Hirdetés
- EAFC 25
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- Előrendelői előzetesen a WUCHANG: Fallen Feathers
- Last Epoch
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Xbox Series X|S
Új hozzászólás Aktív témák
-
$p@rr0w
őstag
Nekem a legjobb, Atari konzol óta játszom, és mégis jobbnak tartom a mostani játékokat mint a régieket. Persze vannak kivételek, de kevés. Soha nem értettem miért jó ha nagy kihívást jelent egy játék, mert akkor átmegy frusztrációba, és élvezhetetlen lesz. Semmi szórakoztató nincs abban hogy órákig próbálkozzak ugyan azzal a pályarésszel. Ha annyira jó a játék akkor úgyis újra játszom...
-
icebolt93
csendes tag
Szerintem a klasszikus Tomb Raider játékoknak semmi nem érhet a nyomába. Mondom ezt úgy, hogy amikor játszottam velük, akkor kisebb voltam és sehogy sem tudtam a második pályánál tovább jutni. Nagybátyámmal együtt játszottunk, ő profi volt benne...
Nagyon szerette a Tomb Raider játékokat.
Az újabbak sem lettek olyan rosszak, én pl. a Legenddel játszottam. A többivel nem nagyon. Meg azt a felülnézetesset próbáltam még ki. Nem jut eszembe a neve. -
Vistaboy
veterán
Na, a QTE miatt én is szereztem pár ősz hajszálat...
Maga a lövöldözés nem volt irritáló, pusztán csak nem illett a Tomb Raider játékmechanikájába. A relikviák keresésénél meg szimplán csak pár ügyességi feladat volt, a végén meg ugyanazt az animációt láttad, akárhány sírt is fosztottál ki. Korábban az ereklyéket nem úgy szereztet meg, hogy GPS-koordináták világították meg azt a helyet, ahol található. Valóban neked kellett felfedezni, be kellett járni a pályákat keresztül-kasul, mire minden meglett, és sok volt a zárt ajtó, amihez a kulcsot sokszor az ereklyék / tárgyak kombinálásával szerezted meg.
Íme egy videó a Tomb Raider: The Last Revelation piramisos pályájának végigjátszásáról.
A sok logikai és ügyességi feladatról nem is szólva (Most itt nem a pixel-pontos ugrásokra gondolok, bár azokat is egy trükkel meg lehetett oldani 100% biztonsággal. Emlékszem, én ezzel derítettem ki, hogy valahová át tudok-e ugrani, vagy sem. Kisétáltam a platform szélére, majd egy hátraugrás, utána nekifutásból ugrás. Ha így nem értem el a szemben lévő peremet, akkor csinálhattam, amit akartam, sehogy sem értem át). Manapság sajnos mindenhez világító nyíl mutat, mert mindenki egyből meg akar oldani mindent, ha valamit már kétszer kell elismételnie, akkor felkapja a vizet... és akkor nem veszi meg a játékot sem. Ezért egyszerűek a mai programok, mint a faék.
MOD: OFF.
-
Vistaboy
veterán
Ahogy nézem az alcímet - "Relic Run" -, ebből azt következtetem ki, hogy ebben a játékban a sírok kifosztásán és az ereklyék felkutatásán lesz a hangsúly. Ez pedig két dolgot vetít előre:
1. A Rise of the Tomb Raider továbbra is a reboothoz hasonló konzolos lövölde lesz, ahol ismét nagyobb szerep jut majd a QTE-jellegű küzdelemnek és a különféle kivégző-mozdulatoknak, mint a valódi sírrablásnak.
2. Akik a valódi, klasszikus Tomb Raider-játékmenetet szeretnék, számukra készül a Tomb Raider: Relic Run. Így a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. A főjátékot ezentúl nem kell PC-re kiadni (Mert mi úgyis csak lewarezolnánk
), helyette maradhad konzol-exkluzív, hadd termelje a sok bevételt. A PC-sek és a régi Tomb Raider-rajongók pedig kapnak egy spin-off szösszenetet, ahol visszatérhetnek a sorozat gyökereit képező kincsvadászathoz.
Ez így még jó is lenne, de érzésem szerint a Relic Run sokkal kevesebb figyelmet fog kapni a készítőktől, mint a konzol-exkluzív "eredeti" Tomb Raider. Ezentúl az lesz számukra a fejőstehén, amit teljes egészében a konzolosok kénye-kedve szerint machinálhatnak. A Relic Run meg nem lesz több, mint egy csont a PC-s "kutyáknak", hogy ők se mondhassák majd azt, hogy kimaradnak a Tomb Raider játékokból...
Elnézést a kissé nyers fogalmazásért, de a Tomb Raider széria nagy rajongójaként, valamint megszállott PC-s játékosként továbbra is nehezen nyelem le ezt a trendet, ami a mai játékkészítésben egyre inkább elhatalmasodik. Mindazonáltal kiemelném (A flame-wart megelőzendő), hogy személy szerint sem magával a konzolokkal, sem az azon játszó felhasználókkal nincs semmi problémám.
A játékok fejlesztőire vagyok mérges, mégpedig azért, mert lusták kétszer optimalizálni egy játékot. Ehelyett mindent szimplán csak átportolnak a divatos platformokra, amiket azután az irányítás és a kezelőfelület oda nem illése és nehézkes működése miatt neveznek "konzolos szarnak". Ellenben ha vennék a fáradtságot, hogy normálisan átírják a játékokat a célplatformok igényeinek függvényében, akkor szerintem nem lenne ez a vita sem a PC-sek és konzolosok között.
Amit én a Crystal Dynamics helyében tennék: Kiadnám a Rise of the Tomb Raidert XBOX-ra, közben viszont egy kis csapat már dolgozna a többi platformra készülő játékon is. A megjelenést követően változtatnék a helyzeten: egy kis csapat menedzselné az XBOX-kiadást, javítgatnák, felügyelnék. A nagyobb része pedig teljes gőzzel dolgozna a PC és PS kiadásokon. Így mire egy év múlva kijön, megfelelően fel lesz készítve és ki lesz tesztelve. Nem pedig csak egy szimpla port lenne, amibe nagy nehezen implementálják az egérrel és billentyűzettel való irányítást. Ha meg nem megy, akkor egyszerűen hagyják a francba, és csak közlik, hogy gamepad szükséges a játék megfelelő működéséhez.
Ui.: Bocs a kissé hosszúra sikerült post után, egy kicsit OFF is lett a téma, de ezt le kellett írnom. Elnézést kérek miatta.
-
wolfman
veterán
mások úgy voltak vele, hogy egyik korábbi részhez sem ér fel az új epizód
Felért az, nem ezzel volt a baja sokaknak, hanem hogy hatalmas realisztikát ígértek, hogy Lara most bazira sebezhető karakter lesz, aztán a sok nyögés közepette ugyan olyan rambo, mint eddig volt vagy talán még nagyobb.
-
-
JimiJet
csendes tag
Elvileg a Microsoft penzelte oket, hogy exkluziv legyen. De a hatalmas nep harag utan felfedtek, hogy csak idoszakos az exkuzivitas. Mondjuk asszem csak twitteren, szal nem szamit 100%osan hivatalosnak. Es persze nem tudjuk mennyi idore.
En speciel orulnek neki, ha lenne olyan szintu ez az uj, mint a reboot volt. De eleg sanszos, hogy ket Nagy jatek nem jon ki ennyire kozel egymashoz. Szal valszeg egy spin-off lesz. Amire sztem a tobbseg nem kivancsi. -
Vistaboy
veterán
Ne legyen már annyi játék, amit Lara nevével akarnak eladni. Inkább az új epizód PC kiadásával foglalkozhatnának, mert eddig csak az XBOX-ról beszéltek vele kapcsolatban. Igazán mondhatnának már legalább egy hivatalos megerősítést, miszerint tényleg LESZ PC KIADÁS IS. Ennyi elég lenne. Ha csak jövő karácsonyra jön, azt is elfogadom, de legalább tudnám, hogy lesz. Mert eddig csak "így XBOX, meg úgy XBOX, meg exkluzív, meg kutyafüle"...
Elmehetnek melegebb éghajlatra, ha nem lesz PC kiadás az új részből.
Az ilyen összevissza címeket meg hanyagolják, mert a kutya sem kíváncsi erre...
-
tibaimp
nagyúr
Én már valahol (lehet itt
) azt is olvastam, hogy később jön PC-re is, úgy legyen.
Én pont azok közé tartozom, akinek az új széria nagyon bejött, 2x is kitoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
gp A Square Enix a napokban levédette a Lara Croft: Relic Run nevet, amiről reméljük, hogy nem egy Temple Run klónnak készül.
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Opel topik
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- PlayStation 4 500GB + 10 Lemez
- Eladó Új Steam Deck 512GB, 2 év jótállásal
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ThinkPad T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest