2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ldave


ldave
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Wow, Persona teszt! Köszi Grath!

Fantasztikus játék, minden részletén érződik a termédek munka, amit az Atlus az évek során beletett. Még csak 25 óránál tartok (vagyis legalább 50 még hátravan), de nem ereszt a játék. Tegnap este is fél 12 körül gondoltam na még egy pár napot letolok, aztán hirtelen fél kettő lett és épp egy boss előtt álltam :)
Év elején játszottam végig a Tokyo Mirage Session-t, az is nagyon jó volt, de ezen jobban érződik a profizmus.

Aztán kedves Atlus, most hogy kész vannak a démonjaid HD-ben, jöhet újra a PS2 korabli játékáradat, Digital Devil Saga, Devil Summoner és hasonlók.

A Slime draws near. Command?

(#2) Nyugis


Nyugis
(fanatikus tag)

Üdv

Érdekes mi több kellemes kis elemzés.
Nagyon tetszett ráadásul nekem aki nem játszott az előző részekkel uj és érdekes.
Lehet kiprobálom.

(#3) ldave válasza Nyugis (#2) üzenetére


ldave
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha van konzolod hozzá (PS3 vagy PS4), nyugodtan vágj bele e kalandba. A prezentáció erősen japán (beszélő macska és hasonlók), viszont a témák, amiket érint menet közben a játék, azok egyáltalán nem gyerekesek vagy bárgyúak.

A Slime draws near. Command?

(#4) countofhell


countofhell
(újonc)

Nekem már megvan a játék, amint végeztem a MEA második végigjátsszással azonnal hozzá is kezdek. :-)
Az előző részek ( 2-3-4 ) nagy kedvenceim. Jobban szeretem a Persona -t és a Dragon Quest játékokat mint a Final Fantasy-t. :-)

(#5) penge111


penge111
(senior tag)

Nagyon tetszett a teszted, én épp a Persona 4-et tolom! Az is fantasztikus játék, rengeteget fejlődött a harmadik részhez képest, főleg felhasználóbarátabb lett. A harmadik részben még a karaktereket is nehéz volt menedzselni, illetve közvetlenül nem is irányíthattuk őket. Még 50+ óránál tartok a Persona 4-ben, szóval a Persona 5 végigvitele még odébb van, meg hát a Tales of Berseria is kijátszásra vár, The Legend of Heros I-II-ről nem is beszélve, méghogy halott a Ps3. Jelenleg a Ps3-on 20+ jrpg várja, hogy végigvigyem. A ps2 és psp-s jrpg-ket bele se számoltam :)

[ Szerkesztve ]

(#6) davidsone válasza ldave (#3) üzenetére


davidsone
(PH! addikt)

Nagyon japán ez vagy bejön valakinek v nem. De látszik rajta h tartalmas minőségi darab...
...lehet teszek vele egy próbát eddig a leg japánabb amit toltam az a DMC meg a MGS :DDD Ja meg a Resi!

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#7) boost


boost
(PH! kedvence)

Szuper teszt. Egyetlen dolog, amivel nem értek egyet az az, hogy ez a P4 másolata. Mikor nekiálltam játszani, illeve mielőtt kijött, pont ettől féltem, de szerintem annyit fejlődött a játék, a nagy dungeonok, lopakodás, fegyverek, hogy sikerült pont eléggé megújítani a P4hez képest. P3 kimaradt. Szóval én elégedett vagyok ilyen szempontból, és ha én osztályoztam volna, akkor pozitívum lett volna, hogy pont eleget sikerült neki megújulnia.

(#8) ldave válasza boost (#7) üzenetére


ldave
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ahogy én látom ezeket a játékokat, ez az ötödék rész közelebb van a P4-hez, mint a P3 bármelyik azt követő eipzódhoz. A P4 és a P5 felépítése szinte teljesen megegyezik: tematikus dungeon, határidő, utána pedig 2-3 hetes holtidő a történet szempontjából. Ebben nem igazán lépett előre a sorozat. De nem baj ez, ez egy ilyen stílusú játék.

A Slime draws near. Command?

(#9) Grath válasza ldave (#8) üzenetére


Grath
(kvázi-tag)

Igen, ezekre gondoltam én is. Kapsz egy célpontot, egy nap alatt letolod a dungeont, közben fejleszted a kapcsolataidat meg a skilljeidet. A haverok között is elég sok az átfedés: Morgana/Teddy, Ann/Rise, Ryuji/Kanji - nyilván nem egy az egyben, de az archetípusok igen hasonlók. A Velvet Room majdnem ugyanúgy működik, a harc tökéletesen ugyanaz (oké, van 2 új elemi attak meg a lövöldözés), a boltok, az iskola, a social linkek mind igen hasonlóak.

És ha hozzáveszed, hogy a Mementos erősen a P3 Tartarusára emlékeztet, a kis logikai feladatokkal teli labirintusok a Persona Q-ban jóval komplexebbek voltak, a démontárgyalás meg a P2-ből (meg más SMT-játékokból) lett átvéve, igazából értékelhető újítás nincs a játékban.

Szgergely említette, hogy van fegyverfejlesztés, de ennek én speciel zéró hasznát láttam: a lőfegyverek csak az erre allergiás lények földre vitelére jók, igazán nagyot sebezni sosem ezzel fogunk (már csak azért sem, mert limitált a lőszer, ezért sebzésre pazarolni értelmetlen). A lopakodás mondjuk hasznos, de hát eddig is mindig hátulról kellett támadni, most ez könnyebb lett.

A fentieket amúgy nem panaszként mondom, csúcsminőségű játék lett a P5, fantasztikus sztorija és tálalása van. Korai interjúk szerint a játék eredeti verziója még teljesen más volt (sokkal több partitag volt, és nem csak japánban játszódott volna a játék, hanem egy hátizsákos világjárú turistaként közlekedő srácot követett volna), na arra nagyon kíváncsi lennék - és csak ennek fényében érthető az 5éves fejlesztési ciklus.

Régi keresztesháborúm minél több ember rávétele a P4 (és a P4G) kipróbálására, de az hiába jobb, az ötödik rész is fantasztikus. Ha meg az ember nem ismeri az előzményeket, hát a fenti dolgokról nem is tud, őket szimplán megcsapja az eredetiség, amit ez a sorozat fel tud mutatni.

[ Szerkesztve ]

(#10) ldave válasza Grath (#9) üzenetére


ldave
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nemcsak a karakterek, hanem a kapcoslat közöttük is a P4-hez hasonló, Szerintem a P3-ban kevésbé volt a csapat egy baráti társaság, inkább csak kollégáknak érzeztem őket. A P4-ben jött be ez a legyünk barátok vonal, ami ahogy látom most is jelen van, de hozzáteszem, hogy még csak a második Palace-szel végeztem.

Egy olyan hátizsákos, utazós Persona-t megnéznék, ahol mondjuk helyszínenként új társakat kapnánk magunk mellé, akik aztán ottmaradnak, mután mi továbbállunk. Érdekes lenne.

A Slime draws near. Command?

(#11) Grath válasza ldave (#10) üzenetére


Grath
(kvázi-tag)

Igen, a P4-gyel találtak rá a formulára, ami tökéletesen működött, csak kicsit fura, hogy nem léptek túl azon. Nagyon-nagyon remélem, hogy nem járnak úgy, mint a Telltale, akik görcsösen próbálják az első Walking Dead-széria sikerét megismételni, nagy átlagban egyre szörnyűbb eredménnyel.

(#12) boost válasza Grath (#9) üzenetére


boost
(PH! kedvence)

Elismerem, amiket említettem elég kevés újítás. Szimplán elfogult vagyok a szériával és az Atlussal kapcsolatosan. Persze engem is zavar pár dolog. Leginkább az, hogy a macska folyton aludni küld.

Köszönjük a tesztet, és több ilyet! :R

(#13) Kvelstadt


Kvelstadt
(PH! kedvence)

Köszi a tesztet!
Ami negatívum azok engem nem zavarnak, az előző részekkel meg nem játszottam szóval asszem bátran belevághatok majd.

\ [T] /

(#14) Snike


Snike
(fanatikus tag)

Felkeltette a kiváncsiságomat a játék! :)
Hamarosan beszerzem, (elöbb meglesem a használtpiacot, hátha ott elöbb találok).

Mennyi a saccolt játékidő?
Mennyire nehéz a trófeákat megszerezni?

PS3-FAT, PS4, mert az jó! :)

(#15) ldave válasza Snike (#14) üzenetére


ldave
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy sima végigjátszás 100 óra játékidő körül van, de nem minden trófea szerezhető meg elsőre, szóval ha a Platina fontos neked, akkor két végigjátszással számolj :)

A Slime draws near. Command?

(#16) boost válasza Snike (#14) üzenetére


boost
(PH! kedvence)

Egyik sem lesz egyszerű. Első heten elfogyott a játék a boltokból, és a 100 óra miatt sokan nem végeznek vele egy darabig.

(#17) penge111 válasza boost (#16) üzenetére


penge111
(senior tag)

Lesz majd szerintem belőle sok hamarosan eladó, a Persona sorozat rétegjáték. Sokan megveszik a hájp miatt, de sokaknak nem fog bejöni ez a stílus. Mondom ezt úgy, hogy én imádom a sorozatot, jelenleg a Persona 4-et tolom. Haveromnak megmutattam, azt mondta beteg vagyok, hogy én ilyen játékokat (JRPG) szeretek.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.