2019. augusztus 25., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) rnyk válasza Cobra652 (#1) üzenetére


rnyk
(tag)

Nekem is ez jutott egyből az eszembe. Ha az Oculushoz ajánlott konfigot (GTX 970 + I5) összehasonlítjuk a konzolok erejével hat (alacsony szinu api oda vagy oda) akkor azért a fasorban sincsenek és akkor ehhez jön meg a felbontás (2160×1200 @ 90Hz) problémája szinten az Oculusbol kiindulva.

Kicsit a Sonytol ez ilyen PS Move szerű "nekem is van ilyen" próbálkozás a spec erre fejlesztett HW ellen. Persze a tévedés jogát fenntartom :)

Modern az, ha látsz valami szépet, ami nagyon drága és nincs pénzed megvenni.

(#4) blackrulz


blackrulz
(veterán)

Nekem eleg a vr a pc-s minecrafthoz... Az meg jon ugyis :DDD

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#5) Jack@l válasza blackrulz (#4) üzenetére


Jack@l
(veterán)

Most volt róla egy tök jó video az E3-on, csak abu nem csatolta a cikkhez...
https://www.youtube.com/watch?v=xgakdcEzVwg&feature=youtu.be&t=130

(#6) Menthirist válasza Jack@l (#5) üzenetére


Menthirist
(veterán)

csak már megint azok a fránya kitenyésztett környezetek. Csudajól megvilágított üres színpad egyetlen asztallal, de semmi egyéb zavaró dologgal... Meg ugye minecraftot toltunk telefonon is :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#7) blackrulz válasza Jack@l (#5) üzenetére


blackrulz
(veterán)

Lattam azert is irtam :DDD Reggel kaptam asszonytol egy csomagolhat e lehessel. Megnyugtattam hogy hivtam mar a koltoztetoket :DDD

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#8) tuki2200 válasza Cobra652 (#3) üzenetére


tuki2200
(senior tag)

Szerintem azonnal telefonaljatok be a Sony es Valve központokba, hogy mindenki hülye rúgják ki a tobb 100 mérnököt es fejlesztőt mert ti látatlanban is jobban tudjatok.. Pacsi :)

(#9) leviske válasza tuki2200 (#8) üzenetére


leviske
(veterán)

A VR-ben van potenciál, ahogy a Kinect-ben is volt. Csak otthoni körülmények között az újdonságvarázsa után kérdés, hogy mennyire marad helye, ha még a Microsoft mozgásérzékelője is csendben a háttérbe szürkült ahhoz képest, hogy a különféle kontrollereknek kellett volna ezt tennie miatta.

(#10) .noxwill


.noxwill
(veterán)

Nekem van olyan sanda gyanúm hogy a hardveres korlát miatt nagyon nem egy bíztató dolog egy a konzolos VR.

A MS szépen előadta magát, de a leírtak alapján messze nem túl rózsás a helyet. A Sonynál meg ha lehet még nagyobb a gáz. Mert míg a Microsoft egy egész szegmenst áldozott az AR-nek meg a VR-nak, addig a Sony 1 perc alatt lerendezte a Morpheust. És azért mondom hogy kakiban vannak, mert a MS látszatmegoldással próbákozik, míg a Sony nem. Látszik hogy a Morpheus egy teljesértékű VR eszköz akar lenni, de egyszerűen annyira nem jutnak egyről a kettőre hogy az valami hihetetlen, és ráadásul méretes lemaradásban vannak nem csak az Oculushoz, de még a Vive-hoz is, a Sony pedig már évek óta tököl a Morpheussal.

Persze dobálgatják itt a szép számokat hogy FHD, 60fps, meg valami olyat is hallottam hogy 120 hz ami akkora baromság mint ide lacháza. Ha jól olvastam egyébként működik a cucc, csak a látószőggel van gond. És itt lett volna az esély hogy virítson valamit a Sony, de nem.

All→M8

(#11) Kristof93


Kristof93
(aktív tag)

Sokat probalgattam a dk2-t es 1080p edeskeves vrhoz. A crescent bay 1200p-vel meg turheto, de az sem az igazi. Talan ezert ilyen kicsi a morpheus latoszoge?

(#12) lajthabalazs válasza Kristof93 (#11) üzenetére


lajthabalazs
(senior tag)

Tekintve, hogy az ember látószöge szemenként is 100 fok körül van, a full hd -t meg kb 40 fokhoz ajánlják, nem hiszem hogy az a 10% nyi extra pixel fog mindent megoldani. Ugyanakkor valószínüleg nem is ezen múlik az élmény. Én 720p s projektoron játszom, és nem cserélném 4k-s TVre (ha csak nem ugyanakkora:) )

(#13) xboxfreak


xboxfreak
(tag)

Nagyon okos fiúk vagytok, de én próbáltam élőben a hololens-t és olyan, hogy beszartok.
Felbontás ide vagy oda az oculus rift is olyan, hogy beszartok.
A morpheust nem próbáltam, de látatlanban kijelentem, hogy olyan, hogy beszartok.

Azért, mert valamire nincs pénzetek még nem kell látatlanban hülyeségeket beszélni róla...

(#14) .noxwill válasza xboxfreak (#13) üzenetére


.noxwill
(veterán)

:DDD :DDD

All→M8

(#15) .LnB válasza xboxfreak (#13) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Ez a komment is olyan, hogy én.... bakker! rohannom kell a budira!

:)

Homo Ludens

(#16) lajthabalazs válasza .LnB (#15) üzenetére


lajthabalazs
(senior tag)

Arról már hallottam, hogy hányingert okozhat, de hogy hasmenést, az új.

(#17) Vhiktor


Vhiktor
(senior tag)

Az egész VR mizéria még PC-re sem való a jelen formájában.
Az occulus is egy nagy rakás sz*r, vacak képminőséggel és színmegjelenítéssel.
Akkorák a pixelek mint a körmöm élvezhetetlen az egész, mintha képminőségileg visszamentünk volna a C64-es időkben, Ide legalább 4K-s m,egjelnítő kellene, de ezt a fejlesztők is bevallották, hogy 8K az ami hozná egy FHD TV színvonalát képminőségileg....
A másik tényről meg nem is beszélve, hogy normális játékot nem lehet rá készíteni, pl FPS, mert ha head tracking van akkor a fejed mozgatásával célzól az egér helyett, de ekkor a nyakad törik ki, ha meg mindkettő engedélyzeve van akkor egyszerűen behánysz és a headtrackingnek semmi értleme sincs.
Egyedűl a pornó az, ahol ezt ki lehet használni és körbenézelődsz amíg egy néni lovagol rajtad.

[ Szerkesztve ]

Eladó 5 db vogels vlb 200 fali hangfaltartó. Lásd hardveraprón: http://hardverapro.hu/apro/vogels_vlb_200_fali_hangfaltarto

(#18) xboxfreak válasza Vhiktor (#17) üzenetére


xboxfreak
(tag)

John Carmack hozzád képest egy f@sz, mert ő nem látta meg ezeket a dolgokat :D :D :D

(#19) Vhiktor válasza xboxfreak (#18) üzenetére


Vhiktor
(senior tag)

;] :C

Eladó 5 db vogels vlb 200 fali hangfaltartó. Lásd hardveraprón: http://hardverapro.hu/apro/vogels_vlb_200_fali_hangfaltarto

(#20) DithenS válasza Vhiktor (#17) üzenetére


DithenS
(senior tag)

Ezen már rég dolgoznak,ilyen futópados cucc vagy mi,bármerre tudsz futni benne és kapsz hozzá egy fegyvert is ami egy érzékelőt rejt,így lehet célozni illetve az élmény tényleg olyan hogy benne vagy a játékban.
VR tényleg kényelmetlen,mikor a fejeden van a cuccos és ki írja hogy nyomd le az R betűt te meg nem hogy a billentyűzetet de az előtted lévő monitort sem látod,szóval azért kényelmetlen,de ezzel a futópados cuccal érdekes lehet.
Itt a link:

https://www.youtube.com/watch?v=6CZmJvI8mfc

nézd meg a többi videókat is szerintem érdekes lehet :D Több értelme van mint a VR sisak meg billentyűzetnek.

(#21) cskamacska válasza DithenS (#20) üzenetére


cskamacska
(addikt)

Az ilyen kiegészítők szerinted mennyire fognak elterjedni? Mert ha tényleg ez kell az élvezetéhez, akkor ki se adják, már is bukta az egész. :P Nem csodálom hogy nyújtják a VR kütyük kiadását mint a rétestésztát, se a hardveres, se a szoftveres, se a kiegészítő részleg nincs felkészülve még rá, de ha minden klappol is majd, bírják a vasak, lesz stabil szoftverkörnyezet és játéktámogatás is, lesz egy jól működő direkt VR-re szabott beviteli mód is, még akkor is el kell az egészet adni a közönségnek, mert bármi ami nem fps nézetből megy, az negyed olyan jól nem működik VR kütyükkel, felülnézetes játékoktól pedig úgy rettegnek a VR szimpatizánsok, mint májbeteg a tüzesvíztől. :DDD

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#22) lajthabalazs válasza cskamacska (#21) üzenetére


lajthabalazs
(senior tag)

Az ember azért néz TV-t, azért játszik játékokat, hogy a fotelen vakarózva is átélje az egyébként csak fáradság árán elérhető élményeket. Minden ami ennél több mozgást igényel nagyon jó kell hogy legyen, hogy tartósan használatba vegyék. A Kinect nem volt elég jó, a táncszőnyegek nem voltak elég jók, a PS Move fegyveres kiegészítői szintén.

A nagy közönség számára akkor lesz elfogadható a VR, ha olyan lesz, mint a Mátrixban. Persze kedvező áron ezt is el lehet majd adni, ahogyan megveszik az emberek a szobabiciklit is. De abból nem fog megélni egy iparág, ami ennyire fejlesztés-igényes. Talán az ipari, orvosi, oktatási alkalmazásokból.

[ Szerkesztve ]

(#23) tuki2200 válasza Vhiktor (#17) üzenetére


tuki2200
(senior tag)

Az apache helikoptereknek a való világban is olyan a célzó berendezése hogy amerre néz a pilóta oda forog a geppuska is, elég ra néznie a célra es meghúzni a ravaszt, ha ezt bele tennék a következő BF hasonló apróságok mellett mar baromi jo lenne :)

(#24) Vhiktor válasza tuki2200 (#23) üzenetére


Vhiktor
(senior tag)

Jelenleg az Occulusban nincs szem mozgás követés csak fej mozgás követés.
Az segíteni rajta :)

Eladó 5 db vogels vlb 200 fali hangfaltartó. Lásd hardveraprón: http://hardverapro.hu/apro/vogels_vlb_200_fali_hangfaltarto

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.