szomorúbb, lelakottabb hely az már. Régen itt volt a városban az egyik, ha nem a legjobb hang, nem egyszer gyomorban éreztem a lövések dörrenését pl az 1-es teremben. :)

Amúgy furcsállom ezt a lázadást egyes plázák részéről a CC-vel szemben, se a Mammutot, sem a MOM-ot nem önszántukból hagyják/ták ott. Kíváncsi vagyok, az új üzemeltető mennyire válik be.

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#35) VoidXs válasza solfilo (#34) üzenetére


VoidXs
(PH! addikt)

Pont az 1-es terem egy bérlése során élhettem ott ki magam. Torzítás nélkül 83 dB-es maximumot értem el. Az konkrétan semmi. A 4K vetítő nem annyira lényeges IMAX-nél kisebb helyeken, mert elég nehéz észrevenni. Abban viszont igazat adok, hogy tényleg rossz az IMAX felbontása, a bejáratból, illetve a feliraton szabad szemmel láthatod a pixeleket. Hiába, amikor a digitális átálláskor újraterveztek mindent, még nem volt 4K. Az a mozi pedig a legelső szériás IMAX Digital.

Szerintem olcsóbb nekik lemondani azokról a mozikról, mint felújítani őket. Teljesen szét vannak rohadva már. Ha abból indulunk ki, hogy a Toldi volt egy közel milliárdos tétel, egy 20x akkora mozit nem igazán akar egy ekkora cég sem pénzelni.

[ Szerkesztve ]

http://házido.ga/ - nem, nem ékezet nélkül. | Download more GHz!

(#36) Redneck


Redneck
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Tele van a batyum a mozikkal. Volt olyan CC mozi ahol a béka segge alatt volt a képminőség egy kifejezetten látványra építő filmnél. Nagyon gáz volt. Az Allés is elmehet a picsába. 3 filmből 2-nél ingadozott a fényerő (csereérett projektorizzó?), megfogadtam hogy többet nem megyünk. Régen a MOM-ba jártunk a CC előtt, de már nem nagyon emlékszem milyen volt. A ruhatárra is rágyúrhatna némelyik, utálok a székre pakolni. Ha épp mellénk vettek jegyet, izzadhatok az ölemben a kabátommal.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#37) tuki2200 válasza solfilo (#34) üzenetére


tuki2200
(tag)

Ez ciki? CC-be Nyíregyházán tavaly uzemeltek be a full HD termeket, és meg mindig van olyan ami SD.... 😂

PS4-PSN ID.: Tuki2200

(#38) Apollyon válasza Redneck (#36) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

"(csereérett projektorizzó?),"

Igen, mert spórolásból (szarrágásból) kb 4x tovább használnak egy olyan lámpát mint kellene. Elvileg valami 1 év a szavatossági idő, a magyar mozik 4 évig használják.
Amúgy már rég voltam a MOM-ban, de csak mert ritkán járok moziba. Ez mondjuk maguknak a filmeknek a hibája. De ha tehetem én is minimum feliratos, vagy OV. A hang így is botrányos mindenhol, alapból, hát még az a vállalhatatlan szinkron.. Utoljára mikor volt jó szinkron? Kb. a Jay és Néma Bob időkben... Ha az a kevés feliratos/OV is megszűnik ami eddig volt, akkor viszont többé tényleg nem megyek magyar moziba egyáltalán.

%-kal (százalékkal), 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MB-tal, GHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel, Skylake-kel, Intellel, 6700-zal, 6700K-val, GTX1070-nel, GTX1080-nal

(#39) proci985 válasza Apollyon (#38) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

Jay es Nema Bob szinkronja egyebkent nem jobb az eredetinel. mondom ezt ugy, hogy barati korben egy idoben rendszeresen neztuk (es itt most fejbol tudnam idezni az ut szabalyait, pedig 10 eve nem lattam magyarul mar kb).

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#40) solfilo válasza VoidXs (#35) üzenetére


solfilo
(PH! addikt)

Akkor már sajnos nem olyan az 1-es terem, mint volt. Kár érte. :(

A CC-től kvázi elvették ezeket a mozikat. Ha mást nem, Mammutot, mint a potenciálisan 3-4. leglátogatottabb mozit biztos felújították volna. De már az eleje óta vitáztak a plázával, nem is használta a CC nevet az a mozi sosem. Na most ha vitatkozom a "főbérlővel", nem költök milliárdokat a bérleményemre. :)

MOM kapcsán is tárgyaltak, de a ház nem hosszabbított velük szerződést. Ha van hosszabbítás, szerintem ott is lett volna felújítás, mint Miskolcon vagy Székesfehérváron lesz idén. Ha azokat megéri (vagy 4DX termet nyitni jó drágán Győrben), akkor egy MOM-ot is megéri kipofozni.

(#37) tuki2200: az biztos érdekes élmény. :D
Amúgy igen, ciki, az ország legnagyobb vásznáról beszélünk. 350+ m2. :)

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#41) Jhonny06 válasza proci985 (#39) üzenetére


Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Igen, ez a "jobb a szinkron, mint az eredeti" képzavar általában akkor szokott fellépni, amikor valaki először néz meg egy jó filmet magyarul, ami aztán már a kedvencévé válik és nehéz utána eredeti nyelven megnézni. Nekem is vannak (vagy inkább voltak) ilyen filmjeim, aztán megnéztem eredeti nyelven és rájöttem, hogy szar a szinkron, csak a szívemhez nőtt. Hiába vannak jó szinkronhangjaink, a fordítás attól még gyenge.

Niche parfümök szórófejes üvegben, különböző kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. http://bit.ly/2qRb5Xb

(#42) adalbert1 válasza proci985 (#39) üzenetére


adalbert1
(PH! addikt)

Ha már Kevin Smith, nekem a kedvenc szinkron ellenes példám, hogy a Clerks-ben simán ki is marad szöveg, ami még jobbá teszi a poént: konkrétan az In a row? kérdés, amit az egyik vevő tesz fel neki, mikor arról panaszkodik, hogy a barátnője 36 férfit elégített ki orálisan. :DDD

(#43) proci985 válasza Jhonny06 (#41) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

par filmnel (Terminator, Predator, Alien, sorozatbol a Futurama es a Simpsons) en eloszor a nemethez szoktam hozza, aztan magyarul neztem, aztan valtottam angolra, szoval dupla valtas volt. szal ja, ez igy van.

a Ford Fairlane Kalandjai a kivetel ami erositi a szabalyt, de az a film angolul nezhetetlenul rossz, a magyar hanggal viszont atesik kultba.

par esetben volt egyebkent kulonbseg az eltero lokalizaciok kozott, pl a Vandorlo palota angol dubja is nagyon jol sikerult, de ott egy nagyon eros cast volt. vagy pl a Kopps magyar szinkronja, ahol Dörner (aki normal esetben akciohosoket szinkronizalt) volt Benny hangja (de a sved eredeti ott is reszletesebb egyebkent).

es tenyleg voltak olyan anomaliak, amikor a szall a kakukk legendasan rossz szinkronjat is paran kultnak tekintettek.

adalbert1: azert Nutcracker magyar neve utott:), de az angol hangja tenyleg jobb volt.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#44) Apollyon válasza proci985 (#39) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Nem is írtam hogy a szinkron jobb lenne mint az eredeti, hanem hogy régen volt még jó szinkron is. Ma már abszolút nincs, és annyira hozzászoktam az eredeti nyelvhez, hogy kínszenvedés már bármilyen szinkron. Legyen az angol, vagy akármi. Nem jut eszembe a címe, de azt a verekedős indonéz filmet is inkább eredeti nyelven néztem felirattal, mert botrány volt az angol fordítás.

%-kal (százalékkal), 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MB-tal, GHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel, Skylake-kel, Intellel, 6700-zal, 6700K-val, GTX1070-nel, GTX1080-nal

(#45) solfilo válasza Apollyon (#44) üzenetére


solfilo
(PH! addikt)

Egyet értek, a Faun labirintusát spanyolul, a Hőst kínaiul, a Bukást németül a legjobb. :K

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#46) Apollyon válasza solfilo (#45) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

A The Raid: Redemption-re meg a Raid 2-re gondoltam.

Illetve a Yip Man is csak kínaiul jó.

%-kal (százalékkal), 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MB-tal, GHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel, Skylake-kel, Intellel, 6700-zal, 6700K-val, GTX1070-nel, GTX1080-nal

(#47) Chosen


Chosen
(PH! addikt)

Egy ideje már én sem szeretek moziba járni. Vonzó a nagy kivetítő, de olyan gyatra a minőség, hogy az otthon épített szettemen simán jobb nézni és ott konstans jó a minőség. Az elmúlt pár alkalommal mindig volt valami hiba a moziban. Arrival-nál valamit nagyon elszabtak és olyan alacsony kontrasztja volt, hogy alig lehetett kivenni mi történik. Revenant-nál a kép egyik fele enyhén pirosas, a másik fele zöldes volt. Hateful eightnél fülkarcolóra fel voltak tekerve a magashangok, stb stb. Nem gyakran járok moziba, de mindig van valami.

Az a tapasztalatom, hogy minél kisebb terem, annál jobban elhanyagolják. Az egyelőre bejött, hogy premier közelében kell megnézni a filmet, akkor még nagy, karbantartott teremben adják. Most pl a Rouge One teljesen jó volt a Westendben, kép, hang minden. Viszont ilyenkor a tömeggel számolni kell sajnos és lutri, hogy fognak-e telefonozni/beszélgetni stb.

(#48) proci985 válasza Apollyon (#44) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

ja igen, viszont en szinkronos filmeket ilyen 1-2 evig neztem aztan valtottam eredeti nyelv + hunsub / engsub / nosubra.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#49) solfilo válasza Apollyon (#46) üzenetére


solfilo
(PH! addikt)

Igen, aztán eszembe jutott, hogy az Ong Bak thai témájú, a Raid neve meg nem ugrott be. :)

solfilo

(#50) mephi666


mephi666
(PH! kedvence)

moziba nagyon ritkán járunk, a következő előnyöket/hátrányokat tudom összeszedni:

mozi előnye:
- premierkor már meg lehet nézni a filmet
- korábban még volt hangulata, de ez újabban elveszett

mozi hátránya:
- 15perc előzetes a film előtt, ami kb arra jó, hogy a bevitt popcorn/innivaló elfogyjon
- gyakran zavaró egyének a teremben
- nem mindig kényelmes

otthoni "mozizás" egyetlen hátránya nálunk az, hogy premier után akár fél évet is várni kell a br-megjelenésre, de igazából senki nem hajt minket: ki tudjuk várni... előnyök közt a reklámmentesség, otthoni kényelmesebb ülő-/fekvőalkalmatosságok, bármikor elérhető kajautánpótlás :D ...meg mondjuk hogy sörözni is lehet film közben: moziban nem tudom hogy jó szemmel néznének-e, ha egy 2.5 órás film alatt bepusztítanék 3-4 sört és kimászkálnék könnyíteni magamon :DDD

egyértelmű, hogy "túlkínálat" van mozitermekből: 20-25 éve utazni kellett a megyeszékhely "városi mozijáig", ahol 1 terem volt, naponta néhány vetítés és hetente váltották a műsort... voltak is szépszámmal nézők :K azóta felborult a kereslet/kínálat és megjelentek az alternatív források 1 film megnézésére és ez tovább csökkenti a keresletet... egyértelmű, hogy sorban zárnak be termeket :K

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.