Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Mondjuk nekem a két rendszer közötti különbség önmagában pro érv az OP mellett, és kontra a POCO ellenében, de aláírom, hogy ez lehet éppen fordítva is. Gyanítom, azért a frissítési stratégia se egyforma... elég sok mindenből össze tud jönni az a 100 euró differencia.
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz beyruth82 #27 üzenetére
Ennek használom a kisebbik tesóját. A Mi 10T-t. Kb ugyan az, mint a pro, csak a kamerája picit gyengébb a rossz fényviszonyok között és a videó felvétel valamivel "bénább". Gyorsaságban ugyan az. Hátránya (ami engem kicsit bánt is) hogy a kijelző ips panel, nem oled.
Akciósan normális boltban láttam már 120Kért. Aszem' pár hete a notebook.hu-n.[ Szerkesztve ]
-
Kawauso
aktív tag
Nemzetközi szinten úgy látom, hogy a Poco F3 létezése a fanyalgás fő oka. Mivel úgy 100 euróval olcsóbb, mint a Nord2, újra és újra fel kell hívni az árkülönbségre a figyelmet, és arra, hogy az F3 kijelzője jobb, magasabb a képfrissítés. Azt külön meg szoktam mosolyogni, hogy az 5 MP-es makrót felhozzák, de csendben maradnak a Nord2 főszenzorát illetően.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem akarjátok meghonosítani azt a szokást, hogy a tesztfotókból felteszitek a RAW DNG-t is? Máris kevesebbet kellene kutakodnom utána a Google-ben meg Redditen.
Most OnePlus 5-öt használok és ha nem csak dokumentálás jelleggel akarok valamit lekattintani, akkor mindig mentek RAW-t és (mobilos) Lightroomban szerkesztem ki, mert egyszerűen sokkal több kihozható ezekből a szenzorokból, mint amit a botrányos gyári algoritmus művel.
Elgondolkoztam a Nord 2-re váltáson, de a OnePlus híresen béna a gyári képfeldolgozó algoritmussal nem vagyok kibékülve, ezért érdekel a RAW. A kameráról meg így ennyi a véleményem:
Pro:
+ Remek high-end főkamera szenzor
+ Okés optikai minőség (árszinten megfelelő)
+ Végre van OIS ennyi pénzértKontra:
- Teljesen lófasz képfeldolgozó algoritmus, túlélesít, túlszűri a zajt
- Egyedül az 50 -> 12 megapixel mód értékelhető valamennyire
- Botrány gyári HDR
- Ultra-széles modulnak semmi értelme a kapucsengő kamerával
- Monokróm modul csak hókuszpókusz
- Videó képfeldolgozó algoritmusa förtelem, túlélesít, túlszaturál és darabos a mozgásérzet -
sapizee
csendes tag
Azt tudja esetleg valaki, hogy ha a oneplus honlapjáról rendelek, kapok-e áfás számlát a végén? Vagy érdemes megvárni, amíg hazai webshopokban felbukkan? (Cégre szeretném vásárolni a telefont)
-
veterán
Jelenleg 7t pro-m van azt cserélném le egy wifi 6-os 5g-s telóra a 7t így nem alternatíva nekem. 😊
Viszont már nem adnak ki 250 ezret telóra mint 2 éve a 7t pro-ra ezért gondolkodom ebben az árkategóriaban.Jack nem izgat bluetooth fülest hasznalok évek óta, szerintem kameraja megfelelő a nord 2-nek, egyedül a 256-os változat 195 ezres ára az ami soknak tűnik ha a poco f3 135 ezrét vagy a fórumtárs által linkelt mi 10T pro 160 ezrét nézem.Még 150-160 ezer az best buy de 200 már húzos és nem egy ár/érték bajnok ajanlat. -
Nick Beam
kezdő
"stiláris egységen belül marad"
Figyellek Benneteket egy ideje, tuti hogy a szerkesztőség valami belső fogadás miatt helyez el minden tesztben egy ritkán használt, tök indokolatlan idegen szót. Vagy ha ez valami küldetés, hogy neveljétek a népet, akkor riszpekt!
-
addikt
válasz ghiottone #37 üzenetére
Köszi az infót, és a 3./-as pont esetében, akkor ha jól értem, berakom a jelenlegi telenoros sim kártyámat, akkor az első indításnál, azt beazonosítva, már magyar nyelven indít.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
gombasm
aktív tag
válasz Namelesske #26 üzenetére
"Az egész otthoni repair és romfőzést hátra hagytuk már vagy 3-4 éve. Ebben az MTK igazán innovatív self brick megoldásokat tett le az évek során az asztalra ami sokszor pont olyan telefonokat érintett amik kvázi néptelefonok lehettek volna."
Hát.... pont O+ és Xiaomi telefonoknál a custom romok a mai napig élnek és virulnak, használjuk őket pont a fórumozók közül rengetegen - szóval ebben nem osztom a véleményedet.
Pont a O+ volt az, (és tudtommal az egyetlen gyártó) aki a BL nyitást nem tette garanciát kizáró okká, szerviz előtt sem volt muszáj visszazárni... Most meg ez az MTK benne... Mindegy, ennyiért újként úgysem jött számításba.
Poco F2 pro & Huawei Mate 40 pro & CMF phone 1
-
ghiottone
nagyúr
1. 2 év. Futár elviszi, hozza garis javításnál.
2. Ez jó kérdés, de van fix árlistájuk, ami alapján a továbbiakban is vállalják a javítást.
3. Angol, de ha van benne magyar sim, akkor magyar."ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Cranberries
aktív tag
A tesztelők/sajtó előre megkapják a készülékeket. Alá kell írjanak egy titoktartási nyilatkozatot, amelyben a gyártó megjelöl egy időpontot, hogy az előtt nem szivárogtathatnak ki semmit. Ez az időpont volt a OnePlus Nord 2 esetében tegnap 16:45, ami az online bemutató vége is volt egyben.
-
addikt
Üdv!
Amennyiben az OnePlus hivatalos magyar oldaláról [link] venném meg, lennének kérdéseim, akik járatosabbak a témában.
1./ Mennyi a garancia idő, és az alatt hol javítják a készüléket?
2./ Amennyiben majd lejár a garancia idő, van rá esély itthon javíttatni, alkatrészt beszerezni, stb. ?
3./ A telefon első beüzemelésekor milyen nyelven fut majd a készülék, remélhetőleg nem a mandarin nyelvjárással kell majd megküzdeni, hogy megtaláljam, hol kell magyarra átállítani."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Drughi
addikt
Érdekes, hogy szinte egyszerre jelentek meg a Nord 2 tesztek. Van erre valami szabály?
M.A.: 2021.07.22 - 16:45
24.hu: 2021.07.22 - 16:45
PC world.hu: 2021.07.22 - 16:45
player.hu: 2021.07.22 - 17:42
Tech2 Laci YT: 2021.07.22 - 17 óra körülAmúgy vonzó készülék lett, elég jó vétel lesz, csak jobban el kellene terjednie a szolgáltatóknál
-
Baggins86
aktív tag
A Nord szériák nem arról híresek a O+-nál hogy nem viszik túlzásba a szoftveres támogatást? Eddig mintha az összes egy főverzió frissítést kapott volna és el is köszöntek volna tőle.
-
veterán
válasz beyruth82 #23 üzenetére
Alzánál van 7T még a kereted környékén, az se rossz cucc, nem hinném, hogy sebességben lemarad például ettől, érzésre biztosan nem...
Más. Várom a fanyalgókat, hogy ebbe most épp hol tudnak belekötni. Nem is drága, jó is lett. Ja, megvan, sz@r a kamera és nincs dzsekkkk. A fű zöld, az ég kék, az OP meg továbbra sem tud kamera szoftver írni, szóval semmi extra.
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
válasz beyruth82 #27 üzenetére
Hát nehogy azt hidd, hogy egy átlagos középkategóriás Poco lényegesen jobb lesz mint egy A52, bármit is mondjon a specifikáció.
Mindennapos használatban többet ér a kiegyensúlyozottság... retek az összes telefon mostanában még ha minden jó akkor is lehet olyan hibája, hogy egy idő után utálod használni mert nem áll kézre vagy lassú a töltés, vagy hibázik valami folyamatosan ami másiknál nem csinálta stb.
Olyan piti dolgokon is el tud bukni a dolog, hogy ahol Xiaominak fullon volt a térerője ott folyamatosan 2-3G között váltogat a Samsung nulla térerővel. (Saját tapasztalat)
Ezekkel a Nord telefonokkal nincs tapasztalatom, a szoftver frissítések tudják elrontani az élményt ahogy én látom a kockázatot benne.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
veterán
válasz Namelesske #26 üzenetére
Köszi a segítséget.
2 eve még kiadtam telefonért 255 ezret de azóta más lett az érdeklődési köröm, nem érdekelnek a telefonok annyira mint régen.Az A52 viszont nagyon közép kategória már.Ár/érték arányban abszolúte nem jó ajanlat. A belinkelt telefon viszont megfontolandó de most talan még nehezebb helyzetbe hoztál döntés terén, mint eddig voltam 😂😂😂.Gondolkozok még aztán meglátom. -
Namelesske
addikt
válasz beyruth82 #23 üzenetére
Hát figyelj mondanám neked hogy mi a tuti vétel meg stb, de nincs olyan. Nem látom hogy valami annyira ütne. 150ér mission impossibru
[link] Talán erre nem lehet annyira ráfaragni. Megoldás lehet még ha veszel egy A52 kaliberű telefont és egy minőségi SD kártyát bele. Nekem is szar volt feldolgozni hogy 200-300k egy értelmes telefon, végig szívtuk mi is a telefon keresést egyik kollégámnak, és a 8T mindig visszatérő deal volt, bizonyított és be is vált.
#24gombasm
Manapság az a kaliber, hogy már ne foglalkozz ilyen dolgokkal, ha baja van vidd szervízbe. Tippre! Találgatok csak: Nem fogsz kapni találni hozzá semmi flashtoolt meg ilyeneket. Ha lesz is abba nincs köszönet.Az egész otthoni repair és romfőzést hátra hagytuk már vagy 3-4 éve. Ebben az MTK igazán innovatív self brick megoldásokat tett le az évek során az asztalra ami sokszor pont olyan telefonokat érintett amik kvázi néptelefonok lehettek volna.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
beno52
tag
válasz alexandrosz #2 üzenetére
Egyetértek!
Az volt az első amit a spec lapon meglestem.. -
gombasm
aktív tag
Az MTK processzor mellet működik vajon a BL nyitás? Erről van már valami infó?
(Sokan fogadtuk meg sokszor, hogy mtk -s telefont soha többé!)Poco F2 pro & Huawei Mate 40 pro & CMF phone 1
-
veterán
válasz Namelesske #22 üzenetére
Igen hajlanék én is felé, de a 256-os nord majdnem 200 ezer a poco meg 130000. 70 ezret a valamivel jobb kamera és megbízhatóbb(de jóval fapadosabb) felület nem biztos hogy megéri. A 8T pedig szintén vagy 180-190 körül jár 256-os.Még 20-30 ezer különbözet ok de 70 ezer az azért már sok ha ár/érték arányt nézzük.
-
veterán
válasz janeszgol #20 üzenetére
Lassan 2 éve használok oneplust és ugyan nem szeretem az oxygen os-t (miui meg nagy kedvencem volt régen) de megszoktam már és tényleg nem volt vele semmi gondom soha.Az új miuinal meg rengeteg bugrol olvasni. Fényképezni ritkán szoktam de akkor fontos pillanatokat, poconal meg nagyon lehuzzak a kamerát. A legfontosabb a gyors net és rendszersebesség meg az aksiteljesítmény.Ezekben meg nagyjából ugyan olyanok lehetnek.Eddig poco volt egyertelműen a befutó 135 ezerért 8/256-ost kapni ami ajándék.Viszont lattam és olvastam is tegnap a tesztet nord 2-ről és teljesen elbizonytalanodtam. Viszont nekem kell a 256 giga háttértár mert csak a zenék 102 gigát foglalnak jelenleg a telómon.Nordnál pedig csak 12/256 a következő szint a 128-as után ami meg majdnem 200 ezer poco meg ugyebár 135 a 8/256.60 ezer ft pedig elég nagy difi....
-
veterán
Elég jó ajánlatnak tűnik. Akkor 8/256-os verzió nincs is? Szerintetek a nord 2 mtk-ja jobb mint egy snapi 870 ha a melegedést, fogyasztást, teljesítményt nézzük?
-
elfelejtette
veterán
Én nem tudhatom, hol járna, és mit használna, csak az üzemszerű felhasználásról beszéltem.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Graphics
Jómunkásember
válasz elfelejtette #10 üzenetére
Miért? Ha nem csatlakozik 5G-re, nem feltétlenül lesz gyengébb az üzemidő
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Segal
veterán
Szép a tok
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
*Mukeey*
addikt
Értelmes vételnek tűnik.
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
-
batai15
félisten
Szimpatikus készülék , igaz az első is az volt , de végülis nem bánom hogy végül nem arra ruháztam be. Hátha ez jobban fog teljesíteni a fórumos tapasztalatok alapján.
-
Graphics
Jómunkásember
Nem rossz, kar az infra miatt, és hogy túltoltak a kamera szoftverét.
Kíváncsi vagyok a GT tesztre is, illetve hogy lesz-e valami válasz a konkurenciatól
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Zeteny06
csendes tag
Most láttam a tech2.hu tesztet is. Lehet meggondolom, hogy váltok rá.
znagy.hu
-
DS39
nagyúr
"A Nord 2 közöttük is lazán besöpör be egy erősebb plecsnit"
Eggyel több a be, mint kellene.A teló ígéretes, meg kell nézni élőben is.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Pont elolvastam a PCW cikket, utána felnéztem ide újabb hírekért, és lám itt is van teszt erről a telefonról, így itt is elolvastam.
Az eddigi tesztek alapján szerintem best buy a kategóriájában.[ Szerkesztve ]
-
alexandrosz
aktív tag
Aki az ilyen kategóriás telókba először belecsempészik egy qi töltést, azt fogom támogatni.
-
Doki42
őstag
Jó lett a cikk, grat👍
Jó lett ez a teló főleg a bivaly töltés miatt. Sokan ezért is vehetik meg.Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó