Hirdetés

2019. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) TheLázs


TheLázs
(újonc)
LOGOUT blog

Hm. Szerintem az abortusz egy tök jó dolog, mert legális keretek között lehet magzatokat ölni, viszont árnyalja a képet, hogy a nő rendelkezhet a teste fölött a saját döntése alapján, ami már nem annyira szimpatikus.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#2) CPT.Pirk


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Jajj. Sok minden elhangzik ebben a videóban, de... de igazán csak egy dolog jut eszembe róla, az pedig Bródi János - Ezek ugyanazok c. száma... [link]

Azt hiszem nem kell magyarázni, hogy miért. :U

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#3) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Vannak igazságok a videóban, csak rohadt nacionalista és lekezelő módon közelíti meg az egészet.

Valóban több gyerek kéne, csak hát eléggé elkényelmesedett, önző világban élünk. Az abortuszt viszont nem tiltanám, megvan annak is a helye, inkább minimalizálnám a szükségességét, azaz felelősségteljes felnőtt emberekre lenne szükség. Általában a társadalom legalsó osztálya abortál és szüli a legtöbb gyerekeket, ami csak arra jó, hogy még nagyobb legyen ott a nyomor.

Ha nincs elég gyerek, gazdaságilag fenntarthatatlan marad az ország. Ez pedig nagyrészt ténylegesen a gyerekvállalásra alkalmas emberek felelőssége. Nem érdekel, hogy máshol mi van, ettől még ez probléma marad, s gyerekvállalás a legjobb út. Ha ez nem megy, akkor csak betelepítés marad, mint opció.

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#4) potyautas válasza CPT.Pirk (#2) üzenetére


potyautas
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Nekem pedig Bródiról az jut eszembe, hogy a liberális értékeket ma senki nem képviseli a Parlamentben. Azt hiszem, nem kell magyaráznom, miért.
Gyereket szülni senkinek nem kötelező, de azért legyen szabad beszélni róla! Tisztában kell lennünk azzal, hogy manapság a mélyszegénységben élőknél születik a legtöbb gyerek. Ott, ahol nem tudnak mindent megadni nekik, mert már a nagyapa se járt el dolgozni, Na, ők aligha fogják kitermelni a nyugdíjadat. Az Ázsiából, Afrikából beözönlő vadak még kevésbé. Ha a gazdaség számára hasznos emberek nem szültnek, nincs jövője Magyarországnak. Ez azoknak a felelőssége, akik tehetnének ellene.

[ Szerkesztve ]

(#5) CPT.Pirk válasza potyautas (#4) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Nem persze, mert ma már nem képviselnek odabent semmilyen értéket.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#6) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a téma nagyon messzire vezet. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy a fiatalok túlnyomó többségénél az anyagiak gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé.

(#7) Krugszvele


Krugszvele
(fanatikus tag)

30-40 éves? Közelebb van már az ötvenhez :)

Igen, ennyi jött le a témából :D

1 gyermekem van, valószínűleg szar ember vagyok. Ráadásul nem is én szültem hanem a feleségem!

(#8) Agostino válasza lezso6 (#3) üzenetére


Agostino
(PH! addikt)

Ha ez nem megy, akkor csak betelepítés marad, mint opció.

vagy hát... nem is tudom... esetleg tervezhető és biztos jövő?

                               if only you knew how bad things really are

(#9) CPT.Pirk válasza potyautas (#4) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Már nem volt időm válaszolni a szerkesztett részhez.

Azt nem is vitatja senki, de ne keverjék össze a dolgokat pl. az Isten kérdésével. A videóban is elhangzik, hogy "Isten - haza - család". Miért kell ez? Jártam vagy 5 felekezetben, kutattam családfát a Mormonoknál, meghallgattuk a Krisnásokat a maratonon, de mégsem érzem magaménak egyik felekezetet sem. Idehaza meg sajnos előkerül a politika a templomok egy részében, amitől különösen elfog a hányinger.

32 vagyok de még nincs gyerekem, pedig szeretnék. Most per pillanat a "kivel" hiányzik a történetből, de ezen kívül anyagi vonzatai is jelentősek ennek a kérdésnek. 2013-ban felvettek fejlesztőmérnöknek friss diplomával egy nagyobb Pécsi céghez, nettó 112e forint fizuval. Nyilván ma már nem vagyok ott, a szakmát megtanulni jó volt és nem kellett elköltöznöm...
Ha Pestre születek akkor sokkal jobb lehetőségeim lettek volna, ha vidékre, akkor meg még ennyi se.

Barátomat kivitték gyerekkorában Németországba, pár évente új autóval jár haza, pedig nem is úgymond "mérnöki" munkát végez. Rokonok kimentek Svédországba, ott ugyanazt a munkát aminél itthon folyamatosan átverték, nem fizették ki meg hasonlók, ott kifizetik.
Ilyeneket látok és akkor jön egy ilyen videó, ahol meg van mondva a tuti és még érezzem is rosszul magam, ha netán azon jár az agyam, hogy miért maradjak itthon, miért csináljak ide gyereket a nemzeti együtt-lopás rendszerébe...

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#10) Silenc3Hun


Silenc3Hun
(őstag)

Én valahogy nem tudom megérteni, miért kell a kivándorlókat hazaárulóként kezelni? Én is nagyon szívesen költöznék ki külföldre, mert sajnos ebben az országban nem sok jövőt látok, de számomra ez a "mindent a nemzetért" felfogás teljesen idegen. A nemzet fogy, de ennek nem az a megoldása, hogy mint a nyulak. Fönt kéne ezt észrevegyék, de amíg lapátolják ki a pénzt az országból, rohadtul nem érdekli őket. Amikor meg már késő lesz, majd szépen csöndben lelépnek....

Az abortuszt meg egyszer már betiltották (Ratkó Anna) aztán látjuk mi lett belőle...

"There's a reason that we came across in this world..."

(#11) lezso6 válasza Agostino (#8) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Mire gondolsz? Ha nem szül gyereket az ország és nincs betelepítés, akkor nincs ember. Oldjuk meg majd androidokkal vagy mi? :D

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#12) lezso6 válasza Silenc3Hun (#10) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

A kivándorlással ha bajom van, az az, amikor a prolija meglenne simán itthon, de azért csak kimegy, mert ott jóval több a PÉÉÉÉÉNNZ!!!!44!Négy!

Egyébként meg hülyeség ez a hazaárulás, mindenki azt csinál amit akar. S a kivándorlás elég összetett dolog. Van ugye a fenti példa, szerintem egy jó részük ilyen. Mások meg azért vándorolnak ki, mert válságos a politikai helyzet, s nagy az ebből adódó feszültség, illetve itthon nagyon jellemző a balkáni hozzáállás, azaz nagyon sok az ügyeskedő, simlis, kókler csaló; s ebből már nagyon elegük van.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#13) CPT.Pirk válasza lezso6 (#11) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

De lesz gyerek, csak purdé meg rájkó néven. :U

Gyereket szülni, azok majd eltartanak... Pécsett a Komlói út egész hosszan megy felfelé a Mecsekre, gyakori látvány rajta a tengerészgyalogos frizurás sukár srácok bandái hétköznap munkaidőben akik csak bagóznak, töküket vakarják meg köpködnek. Na ők túl sok ember nyugdíját nem fogják megtermelni...

Ha nézi Pécs térképét az ember, lehet húzni egy vonalat, amitől jobbra nem érdemes költözni, vagy sötétedés után gyalogolni... Ez most arról jutott eszembe, hogy emlegették vezíreink a vélt vagy valós "no-go" zónákat a környező országokban.
Ez megint egy olyan dolog, hogy ezért maradjak itthon és vállaljak ide gyereket?

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#14) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Nálam ez a szülj gyereket mert jajj mi lesz a nemzettel, országgal, nyugdíjakkal téma a sárba löki az élet fogalmát. A házasság, a gyerekvállalás, a születés ezek mind valamilyen magasztos fogalmak, boldogságot kellene, hogy jelentsenek. Ehelyett magát nemzethynek valló képmutató sz.rháziak akarják megmondani másoknak, hogy hogyan éljék az életüket. SZÉGYEN!

A nyugdíjakról annyit, hogy réges rég egyéni nyugdíjszámlák kellenének, hogy legyenek, erre volt ígéret a narancsos maffiától 2010-ben, azóta is csak ígéret maradt. Mindenki befizeti saját magának a nyugdíjra valót aztán ennyike. Ugyanígy kellene, hogy működjön a TB is, a világon nincs olyan, hogy kötelező fizetni miközben nem veszem igénybe a szolgáltatást, ha igénybe is veszem akkor inkább a magánklinikát ahol 100-szor magasabb a szolgáltatás színvonala.

Sajnos itt ebben az országban rengeteg tennivaló lenne mert félig-meddig beleragadtunk a kommunizmusba miközben magát nemzetinek hazudó politikusok lopják ki az utolsó szalmaszálat is a lakosság alól.

(#15) lezso6 válasza CPT.Pirk (#13) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Közben pont szerkesztettem, mire írtál, szóval igen, nem is igazán az a probléma, hogy fogyunk, mert ez kb 100 éves távlatban veszélyes. Inkább az a gond, hogy a társadalom legalja szüli a legtöbb gyereket, aminek következtében nem fogyunk el, csak arra a sorsra fogunk jutni, mint Brazília.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#16) Agyturbina


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Maga a nyugdíj része egy marhaság az egésznek....Nem 1-2 80 évest ismerek/ismertem aki napi szinten dolgozott(festett, villanyt szerelt stb), és elvezte mert amíg dolgozni tud addig tud magara vigyázni is, és megteremti a mindennapi betevőt is.

Ergo én nem leszek sosem nyugdíjas mert kb a munkahelyemről fogok kihalni....
Így nincs problémám arra kire vagyok utalva.... Mert magamra vagyok utalva

Ja hogy ez a méltóságos asszonynak nem tűnt fel, hiszen nincs munkája?

Azért nem születik gyerek, mert nincs rá szükség ilyen egyszerű...Csak ugye több mint 6 álltalonos kell ezen felismeréshez.

A másik egy ilyen terror(nem a terroristáknak nyilvánított terroristákra gondolok, hanem pont a többire) szervezet által irányított világba, minek egyel több fogyasztó aki majdan élheti a kirakat eletet, és nem érti miért nem boldog.... Nézz körbe a Facebookon, vagy a Tinderen, vagy akárhol :(

Sebaj ahol meg csak ismerkednek(feltörekvő) ezzel a jelenseggel meg működik a több ember jobb hiszen sok kicsi haszon sokra megy alapon, de ahol mar elérte a csúcsát rájöttek, hogy egy nagy budos légvárat építenek, k-va jó marketinggel.

Mindegy melyik országról beszelünk, SZVSZ mert mindenhol no az a réteg akik kezdik megunni ezt a lemezt is :R

Es akkor jön a zseniális felső lopó réteg aki lassan ráeszmél a boszmesegre, de mar csak menti a számára menthetőt a többi meg megy a levesbe....Hiszen aki ráeszmélt időben mi történik az elhúzta a belét, ha tudta, a többi meg most nyikorog hogy ez mégsem olyan jó amilyennek hittek, és milyen önzők akik elmentek, mert nekik sokkal jobb...."Tetszettek volna forradalmat csinálni!" Ismerős?
Kinek a hibája, hogy ez történik na kinek????? Nem azoké akik elmentek, vagy nem szülnek gyereket, ezt el lehet hinni....
Csak ugye az a fene nagy felelősség tudatuk és előrelátásuk....
Ha nem tűnt fel senkinek, minden ami történik MINDIG VALAKI MÁS HIBÁJA, DE NEM AZ ENYÉM! mentalitás ilyen áldozatokkal jár. Most ezt el kell fogadniuk minden következményével együtt. Sajnálom :(((

[ Szerkesztve ]

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#17) dabadab válasza Narxis (#14) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"A házasság, a gyerekvállalás, a születés ezek mind valamilyen magasztos fogalmak, boldogságot kellene, hogy jelentsenek."

Ez tulajdonképpen elég új felfogás és pont ez tett be a házasságoknak meg a gyerekvállalásnak is. Amíg ez a kettő kőkemény gazdasági kérdés volt (és mindkettő pluszos), addig nem volt velük semmi gond, de amint odáig jutottunk, hogy az emberek nem a megélhetés kényszerítő ereje miatt, hanem hobbiból házasodnak meg vállalnak gyereket, mindjárt nem ment olyan simán a dolog.

DRM is theft

(#18) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Nem tudtam végignézni a videót, sajnos nincs hozzá való gyomrom. Ott hagytam abba, hogy "persze büszke vagy arra, hogy magyarnak születtél".

(#19) Armahun


Armahun
(PH! addikt)

Egy veszélyesen túlnépesedő bolygón szaporodásra ösztönözni az embereket a hibás gazdasági modell átalakítása helyett elég meredek dolog.

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#20) Silenc3Hun válasza Armahun (#19) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

A legnagyobb baj, hogy nem azok szaporodnak, akiknek kéne. A "modern" (most mondjuk így) társadalmak fogynak, öregednek, a harmadik világ meg folyamatosan szaporodik. Na őket kéne valahogy megállítani, máris nem lenne akkora probléma

"There's a reason that we came across in this world..."

(#21) kisvakond111


kisvakond111
(tag)

Néhol olyan mintha próbálná elfolytani a nevetést :))
Szerintem ő sem gondolja komolyan.

"amúgy mint olyan"

(#22) dabadab válasza Silenc3Hun (#20) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"a harmadik világ meg folyamatosan szaporodik"

A születésszámok a harmadik világban is folyamatosan esnek, szóval előbb-utóbb ők is eljutnak oda, hogy fogyni fognak.

DRM is theft

(#23) icemad válasza Narxis (#14) üzenetére


icemad
(PH! addikt)

Ugyanígy kellene, hogy működjön a TB is, a világon nincs olyan, hogy kötelező fizetni miközben nem veszem igénybe a szolgáltatást, ha igénybe is veszem akkor inkább a magánklinikát ahol 100-szor magasabb a szolgáltatás színvonala.

Ezt hol olvastad? Csak mert Hollandiában pl. 100 euró az alap tb (hónap/fő) , akkor, ha nem mész el orvoshoz, viszont ha ezt nem fizeted, akkor nem dolgozhatsz. Nekem félévente kell mennem kontrollra, ott 160 euró egy vérvétel. Ráadásul az orvosok 95%-a olyan szinten hülye a betegségekhez, hogy az félelmetes. Mindenre paracetamolt adnak, a láztól kezdve a bokatörésig... 5 évvel ezelőtt, Miskolcon kezeltek rákbetegséggel (Hodgkin limfóma), végigjártam mindenféle osztályt. Az igaz, hogy a hazai kórházak állapota egy Afrikai országéra hasonlítanak, de az orvosok és nővérek hozzáállása és szaktudása bőven átlagon felüli. Nekik köszönhetem, hogy még élek.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#24) merkucyo


merkucyo
(fanatikus tag)

Valamivel 30 alatt vagyok, szerencsére már van saját lakásom egy nagyvárosban, nincs hitelem tehát mindet adott ahhoz, hogy 3-4 gyerekem legyen és én is nagyon boldog lennék, ha lenne is minimum annyi.
Az én problémám kifejezetten az, hogy nincs semmi garancia arra, hogy nem kell majd 5-10-15 év múlva pereskednem az asszonnyal azért, hogy lássam a kölykeimet...
Kicsit ki kellene nyitni a szemeket, az én környezetemben 10-ből 7 család csonka, a maradék 3-ból 2-őt meg a gazdasági közösség tart össze.

Volt részem testközelből gyerekként megélni a családi szétválás és az ebből kialakult helyzet rosszul kezelésének örömeit (mint sokan másoknak), de ma is a hideg verejték tör ki rajtam, ha belegondolok.

- Nincsenek megfelelően támogatva a csonka családok
- hiába nőiesedtek el a férfiaknak, nincs lehetőségük egyedül gyereket nevelni
- az örökbefogadás egy valóságos Canossa-járás

Modern társadalomban modern problémákra kellene modern megoldást találni, a házasság szép és jó, de demagóg módon mindenkire rátukmálni, azért na...

Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!

(#25) Ijk


Ijk
(PH! nagyúr)

Adókedvezmeny kell, feltolni 2 gyerekre is, nem csak 3-ra. 3 gyerektől sokan megremulnek, 2-re meg kevés a kedvezmény, akkor meg vállalnak 1-et vagy egyet sem.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#26) Stanlee válasza CPT.Pirk (#13) üzenetére


Stanlee
(senior tag)

Ha kimesz nyugatra, akkor nem csak a romakra koltendo segelyt fogod termelni, hanem a fekete, muszlim, k-europai "menekultek"-nek az ellatasara is. Oszinten, az jobban esne? Nyugaton is kitermelik a maguk leszakado retegeiket, annyi, hogy nem romanak hivjak oket. Ennyi meg egy bambi.

newsroll.net

(#27) Agyturbina válasza Silenc3Hun (#20) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

En azt nem értem, miért nem lehet úgy gondolkodni az alsó rétegről, mint egy jelenleg elpocsékolt erőforrásról?

Valamit kell velük kezdeni, mert mindenhol jelen vannak, országra, bőrszínre, vagy vallásra tekintet nélkül, ergo maga a diszkrimináció is hülyeség, csak ugye az embrió butaság megint csak, egyszerűbb mást hibáztatni nemde?

Vagyis ha megpróbálod hasznossá tenni azokat az embereket is akkor hatalmas a nyereség minden szempontból nemde?
Ja akkor nincs kit hibáztatni?

Nem ismerős ez valahonnan?

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#28) Silenc3Hun válasza Agyturbina (#27) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Próbáld már meg az afrikai őslakosokat vagy az indiai legutolsó istenhátamögötti faluban élőket hasznossá tenni. Engem nem zavarnak, de garantálom neked, hogy nem fog menni. Azt kéne felfogni, hogy a Föld eltartóképessége véges. Na ezt a véget kezdjük nagyon megközelíteni. Én sem érek semmivel többet mint ők, vagy te vagy akárki, csak valamit tenni kell, mert a vége az lesz, hogy mindenki megy a levesbe

Ja és igen: a modern társadalomban élők ezerszer többet tesznek a Föld pusztulásáért, mint a harmadik világ. Mindenkinek változtatni kéne, de magyarázd már meg egy nyugati családnak, hogy nem kell kétévente új autót venni vagy nem kell évente a teljesen hibátlan elektronikai eszközöket kidobni. Ez se fog menni.

[ Szerkesztve ]

"There's a reason that we came across in this world..."

(#29) Ijk válasza Agyturbina (#27) üzenetére


Ijk
(PH! nagyúr)

Mindenki magát teszi hasznossa. Ha valakit hasznossa akarsz tenni az kenyszerites.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#30) mickemoto


mickemoto
(őstag)

" Gondozz egy kiskertet a telkemen, de készülj fel rá, hogy kitúrom az ágyást, széttaposom a hajtást, sóval hintem a földet és neked bizony a kurva anyád, ha emiatt elmegy a kedved a kiskert gondozásától, vagy a szomszéd telken, élhetőbb körülmények között teszed. "

Csak idéztem egy találó hozzászólást a videó alatti termésből.🤨

A video teljesen felesleges és értelmetlen, épp csak az ellenkezőjét éri el mint amit propagál.( nyilván ez is a célja)
A népesség csere folytatódik , minden a legnagyobb rendben a tervek szerint halad. :K

egykoron csak sötétség volt, de győzni fog a világosság

(#31) CPT.Pirk válasza Stanlee (#26) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Mindeközben mégis jobban élnek odakint... Amúgy idehaza is termelsz segélyt menekülteknek, nem rég fogadtunk be több mint 1300-at, szép sunyiban.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#32) Realradical


Realradical
(PH! addikt)

Nem kéne elüldözni a korrupcióval a munkaképes magyarokat az országból és máris jobb lenne a populációs helyzet.

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#33) bambano


bambano
(Jómunkásember)

én pl. azért nem szülök gyereket, mert pasiból vagyok.
na erre mi a megfejtése a libának?

egyébként az oké, hogy a gyerekszülés nem teljesen magánügy. a komcsi megmondó módszer nem oké. ha több gyereket akar a társadalompolitika, akkor legyen olyan környezet, ahol nem kib.szás a gyerekkel, hogy megszülöd. tehát a megmondás nem oké, az ösztönzés oké.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#34) betalokk


betalokk
(tag)

Ahhoz, hogy több gyermek legyen, élhető ország, jövőkép szükséges.

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

(#35) Stanlee válasza Silenc3Hun (#28) üzenetére


Stanlee
(senior tag)

Ma reggel olavasom a Zeit Online-on, hogy nincs eleg kelet-europai munkaero a nemet mezogazdasagban a szezonalis munkak elvegzesere. Olyasmi mint a sparga, eper betakaritasa, de majd a nyaron az uborkara sem lesz ember.

Nemsokra ra jon a hir a radioban, hogy van az orszagban majd 400 ezer szir munkanelkui, utanuk 310 ezer torok, osszesen 2 millio nem nemet allampolgar aki munkakereso vagy munkanelkuli. A mezogazdasagi munkara nem kell az embernek diplomaval rendelkeznie. A munkaadok meg folyamatosan azon nyignak, hogy nincs eleg olcso munkaero. Mindenhol munkaerohianyrol van szo, de kozben meg itt gyulnek a nepek az orszagban, de dolgozni nem akar senki.

newsroll.net

(#36) Agyturbina válasza Silenc3Hun (#28) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Akikkel találkoztam, mindegy milyen országból, környezetből "szabadultak", pont azért menekültek, mert nem hagytak nekik más lehetőséget(lehet hülyén hangzik de a gazdasági menekültek is ide tartoznak sok szempont miatt). Ugyan ez a baj DAK-ban de felhozhatjuk akar MO-t is.
Nekem is volt osztálytársam, nem is egy aki szegény családból, romaként kezdte a pályafutását, az egyik elment hajóra dolgozni, mivel MO-n nem hagytak neki választást, a másik az IBM gyárban összeszerel(t).
Vagyis az igény megvan, a baj a prekoncepciókban van. MINDKÉT oldalon. Es ezen senki nem akar változtatni.

Tudod a napokban jelentkezett egy jóember a munkahelyemre dolgozni, indiai. Megmutatta mit tud, a nap végen a fonok odajön hozzam, meg a legöregebb dolgozónkhoz, hogy mi a véleményünk?
Mind a 2-en ugyan azt mondtuk: Egy esélyt megérdemel, mert van benne akarat, és meg tudja tanulni amit kell.
En ugye MO.-n nőttem fel a kolléga meg Iránból származik, meg azt sem mondhatjuk, hogy összebeszéltünk, mert nem is találkoztunk egész nap.
Nekem is ugyan így szavaztak bizalmat mert láttak/latjak, hogy akarom csinálni....
De ehhez kellett az is, hogy legyen előttem valami ami erre motivál. Es nem a pénz az.
Hanem pont ez az elgondolás, valamit el érhetek, meg fognak becsülni, és nincs prekoncepció, nem kell segget nyalnom, vagy meghunyászkodnom azért aki vagyok.

Na ez kompletten hiányzik abból a közegből és mint egy spirál, egyre nehezebb kitörni belőle mert csak lejjebb visz.

Tudod hány alkesz fehér testvér ült a kocsmában pl Somogyban, és hány cigány? Erről ennyit, az egyik legdolgosabb család a volt falumban pl cigány származású, míg a leglustább egy ekte fehér.

Csak ezt nem akarjuk meglátni, és igen az arányok igen rosszak a cigányság berkeiben, de én úgy gondolom ennek igen komoly okai vannak, Természetesen az O hibájuk is, de akkor el kell fogadni, hogy igen is a nem cigányoknak is ugyan annyi vagy több vaj van a füle mögött.

Es ezt nem tartom reálisnak. Ezt a képet kivetítheted bármilyen rassz/osztály alapú konfrontációra.
Es bármelyik országra igaz.
Tudod a régi mondást: Oszd meg és uralkodj!

Pont ezert lehet annyi országban kiskirály mert nincs egység. Vagyis maguknak teremtettek meg szituációt amiből mar nem nagyon van racionális kiút....

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#37) Cathfaern válasza lezso6 (#3) üzenetére


Cathfaern
(PH! nagyúr)

"Ha nincs elég gyerek, gazdaságilag fenntarthatatlan marad az ország."
Ez ugyanaz a műfaj, mint hogy az emberiség kiírtja a Föld élővilágát. Esélye sincs rá. Az már külön sztori, hogy relatív egyszerűen az emberiség számára élhetetlenné tudja tenni :) Ez ugyanez, a Kárpát medencében amíg van emberiség, és amíg az éghajlati övek drasztikusan nem változnak, élni fognak emberek, mert földrajzilag jó helyen fekszik. Hogy azok magyarnak vallják majd magukat, vagy valami másnak, az külön kérdés :)

Please note that "oh, It works" it is not always the same as "it will always work" - From IT Support

(#38) betalokk válasza Silenc3Hun (#20) üzenetére


betalokk
(tag)

Így van, a szaporodással önmagában nincs baj. A gondot a minőség illetve annak hiánya jelenti, ami sajnos globális gond. Sajnos olyanok is szaporodnak, akiknek(?) - inkább amik), nem kellene, de a felelőtlenség és/vagy az egyéni gazdasági, egzisztenciális érdek felülírja (az egyéblént nem létező) az előrelátó és józan észt. A cirka 7 mrd-ból mennyi a selejt, ipari hulladék, amely maximum szervdonornak alkalmas, ha alkalmas? Persze ilyenkor felteszik a kérdést, hogy ki, hogyan, milyen jogon dönti el azt, hogy ki az életre való.
Nem egyszerű valóban, de mindenképpen meg kellene lépni, hiszen innen nincs hová menni, ha teljesen tönkremegy a bolygó.
Ide vágó új film, a Hét nővér, amely ezt a témát dolgozza fel... Érdemes megnézni.

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

(#39) mbalint987


mbalint987
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

A következő a véleményem:

1. Abortusz: Ellenzem a halálbüntetést, mert életpárti vagyok, és - szintúgy ezért - ellenzem az abortuszt is. Csak abban az esetben adnék neki teret, ha a) szexuális erőszakból fogant a magzat b) a gyermek nagy bizonyossággal sérülten érkezne a világra c) a magzat veszélyeztetné az anya életét. DE! A jó minőségű óvszert (és mondjuk a fogamzásgátló tablettákat) fillérekért (értsd: pl. pár db. óvszer/egy levél tabletta 20-50-100 forintokért) elérhetővé tenném a patikákban illetve adott esetben más frekventált üzletekben/helyeken, az esemény utáni tabletta is hasonló áron lenne elérhető, hogy ha baj történne, minden társadalmi réteg be tudjon avatkozni. Figyelemfelhívó és tájékoztató kampányok mennének a médiumokban, hogy milyen lehetőségek vannak. Az iskolákban szó lenne a biztonságos szexről, a lehetőségekről, stb.

2. Mo.-n történő gyermekvállalás (és a kivándorlás): Gyermeket vállalni? Ide, Magyarországon? Mire? A szétrohadó egészségügyre vagy a butító oktatásra? Egy olyan államban, ahol az állam amúgy tesz a gyermeket vállaló szülőkre, mert nem képes garantálni nekik azt, hogy a gyermeknevelésnek nem lesznek pénzügyi akadályai? Egy olyan államban, ahol a bizonytalanság és a félelem évek óta uralkodik a társadalmán? Na, erről van szó.

Lehet, hogy kissé radikális, de logikusnak logikus.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#40) cinemazealot


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Tegyük fel, hogy egészségügyi problémák miatt nem vagyunk képesek a párommal gyermeknemzésre. Vajon mi az oka? Genetikai deformitás? Stresszes életmód az állandó anyagi és/vagy munkahelyi problémák miatt? Esetleg a közhangulat, az állandósult gyűlöletbeszéd, ami ömlik a médiából?

Tegyük fel, hogy megpróbálunk tenni az ügyért, de még az állami gyógyintézetek is csak hatalmas pénzösszegért hajlandóak minket kezelni, a magán intézetekről már nem is beszélek... oh wait, az állami egészségügyi rendszer romokban, lehet, hogy eleve magán rendeléseken kéne kezdenünk.

Tegyük fel, hogy k..va nagy összegek befizetése, nem kevés fizikai szenvedés (értsd: gyógyászati beavatkozás), illetve lelki bántalom után végül összejön a gyerek és tegyük fel, egészséges lesz.

Tegyük fel, hogy asszonypajtás otthon maradhat a gyerek mellett annak ovis koráig és nem kell idő előtt bölcsiben hagyni. Ha mégis, tegyük fel, hogy az a bölcsőde megfelelően bánik majd a szemünk fényével és asszonypajtás is képes visszamenni dolgozni... oh wait, még csak 1 gyerekünk van.

Tegyük fel, hogy hallgatunk erre a megmondó libára és benevezünk a 2. gyerekre.

Tegyük fel, hogy az már magától összejön és nem lesz szükség a korábbi anyagi, egészségügyi és lelki megpróbáltatásra.

Tegyük fel, hogy közben az elsőnek találunk megfelelő ovit, majd megfelelő iskolát... oh wait, a hazai oktatási rendszer is romokban.

Tegyük fel, mindkét gyerek egészséges és sikerül elkerülnünk, hogy orvoshoz kelljen vinni őket. Ha mégis, nem probléma, hiszen... oh wait, a magyar egészségügy még mindig romokban.

...

Azon túl tehát, hogy ezt a "szégyelld magad" típusú szemrehányást akár személyes sértésként is felfoghatnám, pontosan miért is kéne nekünk gyereket vállalnunk? Azért, hogy kitenyésszük a jövő agyatlan biorobotjait és/vagy közmunkásait, mert itthon egyéb lehetősége csak akkor lesz a porontynak, ha a lelkét is eladja (vagy a szülei)?

[ Szerkesztve ]

(#41) adalbert1 válasza lezso6 (#15) üzenetére


adalbert1
(PH! kedvence)

Szerintem már most is vannak olyan részei Budapestnek és az országnak is, aminek a lakóit ha elcserélnénk a favellák lakóival, akkor sok különbséget egyik oldalon se lehetne észrevenni (max. annyit, hogy más nyelven beszélnek, és más a bőrszínük). :( Annak azért örülnék, ha ez a tendencia nem maradna meg, hanem inkább visszafordulna, vagy legalább maradna a mostani szintjén (tehát nem csúsznának le még többen).

Saját esetemben úgy látom, hogy ahhoz, hogy több gyerekünk legyen, több pénz kellene - egyszerűen nagyobb ingatlan kellene, hogy legyen megfelelő élettere mindenkinek, jó lenne minőségi ételeket ennie mindenkinek a családban, normális ruhában járni - és ez az, amire közvetlen ráhatásunk van, a megfelelő minőségű oktatásra, egészségügyi ellátásra, munkaerőpiac helyzetére csak minimális, és az is közvetett (persze lehet öten is egy szobában lakni, párizsis zsömlét enni egész nap, meg 2nd hand ruhákat hordani, de az valahogy nem az az élet, amit az utódainak szeretne az ember).
Az sem segít, hogy Magyarország ennyire Budapest központú, gyakorlatilag Budapesten és a nyugati országrészen kívül kb. sehol nem lehet normálisan fizető állásokat találni, vagy ha igen, akkor ott van az esélye, hogy mi van, ha az az állás megszűnik, és abban a régióban ugyanúgy nem lesz semmi?
Illetve 3 gyerekben gondolkozva az anya legalább egy 6, de inkább 10 évre kiesik a munkából, tehát a karrierjét is legjobb esetben onnan tudja folytatni, ahol abbahagyta, de inkább ott is visszaesik, ezzel az apa válik a fő családfenntartóvá, és szerintem ez az 1 keresős modell egy újabb rizikó.
Szóval én úgy látom, hogy megfelelő anyagi háttér nélkül (eleve vagyonos családba született az ember, vagy már nagyon fiatalon is nagyon jól keresett, és mondjuk már meg tudott venni egy megfelelő ingatlant, nyert a lottón, stb) vagy az van, hogy nem születik annyi gyerek, amennyit szeretne az ember, és kevesebben, de jobban élnek, vagy az, hogy bevállal az ember annyi gyereket, amennyit szeretne, de akkor ő, és a gyerekei is alacsonyabb színvonalon fognak élni.

(#42) caprine


caprine
(senior tag)

Azért tegyünk hozzá egy apró de szomorú statisztikai adatot, minden 6. magyar gyerek külföldön születik. Magyarán megvan a népszaporulat, csak tovább áll, és azt hiszem nem szorul magyarázatra hogy kik tartják szándékosan szegénységben a népet és miért nincs még bevezetve az euro mikor anno a nálunk biztosan rosszabbul álló szlovákoknál már évek óta megy. No comment, csak felhuzom magam.

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#43) bitpork válasza lezso6 (#12) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Ez addig igaz amíg a hazajövő (ne adja Isten, haza települni akaró) a mindenféle hivatalnál az adatlapjain nem azt látja kan betűkkel ráírva h "MIGRÁNS!". Valós, sajnos.

A videjóhon: nem, nem kell több gyerek - legalábbis szignifikánsan több nem. Most is teli vagyunk munkanélküliekkel. És ez nem is fog változni ilyen álnemzeti vezetés alatt, akinek nem fontos a valódi oktatás (helyette köznevelni próbál)

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#44) Ijk


Ijk
(PH! nagyúr)

Egyébként nem az a gond hogy fogy a népesség. Ebben az országban bőven elég lenne 4-5 millió ember is. A gond a minőségi összetétel. Amikor demográfiai problémákról beszélnek nem a népességfogyás a problémájuk, hanem az adófizetők számának csökkenése. A mostani újraelosztásos rendszerben ez pedig súlyos gond.
A középosztálynak kellene leginkább szaporodni (felső osztály létszáma insziginfikáns demográfiai kérdésekben), mert belőlük kerül ki a felsőfokú végzettségű, ill. jövőbeli szakember, akikre szüksége van a gazdaságnak. Az utóbbi évek családtámogatási politikája is ebbe az irányba ment el, és valószínűleg még tovább fog.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#45) Lauda válasza caprine (#42) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Más kérdés, hogy miért is lenne jobb nekünk az euro. Menj ki szlovákiába , nézz körül. Az egyik leglepusztultabb ország az unióban.

(#46) Realradical válasza caprine (#42) üzenetére


Realradical
(PH! addikt)

Mitől állnának rosszabbul a szlovákok? GDP és a minimum fizu is több

[ Szerkesztve ]

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#47) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

A videó rendkívül ciki mázzal és ideológiával leöntve tárgyal egy amúgy fontos kérdést. Ennek ellenére én egy-két reakción még így is jobban elképedtem - ennyi meddő van a lakosság körében akik megsértődnek, ha szóba kerül a gyermekvállalás téma? Mert őket még megérteném, de az, hogy tömegesen a trollkodás meg a politikával hárítás a legnépszerűbb vélemények azért sokkal gázabb, mint amiket a bemondó hölgy mond.

(#48) cinemazealot válasza Feketelaszlo (#47) üzenetére


cinemazealot
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

A meddőnek nem a gyermekvállalás témája sértő (hiszen nyilván szeretne ő is gyereket), hanem ha leb@$$zák egy olyan dolog miatt, amiről qrvára nem tehet.

(#49) Narxis válasza Stanlee (#35) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

A mezőgazdasági munkák izzasztóak, büdösek, fárasztóak, valószínűleg az elsők között lesz komolyabban robotizálva. :)

(#23) icemad: az azért egészen más, hogy nem dolgozhatsz ha nem fizeted, nyilván ha dolgozol akkor tudod miből fizetni. Ellenben Magyarországon senkit se érdekel, hogy dolgozol-e, fizetni kell asszem kb. 7700 Ft-ot per hó, folyamodhatsz a helyi járási hivatalban támogatásért amit vagy megadnak vagy nem de ebben az esetben ha megadják akkor a lakhelyeden lévő önkormányzat fizeti, max. 1 évig. Sajnos látszik a 2 ország közötti különbség, legalábbis hozzáállásban mindenképp.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.