Hirdetés

2019. október 18., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cythyel


Cythyel
(aktív tag)

sőt, megy a pletyka egyre erősebben az amd picasso alapú surface laposokról is (hwsw-n olvastam tegnap)

(#2) Duree válasza Cythyel (#1) üzenetére


Duree
(veterán)

Remálem úgy lesz , mert nagyon hiányzik a piacról egy ütősebb AMD gép.

Notebook javítás alaplap szinten, csatlakozók , chipset , smd csere. Kijelző és káva javítás, csere

(#3) Cythyel válasza Duree (#2) üzenetére


Cythyel
(aktív tag)

tény, viszont ismerve a surface-k vastagságát, kétlem hogy magas órajeleket fog kapni mind a cpu, mind az igp... bár még így is nagyobb teljesítményt várhatunk mint az oda szánt mostani inteles verziók

[ Szerkesztve ]

(#4) -Faceless-


-Faceless-
(őstag)

Várósnak várós, de talán több értelme lenne legalább első generációban a surface go-nak egy ARM kiadás. A pro nem érződik igazán pro-nak Win 10s-el.

(#5) btudos válasza -Faceless- (#4) üzenetére


btudos
(veterán)

Én biztosan ebbe az irányba mennék. Surface Go és sima Surface (Pro-val egyező méretben) ARM alapokon, Surface Pro Intel alapokon.

Az igazi pultos a hosszúból csak a lépést érti.

(#6) Tomkaa


Tomkaa
(tag)

Mostanában gondolkodtam már surface pro-n, kíváncis leszek mit hoznak az újak. Valaki tud esetleg valami oldalt ahol erőssen tesztelik grafikai munkára? Az ipad pro-t rongyosra promózzák hogy rajzolgatnak rajta...de valahogy a Microsoft termékeiből nem találtam ennyit. Van valami negatív viszzhangja ezeknek?

(#7) -Faceless- válasza Tomkaa (#6) üzenetére


-Faceless-
(őstag)

Grafika alatt rajzot értesz, vagy 3D renderelést?
Mindkettő olvastam már, de nagyon nem mindegy.

(#8) Tomkaa válasza -Faceless- (#7) üzenetére


Tomkaa
(tag)

Grafikát, nem renderelét. Legalábbis nem produktív üzemszerű renderelést :D
De mondjuk photshop utómunkát egy renderen, skiccelés ilyesmi. kb mint amire egy Cintiq való csak a surface mondjuk kicsit általánosabb is.

[ Szerkesztve ]

(#9) -Faceless- válasza Tomkaa (#8) üzenetére


-Faceless-
(őstag)

Most telefonon nem találom de egy nagyobb youtubeos grafikus hasonlította össze egy wacom tablettel.
Röviden annyi volt, hogy a wacomhoz képest volt egy nagyon minimális input lag, illetve a nyomás érzékelés nem olyan részletes, és egyenletes.
Nem feltétlen negatívum, de a fényes felületet is megemlítette, hogy matthoz képest jobban csúszik, és nehezebb pontosnak lenni, de meg lehet szokni.

Ha géphez érek azért megpróbálom visszakeresni.

(#10) Tigerclaw válasza Cythyel (#1) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Az nagyon pozitív lenne. Anno azt reméltem hogy az Apple is áttér arra legalább az MB, MBA esetében, de nem így történt. A lényeg hogy legyen egy jól sikerült referencia modell AMD alapon, hogy beinduljon náluk is az üzlet.

Az ARM -os verzió továbbra is inkább érdekes mint vásárlásra ajánlott a limitációk miatt. Olyan bottal piszkálós dolog. Kicsit a chromebook-os esete. Ha már erősen kompromisszumos, legalább olcsó legyen...de se az, se ez nem lett olcsó...sőt a chromebook-ok ára inkább felment.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#11) Cythyel válasza Tigerclaw (#10) üzenetére


Cythyel
(aktív tag)

én csak azt nem értem, hogy ha oda is hozzák a chiplet-et, akkor miért nem 7nm-es navi-t hoznak kb 192 vagy 256 shader-el, hanem még mindig 12nm-es navi-t... sokat jelentene fogyasztás és melegedés terén...

(#12) Tigerclaw válasza Cythyel (#11) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Ha tényleg beigazolódna a pletyka, ne felejtsük el, hogy egy ilyen termék fejlesztése sok hónapot igénybe vesz, vagyis azt is nézni kell, hogy milyen chipet tudott akkor prezentálni az AMD az MS felé. Legalább egy engineering sample szint kellett és akkor talán a 7 nm-es chipek még nem voltak kész 1 éve, 9 hónapja mikor indult az egész tablet fejlesztése.

Másik szempont az lehet hogy költségcsökkentési okból nem a drágább 7 nanos, hanem az olcsóbb előd lett a kiszemelt. Az Apple sokszor választotta nem a legfrissebb hardvert a termékeibe, vagy pl. A desktop számítógépeibe is laptop hardver került.

Az AMD laptop részesedését nézve, szerintem volt nekik raktáron az előző mobil chipből is bőven elfekvő készlet, amit olcsón megszámíthattak az MS-nek.

Persze nem igyunk előre a medve bőrére. kopp...kopp /wooden surface

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#13) Cythyel válasza Tigerclaw (#12) üzenetére


Cythyel
(aktív tag)

najah, ezek mind szempontok, de ha azt nézzük hogy az ms pont az intel balféksége miatt akarja őket dobni és átnyergelni az amd-hez ahol jobb teljesítményt kap... ha a mérnöki példányokkal meg tudják győzni az ms-t és 7 nanónak esetleges felára az extrák tekintetében is meggyőző, lehet az ms azt mondja hogy akkor azt a chipletet kérik a régi helyett, így tartván a surface eddig megszokott vastagságát...

(#14) Tigerclaw válasza Cythyel (#13) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Gondolom erősen függ attól, hogy melyik Surface modellbe kerülne a chip. Egy drágább Surface Pro, Book modell elbír drágább processzort is...persze ettől még nem tesznek bele feltétlenül drágábbat.

Ebben a szegmensben továbbra is az energiatakarékosság az egyik fő szempont és nem tudom hogy ezt tekintve ledolgozta-e a hátrányát az AMD, hasonló teljesítményű CPU esetén. A Surface Go-ban valami atom "származék" van pl. és az ellen talán nincs is AMD modell...vagy ki tudja a mai flexibilis TDP-s processzoroknál.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#15) Malák válasza Cythyel (#3) üzenetére


Malák
(tag)

a vastagság ellenére elég jó hűtéseik vannak amúgy. Ha kicsit odateszik magukat, akkor meg tudják oldani a laptoppal is, hogy ne throttlingoljon nagyon és legyen kraft is. (már ha céljuk, mert amikor nem az, akkor simán szar náluk is a hűtés, lásd Surface Pro 3 i7)

(#16) Malák válasza Tomkaa (#8) üzenetére


Malák
(tag)

Ha komolyabban érdekel, akkor gyere el hozzám és próbáld ki :D

(#17) Tomkaa válasza Malák (#16) üzenetére


Tomkaa
(tag)

Vagy el is mesélhetnéd milyen :D

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.