2019. október 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) SunMount3r


SunMount3r
(veterán)

Már a Trailer-t megnézve tudom, hogy ez az én játékom lesz. Sajnos nagyon kevés az igazán jó logikai puzzle játék, ami grafikájában nem csak egy böngészős Java játék szintjén van. A kontrák pedig sajnos a szokásosak, mint a többi jobban sikerült esetén is, pl. Witness, Cube, Quantum, Cage Magnetic, Thalos. Az az általános, hogy az ilyen jellegű játékokban a játékos a világban gyak. "magára van hagyva" és nagyon kevés az NPC-s interakció (legtöbbször nulla), vagy nincsenek is egyáltalán más karakterek. Olyan "magányos műfaj".

A grafikája amúgy olyan Witness-es, egyszerű, de színes-szagos és látom pár ötletet átvettek a Portal-ból is.

De mind 1, már látom, hogy én biztos nem fogok unatkozni vele.

(#2) .mf válasza SunMount3r (#1) üzenetére


.mf
(veterán)

"A kontrák pedig sajnos a szokásosak, mint a többi jobban sikerült esetén is, pl. Witness, Cube, Quantum, Cage Magnetic, Thalos. Az az általános, hogy az ilyen jellegű játékokban a játékos a világban gyak. "magára van hagyva" és nagyon kevés az NPC-s interakció (legtöbbször nulla), vagy nincsenek is egyáltalán más karakterek. Olyan "magányos műfaj"."

Nagyon régi, de ajánlom a The Longest Journey-t. A karakterei, története, világa miatt máig az egyik kedvencem. Úgy hallottam a Syberia is jó, csak azzal még nem játszottam.

---

A képi világa érdekes, kár, hogy nincs történet hozzá. Ha majd egyszer lesz időm ( :DDD ), ez a játék is felkerült a megnézendők listára

(#3) SunMount3r válasza .mf (#2) üzenetére


SunMount3r
(veterán)

Ismerem őket némileg, de úgy gondolom ezek inkább kaland játékok puzzle elemekkel. A Point-n-Click manapság meg már nem az én műfajom, ahogy a prerenderelt grafika sem igazán. Van még egy pár hasonló mai Indie játék, de valahogy nem tudtam még rájuk szánni magamat, jobban bejön, ha FPS-ben vagy legalább TPS szerüleg oldják meg a dolgokat, vagy lehet izometrikus/felülnézetes is akár pixel grafikával, csak legyen "élőben" mozgatott. A Tomb Raider Guardian-ról hallottam még jókat, ami ilyesmi, az még beleférne, bár jobban kedvelem a Fantasy/Sci-Fi környezetet. A Portal 2-ben volt még Co-Op, az mondjuk elég jó móka tudott lenni, de nekem pár karakteres NPC is megtenné néha-néha.

(#4) .mf válasza SunMount3r (#3) üzenetére


.mf
(veterán)

A TLJ kaland + logikai / puzzle játék, a helyszínek többségéről valamit megoldva lehet továbbjutni (néhány iszonyat kacifántos, ajánlott masszívan puskázni a netről). Szerintem a játék világa(i) (a disztópikus "evilág" és a fantázia-"túlvilág" is gyönyörű, a pre-renderelt hátterek miatt még nem érződik annyira korosnak - pedig 20 éves) + történet + karakterek (emberi reakciók! jellemfejlődés!) szempontjából ez az egyik legjobb, evör.

(#5) Akula


Akula
(senior tag)

gondolom egy nap egy szoba megoldása.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.