Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DrGonzo22

őstag

válasz ViZion #55 üzenetére

Nyilván nem annak a rétegnek szólt a megállapításom, akik élvezettel játsszák az fps-eket (például, akik most 14 évesek, és most találkoznak először a műfajjal, vagy akiknek valódi kikapcsolódást jelent). Hanem azoknak a játékosoknak, akik például ebben a topikban, cikkben is, a hosszú ideje fennálló, és folyamatos elégedetlenségüket fejezik ki. Nekik van belátni-valójuk, és én csak arra akartam felhívni a figyelmüket, hogy kár magukat illúziókba kergetni, mert az fps nem tud mást. Ha ez nem elég valakinek, akkor hagyja el a velük való játékot, mert nem lesz változás. Hogy a szappanoperás példánál maradjak, ez olyan, mintha valaki minden este megnézné a BK legújabb epizódját, majd felmenne egy közösségi fórumra, és ott megosztaná másokkal, hogy nem élt át katartikus élmények mialatt az RTL Klub remekművét nézte. Neki is csak azt tudnám javasolni, hogy nézzen mást, de ez természetesen nem vonatkozna azokra, akik egészen más módon, de élvezhetőnek tartják, sőt szeretik ezt a sorozatot. És szerintem az fps-ek körül jó ideje egy ilyen groteszk jelenség zajlik, színházi élményt keresnek tömegek egy szappanoperában. Márpedig azt soha nem is fogják megtalálni.

A hobbival kapcsolatban megint csak azt tudom mondani, hogy olyan skizofrén állapot ritkán áll elő, hogy valakinek van egy hobbija, de azt folyamatosan szidja. Úgy látszik az fps játékosok egy jelentős hányada ilyen fura helyzetbe került, de ez már inkább egy rossz beidegződés, mint valódi hobbi, és szembe kéne vele nézni, és dönteni. Persze ez sem vonatkozik azokra, akik valóban szeretik az fps-eket. Például én éveken át wowoztam, ott is van egy réteg, aki azért játszik, mert egyfajta kötelességének érzi - mert játszanak a barátai, mert ma ez divatos, bla bla bla. Egyfolytában szid mindent, semmit nem élvez, de játssza, sosem tudtam őket megérteni.

A szórakozási módok közé egyenlőségjelet rakni megint csak merész lépés volt. Éveken át a futás volt a hobbim, ami elvitt mondjuk napi két órát, általában este felé, aztán elkezdtem wowozni, egy darabig mindkettőt csináltam, majd egy hosszabb sérülés után teljesen elhagytam két évre a futást, mert az estéket meghatározták a raidek - akkora már fix raider voltam a Sylvanas harmadik legjobb guildjében, ami azért megkövetelt elég sok játékidőt. Egy éve befejeztem a wowozást, és esténként megint futok. Egyszerűen a két tevékenység nem fér meg egymás mellett, és azért azt nem vitatnám, hogy a futás jóval "hasznosabb" időtöltés, mint a wow - állandóan energikus, friss vagyok, sokkal kevésbé terhelnek a napi feladatok, az egyetem, stb. (A wow pedig inkább a mínusz kategória volt, nem jutott rendesen idő tanulásra, alig tudtam aludni, stb. Persze ettől még nem kezdenék propaganda hadjáratot, hogy az emberek hagyják abba a wowot, de ami tény az tény:) a wow inkább káros a mindennapokra, míg esténként futni 10-15 kilométert inkább hasznos.) Szóval nagyon komoly különbség van hobbi és hobbi között, és bizony van olyan is, hogy káros hobbi, ettől függetlenül én is utálom azt a szemléletet, hogy mások mondják meg valakinek mit csináljon (a tanácsadás persze más kategória) - és én ebbe beleértem a drogozást is, valahol felháborító, hogy tilos például kokainozni, milyen alapon??? És az egy nagy mellé duma, hogy terheli a közegészségügyet, és nagy hiányt okoz a költségvetésben, mert a sok kövér ember, aki minden este szalonnákat eszik, a sok tunya ember, aki még az elsőre is lifttel megy kategóriákkal nagyobb károkat okoz a társadalomnak, de azért annyira még (szerencsére) egyetlen politikus sem őrült meg, hogy betiltsa a szalonnát, és a liftet. A dohányosok elvileg kifizetik az okozott kárt, de ilyen alapon kb. meg lehetne adóztatni a cukrászdákat is...

• KAMELOT

titán

válasz ViZion #4 üzenetére

Hi!
    Én pont ezt taglaltam a COD 7-es topikban még amikor megjelent!
    Futkározol mint a veszett állat aztán vége! Kicsit siralmasak a dolgok!

2007-es CRYSIS jut eszembe. Még a mai napig tartja szerintem a első helyet mindenben. Változatos dolgok pályák. Igazi Half Life feeling.
    Hosszú pályák és már akkor megjelent ,hogy szét lehet lőni a dolgokat.
    Már a BAD Company 2-ben is rájöttek mennyivel realisztikusabb a játék ,ha végre szét lehet rombolni mindent. Csak megint ugyan az IRAK ,afgánok ,dzsihád!!!! :DDD Kicsit már unalmas.
    Sajnos más játékban még nem láttam. Jó lenne ha a pályákon lévő tárgyakat mozgatni lehetne legyen az akár mi. Ne csak egy kép legyen amit látsz. Legyen az fadarab vagy egy teljes fa vagy épület. Lehessen rombolni. Így egész egy játék.
    Hozzátéve még érdemes lenne végre már azt is megcsinálni ,hogy a városos pályákon az épületekbe be is lehessen menni. Ablakból lőni akár honnét esetleg az épület tetejéről.
    Hasonlót mint a GTA 4 csak jobbat. Igaz ahhoz már gép is kéne ,de nem gond.
    Lövöldözőset akárki tud csinálni.
    Ja és a gépágyúnak illetve AK fegyónak más volt a hangja. :) :)

Már a GHOST RECON 1 részében is már ilyenek voltak. Idáig az a legrealiszikusabb katonai játék. 1-2 golyó és elhullotttál. Vagy megsebesítettek ,de akkor már lasabban tudtál menni.
    Ez egy reális game volt. Már akkor az emberek mozgása fantasztikusan volt megcsinálva..
    Innét kéne meríteni. Mert amiket látok gameket mind elég siralmas.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés