Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
450W. Érzik a témát, mikor kell ilyennel előjönni. Remélem, nem ez lesz az irány (de).
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Ha TFLOPS-bol indulok ki akkor a 4070TI (amit egyesek 4080 12GB-nek is csufolnak) ekvivalens a 3090TI-jal, es varhatoan a 4070 a 3090-nel. Ez nem egetrengeto, de korrekt elorelepes lenne, ugye nem a fejlodes mertekkel van baj hanem az arakkal.
Olvasom vissza az 1-2 hetes kopite tweeteket, ahol mentek a talalgatasok, es mar lehetett tudni hogy a 4080-bol ket fajta lesz, es mindenki kovetkezetesen 4070/4070TI-nak nevezte (igazabol az utobbi a helyes). A durva hogy itt mentek a tippek, hogy vajon 600 vagy 700 dollar lesz. Hat vegul 900 lett
Most a hasznaltpiacon a vilag szeme, nagyon remelem hogy az elmult evek hegemoniaja utan visszanyal a fagyi a 2 gyartonak, es az emberek a szandekosan tularazott (ne legyen ketsegunk hogy az AMD is Nvidiahoz araz, maximum 50 dollar difi ugyanazon a teljesitmeny szintre) uj generacios kartyak helyett az emberek vagy nem vesznek, vagy hasznaltat vesznek. A ket gyarto feladata lesz a tech-influenszereken keresztul elmagayrazni, hogy miert rossz a miningos kartya.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
anulu
félisten
a 12GB-os 4080 főleg a memória bus miatt simán lehetne 4070Ti...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
GreatL
őstag
Szerintem nem veszek... bár mindegyikre ezt mondtam már 5 éve...
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
PuMbA
titán
Még plusz infó, hogy a DLSS 3 miért nincs a mostani kártyákra: [link]
"DLSS 3 relies on the optical flow accelerator, which has been significantly improved in Ada over Ampere - it’s both faster and higher quality.
The OFA has existed in GPUs since Turing. However, it is significantly faster and higher quality in Ada, and we rely on it for DLSS3. [RTX 2000 and 3000] customers would feel that DLSS 3 is laggy, has bad image quality, and doesn’t boost FPS."
-
Televan74
nagyúr
"DLSS 3 games will still provide DLSS 2 + Reflex support for GeForce RTX 2000 and 3000 owners.,,
Persze ha kell az extra sebesség akkor vegyél a 4000 -es szériából.
Azért a media is már beindult. RTX 4090 Is Up to 2.5x Faster Than 3090Ti in Cyberpunk 2077, According to Early DF Report - sokan fognak váltani, főleg ha kell nekik az extra teljesítmény vagy csak a mindenkori legjobbat szeretnék a gépükbe birtokolni.
Eladó cuccok!!! https://tinyurl.com/2p9xjwkc
-
Márton
nagyúr
Hát nem tudom, nekem ez az "odavarázslom neked a köztes képkockát" VR-nál sem igazán jött be. Voltak itt-ott anomáliák.
Anélkül mennyi az előny? Nem annyi, mint amennyivel drágább
-
Kansas
addikt
"csak a mindenkori legjobbat szeretnék a gépükbe birtokolni."
Ezek a konzumidióták, akiket csak szánni tudok... normális ember nem birtokolni, hanem használni akarja az eszközeit.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
podtibi
aktív tag
Ez akkor sem változtat azon hogy ezzel akarják eladatni magukkal az emberekkel a 40-es szériát, miközben egy 30-as széria is simán kezelhette volna mindezt biztosan.
win11,3080ti,9900ks,se-214x,2x8gb2133cl10,gold850w,1080p144hz,256gbSSD,1tbSSD,1tbHDD,bitfenix neos
-
podtibi
aktív tag
Dlss3 ide vagy oda, nem én leszek a vevőjük. Egyszer már átbaxták a vásárlókat és nem én leszek az akivel mégegyszer ugyanezt megteszik.
win11,3080ti,9900ks,se-214x,2x8gb2133cl10,gold850w,1080p144hz,256gbSSD,1tbSSD,1tbHDD,bitfenix neos
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az timewarp volt. Ez itt generált képkocka és nem egy interpolált. Nyilván a késleltetés ennek is az átka lesz, hiszen nincs bemeneti adat, de a timewarpra jellemző anomáliak nem lesznek rá jellemzők. És eleve úgy van tervezve a DLSS 3, hogy 120 fps-en ad jó élményt a magas késleltetés miatt, tehát a képi hibák nehezen lesznek észrevehetők. Ezt 120 fps alatt nem éri meg használni, mert nem lesz vele olyan jó az élmény.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A szellemképesség a temporális eljárások mellékterméke. Nem lehet 100%-ban kijavítani, csak csökkenteni a mértékét. Aki nem tud együtt élni semmilyen a szellemképességgel, ne használjon temporális élsimítást.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
bteebi
veterán
80 TFLOPS???
Te jó atyaúristen... nem semmi. Persze a fogyasztás se gyenge hozzá. Kb. tízszer annyi, mint nálam a teljes rendszeré átlag használat közben
. Mondjuk inkább kellene bármelyik kártya ára, mint maga a kártya.
Összességében amúgy szerintem jó lenne 500 W-on belül maradni a fogyasztással, de még inkább 450 vagy 400 W-on belül. Alkalmazkodjanak az ahhoz tartozó teljesítményhez a játékfejlesztők, és az időben sokat csúszó bughalmazok helyett egy kicsit jobban feküdjenek rá az optimalizálásra. (Persze mondani nagyon könnyű, a határidőket meg nem ők szabják maguknak.)
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Steve_Brown
aktív tag
Ezek a kódok már túl nagyok ahhoz, hogy jól optimalizáltak legyenek. Ráadásul talán több múlik a fordítón mint a programozón. Vagy jól karbantartható egy program vagy optimális.
Persze ha a for cikluson belül deklarálja valaki a változót akkor nincs mit tenni
AMD Instinct Mi8 enthusiastic
-
nonsen5e
addikt
Érdekelne, hogy erről a 12 pines natív tápcsatlakozó vs adapteres történetről vannak/lesznek-e tesztek, hogy mekkora is ez a deficit.
"Itt félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy drasztikus hátrányt szenved majd el az a rendszer, amely nem tartalmaz új konnektort, de a teljesítményparaméterezés nem fog olyan hatékonyan működni, mint amennyire jól működhetne elméletben egy ATX 3.0-s tápegységgel, tehát valamekkora tempódeficit elképzelhető."
Mert tök jó, hogy van egy 2-3 éves 1000+ wattos platinum tápom, aztána zöldek kitalálják, hogy ez nekik nem elég jó, és a 4080-nak keresztelt 4070 csak 4060 sebességben fog működni, noha ezt hardveresen semmi nem indokolná.D4 klán: HunPH - invért privát rám
-
snake1977
őstag
A kövi hír meg (ez is lehetne): Az új Geforce széria megjelenévésel, a használtpiacon reneszánszukat élik a kriptobányászat után megmaradt kilowatt körüli tápok.
...BRSZK...9...2024.06. 22-23 / www.brszk.hu / www.www.tiktok.com/@brszk_official
-
Ribi
nagyúr
Ez inkább csak arra vonatkzik, hogy 12 pin nélkül nem enged meg akkora power spiekot.
ATX3 talán 810W tüskét is ki kell bírjon, de ennek nem kellene, hogy nagy különbség legyen az eredménye. Főleg nem folyamatos terhelésnél. Ígyis úgyis megeszi majd szépen a 450Wot, esetleg hirtelen ordas terhelést bencsmárk alatt picivel jobb eredménnyel hálál papíron. Szerintem. -
Albus_D
tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPU Boost esetében lehet itt különbség. Valószínűleg adapterrel nem tud elmenni a kártya a maximum fogyasztási határig, ami például egy 4090-en 660 watt. Tehát egy ATX 3.0-s tápon egy 4090 addig gyorsabb lesz, amíg el nem éri a GPU a 110°C-ot a legmelegebb ponton. Utána már nem tud az átlag fölötti bin működni, tehát 110°C fölött már ugyanolyan gyorsnak kellene lennie akármilyen táppal. Tekintve, hogy a gyártók szerint a kártyák 30-40 másodperc alatt befűtik magukat 110°C-ra, így 30-40 másodperc után nem valószínű, hogy teljesítménykülönbség lesz. Nagy átlagban kizárt, hogy kimérhető, viszont papíron ott van, tehát számolni lehet vele.
[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
mármint ne használjon se DLSS-t se TAA-t.
nagyon divatba jött ez az AI alapú dolog, de azt persze nem reklámozzák nagy betűkkel, hogy mik a hátrányai. Egy tipikus AI sosem lesz tökéletes, csak "meglepően jól tippel sok esetben". De nekem pl CP2077-ben kimondottan zavaróak voltak az artifactok. Persze DLSS nélkül meg az RT-t nemtudom használni mert padlót fog az FPS.An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Csabis
aktív tag
Ami feltűnt inkább hogy a 4080 192 bit.. úgy látszik annyira többlettel alkották meg hogy máshogyan nem lehet visszafogni..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
bitblueduck #38 üzenetére
Nem az AI az oka ennek. Ez magából a temporális élsimításból eredő gond. Nyilván bármi, ami temporális élsimítást használ beleesik ebbe a gondba, és a szellemkép tökéletesen nem tüntethető el, noha persze lehet redukálni a mértékét. Az AI a DLSS 2-ben csak az előzményminták aktuális képhez való kombinálására van, de ez megoldható AI nélkül is. Ez attól függ, hogy valaki brute force megoldást akar (ehhez AI kell), vagy ír pár specifikus algoritmust (ehhez nem kell AI).
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
félisten
192 bites 4080? Van bőr...
Megérjük a 128 bites 4060-at.[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station…
-
nonsen5e
addikt
Wow, látom itt is megvan a színvonal.
Tehát ha valakinek nem volt az első gépe már az óvodában is RTX TITAN XXX high-end, akkor ebben az életben már nem is tervezhet valaha drágább alkatrészeket venni.
Bármelyik kártyát megvehetném, de ha nem használom ki az erejét akkor nem fogom passzióból szórni ki a pénzt az ablakon. Eddig tök jól elvoltam a mostani géppel, viszont MSFS-hez kéne valami nagyságrenddel erősebb gép, így érdekel ez a kategória mindkét oldalról.
---
Az pont még nagyobb gáz, hogy két egzakt nevű termék között ekkora különbség van.[ Szerkesztve ]
D4 klán: HunPH - invért privát rám
-
nonsen5e
addikt
Jogos dolog a színvonallal törődni, ha valaki az alapján próbálja invalidálni mások hozzászólását, hogy az jelenleg milyen géppel rendelkezik, mert ez óvoda.
Főleg, hogy én őszintén csak a tápkábel mivoltjára kérdeztem rá, hogy mire lehet számítani amire legalább Abu tudott is kulturált választ adni.
[ Szerkesztve ]
D4 klán: HunPH - invért privát rám
-
Kansas
addikt
Őszintén nem értem hogy mit lovagoltok itt páran a busz szélességén, mintha bármit is jelentene...
Sávszél van elég? Ha igen, qrvára mindegy a busz szélessége, sőt, minél keskenyebb azonos sávszél mellett, annál olcsóbb gyártani...
De persze aki nem lát tovább annál, hogy "de hát 192 bit, ééérted?" az hadd bosszankodjon, megérdemli az ideget!Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
k-adi
nagyúr
Hatalmas csalódottság látva a specifikációkat... meglátjuk az amd mit gurít
amúgy, írták már, hogy a táblázatban a 4070 el van írva 4080 12 GB-re?
-
paprobert
senior tag
"Őszintén nem értem hogy mit lovagoltok itt páran a busz szélességén, mintha bármit is jelentene..."
Ha 900 dollárért kínálják a sweetspot busz szélességet, akkor a kis kártyák már biztosan szuboptimálisak lesznek.
Máshogy lefordítva: bármi is jön alacsonyabb kategóriában, nagy eséllyel szarok lesznek. Előre vetíti azt, hogy ezt a generációt is le lehet húzni a vécén, ha mainstream-ben akarna vásárolni az ember.
Ez a baj."sőt, minél keskenyebb azonos sávszél mellett, annál olcsóbb gyártani"
Ez okozott BÁRMIKOR olcsóbb terméket? Mert ha 900 dolláros árra ránézek, nem látom az olcsó PCB alacsonyabb költségének "áthárítását" a fogyasztóhoz.[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Viktor77
félisten
Így van, szard le, hogy eddig a xx60-asok voltak 192 bitesek, most már a xx80-asok is.
Az ezutáni genben esetleg 128 bites lesz az 5090.
Szép új világ.
Ideges max te vagy, én leszarom ezeket a kártyákat. Vegye meg őket aki ezt beszopja (plusz azok után amit az Nvidia művelt itt az elmúlt 2 évben).
És félreértés ne essék, Nvidia lesz a kövi kártyám is. Csak nem ezek.[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station…
Új hozzászólás Aktív témák
ph Sajnos nagyon részletes adatokat még most sem közöl az NVIDIA, de a bemutatón elhangzottaknál több információ van már.
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest