Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  Pont ezt akartam mondani. Mintha valaki csinálna a Netflixhez egy plugint, ami 10 percenként megszakítja a sorozatepizódot/filmet, hogy beadjon egy pár reklámot, mondván így lesz tökéletes a televíziós élmény.

  Én gyakran megyek sajtó vagy egyéb zártkörű vetítésekre, ha van is reklám, rendszerint ugyanattól a forgalmazótól egy-két előzetes, de sokszor még ennyi sem. Nem érzem úgy, hogy ez elvenne a moziélményből.

  Ellenben, mikor normál vetítésre megyek, elviszek mondjuk egy csajt, rohadtul otthagyok az este miatt 6-8 ezer forintot (két jegy + két zaba a büfében simán kiadja) és már eleve azzal basz fel a mozi, hogy 20-30 perc reklámot letuszkol a torkomon, ezzel gyakorlatilag utoléri a filmhosszra vetített reklámidőben a TV-t is.

  Volt olyan, hogy elmentünk megnézni az egyik újkori Star Warsot, premier nap volt, az utolsó négyzetcentimétert is eladták, még a lépcsőkre is adtak el jegyeket (nem viccelek, minden ülés foglalt volt és a lépcsőkön is ültek rengetegen). Engem már olyan 20 percnyi reklám után kezdett iszonyúan idegesíteni az egész, 30 perc után már fogadkoztam, hogy kimegyek és visszakérem a jegyem árát, néztem, hogy közeledik a 40 (!) perc, mondtam én felállok és kimegyek ha ezt elérjük. És elértük, 40 percnél fogtam magam, felálltam, elkezdtem kifelé lépkedni, mikor beúszott a Lucasfilm logó, aztán visszaültem a seggemre már, de olyan idegességgel kezdtem nézni, hogy az első 30 percre nem is emlékeztem, mert csak magamban üvöltöztem.

  Imádom a mozit műfajként, eleve a filmezés a szakmám, de már lassan ott tartok, hogy jobb lenne, ha a mozipremierrel egyidőben jelenne meg a Blu-Ray is, amit ráadásul nem csak egyszer nézhetek meg ennyi pénzért és reklámokkal sem idegesít fel. Én örömmel fizetek a szórakozásért és fizetek azért, hogy megnézhessek egy filmet, de a mai modern (jellemzően plázákba behányt, soktermes) mozi egy fenntarthatatlan üzleti modell hosszú távon.

  [ Szerkesztve ]

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák