Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Szpisti #18046 üzenetére

    nekem is telekomos a telefon, lollipop alatt sincs gond, de lefutottuk már ezt a kört néhányszor, hogy nem csak a telekom hálózatán van gond, valakinek az lte problémás, másnak a 3g, néhány ember lollipop óta véli tapasztalni, másnak a kitkat visszatétele után sem okés, hogy csak néhány jelenséget írjak, szóval nagyon nem a telefon szoftveres vagy hardveres problémájának tűnik ez, de nem olyan nehéz megtalálni a hiba okát, korábban írtam már példát rá.
    anno iphone témában is volt ilyen, volt egy idő, hogy néhány embernél az lte kapcsolaton behalt a sebesség néhány másodperc után és csak a telefon újraindítása vagy a repcsis mód be és ki segített, a szolgáltató a telefonokra mutogatott - ott nincs külön szolgáltatós firmware verzió -, valakinek viszont segített a sim kártya cseréje, de nem mindenkinek, az érdekes csak az volt, hogy a problémás helyeken azonos szolgáltatós sim kártyával, telefonnal és firmware verzióval az egyiknél jelentkezett a gond, a másiknál nem, a sim kártya felcserélése a telefonban pedig végleg eloszlatta a kétségeket, hogy a telefonokkal lenne gond.
    más ilyen szélsőséges eseteket is lehetne még írni, ahol ha nem is volt egyszerű, de a szolgáltatóra, adott cellára, sim kártyára, az ahhoz tartozó profilra...stb. lehetett szűkíteni a hibát, ha nem is volt egyszerű, mert majdnem mindenki a telefonra gyanakodott, a szolgáltató néha be is kérte azt bevizsgálni, de a végén csak kiderült, hogy a szolgáltatói oldalon a hiba, bármennyire is próbáltak hárítani.
    nem állítom persze, hogy a telefonnal nem lehet gond, de az a sokkal ritkább.
    amikor valaki azt mondja, hogy x helyen neki idővel behal a h+ kapcsolat, de azonos szolgáltatós sim kártyával és típusú telefonnal nekem nem, illetve az én sim kártyámmal az ő telefonjában sem, akkor ott nem telefonjával van probléma, még akkor sem, ha nála a sim kártyát a szolgáltatónál kicserélve sem javul a helyzet, csak akkor már mélyebbre kell menni a szolgáltatónál, hogy a sim kártyájához rendelt profilját is vizsgálják, amire elég nehéz rávenni a szolgáltatót, pedig muszáj.
    telekom előfizetőknek szívesen segítek hibakeresésben illetve szűkítésben, ha budapesten van valahol gond.

    Parallaxis; arany középút, nem az elsők között, de nem is utoljára.
    az sem baj, ha egy új főverziót nem az aktuális csúcsfelefonon teszteltet a gyártó a felhasználókkal, hanem az előzővel, még nyerhet is rajta.
    igen, sajnos ott tartunk, hogy egy ideje a felhasználókkal teszteltetnek a gyártók, olyan rohanó lett a tempó, hogy csak így megy, még ha nem is így kellene lennie...

Új hozzászólás Aktív témák