Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
válasz
Hieronymus #14 üzenetére
A környezettel kapcsolatban, semmi ilyesmi nem szükséges. Ne legyen napon, és ennyi.
Annyit mondhatok, hogy a régi lemezeim közül több százat kidobáltam, kb amikor elérték a 25 éves kort.
A CD-k közül, amiket modern 42x+ írókkal írtam, mindegyik halott volt, olvashatatlan.
Azok a CD-k, amiket régi 4x-es írókkal írtam, tökéletesen olvashatóak voltak, kb a lemezek 10%-án volt valamilyen olvasási hiba (pl 1 db halott szektor).DVD-RW és DVD+RW lemezek közül kb 50ból 1 db volt hibás (nagyon lassú, vagy 1-1 szektor olvasási hibája).
RW lemezeket persze nem dobáltam ki, némelyik már lassan a 30 éves kort verdesi.
Ezek a lemezek mind tokokban voltak a polcok sarkában. Van, amelyiket érte több-kevesebb fény, persze egyik sem volt direktben a napon.
Szóval inkább a CD-k a problémásak ebből a szempontból. DVD-kkel kapcsolatban jók a tapasztalataim.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
válasz
Hieronymus #14 üzenetére
... és ha még ez mind megvalósul, akkor ki garantálja 50 - 100 év múlva, hogy lesz olyan eszköz, amihez csatlakoztatni tudod?
Ez nem negatív hozzáállás, egyszerűen tapasztalat. Csak nézzünk meg egy harminc évvel ezelőtti szalagos tárolót.
-
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
M-DISC is an archival-quality storage solution that preserves photos, videos, music, and documents for 1,000 years or more.
Itt 1000 évet írnak vagy többet. Lemezt azt még találtam de lejátszót nem nagyon látok. Ez nagyon drága. De ha van értékes adatod akkor megéri. Én inkább több helyre felveszem meg a felhőbe is. Meg külső SSD-re. Van úgy 300 dvd-m de én sosem vettem elő őket, ezért meg kell gondolni mire mentesz.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
válasz
Hieronymus #4 üzenetére
Nem kellene egyből megírni. Csak mikor beteliik valamelyik hdd vagy ssd azt kiírod rá.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
gabyka
aktív tag
válasz
Hieronymus #4 üzenetére
Azért kérdés, kinek van otthon 1 PB adata, amit egy óra alatt kell kiírnia...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Hallott már valaki erről? Remélem nem csak kacsa, és lesz belőle valami. Már csak azt kell kitaláljam mit veszek rá....
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ukrajnai háború
- Energiaital topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...