Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz pusszycat #5 üzenetére

    "Nem vagyok szákács, de a tojásnak nem sütötted meg mindkét oldalát."

    A szakács nem süti meg a tojás minkét oldalát.

    A tükörtojást, ami tyúktojásból készül, egy oldalról sütik. A sütés célja a fehérje megszilárdulása, a sárgája folyékonyan tartása. Az ízeket javítja, ha a tyúktojás sütése közben alulról kap egy hősokkot és egy kicsit megpörkölődik a fehérje. Extra aromát kap a tükörtojás.
    Más szárnyasok esetében a fehérje pörkölődése kerülendő, mivel a kellemetlen ízt ad a tükörtojásnak.

    A kétoldalas sütés csak elvesz a tükörtojás sárgájának zamatából.
    A mesterszakácsok szoktak trükközni a tojás készítésével. A céljuk az, hogy a tojás sárgájának folyékony tartása mellett, a fehérje kicsapódjon, ám maradjon nagyon lágy a textúrája.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák