Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Dune Awakening - Arrakis hangjai: Kulisszák mögötti videót kaptunk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Path of Exile 2
- Assetto Corsa Competizione
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolaas
senior tag
ezt a fix progit akartam próbálni, de ez csak az 5xxx karikkal műxik vagy megy 4xxx kártyákkal is?
-
CsiguszMaxim
senior tag
Én nem értem mit izéltek. 20 év múlva ilyen széles monitor előtt codozunk majd miközben a gyerekeink kiröhögnek minket, hogy milyen oldschool hardverekkel bohóckodunk. Ezalatt ők több ezer hektárnyi Blizzard fennhatóságú területeken rohangálnak virtuális szemüveggel meg fakarddal, hogy mobokat öljenek.
-
hunmyke
aktív tag
Azt nem állítom, hogy nincs értelme, csak az ember szeme így is úgy is arra fókuszál, ahogy előtted említette krómX. Az oldalsók egy FPS játéknál jól jöhetnek, ha az ember nem is figyeli kifejezetten az oldalsó monitort. De feltűnhet. Autószimulátoroknál is jó, hisz majdnem oldalról láthatod az ellenfeled.
Láttam képeket a 6 monitoros megoldásról, na annak tényleg nem sok értelme van. A vízszintes elválasztás iszonyatosan zavaró lehet játékban. Nem csak egy FPS játéknál, ahol épp ott lenne a célzókereszt. Hanem autószimulátorban, ahol épp ott lenne az út (esetleg horizont).
Szóval a 3 monitoros megoldás csak csak jó lehet, de afelett inkább csak erőtitoktatásnak jó. Vagy munkához. -
Vistaboy
veterán
Amióta lassan annyiba kerül egy mozijegy nekem és az asszonynak, mintha megvenném DVD-n a filmet, azóta nem járok moziba.
Hát, igazság szerint én nem bánnám, ha 16:10-es lenne a filmek zöme, amik kijönnek DVD-n vagy Blu-Ray-en, mert nem azért vettem majdnem 200-ért a TV-t, hogy a kép felét feketeség töltse ki.
-
baliii
senior tag
nagyon durva ez a hajlított monitor, gyors keresés után az alábbiakat találtam az Ostendo CRVD modellről:
-2880*900-as felbontás,
-32:10-es képarány
-0,02ms
-6500 dolláros ár...
az alienware modelljét mutatják oldalról is egy videóban, és eléggé meglepődtem, mert egyáltalán nem vékony, inkább már crt vastagsága van mint tft, de ennek biztos megvan az oka, vagy csak simán bele volt téve valami keretbe, nem tudom
MOD: közben olvastam, hogy valami héttérprojektoros technológiával készül, ezért nem olyan vékony -
madgie
titán
OFF-ba teszem már, mert tényleg semmi köze a MW2-höz
A mozifilmek "ezer éve" 2.35:1-ben rögzítettek, az imdb-n mindig fel van tüntetve. Kíváncsiságból megkerestem a '68-as Majmok bolygóját, az is ilyen formátumban lett rögzítve. Más kérdés, hogy a tévés felhasználáshoz levagdosták ezeket 4:3-ba, újabban 16:9-re. Ez utóbbi képarányt a sorozatoknál használják most még, de a nagyfilmek 99%-ban 2.35:1-re készülnek, ezért is lenne jó olyan megjelenítő, ami ezt tudja.
szerk: persze szigorúan szvsz, a fene látja ezt át
-
Vistaboy
veterán
Oké, így már értem. Mondjuk ha már itt tartunk, én a 16:9-es aránynál vékonyabb filmeket sem tartom jó ötletnek. Pár új film még kijön 16:10-es aránnyal, java részük 16:9-el, a legújabbak pedig már 2.35:1-esek. Semmi értelme. A 16:9 bőven elég lenne a filmeknek. Elvégre ha Blu-Ray-en kiadják, azt úgysem moziban nézed meg.
-
madgie
titán
Ott picit lehet csalni, mert ha nagyítod picit a filmet, csak a két széléből csíp le, ahol általában nem történik semmi. De a linkelt "ultrawide" cuccnál ha belenagyítasz, akkor pont a vertikálisan amúgy is szorosan komponált fejekből vágsz le, ami rondán nézhet ki. No, ezért tartom én hülyeségnek ezt a 2.35:1-nél szélesebb képernyőt.
-
Vistaboy
veterán
Megértelek, én is nemrég vettem egy 40"-os FullHD LCD TV-t, és engem is idegesít picit, hogy a legújabb filmeknél az általad is említett arány miatt szintén alul-felül csík van.
Mondjuk először nekem is volt jobb és baloldalt is csík, a CCC-ben (vagy az nVidiás megfelelőjében) be lehet állítani a képet, az nem hardveres probléma.
-
Findzs
addikt
ezt a felbontást 5040x1050 3 db 22" 1680x1050 monitorból ki lehet hozni
csak az már más tészta hogy az emberi látómező a perifériás látás miatt nem túl sokat profitál ebből
előre figyelünk és ehhez elég egy 24" 1920x1080 -as monitor
bár aki megteheti biztos meg is teszi de attól nem lesz jobb játékos
-
-
Vistaboy
veterán
Ha már a 3 monitornál tartunk.
Autóverseny 3 db Ostendo CDM43 43"-es hajlított LCD moncsin (fenti kép).
-
atike
nagyúr
Uramég... Ekkora felbontás...
Durva.
-
kzoltann
aktív tag
Én 3 monitoron játszok iracinget, igaz csak 19-sek, de nagyon nagy élmény.
Ovál versenyeken sokat segít.
Amugy én is ugy gondoltam, hogy nem nagyon figyelem a tobbit, csak mikor 1 monitoron jatszottam akkor esett le, hogy mennyire támaszkodom a szélso két monitorra is. -
greensmoker
csendes tag
sztem ezt a módszert inkább stratégiai játékoknál lehetne alkalmazni.Oda pont ez lenne tökéletes.Nekem bőven elég ez az egy 19" kicsike, néha jókedvemben még ezt is alig látom
ízlések és headshotok
-
Eagle16
addikt
Nálam 22"-os 16:10-es monitoron kb. 10 cm magas volt a kép
Teljes képernyőben már nem is volt zavaró, meg tudnám szokni.
Az meg igaz, hogy az ember inkább a kép közepére koncentrál, de a szeme sarkából (a képernyő sarkaiból) még simán észleli a mozgásokat, szóval nagy előny lehet ez a képarány. Kis monitoron nézve a youtube-os videótól hamar hányingert kapnék, ez több monitorra van tervezve. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
- = Zk = - #25 üzenetére
Apropó a játékban mért dobja el mindig azt a fáklyát? Mi jó származik neki abból?
-
L Balázs
tag
Nekem még egy 16:9-es videót is furcsa megnézni a 4:3-as monitoromon, de ebből speciel teljes képernyőn sem láttam sokat
De valahogy az az érzésem, hogy a YouTube sem lesz felkészítve egy ideig natívan a kezelésére
-
Trub
tag
Ehez nem cod kell, hanem excel
és még ekkaora videókártya sem kell bele.
-
Ice!?
őstag
set developer "1"
set sv_cheats "1"Ettől féltem. Az összes cod-ot a developer 1-el cseszik el. Gyári wh? Grat..
-
Silenzio
addikt
Ez így vacak. Semmi köze a normális emberi térészleléshez. Nem valami "kognitív", hogy csillogtassam műveltségem, és egyúttal hülyét is csináljak magamból.
-
Miért kell a hülyeséget terjeszteni? A VAC nem fog bannolni az sv_cheats miatt, ez egy szerveroldali kapcsoló, ha egy VAC szerverre mész, ahol a sz SV kapcsoló (sv, mint szerver...) 0-án áll, akkor nem fog működni az a kapcsoló, amihez át kellett ezt írni. -> vagyis csak singleben fogod tudni használni.
A VAC csak olyan cheatekért bannol, amik sv_cheats 0 mellett is működnek, ha a szerveren sv_cheat 1-et állítottak be, akkor játszhatsz god módban is anélkül, hogy te magadnak bármi mást beírnál, mint a god, az sv kapcsolókat a szerver szabja meg. (illetve singleben te magad vagy a szerver 1 játékossal). -
WonderCSabo
félisten
Ilyen extrém széles felbontásnak semmi értelmét nem látom. Még filmen sem, nem hogy FPS-en...
-
euchi
aktív tag
Lehet haszna, hisz nem csak azt látod amire épp fókuszálsz, hanem mindent ami a látóteredbe esik, leszámítva a vakfoltodat. Pl. észlelhetsz mozgást a szemed sarkából, és így hatékonyabban reagálhatsz a játékban, min egy db monitoron.
De, hogy ehhez 3 fullHD-s monitor és egy bivalyerős ATI HD5xxx kell... Hát... Azt hiszem én inkább elnyomorgok a kis 9600GT-men 1280x1024-ben.
-
Zolás
addikt
Ha benne van a configodban már nem fogsz tudni felmenni a szerók 50%-ra. Ha meg valahova felenged mert rosszul van beállítva és pályaváltásnál meg kidob a VAC nem hinném hogy marha boldog leszel.
Ez főleg a warcraft modos szeróknál igaz. Aztán ha váletlen benyomnak egy sima dust2-őt lehet hogy repülsz.... -
- = Zk = -
félisten
engem a valós életbeni kép érdekelt volna, amit a játékos lát, miközben kockul.
effektive az érdekel, hogy mennyire lehet zavaró a két monitor oldala.
ami összeér, ugyebár... -
hunmyke
aktív tag
Tök mind1, hogy van-e keret, az ember főképp úgy is a középső monitort figyelné, többire max. rápillant néha...
-
Puma K
nagyúr
Nagyon dög. Bárcsak lenne keret meg VGA hogy én is tolhassam úgy
Majd talán egyszer... -
nixx-21
őstag
"...A másik lehetőség a FOV (Field of View) növelésére a játék config.ini fájljának a módosítása, melyhez alább találtok instrukciókat, de ezt a beavatkozást mindenki csak saját felelősségre végezze el. Nyissátok meg a config.ini fájlt egy szövegszerkesztővel, és adjátok hozzá a következő sorokat:..."
ezt nem sikerült észrevenni?
a PH csak a programra írta azt h kompatibilis a VAC-al
mellesleg ha jól tudom akkor hiába írod be az sv_cheats 1-et ha a szerveren nincs beírva akkorte nem tudod aktiválni(legalábbis CS-ben így volt) -
CsongesZ
csendes tag
Az alienwarenek van ilyen nagy monitora.
-
Cramo
tag
lehet hülye kérdés, de most akkor a játékból többet látok(3x annyit), vagy ugyanazt látom széthúzva?
mondjuk végülis mind1, mert ilyenem sose lesz, főleg anyagi okai vannak, de nem is férne el + engem is zavarna a keret.
-
Raysen623
addikt
Kalap kabát az egész, Szélesebb a látókör de közelebbről is kell nétni a moncsit hogy észrevegyél bármit is. Amúgy engem speciel már rég lelőttek volna nyolcszor is ha így játszanék mint ez a csóka....kicsit érdekes ellenfelei voltak.....vagy csalt az illető....egy kicsit.
-
luw2win
őstag
config.ini-t merre találom?
-
Tudja a fene, de én attól idegroham közeli állapotba kerülök ha egy légypiszok van a monitoron, nem tudom mit szólnék két 5cm-es fekete csíkhoz. Jelenlegi megvalósításában nekem kényszerzubbony kellene ehhez.
-
Peat;)
veterán
Nagyon jó, csak a többi játékossal szemben hatalmas előny a látótér kiszélesítése, így multiban szerintem nem fair.
Azt mekkora monitor/monitorok kellenek hozzá -
LackoMester
addikt
nekem elég a 1920*1080p-is....
a Steam meginkább hadjuk
-
Sirandrish
legenda
ezt már nevezem felbontásnak..elég komoly
-
Hunter2
addikt
A steam ennek lehet hogy nem fog örülni:
set sv_cheats "1"
Új hozzászólás Aktív témák
gp A Widescreen Gaming Forum bemutatja nekünk, hogy hogyan kell beállítanunk és miképpen néz ki a MW2 5760x1200-as felbontásban.
- Újszerű Asus TUF Gaming FX707VI - 17.3" 2.5K 240Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4070 - 3 év gari
- Fedezd fel az új dimenziót a Sapphire RX 7800XT-vel!Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy S23 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24GB (6x4GB) DDR3 Szerver ramok
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest