Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • szir3na

  aktív tag

  Ha valóban így gondolná, akkor nem venne a gyereknek okostelefont internet előfizetéssel.
  Nagyon le egyszerűsíted, bár tény és való hogy az egyik leghatékonyabb megoldásnak tűnik.
  Ugyanakkor sajna a klikkesedés már az óvodában is jelen van. Tehát ha kizárjuk a gyereket akkor az csak abban az esetben életképes, ha minden szülő ezt tenné. Ha ez nem így van, akkor előbb vagy utóbb ki közösítik, mert csökken a kommunikációs téma. Ördögi kör. Sajna már az alsó tagozatos gyerekek is mobil telefonnal rohangálnak. Ugyan ki nem használják, és szükségük sincs rá, de kell, mert a gyerekek körében is egyfajta státus szimbólum. Sajna nekem is be kellet lépni ebbe a körbe. Azaz a gyerek is rendelkezik mobil telefonnal. Amikor megkapta bevitte megmutatta, a nagy szájúak leszálltak róla. Ugyanakkor a telefont nem viszi be az iskolába, nincs rajta internet. Ha szükség van rá, a szülőket ingyen tudja hívni.

  Na itt kezdődik a probléma, hogy a szülő sincs tisztában az internet használatával, illetve a veszélyekkel.
  Egy szülőnek épp elég gondja baja van. Reggel beviszi a gyereket az iskolába, utána rohan a munkahelyére, ha le tette a lantot rohan a gyerekért, közben bevásárol, vacsorát készít, és segít a gyereknek a házi feladatokba. Gyakorlatilag egy szülőnek napi szinten 1-3 órája van a gyerekkel. És ebbe benne van a munka utáni rituálé is. A felnőtt, szülő is elfárad, miközben ugyan úgy meg kell felelnie a munkahelyi kihívásoknak. Tehát se ideje, energiája, nincs arra hogy olyan IT problémákkal foglalkozzon ami nem az ő területe, és igen tájékozatlan, de nem azért mert nem érdekli, hanem azért mert nincs ideje, vele foglalkozni. És legyünk őszinték, elsősorban nem a szülők feladata lenne. Erre ott van a technika, és rendszermérnökök, szolgáltatók. Amik vannak ezzel kapcsolatban hírek, azok is sokszor hamis biztonsági érzetet biztosítanak a tájékozatlan, fáradt felnőtteknek, szülőknek.
  Tudom manapság nagyon menő a szar lapátolás, és a felelősség áthárítása. De a valós probléma sokkal összetettebb, és bonyolultabb annál hogy ezt a szülők nyakába traktálják.

  " Van, aki csak kolbásszal, más tojással vagy rizzsel tudja elképzelni a lecsót. Szinte mindenki máshogy főzi."

Hozzászólok Aktív témák