Új hozzászólás Aktív témák
-
Jigoku
tag
válasz
Shadowguard #29 üzenetére
Szerintem egyszerűen csak másképp értelmezed az RPG fogalmát, mint pl. én. Amivel semmi baj nincs, mert szerintem ez egy elég rugalmas műfaj ahhoz, hogy mindkettőnk (meg nyilván maguk a készítők) elképzelései megférjenek benne.
Én teljesen értem amúgy, hogy te miket hiányolsz a MHW-ből. És gyakorlatilag amiket leírtál, azok a nagyon mainstream/archetípus rpg játékok jellegzetességei. De kapásból ott van egy Final Fantasy VII, amiben még ha személyre szabható képességek vannak is, máris nincs ott a "választható párbeszéd" (már ha jól emlékszem
). Pedig az FFVII elég legendás és tipikus (j)rpg, ami azt illeti, szerintem egy barlangban kell élnie annak, aki még csak hallomásból sem ismeri.
Vagy ott van egy Heroes of Mana, ami taktikai jrpg. Na abban semmi választható párbeszéd, de még csak személyre szabható képességek sincsenek. xD (Bocsi a sok jrpg példáért, én inkább ezekkel nyomom). Szóval már ebből a kettőből is látni, hogy még csak a jrpg-k sem egy sablonra készülnek, és nehéz megfogalmazni, milyen jellegzetességek adják a műfaji alapot.
Most csak random kikaptam az első mondatát, a Wiki szerint mit jelent egy rpg (bár gyakorlatilag a lényeg benne van a role-playing szavakban is).
"A role-playing video game (commonly referred to as simply a role-playing game or an RPG as well as a computer role-playing game or a CRPG) is a video game genre where the player controls the actions of a character (and/or several party members) immersed in some well-defined world."
Na már kapásból eszerint is rpg a MHW. Adott egy személyre szabható külsejű és harcmodorú karakter, aki megy vadászni a szörnyeket. Mi pedig az ő bőrébe bújva ölhetjük ezeket a vadakat a MH univerzumában.
Nyilván a harcokon van a nagyobb hangsúly, de ettől még igenis van története a játéknak. Csak a gameplayek nagy része a vadászatra megy rá, nem a különféle sztorikörítős cutscene-kre.
Az viszont, hogy neked a MHW nem jön be, teljesen szubjektív vélemény, és evégett helytálló is. Ahogy az is, hogy bár valóban rétegjáték, sokan imádják és nem tudnak leakadni róla, mint pl. én sem. Azzal meg lehet egyetérteni vagy éppen nem egyetérteni, hogy megnyerte az év RPG díját, a tényen attól ez még nem változtat.
[ Szerkesztve ]
PSN: JigoKuu-chan // Carl [PS2], Tony [NDS], Viktor [PSVita], Raiden [PS4], Sasha [PSP], Rashoumon [N2DS], Susano'o [Switch], Czar [PS5] // https://jigokumuke.weebly.com
-
sp8787
addikt
válasz
Shadowguard #31 üzenetére
Akkor viszont szted a Detroit-nak kellett volna lennie az ev RPG-jenek!?
Nem? -
Shadowguard
senior tag
Aha, jól gondoltam: máshogy állunk hozzá, így már értem.
Nálam az az RPG, hogy szerepet játszol, többféleképpen oldhatod meg a dolgokat és ennek sokszor következményei is vannak. Ha csak egy összegzésben is, amit a végén kapsz (lásd DAO vagy Fallout 2, ahol sokszor apróságok is számítanak a végén). A Witcher a harcrendszer miatt valóban nem etalon, mert én jobban szeretem a passzív (?) harcrendszert, ahol az dönt, hogy van kialakítva a karakter és kicsit a szerencse. Viszont a történetvezetés miatt az.
Az, hogy vannak buildek meg loot az például a Diablora is igaz, nekem az se RPG. DS is egy érdekes akciójáték, egyszer tettem vele próbát, de nem az én világom. És az se igazán RPG.Lehet kellene egy külön kategória ezeknek a játékoknak akkor már, de az a baj, hogy igazán minőségi cRPG csak mutatóban jön ki AAA szinten.
-
sp8787
addikt
válasz
Shadowguard #29 üzenetére
A DS/BB/Nioh-ban mennyi parbeszed opcio van ,meg skillrendszer(a Nioh-ban mandjuok eleg komoly ha nem a legkomolyabb skilrendszer van ami valaha keszult)...etc.? Es megis a legjobb action-RPG-k amik valaha keszultek.
A Witcher ne legyen az etalon mert az sokmindenben nagyoj jo de pl. a harcrendszer egy nagy rakas nulla....etc.
Nalam az RPG az amikor van lvl/progression, buildek, loot ..etc.
Tizenpar ora alatt nem rakhattal ossze egyetlen normalis buildet se. A komoly jatek lvl 50 majd lvl 100 felett kezdodik. Egy platina az meg cca 300-400 ora.
-
Shadowguard
senior tag
Hmmm, lehet máshogy értelmezzük az RPG-t akkor. Egyébként félreértés ne essék, az új AC-t se tartom annak, de szerintem még abban is több a szerepjátékos elem.
Vagy 250 óra után majd kapok párbeszéd opciókat és skill-rendszert (nem, a páncélba "szerelt" skillek és cserélhető fegyverek nem számítanak)? Esetleg a történet bontakozhat majd ki, mert abból tényleg nem sokat láttam, de amit mégis az nem késztetett arra, hogy még egyszer elindítsam a játékot. Szóval érdekelne, hogy mi változik 250 óra után, amitől azt lehet mondani, hogy ez a játék az év RPG-je?
Néztem róla pár videót most, de ott sem látom benne a nagy RPG-t. Egy óra alatt háromszor nekiestek egy sárkánynak, hogy hátha dob jó lootot... Loot nem egyenlő RPGA 250-400+ óra meg annak fényében duplán vicces, hogy a W3+2 kieg nem tartott fele annyi ideig sem, de minden téren körberöhögi az MHW-t. De régebbi példának (és hogy ne mindig a Witcher legyen az etalon) ott a DAO. Egy teljes végigjátszás olyan 30 óra körül lehet/karakter. És az is magasan veri a szememben az MHW-t.
-
ASTON117
tag
Szerintem az év tartalomgyártója Ssethtzeentach, nem is értem miért nem jelölték
-
HaZsolt
őstag
A ps4-es játékok szépen szerepeltek.
-
sp8787
addikt
válasz
Shadowguard #16 üzenetére
Latszik ,hogy csak tizenpar orat jatszottal vel maskulonben nem mondanal ilyet. Az AC meg a MHW volt kozott eleg nagy a kulonbseg RPG,minoseg minden ugyileg a MHW javara.
Olyan 250-400+ ora utan majd rajonnel.
A MHW teljesen megerdemelte volna a GOTY-t is siman.
-
GodGamer5
addikt
Itt is látszik, hogy AAA kategóriában max a konzolexkluzívoknak van létjogosultsága, akkora okádék a játékkínálat.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
[Prolixus]
addikt
Istenem, ezek is felültek a debil Fortnite vonatra. Utóbbi nyeri a folyamatosan frissülő kategóriát, azt amiben a Warframe még jelölve sem? Bitch please...
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Logen88
aktív tag
God of War teljesen megérdemelten nyerte az év játéka díjat. Minden tekintetben csúcsminőség az egész. Azzal a fejszével mit lehet művelni...
Talán a legjobb hang díjat is megkaphatták volna. A RDR2 nagyon jó game lett de nem alázott akkorát mint anno a GTA V. A legjobb sztori díjat nem nekik kellett volna nyerni de ez csak az én véleményem.
Soha rosszabb évet.[ Szerkesztve ]
The Last of Us is a masterpiece.
-
FLATRONW
őstag
-
Jigoku
tag
válasz
Shadowguard #16 üzenetére
Igen, az tény, hogy nem tipikus rpg (vagyis nem mondható amolyan archetípusnak, az az egy biztos xD az ember nem erre asszociálna a műfaj hallatán). Én örülök, hogy megnyerte azért ezt a kategóriát, mert zseniális játék. Rendkívül rétegjáték, de hát na.
PSN: JigoKuu-chan // Carl [PS2], Tony [NDS], Viktor [PSVita], Raiden [PS4], Sasha [PSP], Rashoumon [N2DS], Susano'o [Switch], Czar [PS5] // https://jigokumuke.weebly.com
-
penge111
addikt
Hát én az RPG győztesnek az MH Worldnek nem örülök, bármelyik másik cím ülhetett volna a helyére. Magánvélemény, de szerintem az MH-nak nincs is itt nagyon keresnivalója valami mmo listába kellett volna kerülnie.
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
Kinek a pap, kinek a papné. Nem véletlen lett azért legjobb multi játék a Fortnite.
Lehet szidni meg utálni, de azt el kell ismerni, hogy nem semmi, amit kihoztak egy olyan játékból, amit eleinte teljesen másnak terveztek.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Shadowguard
senior tag
Értem, hogy hivatalosan mi szeretne lenni, de attól még nem az. Nem is azon vagyok fennakadva egyébként, hogy szerepel a jelöltek között (a Far Cry5 is ott van a legjobb akciójátékok között
), hanem hogy el is hozta a kategóriát.
Játszottam a játékkal tizenpár órát, egy látványos akciójáték, ami nagyon nyomokban tartalmaz RPG elemeket. Mondjuk annyi RPG elem a Far Cry5ben is voltAz AC Odyssey-en meg több is.
Bár lehet csak én várok mást, ha azt olvasom, hogy RPG... Én még asztali szerepjátékot is játszottam kölyökkoromban és a PC-n is ott kezdődött a dolog számomra, hogy Baldurs Gate
-
Carlos Padre
veterán
Hát érdekes lista az biztos.
A No man's sky ennyire jó játék lett?
A PUBG nincs a legjobb eSport játékok listáján?
Legjobb alakítás?
Legjobb hang?
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
KaitouP
nagyúr
Vicc a nyertesek listája, még akkor is ha az ilyen Detroit/GoW, egyéb ilyen címek engem nem érintenek. Legjobb multiplayer játék: Fortnite.
Francokat, BO IIII magasasn veri, még csak akkor is, ha a BR részt nézzük, nemhogy az egész játékot.
Magyarország legnagyobb PlayStationnel foglalkozó weboldala: https://playstationcommunity.hu
-
Jigoku
tag
A furcsállóknak: a Monster Hunter World egy (hunting) action RPG hivatalosan, ahogy a sorozat összes többi tagja is. Hogy ez mennyire létjogosult dolog vagy nem, nekem nyilván nem tisztem eldönteni. De az biztos, hogy nem egy tipikus RPG, de ettől szerintem még tényleg inkább ide tarzozik, mint más műfajba.
A Detroitot én sem értem, hogy maradt ki. Plusz szegény Póki is.
-
A GoW megérdemli, bár az RDR2 is megérdemelte volna (Év játéka). Kár, h nem lehet megosztani a díjat.
A legjobb hang szerintem simán a SotTR-é volt - de még jelölést sem kapott.Az RDR2 nem volt annyira kiemelkedő ilyen téren.
Illetve azon egyáltalán nem lepődtem meg, h a Spider-Man végül nem kapott díjat. A Detroit bár megvan, még csak 10 percet játszottam vele, így arról nem tudok nyilatkozni.[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Tyrel
őstag
Azt elárulná nekem valaki, hogy a Monster Hunder World mégis mifa..t keres az RPG kategóriában?!...
Az meg kész röhely hogy még megis nyerte...
Turenkarn
-
Detroitot nem értem hogy maradhatott el.főleg a sztori kategóriát el kellett volna vinnie.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
copass
veterán
dead cells, celeste, into the breach, Return of the Obra Dinn. mind megérdemlik hogy nyertek.
lehet szidni a fortnite, destiny 2-őt is. de pubg még nevezést se kapott...
innentől kezdve lehet megkérdőjelezni azt hogy most akkor mi van túlhájpolva?
egy bugos "félkész" játék vagy egy az ami folyamatosan van fejlesztve.
az epic a unrealtournamentet is elkaszálta hogy mindenki a fortnite-al foglalkozzon és saját steamszerűséget fog csinálni.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
AMD Power
titán
RDR2 es a FH4 nem vagyok meglepodve.
-
.LnB
titán
válasz
Shadowguard #6 üzenetére
Sok hülyeség lett. Még csak nem is azt írom, hogy megkérdőjelezhető. Mert pár konkrétan hülyeség. De én csak egyet emeltem ki.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Shadowguard
senior tag
Hát a kategóriák egy része nekem semmit nem mond (kb. minden esportos, de Ninjára is most kerestem rá, hogy az ki a franc) és nem játszok konzolon, szóval az indulók bő fele ki is esett...
De ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül: Monster Hunter World, mint legjobb RPG? Az mégis hol szerepjáték? Az ACO nagyobb eséllyel pályázhatna rá. Nagyon nagy jóindulattal esetleg lehet akció-RPG... Esetleg...
A stratégiát meg személy szerint a Battletechnek (már ha jól tippelek és az a plusz A egy elírás a címben
) adtam volna, de én elfogult vagyok azzal az univerzummal. Az Into the Breachről néztem videót, de az alapvető mechanika miatt nem játszik..
-
.LnB
titán
Hát igen, nézzük már meg azt a storyline-t. Ami szerteágazik, rengeteg történetszál van, ugyan annyi befejezéssel. A döntéseknek következménye van. stb stb.
Imádom én a RDR2-t. De a két forgatókönyv nem egy kategória.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Elég nagy csalódás ez a nyertesek listája. És nem is a God of War-ral van a baj, mert simán oda lehet adni neki az év játéka díjat. De például a legjobb történet?! Hogy csak egyet említsek.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Tarolt a Red Dead Redemption 2, az év játéka viszont a God of War lett.