Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Reggie0

  nagyúr

  A feher erzetet tobbfelekeppen is el lehet erni. Pl. harom szin osszekeveresevel, vagy a teljes spektrum adott gorbe szerinti osszekeveresevel(innen jonnek a szinhomersekletek is).

  Tehat amikor te szinszurozol egy feher szint, majd a komponensek aranyat valtoztatva keversz ki mas szineket, akkor nagyon nem mindegy, hogy az adott komponensek spektruma milyen, mert ebbol kell aztan szamitassal lekepezni az elmeleti CIE/RGB szinteret, hogy barmit ki tudjal keverni. Minel tobb hiba van a komponensek spektrumaban, vagy elter a modellezet a valostol, annal nagyobb hibaval fog rendelkezni ez a lekepzes. A legjobb az, hogy ha a feher szin spektruma egyenletes, es a szurok is negyzetesen ablakozzak ezt a spektrumot. Persze ilyen nincs, de minel jobban kozeliti, annal jobb lesz az eredmeny.

  (Egyik komoly problemaja a hagyomanyos kijelzok szinkeveresenek, hogy a turkizkek tartomanyban - 475nm - nem igazan letezik LED dioda vagy fenypor, igy a feher spektrum kikeveresenel egy luk van itt. Ezert is bocsajtanak ki a kijelzok sok kek szint, mert a keveres soran az ugyan olyan erzet kivaltasahoz kek tulsulyra lesz szukseg.)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák