2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) letix


letix
(fanatikus tag)

Szia,
Teljesen véletlen tévedtem erre a szálra, kellemes érzéseket gerjesztett bennem, gondoltam hozzászólok pár gondolatot, saját tapasztalatot.

Évekkel ezelőtt vettem magamnak használtan, közepes állapotban egy alsó-közép kategóriás Gepida kerékpárt, mondanom sem kell, már akkor is öregnek számított amire a típusjelzésből következtetni is lehetett. A paripa hobbi célokra lett vásárolva, kigurulni kicsit pingpongozni, lófrálni a környéken, elmenni lángosozni, de semmi komoly.

Aztán évekkel később úgy adódott, hogy egy alkalommal a munkába is bringával kellett bemennem. 2*15km, nem egy vészes táv (ráadásul remek utakon, az 30%-a budai rakpart), szerencsém volt a sok biciklisáv/bicikliút miatt, egész tűrhető volt az első alkalom, bár kissé diszkomfortos érzéssel töltött el ha a rakpart biciklisávján az embereket kell kerülgetni. Mindenesetre csodás látványt nyújt a város reggelente.

Ennek ~két éve, azóta havi 600km-t megyek vele, (kivéve december-március intervallum) nyilván kellett rá költeni valamennyit, de alapvetően elég sok minden gyári állapotú a mai napig.
Sokat vaciláltam, hogy vegyek-e egy teljesen új gépet amire remélhetőleg jó ideig a tekerésen kívül mást nem kell fordítani, de egy bringás kollégám meggyőzött, hogy milyen remek kis paripa ez, és ha megszerettem még is miért akarnék másikat. Inkább ezt tupírozgassan fel kicsit. Teljesen igaza volt, hozzám nőtt az öreglány, úgyhogy szó nincs másik vásárlásáról.

Hétfőn beugrottam egy bringás boltba ami épp szembe jött egy gyors apróság miatt, mire megjegyezte a bringás szaki, hogy kicsit kezd az első kerék felnije homorú lenni (ahol a fékpofák hozzáérnek), és érdemes lenne kevesebb légnyomást belenyomni. Ezzel összefüggésben megjegyezte, hogy ránézésre szerinte olyan 20-22k km van a gépben, legalábbis a (gyári) felnik alapján. Hogy ez sok-e vagy kevés nem tudom, mindenesetre nagyon hálásan szolgál, nagyon örülök hogy nem cseréltem le. Jó paripa ez, még legalább kétszer ennyi km-et!

Itt jegyezném meg, hogy aki eddig nem használt defektgátló zselét, az vásároljon és töltse bele a belsőbe!
10k km 1db (!!) defekt!

Plusz egy ötlet légzésvédelemre:
3M 9926
[link]

Vélemény a maszkról
[link]

Udv
letix

[ Szerkesztve ]

don't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.