Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Szakbarbár

  aktív tag

  Ennek sosem értettem a logikáját. Több százezer forintért cseréltetünk hiper-szuper ablakot, hogy utána kivágjuk és szellőztetőt építsünk bele. A másik amikor a gázszerelő/kéményseprő tépi ki az ablakból a szigetelést mert gázkészülék van a lakásban.
  Az új ablakoknál van résszellőző funkció is, érdemes kipróbálni mielőtt kifúratjátok a keretet.
  Sajnos nálunk is használni kell páramentesítőt mert a falakat nem lehet kívülről szigetelni és télen 13-15 fokra lehűl majd elkezdenek penészedni a sarkok. Idén leszedtük a tapétát is és megszüntettük az akváriumot, de a ruhákat sajnos nem tudjuk máshol szárítani. Ezért még tavaly vettünk egy Nord páramentesítőt ami valamelyest segített a penészedésen, de sajnos csodát ez sem tud tenni mivel a fal így is a harmatpont alá tud hűlni és kicsapódik belőle a víz. Sajnos csak a külső hőszigetelés segítene de az a szomszédok miatt lehetetlen (társasház).

  Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

 • Szakbarbár

  aktív tag

  Igen, arra a résszellőző funkcióra gondoltam. Nem sokat, de valamennyit segíthet, hogy meglegyen a szükséges légcsere és csökkenjen a páratartalom. Gáz miatt nekünk is van légbeejtőnk a tűzhely felett illetve a kamra ablak folyamatosan nyitva van bukóra.
  A szárítógép sokat számít, mert a száradó ruhákban ha tippelnem kellene legalább 500 g víz van még ami jócskán megdobná a páratartalmat ha a lakásban szárítanátok.
  Mennyi átlagosan relatív páratartalom nálatok? Nálunk tegnap este fürdés után 70 % volt, úgy hogy a feleségem mosott és egész délután ment a páramentesítő gép.
  Tavaly csináltam hőképet is a lakás belsejében pár helyen. Kint 0 fok volt, Bent a levegő 21,5 a fal leghidegebb pontján 14,5. Ez a hőmérséklet már nagyon a harmatpont közelében van, így amikor éjjel lemegy a lakás hőmérséklete simán kicsapódik a pára ezeken a pontokon és beindul a penészedés. Idén leszedtük a tapétát mert gusztustalan volt ahogy kinézett alatta a fal. Így hátha hamarabb észrevesszük a penész megjelenését.

  (#31) Hieronymus
  "A páramentesítőgép nem nyúl bele mélyen a hőegyensúlyba"
  Érezhetően melegebb van abban a helyiségben ahol megy a gép. Adatlapja szerint 400 W-ot fogyaszt =fűt.

  Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.

Hozzászólok Aktív témák