2018. május 28., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Bad Pritt


Bad Pritt
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A relevánsabb lapoknál (szerintem: IGN, Polygon, Destructoid, Gamespot, Eurogamer) mind közepes véleménnyel voltak róla a Kotakut kivéve. Ennyi elég is szerintem, de lehet majd a játékosvélemények pozitívabban lesznek róla. :)

(#2) SunMount3r


SunMount3r
(PH! kedvence)

Erről ez jutott eszembe: [link] -sajnos, ez van... :(

[ Szerkesztve ]

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

(#3) b. válasza Bad Pritt (#1) üzenetére


b.
(PH! kedvence)

10 órát beletoltam a próbaidőszakba. Nem tudom gazából még ez után sem. Olyan jónak tűnő, meg minden, csak, értelmetlennek látom .Furcsa kettősség jellemzi, tele van tartalommal, de még is üres, nem lehet megmagyarázni...

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso)

(#4) Mans20 válasza SunMount3r (#2) üzenetére


Mans20
(PH! addikt)

Ezekkel a gyerek szereplőkkel inkább egy paródia lett. A Sims jutott eszembe róla. Az előző részek filmszerű jeleneteihez képest sehol sincs.

[ Szerkesztve ]

(#5) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Ez a játék úgy látom, hogy a melléküldetésekről és a fokozatos erősödésről szól inkább mint egy nagy single történetről.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#6) Kanczy válasza SunMount3r (#2) üzenetére


Kanczy
(PH! kedvence)

Az utóbbi években az Andromedat vártam messze a legjobban, de lassan kezdek elgondolkozni rajta, hogy egyelőre kihagyom. Egyszerűen sokkoló, hogy mennyire elszúrták az animációkat, és borzasztóan zavarnak :(

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#7) Laja333 válasza b. (#3) üzenetére


Laja333
(őstag)

Ugyan én csak 9,5 óránál tartok, de megfogott a játék. Az előző 3 részt már többször végigjátszottam, és bár ez a rész nem lett jobb azoktól, de méltó tagja a sorozatnak.
Egyedüli hiányérzetem akkor volt, amikor Eos-on kiírta, hogy köszönik a trial-t de csak akkor mehetek tovább a küldetésben, ha megjelent a játék.
Úgyhogy 23-áig várnom kell. :B

(#5) gabor7th
Igen, rengetek a mellékküldetés. Már a trialban is. Kicsit olyan Witcher 3 feelingem volt.

(#6) Kanczy
Egyedül a karakter animációk bugyuták, de azok sem mindig. Inkább csak vannak homlokráncolós részek. Viszont maga a világ szerintem nagyon jó lett. Az első "landolás"-nál zavarba ejtően sok vizuális inger volt. Nem is nagyon akartam eleinte a quest irányába menni, mert a többi irányba még rengetek érdekes dolog volt. :DDD
Az galaxys nézet és a naprendszerek is gyönyörűek lettek, és végre egy kicsit közel lehet menni az Andromeda központi fekete lyukához - bár tisztes távolból.

Nekem ez az animációs hajcihő kicsit erőltetettnek tűnik. Azzal egyet értek, hogy szóvá kell tenni, és kicsit a Bioware körmére csapni, viszont közel sem annyira szörnyű, hogy ezért kelljen kihagyni ezt a részt. Ez már szőrszárhasogatás.

[ Szerkesztve ]

(#8) wolfman válasza b. (#3) üzenetére


wolfman
(PH! kedvence)

Azt hiszem valami olyan érzésed lehet, hogy a galaxis megvédése után már nem igazán lehet nagyot durrantani másfajta kisebb volumenű történettel ugyan abban az univerzumban, ami picikét se kapcsolódik a korábbi eseményekhez.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#9) Scholes9


Scholes9
(PH! nagyúr)

Ehh, ez elég gyenge :U

(#10) irhejja


irhejja
(fanatikus tag)

Így 8 órányi játék után nekem nagyon tetszik a játék, nem bántam meg, hogy előrendeltem.

Kicsit féltem, hogy az új fiatal suhancok nem lesznek méltó örökösei Shepard parancsnoknak, de ha az ember elfogadja, hogy ez egy teljesen új történet teljesen új megközelítéssel (Shepard hősből lesz legenda vs. Ryder suhancból lesz hős) egyáltalán nem rossz az eredmény.

Nyilván ízlés kérdése de nekem nagyon bejön a hangulat is... nagyon átjött az "új világ felfedezése" érzés, izgalmas, félelmetes, új...

És azt a pár gagyi animációt leszámítva a technikai oldala is nagyon jól sikerült szerintem, tök jól fut a játék és bugokkal még nem találkoztam.

Szerk.:

Egyetértek Laja333 kollégával van 1-2 nagyon durván elszúrt animáció, de el lett túlozva ez az egész. És ha minden igaz ki fogják javítani.

[ Szerkesztve ]

(#11) b. válasza Kanczy (#6) üzenetére


b.
(PH! kedvence)

Ah az túl van spilázva,. Nincs akkora gond, szerintem simán vállalható így is, én igazából 2 jelenetben vettem észre jobban. Amúgy gyönyörű az egész.

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso)

(#12) exec79


exec79
(tag)

bioware a DA2 es sw:tOR ota leszallo agban van erosen...

(#13) mad1


mad1
(PH! kedvence)

Ez egy next gen akcio rpg nek keszult.Aki ezt nem latja,csak csalodni fog.

Mikor nézed a vga-dat miközben használod?

(#14) wildpig


wildpig
(tag)

Akkor inkább kíváncsiságból sem töltöm már le a próbaverziót.. :N

i7 4790K / 16gb DDR3 / MSI Armor GTX 1070 OC / Samsung U24E850R 4K UHD / 120gb Samsung SSD

(#15) tom5598 válasza wildpig (#14) üzenetére


tom5598
(fanatikus tag)

ne tedd én kiprobáltam origin accessen keresztül de rém unalom az egész az animációt rossz nézni és úgy van minden megírva mintha egy unalmas irodai tere fere lenne az egész, az pár küldi inkább szenvedés volt mert nah most jön valami érdekes vagy legalább vlami amit nem úgy adnak elő hogy 0 érzelem van a hangjukban de nem csak unalom az egész sajna. Az alapötlet jó, a megvalósítás harmat gyenge.. :(

(#16) Laja333 válasza wildpig (#14) üzenetére


Laja333
(őstag)

Ne is! Még a végén lenne egy saját véleményed a játékról, és neked kellene eldönteni, hogy neked tetszik-e a játék vagy sem. Akkor meg mi értelme lenne a review oldalaknak, akik ezt már most is eldönthetik helyetted? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#17) wildpig válasza Laja333 (#16) üzenetére


wildpig
(tag)

Rohadtul nem érdekel a játék, de motoszkált a fejemben hogy talán kipróbálom. Nos, a "rohadtul nem érdekel"-re még rájött az is hogy azoknak se tetszik akiket érdekelt volna. Szóval nem fogom emiatt lassítani a netem pár órára. Helyettem aztán nem dönt semmilyen review oldal, mivel nem olvasok egyet sem. Kommentekre reagáltam egy fórumon, mert a júzör rivjúk már annál inkább mérvadóak a számomra, pláne ha számomra közömbös témáról van szó.

i7 4790K / 16gb DDR3 / MSI Armor GTX 1070 OC / Samsung U24E850R 4K UHD / 120gb Samsung SSD

(#18) Scholes9 válasza Laja333 (#16) üzenetére


Scholes9
(PH! nagyúr)

Nyilván a tesztek egyfajta támpontot adnak, pont azért vannak. A másik meg, ha az ember mondjuk kb 20 éve benne van a "játékiparban", akkor már akár kis túlzással a tesztek alapján el tudja dönteni, h valamire kiadjon e a pénzt vagy sem. Én egyetlen játékfejlesztő játékait szoktam előrendelni, az pedig a Blizzard :B :K :)

(#19) HaZsolt


HaZsolt
(őstag)

A leggyengébb mass effect eddig a kritikusok alapján :(

(#20) vivanto válasza Scholes9 (#18) üzenetére


vivanto
(kvázi-tag)

Akarhogy is nezzuk, a tesztek sosem ernek fel a sajat tapasztalattal.

En is nagyon aggodtam az elozetesek meg review copy-k alapjan es komolyan fontolgattam hogy dobbantom a rendelest. Viszont a trial teljes mertekig beszippantja az embert.

A hibak nem tuntek el, en sem vakultam meg, pontosan azt latom amit a preview-k olyan nagy dobra vertek. Csak valahogy ennek ellenere is alig varom hogy este vegre be tudjak lepni a teljes jatekba es folytatni tudjam a trialban megkezdett karakterrel.

Szerintem a trilogia rajongoinak ez ugyanugy vissza fogja adni az erzest mint a korabbi reszek, a rengeteg hiba ellenere is. Ami miatt aggodom, hogy ezzel a minoseggel - es foleg a media sarazassal - uj jatekosokat nem fog vonzani, a tolunk 10 evvel fiatalabbak nem fogjak ugy megszeretni mint mi anno az elso reszt, igy viszont sok jovoje nincs.

(#21) Televan


Televan
(PH! kedvence)

Én még nem játszottam vele,de fogok majd egyszer.Az hogy sok a melléküldi,nekem jó hír..Az meg hogy sok helyen csak közepest kapott,megmutatja azt hogy nem minden arany ami fénylik.Biztos sokan grandiózusabb művet vártak,és talán nem lett az.DA:I űreposzba ültetve. Ahogy én a gameplayeket néztem eddig,sejtettem hogy megosztó lesz, sokan nem azt várták,hogy nyersanyagokat gyűjtünk,aztán fejlesztünk,az nem volt a Mass Effect sajátossága. Én örülni fogok neki.Már a képesség fejlődés sem lett a megszokott,ami a videók alapján lejött. Én majd csak nyár végén vásárolom meg,addig úgy is lesz egy-két dlc is.

Soha sincsen semmije. De ez nem az ő hibája; Ő magyarnak születék, S hazájában ősi jelszó: „Ej, ráérünk arra még!”

(#22) wildpig


wildpig
(tag)

[link]

Húha, vannak gondok a face animation-nel. Is. Értem én hogy a gameplay a grafika előtt áll, de 2017-ben egy ekkora címnél azért ne a Sims4 jusson már eszembe. :DDD

i7 4790K / 16gb DDR3 / MSI Armor GTX 1070 OC / Samsung U24E850R 4K UHD / 120gb Samsung SSD

(#23) Televan válasza wildpig (#22) üzenetére


Televan
(PH! kedvence)

Láttad a DA:I -t.Hasonlóra számítottam itt is.Meg sem lepődtem. :DDD

Soha sincsen semmije. De ez nem az ő hibája; Ő magyarnak születék, S hazájában ősi jelszó: „Ej, ráérünk arra még!”

(#24) schwartz válasza Laja333 (#7) üzenetére


schwartz
(PH! addikt)

Witcher3 feeling? Jo lenne de nincs... :)

(#25) quarros


quarros
(tag)

Srácok ha van origin access-ed akkor kipróbálhatod anélkül hogy előrendelnéd vagy csak ha van előrendelésed? Én mindenképpen meg fogom venni valamikor, de most csak akkor ugrom bele ha a gépem valóságban is elbírja. (Nyáron tervezek fejleszteni)

(#26) wildpig válasza quarros (#25) üzenetére


wildpig
(tag)

Ha fizeted az access-t, akkor csak le kell töltened a trial résznél originen, és nyomhatod 10 órát.

[ Szerkesztve ]

i7 4790K / 16gb DDR3 / MSI Armor GTX 1070 OC / Samsung U24E850R 4K UHD / 120gb Samsung SSD

(#27) Hunpriest


Hunpriest
(fanatikus tag)

Béna, unalmas karakterek, megint elbaltázott crafting, egész jó harc és felfedezés. Ez nekem nem ér 60 Eurt. Majd 10-ért a complete edition jó lesz.

(#28) sheep


sheep
(PH! addikt)

Talán itt is az a baj hogy a Mass Effect név alatt adták ki ezt a játékot (lásd pl. Mafia 3, annak sincs semmi köze az előző Mafia részekhez).
A ME számomra a tökösségről szólt, egy emberről aki a végén megmentette a galaxist. Kemény döntéseket kellett hoznia, választania kellett a rossz és a még rosszabb között, reménytelen helyzeteket kellett megoldania.
Most meg jött egy új ME, amiben modell gyerekek vigyorognak és utazgatnak.
Aztán lehet hogy majd beindul a történet, remélem így lesz.

Privátra illik válaszolni...

(#29) Pinky Demon


Pinky Demon
(PH! addikt)

[link] hmmm, csak addig sikerüljön előcsalogatni, amíg leokézom a karaktert :D

(#30) nubreed


nubreed
(PH! addikt)

A legbeszédesebb az Eurogamer értékelése. Azért ennyire csak nem lett rossz, szerintem kicsit túloznak. Nekem ugyan még nincs meg a játék, de rengeteg videót néztem már róla, az animációs és arc mimika problémáról már régóta tudunk, remélhetőleg ez javulni fog a jövőben.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#31) Laja333 válasza schwartz (#24) üzenetére


Laja333
(őstag)

Pedig bárhova mentem már a Nexuson is, mindig beleakadtam egy NPC-be, akinek meg kellene csinálnom valami "kérést". Eos-on pedig a térképen vándorolva ugyan úgy van több "point of interest" meg mellékküldetés, eldugott kincs (láda) vagy nyersanyag lelőhely (sima mineral deposite vagy hely, ahol kilőheted a mining drónt). Szóval de, van. :K

Az előző részekben csak lementél a bolygóra és gyak. csőjáték volt. Itt meg kapsz egy nyílt világot, ahol a küldetés mellett van lehetőséged a felfedezésre is.

[ Szerkesztve ]

(#32) Derrewyn válasza Laja333 (#31) üzenetére


Derrewyn
(senior tag)

Azért elég beszédes, hogy a Metacritic-en a felhasználói érékelések 4/10 körül alakulnak (3 platform együtt), míg a Witcher 3 esetében 9 fölött van. Persze a játékosok hajlamosak szélsőségesen osztályozni, de ez nagyon jól mutatja, hogy van gond bőven.

A játék elejét láttam videók alapján. Biztos jó, hogy van sok quest, de miért a Pathfinder csapat tagjai végzik az Ark-on a karbantartói munkát? "Ryder, kapcsold már át az a panelt." WTF.
Witcherben van pl. egy sokad rangú, mellékküldetés, amiben egy nő megkér, hogy legyek már szíves a ledöntött oltárszobrokat helyreállítani Velenben, Geralt meg kikéri, hogy ő nem ebben az iparban utazik. Aztán ha mégis elvállalod, akkor sem merül az egész annyiban, hogy 5/5 szobrot helyre raksz.

Én nagyon vártam ezt a játékot, de úgy tűnik hiába. Azért Origin Access-el kipróbálom, 4 EUR-t megér, és az másra is jó 1 hónapig.

(#33) Kanczy válasza Derrewyn (#32) üzenetére


Kanczy
(PH! kedvence)

Engem inkább az animációk zavarnak. Számomra kicsit nehéz belemerülni egy karakterekre épülő játékba ilyen arcok mellett... a teleportálgató karakterek, a rossz irányban lövő pisztoly, és az idióta futás sem segít :(

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#34) Szaby59 válasza Derrewyn (#32) üzenetére


Szaby59
(PH! kedvence)

A ME3 a sajtóban egy szolid 9/10-es játék volt, a user értékelések meg lehúzták 5.6-ra, hasonlóképp a jelenleg 8.5 vs 5.8-as DA:I. Szóval ennyit a user értékelésekről, ahol ilyen különbségek vannak ott más is áll a háttérben, az ME3 ending óta egyeseknél még mindig divat alapból fikázni mindent ami Bioware...
Ezért is fölöttébb érdekes, hogy pár órával az első régiós unlock után már olyan jól átlátják egyesek a játékot, hogy 0,1,2-t osztogatnak, mikor többen aki trialtól kezdve játszott még mindig csak az első bolygón tartunk... :U

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin: szaby59

(#35) PowerBuldog válasza Szaby59 (#34) üzenetére


PowerBuldog
(PH! addikt)

ME3-nál főleg az összecsapott befejezés volt ami kicsapta a biztosítékot. (Nálam annyira, hogy fogtam az eladtam az egész szériát)

Shop.Builder - Mi arra gyúrunk, hogy Te izmos legyél!

(#36) sTERNI


sTERNI
(senior tag)

Láthatólag igyekeznek menteni a menthetőt. Gyanítom három műszakban dolgoznak az animátorok és modellezők :)

"You travel with fascinating companions, Doctor."

(#37) nubreed válasza sTERNI (#36) üzenetére


nubreed
(PH! addikt)

Ez egy előtte-utána kép? A bal oldali képen lószája van a csajnak és furcsán vicces-szánalmas, félig élettelen arckifejezése, a jobb oldali képen sokkal jobb.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#38) sTERNI válasza nubreed (#37) üzenetére


sTERNI
(senior tag)

Igen. Szép így se lett, de legalább emberibb valamivel.

"You travel with fascinating companions, Doctor."

(#39) Szaby59 válasza sTERNI (#36) üzenetére


Szaby59
(PH! kedvence)

Ez a Day #1 patch előtti kinézet, hogy miért változtatták meg patchel a baloldalira azt nem tudom...
A default kinézet a legkevesebb, ha nem tetszik indítasz custom karaktert. Az animációknál én viszont nem várnék csodát, pont a napokban írta ezzel kapcsolatban az Uncharted egyik animátora, hogy még mocappel is kb. 1 hétnyi munka egy animátornak mindössze 10 másodpercnyi anyaghoz hozzáigazítani/finomítani az így rögzített anyagot az in-game modellhez. Megjelenés után ezt már lehetetlen kijavítani.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin: szaby59

(#40) Laja333 válasza Derrewyn (#32) üzenetére


Laja333
(őstag)

Azon a Metacritic-en inkább az a furcsa, hogy a 8-9-es ratingek után ott vannak a 0-1-esek. Eléggé életszerűtlen. Majd ha lesz több ezer értékelés, nem a mostani ~150, akkor lesz reprezentatív értéke. De igazán csak az eladások fogják megmutatni, jó lett-e vagy sem.
Az is sokat elárul, hogy itt is, és más helyeken is azok húzzák le a játékot, akik "Nem próbáltam még, de...". :DD

(#41) Derrewyn válasza Szaby59 (#34) üzenetére


Derrewyn
(senior tag)

Kérlek, olvasd el még egyszer a második mondatot a hozzászólásomban.
A felhasználói értékelés sosem objektív, még csak nem is közelít hozzá, de egy dolgot nagyon jól mutat: ha valamit elszúrtak az adott termékkel. Ez így volt az ME3 és a DAI esetében is.

Emellett elég sokan végigjátszották már, rengetegen kaptak példányt a nyugati sajtóban, nem csak azok, akik cikket is írtak róla. Vannak elég hosszan kifejtett vélemények, nem csak "crappy animations, crappy w/e", amiből látszik, hogy nem az első 10 perc után írta le.
Hiába is forgatod a szemeidet. :P

(#42) acura válasza sTERNI (#36) üzenetére


acura
(kvázi-tag)

Nekem tegnap le is rántott egy 600mb os updatet.

(#43) Szaby59 válasza Derrewyn (#41) üzenetére


Szaby59
(PH! kedvence)

Aha, nyilván aki alig várta, hogy megjelenés után 0-t adjon az sajtópéldány és több órányi játékmenet alapján mondja ezt.
Aki hamarabb kódot kapott az streamer vagy tesztelő, nem a metacritic user score-ra fogja elsírni ha valami nem tetszik hanem a saját oldalán/közösségi csatornákon...

" de egy dolgot nagyon jól mutat: ha valamit elszúrtak az adott termékkel."

Meg azt, hogy manapság divattá vált lehúzni bármit, menő "kritikust" játszani. Az, hogy valaki 0-t osztogat az nem elszúrás miatt van, nem is vélemény. Egy célja volt: hogy direkt a lehető legnegatívabban tüntesse fel a játékot, a motivációra mondjuk kíváncsi lennék. Ezért is "forgatom a szemem", hogy gondolkozz el ezeken, vannak hibái, de ezek a negatív pontozások viccnek is rosszak ahogy pl. az is aki rögtön egyből 10-et adott rá.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin: szaby59

(#44) nubreed válasza Szaby59 (#39) üzenetére


nubreed
(PH! addikt)

+1

Az animációk rendbe rakása, már ha egyáltalán ez cél a Bioware-nél több hónapnyi munka lesz, majd talán május-június környékén jöhet egy patch ami konkrétan ezt javítja.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#45) Laja333 válasza nubreed (#44) üzenetére


Laja333
(őstag)

Vagy egy fan-made mod. Már ha egyáltalán támogatja a mod-okat.

(#46) Derrewyn válasza Szaby59 (#43) üzenetére


Derrewyn
(senior tag)

Akkor megfordítom az érvelésed: akik 10-est adtak rögtön megjelenés után, azok vajon végigjátszották? Valószínűleg ők sem.

Még egyszer mondom a user score nem objektív, nem is úgy kell tekinteni rá, mint a tesztek értékelésére. Nem ekkora a minőségbeli eltérés az Andromeda és Witcher között, de a felhasználói elégedettséget azért jellemzi, pont ezért szélsőséges.

Egyébként javaslom elolvasásra ezt a véleményt.

(#47) Szaby59 válasza Derrewyn (#46) üzenetére


Szaby59
(PH! kedvence)

Írtam is, hogy a 10-es is éppúgy vicc. Ez egy jól szétírt/megfogalmazott értékelés. Nem is ezekkel van a gond, nem az ilyenek húzzák le. Elég sok negatív dolgot sorolt fel, de még így is 6/10-et tudott adni rá.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin: szaby59

(#48) Kanczy válasza Derrewyn (#46) üzenetére


Kanczy
(PH! kedvence)

És igen, pontosan ettől féltem. Engem a nagy, üres tér felfedezése csak a felfedezés kedvéért, a grind, a craftolgatás egyszerűen nem fog meg. A BioWare erősségei mindig a karakterek, a sztori, a világ kidolgozottsága és a kötődés, illetve a játékba való belemerülés voltak. Erre kaptunk egy széles, de sekély univerzumot, unalmas történetet, és olyan animációkat, amik mindenre jók, csak arra nem, hogy komolyan vedd a játékot és bele tudj merülni az egészbe. A Mass Effect a kedvenc játéksorozatom, és bár nem sok játékot várok évekig, az Andromeda ilyen volt. Mit ne mondjak, borzasztóan csalódott vagyok :(

You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

(#49) dangerzone válasza Derrewyn (#46) üzenetére


dangerzone
(PH! addikt)

Ez tényleg elég jó, részletes összefoglaló.

Hát sajnos ez van. Marad még egy ideig a régi részek újrajátszása. :)

(#50) MASSlag


MASSlag
(tag)

Az már gond, hogy a kritikusok értékelései ilyen gyengék. Arról árulkodik, hogy a történet, a karkaterek és a hangulat nem kiemelkedő, különben nem rónák fel ilyen keményen a kis hibákat. Elég sokat elolvastam és nem láttam olyat, hogy "annyira magával ragadó volt a történet és a karakterek személyisége, hogy teljesen elfelejtettem a játék apró hibáit". A legtöbb helyen annyit írnak, hogy ok a sztori, a társakról pedig kb. semmit.

A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.