Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
PS3 óta mindig elkavar valamit a Sony. Ott megvárták míg elavul a VGA mialatt elkészül a konzol. Emellett nevetségesen kevés memóriát raktak bele, azt is osztottan. PS4 esetében meg telerakták tabletbe való CPU magokkal az APU-t. Szerintem ezzel feleslegesen kell csomó compute funkciót elhasználni a GPU-ból alap dolgokra. Ezzel az a baj, hogy a "konzolság" előnye elvész, csak nem romlik annyira le a teljesítmény mintha PC-ben lenne ugyanez. Ráadásul PC-re is itt vannak a low level dolgok...
Az új slim Xbox esetében látszik mennyire CPU limites az egész, 5% órajel emelés azonnal megjelent fps-ben a DigitalFoundry mérésében. Tudományosan ezt a jelenséget már leírtuk: nem hajcsa' ki!
PS4 Pro ugyanez, minek is cserélték volna le azt ami kiheréli az APU-t? Oké, hogy bináris kompatibilitás, de nem hiszem el, hogy muszáj tovább vinni a vonalat. Én attól tartok, hogy itt már jobban kijön a limit, mert hiába pörgetik a Jaguart, egyszerűen felépítéséből adódóan gyenge.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
-
trufa12
addikt
válasz
unrealnoise #294 üzenetére
akkor nem értem miért nem veszel konzolt ?
eléggé eldöntöttnek tűnik a kérdés...Én is veszek majd ps4prot de gép mellé . Csak egyelőre játékokkal együtt, nincs meg rá a keret. Játékok nélkül meg mit ér a konzol....
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
"Sőt, utóbbiak nagyrésze leragadt valami free to play játék mellett"
Nem tudom mi a bajod ezekkel. A War Thunder vagy a World of Tanks/Warships kifejezetten jók!
Ha komolyan játszol velük azért nem árt időnként befizetni egy kis pénzt, de nem vészes.
-
unrealnoise
senior tag
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nem az erőre mondta nyilván. Mondjuk ha te excelt szerkesztesz majd outlookban emailezel a ps4eden akkor nem szóltam
-
unrealnoise
senior tag
"A konzol is PC csak butítva" = Már ne haragudj, de ez is hülyeség.
Szerintem sokkal, sokkal több gyengébb PC van az embereknél, mint gyorsabb, mármint mondjuk egy erős alap PS4-hez képest.. Egy 300 ezres PC-hez képest naná, hogy nem csúcstechnika... Szóval ez a fenti kijelentés semmit nem jelent.
Mindig is volt konzol vs PC, és van értelme, mindig is lesz. Pl. én sem tudom mit vegyek.
Vonzó a PS4 Pro, de a PC "bővítés" is tetszene..., viszont két platformot tartani... sportjátékok és egyszerűség a konzol felé húz, ahogy az exkluzívok egy része is... Ez sokunknak eldöntendő kérdés, és mint kérdés, agyalni kell rajta. Én nem a feszültséget szítom, tényleg nem tudom még mit vegyek. (Bár az ismerőseim körében sokkal több PS4 tulaj van, mint igazi PC-s játékos. Sőt, utóbbiak nagyrésze leragadt valami free to play játék mellett...) Ha steamen megvesznem valamit egy 1000 Ft-ért, már a halálukon vannak...[ Szerkesztve ]
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
trufa12
addikt
válasz
unrealnoise #291 üzenetére
Gondoltam el terelem a témát.
Egyébként meg azért hülyeség az egész mert évek óta hasonlítás megy ... de felesleges mert közük nincs egymáshoz.
Max most már annyi hogy a konzol is teljesen pc. csak butítva .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Stauffenberg
nagyúr
"De ha beton stabil akkor az ember el van vele tv-n mert nem olyan zavaró."
Szerintem a screen tearing sokkal zavaróbb, mint a jól szinkronizált 30 fps. A Digital Foundry tesztjeiben is sokszor látni, hogy például Xbox One-on hiába fut ugyanolyan stabil fps számmal valami mint PS4-en, előbbin ocsmányul szét tud esni a kép (pl: az új Deus Ex is ilyen).
-
unrealnoise
senior tag
Értem, de miért is hülyeség amit írtam?
Példákat hoztam el, valós, tapasztalt problémára mutattam rá, úgy, hogy minden platformot közelről ismerek. Játszottam számtalan konzolos és PC-s exkluzív játékkal is.
De persze hülyeség amit írtam, csak azt nem tudom miért. Erre elfejtettél rávilágítani.
"A PC az PC, a konzol az konzol" -féle megmondás hihetetlen mélységekben világított rám, hogy mekkora hülye voltam, mert ezt eddig nem tudtam. Én kérek elnézést.
-
Madwe
nagyúr
-
trufa12
addikt
válasz
unrealnoise #287 üzenetére
Amire válaszoltál egy nagy hülyeség, de amit te írsz is az.
A konzol konzol, a pc meg pc . Ennyi.
Pc-hez nem árt érteni egy jó erős alap fokon, és nincs semmi probléma. Max a játékokat írják át rá xarul.
Konzol meg zárt rendszer arra muszáj megírni a játékot hogy minden gond nélkül menjen az más kérdés hogy csak 30 fps-ekre képesek a címek rajtuk.De ha beton stabil akkor az ember el van vele tv-n mert nem olyan zavaró .
Én pc-párti vagyok. Mert sok mindent lehet vele csinálni, meg lehet alakítani az ember kénye kedve szerint.
Konzol meg csak letéve a tv- mellé aztán porosodik meg beteszi az ember a lemezt aztán kikapcsolódik .
(bár most nincs konzolom ) régen gyerekként élveztem haverokkal xbox ps, 360-ps3 ig volt is minden.De maradtam a pc-nél . Mert szabad , jobb , erősebb. Persze alapszinten érteni kell hozzá, meg pénzt kell rá költeni időnként.
Azon tudok kiakadni mikor ismerőseim is mondják hogy de gyors de fasza a géped... -.- hát meg van az oka... nem azért az mert varázsló vagyok, hanem mert egy csomó pénzbe volt, meg szoftveresen is rendbe van , karban van tartva.
Fut az eredeti, fut a virágbolti, szépen gyorsan indul minden, halk , hűvös, széplehet szét kapni , össze rakni szórakozni a kábelmenedzsmentel, az alkatrészek, takarítgatásával, biosba dúrkálgatással, egyszerűen más liga .
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
Polllen
nagyúr
válasz
unrealnoise #287 üzenetére
Amikor másokat hülyézel, te is az vagy. Zsák a foltját!
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Cobra652 #258 üzenetére
Lekezelő vagy ember. Enyhén. De mindegy.
EA Access jó dolog, nekem nem kell bemutatni, volt Xbox One-om... Viszont az Origin+win10 rakás fos, legutóbb egy napig tartott kábé rájönnöm, miért nem indítja el a játékot. Úgy, hogy nem vagyok egy béna arc ilyen téren, és teljesen korrekt PC-m volt, új driverekkel, stb. [link] itt egy link google-be, és nehogy azt hidd, hogy a sok találat miatt is, két perc volt megoldani a gondot. Nah ilyen sincs konzolon.
Persze én vagyok konzolos vérpistike itt egyeseknek, amikor az elmúlt két évben csak PC-n, meg Nintendon játszottam.
Hiába nem éri el X hardver szintjét egy konzol, ha az FIX, arra még mindig sokkal könnyebb optimalizálni.
I3 elég jah, egy GTX 960-hoz kb biztos... De most amikor egy VR képes PS4-ről van szó, minek vegyen valaki i3-at, amikor az egy komolyabb GPU cserénél később szintén kötelező csere tárgyát képezné?
I5-öt illik minimum venni, ha AAA játékokkal is szeretne játszani az illető, jó minőségben, jó frémperseccel.
Az alap Xbox One még gyengébb, lótúró, és nézd meg hogy néz ki a Forza Horizon 3. Tudom, csúnya dolog felhozni egy exkluzívot de nah. A X1-hez képest meg egy atomerőmű a PS4.
"Konzolos vérpistikeként" amúgy a Steam-et tartom messze a legjobb áruháznak, de a PC messze nem a legjobb platform szerintem. Mindegyiknek megvan a maga varázsa és előnye, ennyi.
-
DummyBoy
senior tag
válasz
Stauffenberg #282 üzenetére
Oh, gamer volt ez régebben... Csak kivettem a VGA-t. De elég egy alap Silverstone HTPC ház amibe full VGA befér, Enermax hűtő + jobb ventik, FSP táp, Roccat bill + egér, és szépen összejön...
De szerintem félreértés van, ezzel csak arra akartam utalni, hogy az ár egy teljesen használhatatlan összehasonlítási alap...
Life is shor...
-
Stauffenberg
nagyúr
Én is ezt írtam a korábbiakban. Nekem volt már eddig többféle konzolom Sony és Microsoft oldalról is. Volt amikor PC helyett, de többször inkább mellette. Most sem tervezem másként, várom, hogy elöntsék a használt piacot a kövér PS4-ek.
Én itt annál a pontnál szálltam be a vitába, amikor elhangzanak olyan badarságok, hogy a konzolnak mindenképpen egy high-end gamer gép a párja, meg nem lehet PC-n rendesen játszani 300 ezer alatti konfiggal. Ha ez vigasztal bárkit, fordított esetben ugyanígy érvelek a konzolok mellett is (itt is megtettem, csak arra valahogy senki nem figyelt).
-
Madwe
nagyúr
válasz
Stauffenberg #282 üzenetére
Én ezt az egész vitát csak azért nem értem, mert mindenki vagy vagy alapon érvel. Mindkettőnek vannak előnyei, igazi gamer platformfüggetlen, s jobb esetben van egy pse meg gamer pcje, rosszabb esetben az egyik a kettő közül. Pont.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DummyBoy #281 üzenetére
Megnéztem szinte az összes PS4 és XO kiszerelést, az átlag ár jelenleg 114 ezer forint (beleszámolva a refurbished árat is). Ez a ház, táp, hűtés, egér + bill kombóra egyenlően leosztva több mint 28 ezer forint komponensenként. Milyen multimédiás PC az, ahova közel 30 ezres tápot vagy éppen hűtést kell raknod? Tuning gamer gépekbe vagy munkaállomásokba való az ilyesmi.
Persze nem kötekedni akarok, csak nem értem.
Elismerem, hogy a PC olykor macerásabb tud lenni a konzolnál. Nem való ez mindenkinek.
De például az egyik régi barátom alig két hete rakott össze egy olcsó belépő gamer gépet (H110M lap (16k), i3-6100 (28k), RX 460 2GB (40k), 8GB DDR4 (11k) , WD 1TB HDD (14K), Hexa+ 400W (13K) meg egy nem tudom milyen Cooler Master ház (10k)). A CPU-t hardveraprón vette, de az is garanciális és vadonatúj, minden mást boltban. Az egész megállt 132 ezernél. A HDTV-re is rá van kötve, van egy X360 kontrollere korábbról és konzol minőségben (med-high beállítások) játszik 1080p / 40-60 fps között pontosan konzolos kényelem mellett (Steam eleve Big Picture módban fut). Igaz ráment kb 3-4 órája míg minden megrendelt, meg még újabb 3-4 órája míg összerakta, fel kellett rá telepíteni az oprendszert, drivereket, felemésztett egy hétvégét, míg minden oké lett, de ő játszik olyan szimulátorokkal és FPS-esekkel, amik egyszerűen nem léteznek konzolra, így neki PC kellett.
Nem mindenkinek való ez a macera. A konzolt csak kikapod a dobozból, összedugod a TV-vel, accountot csinálsz vagy belépsz a már meglévővel és kész, mehet a játék. Értem én, hogy valakinek ez sokkal egyszerűbb. Volt nekem már többször is konzolom, lesz is még konzolom, értem én jól a különbségeket vagy éppen a hasonlóságokat.
[ Szerkesztve ]
-
DummyBoy
senior tag
válasz
Stauffenberg #270 üzenetére
Ez csak egy kiragadott általános példa volt.
Ha megnézem a jelenlegi multimédiás PC-met, akkor a ház, táp, hűtés, bill + egér kombó jóformán többe kerül mint egy átlagos konzol...
De ugye nem csak emiatt vesz a peasant konzolt, hanem az egyszerűsége, problémamentessége miatt. Erre szokott válasz lenni, hogy ma már pc-n sincsenek problémák... Na erre jó példa a Division topikLife is shor...
-
apatyas
Korrektor
Kicsit kevered a dolgokat szerintem. Az ideális tartomány azt jelenti, hogy ha afölé viszik az órajelet, akkor meredeken növekedni fog a fogyasztás. Viszont itt nem ez a helyzet, mert pl a mostanra már pár éves Beema/Mullins 2GHz/turbó 2.4GHz. (nálam a laposban 2.2 - 2.3GHz-en jár terhelve, 15W igpu-val együtt)
Szóval, a 2.1GHz egy teljesen reális órajel. Az meg, hogy nincs hatása, vagy nem érvényesül, badarság"Az a +40% órajel jó, ha hoz 20-25%-ot a CPU teljesítményben".[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
válasz
Stauffenberg #273 üzenetére
A CPU rész hiába kapott egy 2,1GHz-es órajelet a PS4 Pro-ban, ez még mindig kevés CPU erő, nem ugrott i3-6100 szintről i5-6500 szintre...
Ezek Low Power magok, az órajel emelés ezeknek olyan, mint halottnak a csók: egy bizonyos fogyasztási tartományra belőtte az AMD őket, és az ideális órajelük (és az architektúrájuk) arra a szintre van tervezve, amint efölé a TDP és órajel tartomány fölé viszik a magokat, közel sem fog lineárisan gyorsulni. Az a +40% órajel jó, ha hoz 20-25%-ot a CPU teljesítményben a PS4 Pro javára a sima PS4-gyel szemben. Lsd.: asztali Carrizo APU-k teljesítménye 35 és 65W-os fogyasztás (és ahhoz belőtt órajelek mellett).
Ettől még a PS4 Pro tényleg egy nagyon jó ajánlat, egyeseknek.
Másoknak meg mindegy, hogy mi lesz benne, akkor se veszik meg.
Parttalan vita, csak nem szabadna belekeverni a e-pénisz méregetést, mert a konzol és/vagy PC vásárlás teljesen egyedi (mondhatni érzelmi) döntés, a műszaki adatokat viszont nem lehet megb'szni.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Madwe
nagyúr
válasz
Stauffenberg #276 üzenetére
Nem, az a baj hogy ez nincs garantálva, a Tomb Raider esetén ezek az opciók lesznek, de van ahol nem, fejlesztőkön s kiadókon múlik. Van ahol pl marad ugyanaz a felbontás mint ps4en meg ugyanaz az fps, csak több objektum lesz, van ahol a 4khoz használt felbontását használja supersamplinggel 1080pre visszavéve, mint egy aa. Szóval a kérdés majd az lesz, mi lesz a jellemzőbb, s ez játékonként változhat.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem az eddigi PS4 grafikai szinttel sincs bajom, a hírek szerint alapvetően három opciód lesz:
- Felskálázott 4K @ 30 fps
- Normál 1080p @ 60 fps
- Felturbózott 1080p @ 30 fpsNekem a középső opció bőven elég lenne. De mivel PS4-en csak az egyébként is jól optimalizált exkluzívok érdekelnek, így továbbra is a PC + "régi" PS4 kombinációt látom megfelelőnek saját magamnak.
Az tényleg jó kérdés, hogy a gyakorlatban, hogyan fog ez működni, mibe fognak energiát fektetni a fejlesztők és mi lesz majd letojva.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Stauffenberg #273 üzenetére
Na igen, de kérdés pl 1080pben mennyi előnyt jelent majd ténylegesen, mert még sok kérdés nem tiszta. Pl ha valaki 1080pre tervez, de ott szebb grafikával, kérdés valójában kiszolgálja e az erőtöbblet, vagy csak a 4ks skálázott területnél jön ki a lényege. Volt pár opció, amit mondtak, h mikre lehet használni az erőtöbbletet, de kérdés mi lesz ebből a gyakorlatban. Sok kérdés megválaszolatlan még sztem.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Cobra652 #271 üzenetére
Ha van egy olyan géped, amiben van elég kakaó egy GTX1070 kiszolgálására, az nagyon messze van árban egy konzoltól. Ezen akadtak ki páran.
Az eddigi PS4 árához közel össze tudtál rakni egy olyan gépet, ami hozza azt a szintet egy picivel jobb teljesítménnyel (pl: i3-6100 + RX460), de a PS4 Pro most felkavarta ezt a felállást. Ezzel versenyezni már inkább egy i5-6500 + GTX1060 kell, ami már árban plusz egy százas alsó hangon, ha meg cél 1440p mellett a 30 fps feletti tartomány, akkor még több.
Nem rossz ez a PS4 Pro. Egy darabig marad is így. A Sony ezzel egy időre megfoghatja a PC-re átszivárgást.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Cobra652 #265 üzenetére
Nem értek egyet, szerintem már eddig is tucatnyi exkluzív jelent meg PS4-re ami elég érdekes. Ízlésből felesleges vitát csinálni, ha neked az eddigiek nem jöttek be, az legfeljebb csak a te ízlésed tükrözi. De tény, hogy több nagy durranás még nem jelent meg, ezeket pedig már régóta lengeti a Sony is azok képébe, akik PS4 vásárlásán gondolkoznak, de játszani még nem lehet velük (nekem a legérdekesebbek a Horizon Zero Dawn és a Detroit, de God of Warral is csak PS2-n sikerült utoljára játszanom és akkor imádtam).
(#269) DummyBoy: Senki nem beszélt fullos PC-ről (Cobra652 fórumtársat leszámítva, aki egyetlen 100+ ezres VGA-val is tökéletesen eljátszik). Most megjelenik a PS4 Pro, ami megint odacsap a hasonló árú vagy alig drágább PC konfigoknak. Hogy ez mennyire nem az én agymenésem, arra jó példa, hogy maga a Sony is azt mondja, hogy a PS4 Pro-ra a PC-re átváltó játékosok miatt van szükség. Gondolod, hogy aki eddig 400 euróért vett konzolt, az majd 1500 eurós fullos gamer gépre fog majd váltani, mert nem elégedett a teljesítménnyel? 600-650 euró nem nagy árbeli különbség annak, aki egyébként hajlandó ennyit kiadni egy vasért, ezen az árszinten már kihozható olyan gép, amivel magas részletesség és 60 fps mellett is el lehet játszogatni. Most jön a PS4 Pro, hogy ne legyen átszivárgás PC-re.
Hozzáteszem ebben semmi kivetnivalót nem látok. Gondolom majd 3 éves ciklusokban jönnek az egyre erősebb konzolok, néha beiktatva egy igazi generációváltást. Már csak az a kérdés, hogy a "három évente PC-t kell fejleszteni, fujj-fujj" fanyalgókkal mi lesz....
-
DummyBoy
senior tag
Optikai kimenet majdnem az összes komolyabb Surround füleshez kell, szóval annak a hiánya bizony zavaró tud lenni...
Vicces megint látni a konzol vs PC témát, megannyi feleslegesen elkoptatott észérv után még mindig van aki konzol árból tud fullos gamer PC-t építeni.
Azt javaslom hogy ismétlés helyett inkább olvassuk együtt végig a Division topikot, ott szépen látszik hogy milyen napi problémákkal szembesül a 2 gamer tábor
Life is shor...
-
belan
addikt
válasz
cyberkind #261 üzenetére
Ebbe igazad van, cobra652 igen ez a generáció sajnos nagyon vérszegényen lett szóval meg értem en pc s tábor is igen sajnos konzol gyártók mindenért penzt kérnek szarabb grafika de vedd meg drágábban
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
belan
addikt
válasz
unrealnoise #255 üzenetére
másik az hogy pc soha de soha nem voltak olyan jó játékok mint playstation re ,és most mindegy hogy ps1,2,3,vagy 4 ,exkluzív játékok téren mindig is playstation lesz a király vagy egy jó darabig még ,hiába pc így megy úgy egy játék 60 fps vagy 120 fps ,lehet tuningolni a pc ,akár milyen szép lehet egy pc játék de olyan élményt soha nem fog adni mit például egy last of us !
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Syz
senior tag
válasz
unrealnoise #254 üzenetére
Figyelj mi két nagyon különböző világ vagyunk..én egy PC vérpistike vagyok te meg egy konzolp.nci.Egy téma,avatar vagy háttérkép készítésének technikai részletei eddig sem érdekeltek,meg ezután sem fognak.Viszont mivel mindkét platformmal rendelkezem ezért van összehasonlítási alapom.Elmondom neked hogy az ingyenes PS4-es témák nagyon gagyik és gyenge minőségűek,úgyhogy képes voltam kb. 900 Ft-ért beruházni egy Dead or Alive csajra,hogy mégis nézzen már ki valahogy a "háttér".Azért háttér,mert nem dinamikus,nem mozog,nem villog,nem csillog csak úgy ott van.Ha fel-le mozgatom akkor átvált.Tehát két képet vásároltam 900 Ft-ért.Ezt PC-n 2 mp alatt letöltöm ingyen és használom.Az persze más tészta hogy a PS3 engedte kezelni a témákat és háttereket teljesen custom módon,azt tehettél ki amit akartál.Ez a neksztdzsen nem tudja..tudom,tudom..biztonsági okok meg blablabla.Viszont hogy egy avatar is van amikor 300 Ft körül van a PS4-en ami már tényleg csak egy kis kép,azt nem tudod nekem megmagyarázni semmilyen lencsével meg ilyen-olyan kijelzővel hogy mi kerül azon annyiba..
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Cobra652 #253 üzenetére
Nah most akinek nincs gamer GPU-ja, (nekem nincs), miért hiszi azt, hogy a PS4 Pro szarabb vétel?!, amikor HA gamer GPUja nincs, akkor nagy valószínűleg gamer CPU-ja sincs.
Ha most veszek egy RX 480-at (vagy GTX 1060-at) és hozzá egy I5-öt, kábé ott is van a PS4 Pro ára.
Csakhogy a PS4 Pro-hoz kapok még egy lehetőséget a PS Plusra (idén pl bezsákoltam az NBA 2k16-ot "ingyé"=tudom, fizetek érte, de akkor is, remélem érted, hogy értem...), és igen, az a 4,2 TFlop konzolon még mindig sokkal jobb, mint PC-n. Pont. Remélem ezt nem kell magyaráznom miért van így.
Szó se róla, magam sem tudom mit veszek még, de már 127-ért is láttam itthoni boltam PS4 Pro előrendelési lehetőséget, ami szvsz messze best buy minden téren. (És igazából jelenleg a PS4 Pro felé is húz a szívem)
-
unrealnoise
senior tag
pl. mozgásérzékelők, kényelmes viselet, két magas képfrissítésű magas felbontású kijelző, dioptria állítási lehetőség, lencsék, stb.stb
De persze ezek csak egy háttérképet jelentenek. Nehogy már én magyarázkodjak... Ennyi erőből írhattam volna én is, hogy akkor fejtsd ki te, miért csak egy háttérkép... De persze ez égő lenne számodra, ellenben a másikon rögtön szánom kéred azt, amit magad sem tettél meg, azaz a megalapozott érveléssel alátámasztott vélemény nyilvánítást...
Én innentől kezdve nem folytatom, szerintem, bár csak az OR DK2-t próbáltam, az amit nyújt az egész, simán megér kezdetben annyit, mint amennyiért a PS VR-t osztják majd. Értem én, hogy nem sok mindenki engedheti meg magának, de attól még nagyon jó, kütyünek látszik, és a többihez képest egyenesen BEST BUY is.
-
Syz
senior tag
válasz
unrealnoise #251 üzenetére
A téma meg az avatar jobb?A kommented többi része értelmezhetetlen, ha utalsz valamire akkor fejtsd ki rendesen a véleményed.
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
unrealnoise
senior tag
Ennyi ostobaságot is rég olvastam egy kommentben.
még asszonygya háttérkép...
Ha tudnád mi áll mögötte technikailag valójában, ha kipróbáltál volna már játékokat, vagy olvastad volna akár csak a Ready player one című könyvet, okosabban válogatnád meg a szavaidat...
-
unrealnoise
senior tag
Minek vennél olyat? Talán mert az alap PS4 is kezd már nagyon kevés lenni... Azért (akadozó játékok stb. És itt nem az exkluzívakról beszélek persze.)
Meg nem is azokról akiknek már van PS4-es gépe. De akinek nincs az szerintem hülye lenne 100ért 500 GB-os Slimet venni. Ahoz képest a Pro sokkal erősebb és nagyobb tárhellyel is adják... Plusz 35 ezer igaz, de ár/értékben jóval jobb...
-
belan
addikt
Igen sajna nincs sok 4k tartalom ,meg játék se nagyon van meg ,párom le beszélt minek veszek megint olyan drága tv pedig sajnos en nagyon látom mar LED LCD tv es oled tv között a különbséget főleg sötétbe lehet látni
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
Lehet igazad van egy konzol miatt nem fog mindenki 4 k tv venni, en egy időben nagyon tv mániás voltam , nemrég majdnem 4 k oled tv vettem ,igaz nem ismerlek túl reagáltam a dolgot sorry
[ Szerkesztve ]
-
Öhm egy kérdés volt, nem fegyvert szegeztem a fejedhez. Azt hogy előbb volt 4 K tvd. mint nekem , most már hogy leírtad biztosan tudom hogy nekem előbb volt bibibi
( igazából azt sem tudod ki vagyok, de örülök neki hogy tudod mikor, mit veszek
)
De azt is tudom, hogy elég széles ismeretségi köröm van, és azok közül sokan játszanak konzolon, vagy épp a gyerekeik, de azt biztosan tudom egy konzol kedvéért senki nem fog venni közülük 4 K HDr tv-t, majd esetleg 5 év múlva, mikor tele lesz akciós 4 K filmekkel a Tesco.
A másik meg hogy ilyen ipari hulladék játékokért, mint pl többek között a most készülő Mafia 3 ,ismét hülyeség venni 3 kilóért 4 K tv-.t. Nem érdemlik meg, ezek a játékok, igazából a 4 K felbontástól sem lesznek jók.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
Polllen
nagyúr
válasz
unrealnoise #240 üzenetére
Elég korlátolt gondolkodás. Én pl. nem fogok valószínűleg egyiket sem venni, de ha nincs igényem a ps4 pro nyújtotta lehetőségekre, minek vennék olyat? Érted!?
Amúgy a sony ezzel az árazással szépen mindenkit az új felé terel, miközben a régin növekszik a haszon.
-
belan
addikt
10 honapalat 9tvm volt szóval nekem nem mutasd be tvket nézd meg értékeléseimet oled tv is vetem már hardveren 470 ért előbb volt 4k tv szerintem mint neked ,samsung 4k hdr tvm van jelenleg típus számot mondjak ? 1 év 4 hónapja volt meg legelső 4k tv
[ Szerkesztve ]
-
unrealnoise
senior tag
Nah most félre ne érts, szerintem is hülye mindenki aki Slimet vesz, ilyen árkülönbség mellett
Inkább várjon valaki kicsit, de a Pro az már VR képes, modern, gyorsabb, jobb.Tudom VR-ra képes a sima PS4 is, de a minőségét illetően szerintem a borzasztó és a borzasztó között lehet valahol...
-
belan
addikt
másik fele ha jól tudom ps4 slimbe se hdr támogatás se 4k videó lejátszás nincs ,xbox one s van legalább ,szerintem ezt slimet nem kellet volna erőltetni csak a ps4 pro mert pronak tényleg van értelem,Polllen igazad lehet
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz
Cobra652 #233 üzenetére
Melyik fejesnek kell optikai kimenet?
A házimozinál meg vagy van hdmi bement vagy majd a tv-ből küldi ki a hangot az erősítőre adott esetben optikán.
Szerintem nem kár érte.
belan
Az árérzékeny piacokon éppen elég lesz ez a különbözet, hogy még a régi gépet ki tudják szórni.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
válasz
unrealnoise #235 üzenetére
szerintem egyáltalán nem érdemes ps4 slimet venni ez a slim szerintem jóval csúnyább mit rendes ps4 ,ps4 pro meg egy big mac hasonlít, de pro kb 30 ezer lesz drágább ,és jóval erősebb lesz ,szerintem még hülye is a prot veszi meg ,persze én is
[ Szerkesztve ]
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Cobra652 #233 üzenetére
Azt hitted csak. Igazából én is de nézd csak meg ezt: link
Halkabb, kevesebbet eszik, ergo a legutolsó PS4-nél is jobb a Slim.
Az optikai kimenet viszont tényleg szívás. Mármint a hiánya. :/
De tényleg nincs értelme már Slimet venni. Ennyiért nincs.steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
Prof
addikt
Jo lesz ez fullHd jatekra mar, 4k meg a fullhd x 4 pixel vagyis ez egy 4K Sony TV reklam valojaban semmi koze a 4k jatekhoz. A diszkret asztali gepek 500W-os fogyasztassal is izzadnak 4k-n.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Príma ár érte, de így a Slim gépeknek az égvilágon semmi értelme. A 100 ezres alapmodell még mindig 500 GB-os, az 1 TB-os már 120 ezer (ami aránytalan felár +500 GB-ért). Ráadásul az 1 TB-os Slim nincs elég távol a Pro-tól árban, hogy értelme legyen azt választani.
Azt viszont nem értem, hogy a Pro miért nem kaphatott 2 TB-os HDD-t, ezt igazán megléphették volna.
-
-
A hasznosság nem a játékban jön ki.Nem szeretek sok eszközt, amit lehet egy hardverrel oldok meg, eddig a konzol nálam media center is volt egyben a TV alatt a nappaliban, helyet spóroltam,, kábelrengeteget, meg esztétikailag is jó volt.
A hasznosság eddig az Xbox 360 és Xbox one esetében meg volt, ugye XBMC vagy éppen a Bluray lejátszó rész, a pro ból meg kiveszik a nagy ágyú lehetőséget, hogy ha már meg van a 4 K felskálázás akkor hadd lehessen használni 4 K bluray lejátszóként is.( One tök jó setup boxként üzemel amúgy)
. Akkor nem hogy nem sokallnám érte a 399 eurós árat, hanem szinte ajándék lenne, de még 450 ért is. Én most is ONE-n nézem a filmeket, egész jól működik a hálózati lejátszás is, még a 4 K filmeket is elindítja, míg a Serviio nem igazán, sőt a samsung saját hálózati eszköze nem indítja el a 4 K filmeket egy 4 K tv-n.Nekem pont 4 K -tv-m van ezért örültem volna, ha a Sony ezt most nem butította volna le ilyen téren.
Nagyon örülnék, ha később jönne ebből egy átdolgozott modell, amiben van 4 K bluray. a PS4 pro contra duo[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
keIdor
titán
válasz
Cobra652 #221 üzenetére
12-15 hónap múlva szerintem beleférhet a Scorpio is 400€-ba egyébként. Nem tudjuk mi lesz benne, csak a 6Tflops számunk van, más nincs.
Addigra az sem lesz már akkora durranás.
b.: Nem. Csak eszik az OS is, a játék is. Ha van nálad 16GB meg tudod nézni. Mindenki meg tudja. Single Channel is magyarázat lehet, ezt az tudja megnézni, akinek van 2x4-es kitje is.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Hát ott valami más gond lesz akkor, ezt nehezen hiszem el. vagy pedig az dualchanel miatt esik vissza , vagy a deszkád automatikusan megváltoztatja a steppinget egy ram modullal.
-
keIdor
titán
válasz
Cobra652 #217 üzenetére
Ha az egyik 8GB-os modult kiveszem a gépből, Witcher 3 kapásból -20%-al rosszabbul fut, és darabosabb is lesz, tehát biztos hogy nő a frametime. Kell a 16GB, legalábbis egy 1440p, 980Ti/1070/1080-hoz egyenesen kötelező.
"980ti pedig ezen a felbontáson ultrán lubickol 60 fps-el."
Meg lehet fogatni még egy 1080-at is, nem is elszállt beállításokkal. Nagyon is. Egy 980Ti-t sokkal könnyebben. Személyes tapasztalat, 980Ti is van nálam.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Játékfüggő, van ahova elég.
Egyébként sokat számít az irányítás is. Egy controllerrel, amivel sokkal lassabban mozogsz, elég nekem is a 30fps, úgy vagyok vele, lehetne "simább", lehetne több, de el lehet lenni annyival is. Főleg ha single player.
Míg egérrel, amivel sokkal gyorsabb, pontosabb mozgást lehet végezni, ott a 30fps már nem elég. Tehát lehet epíteni gépet 30fps targetre is, mert a PS4-nél is ennyi, csak figyelembe kell venni, hogy arra az irányításra nagyon darabos lesz a 30fps. Meg hát annyival multizni... konzolon is direkt inkább butítanak, de a multi több esetben 60fps.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Hát nem tudom szerintem a tesztek alapján jelenleg az 1060 minden mai játékot elvisz FHD-n 60 FPS sebességgel, max elsimítás ami necces,de sok játékban még 1440 P ben is tudja a 60 FPS-t minden ultra beállításon. [link]Ha meg a 30 FPS a cél fixen. akkor meg még a 4 K is szóba jöhet pár játéknál vele.
Azért azt szögezzük le , hogy egy 980 TI kártya 16 Gb rammal stb nem éppen belépő kategória a mai gamer PC ken , nem sok az feletti sebességű kártya van a a piacon jelenleg.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
A 1060 annyit tud kb. mint a GTX-980.
Én a 980Ti előtt azt használtam erre a felbontásra 2015 nyaráig. Nagyon kompromisszumos. Mondom én most a max és 60fps targetre írtam le egy gépet és 2016-os játékokkal.Erre kevés a 980/1060/480 páros. Lehet, de nem arra amire írtam. Vagy 30-60 fps között fog ingázni, vagy medium-high vegyes beállítás. Vagy 1-2-3 éves játékokkal. De én ilyen GPU mellé 1080p-nél húznék inkább határt.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
imi123
őstag
Megvan a PS4 Pro hazai ára.
134990.HUF-ért vesztegetik a kicsikét.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
szerintem , meg egy I5 -35 ezer használtan, egy deszka hozzá 15 egy hűtő 6 ezer, egy 480 -1060 85 ezer egy ház táp kombó 20 K egy 500 HDD 8 K és 8 Gb ram 11 K., egy DVD író 5 K
180 ezer 1440P játékra. Monitort nem számolok most , mert konzolhoz is kell ugye egy 4 K tv pluszba ha itt tartunk ha meg FHD a cél akkor 20 ezerért már kapsz értelmes FHD -60 Hz monitort használtan.
Értelmetlen összehasonlítás, de tényleg, és minden ilyen hírnél ez megy. PC erősebb ez tény, de pont annyival drágább, de több mindenre használható.Viszont a konzol egyszerűbb és hasznosabb célhardver, ha a játék a fő szempont , nem a farokméregetés 2 darab árnyék miatt.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz
Mister_X #192 üzenetére
Aki 1440p-ben akar játszani, annak kb. olyan gép kell, mint az enyém. Még így is az AA van, hogy kompromisszumos. Játékfüggő. Minden max, és kb. 60fps target.
Persze elég egy lap, ami harmad ennyi, lehet venni i5-öt is, régebbi i5-i7 generációt, egy 3770K-val se lesz hátrébb max 10%-al, de a 980Ti/1070 az minimum erre a felbontásra. Meg azért egy kellemes 16GB ram.
Ha csak az alaplap, cpu, ram és dgpu-t nézem az is minimum 300k, de inkább több. Kell még periféria is, ház, egy normális 500-600W táp és ott tartunk, hogy 3db PS4 Pro kijön egy 1440p ready gamer PC árából.Persze le lehet menni mediumra meg 30fps targetre, de nem találkoztam még ilyen userral. Akkor vissza kell menni felbontásban inkább.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Érdekes dolog egy olyan gépet alapul venni ami még meg sem jelent. PS4 pro nem 4 K, csak felskálázza azt igazából nem egy előremutató teljesítményt hoz most sem, hiába demózzák felskálázott 4 K játékokkal, egy fajta parasztvakításként.
Jó eséllyel a 2 x FHD felbontás felskálázva, vagy 1440P,de ez mellékes. 30 FPS 1440P játékra meg egy 70 ezres kártya is bőven elég, de használt piac ugye itt van, mindenhol.
Ez a Pc vs Konzol vita mindig előjön. konzol árához akkor csapd hozzá még azt a PC-t amivel netezgetsz vagy éppen néha alkalmi játékokra fanyalodsz, az minimum 50 ezer plusz egy monitor, a Pc sokoldalúságát már ne is említsük. Konzol egy célhardver ami játszani jó, meg eddig jó volt filmet nézni is, a 4 K probol kihagyják ezt a 4K Blu ray filmlejátszási lehetőséget lemezről,, pedig akár még felárral is érdekes lehetne számomra úgy, így meg nem. mert direkt hajtanak arra, hogy vásároljak még tőlük egy 4 K lejátszót a nappalimba. Microsoftnak, ha lesz esze, ezt beledobja a scorpioba és nálam akkor már el is dőlt az a része a dolognak.
Szerintem ez egy tök felesleges lépés a felhasználók szempontjából, sokkal jobban járt volna mindenki, ha 1-1.5 év múlva inkább kidobták volna a PS5 gépet egy erős hardverrel. Persze Sony- nak nagy üzlet lesz ez tény, hogy sok millió ember pár bokor miatt újra megveszi ugyan azt a gépet feltuningolva kicsit, és majd megveszi újra a Last of Us remsastered remastered verziót, mert biztos vagyok benne, hogy lesz ilyen, Közben persze a használt piac tele lesz sima PS4 gépekkel és még több millió ember fog vásárolni Ps plusz előfizetést meg játékokat.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Nem mondtam, hogy fordul a kocka, mindig a konzol lesz a legolcsóbb játékos vas. Legfeljebb közelednek egymáshoz az árak. Főleg ha a játékok árait is beleszámolod, meg az eseteges előfizetési díjakat, elvégre ezekre költjük a legtöbbet.
Két évnyi PS Plus előfizetés 30 ezer forint, három évnyi már 45 ezer, ha eladom a VGA-mat és ennyit kell ráfizetnem az újra, akkor ugyanott vagyok. Meg akkor ott van az általános árkülönbség a játékoknál, ezen is lehet megtakarítani. Ha csak évi újabb 15 ezres spórolással számolok, akkor az 3 év alatt mindent összevetve 90 ezer forint. Régit eladva, újat megvéve ebből is lehet PC-t naprakészen tartani.
Most jött a PS4 Pro, ez megint egy erős ajánlat lesz egy darabig. De általánosságban nézve én nem az ár felől közelíteném meg a kérdést. PS4-re baromi jó exkluzívok vannak, amikkel semmilyen másik platformon nem lehet játszani, ott van a lemezes játékok cserélgethetősége vagy az egész ökoszisztéma. Vagy éppen az, hogy dobozból kivéve csak be kell röffenteni és megy, teszi a dolgát. Ha meg valódi 1080p mellett kipréseli magából a 60 fps-t, akkor végképp egy rossz szavam nem lehet rá.
-
Ch4r0n
tag
válasz
Stauffenberg #203 üzenetére
Csak a gyártó nyer mi felhasználók meg csak költekezünk!
Ahogy a hardverek avulnak úgy egyre olcsóbban lehet, egyre erősebb PC-ket építeni ez nyilvánvaló, de a PS4 is ahogy veszít a népszerűségéből a PRO hatására, meg telnek az évek és az is avul, plusz rengeteg használt PS4 tölti meg a piacot a PRO-ra való átállás miatt. Úgy a PS4 ára is megzuhan majd, tehát a külmbség nem fog csökkenni. Hiszen te is azt mondtad, hogy árában hasonlítsuk össze a dolgokat, mert úgy igazságos és ezért nem fog megfordulni a kocka szerintem később sem. Teszem azt annyi fog változni, hogy 70 ezer lesz egy PS4 és egy 70 ezres pc-t linkelek be és a PC ugyan úgy le lesz maradva azzal a különbséggel, hogy a PS4-en ugyan úgy futnak majd a játékok akkor is mjad, míg PC-n ugyan úgy megy a levesbe a plusz erő az új játék megjelenéseknél.
[ Szerkesztve ]
-
Ch4r0n
tag
válasz
Stauffenberg #187 üzenetére
Kicsit félreértettél, aki megteheti állítson össze olyan gépet amilyet akar én nem bánom, de a gyenge portolások miatt és az alkatrészek összeférhetetlensége, plusz az api miatt rengeteg erőforrást pocsékol el és ugyan úgy nem fog 120 fps-el játszani 4K-ban az említett dolgok miatt. Persze szíve joga megteheti.
Teszem azt beépít egy legerősebb videokártyát horribilis összegért, de még ez sem nyújt neki elég fps-t 4K-ban. Nem baj vesz még egy ugyanolyan durva kártyát és sli-be cf-be köti... Mit ér el vele? Valamennyi gyorsulást biztos de, hogy nem 200%-os teljesítmény növekedést az is tuti. Ha neki ez megéri csinálja, de ez egy végtelen kör és annyit nem javít a helyzeten mint amennyit szeretne, vagy mint amennyi elvárható lenne azért a több száz ezerért én így látom. Egyszerűen nem aktiválódik vagy csak felemás módon a második kártya, mert a játék nem úgy lett elkészítve csak, hogy egy példát is említsek a pazarlásra.
Én arra próbáltam kilyukadni, ha valakinek számít a pénz, gondolom itt MO-n elég sokan így vagyunk ezzel, akkor nézem az ár/érték/teljesítmény arányt.
Nem kerestem sokat kb 10mp volt és itt egy konfig a PS4 PRO áráért (134.000,-Ft):
https://ipon.hu/site/builder_page2_mod/21/resetÉn nem látok benne átgondolatlanságot, de ez a gép mérget veszek rá, hogy nem hozza sehol egy PS4 PRO teljesítményét és nem játékokról beszélek ahol számít a portolás vagy az optimalizálás is, hanem terraflops-ban sem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mister_X #192 üzenetére
Igen a PS4 Pro most megint egy jó ajánlat egy darabig. Most akkor te nyertél? Amikor már PS4 Pro árban lehet megint hasonló tudású PC-t kapni, akkor meg majd már én nyerek? Vagy mi?
Eddig a PS4 volt 130k körül, amiből ki lehet hozni egy PC-t hasonló kvalitásokkal. Most majd lesz 100k a PS4 és megint ez lesz egy kicsit olcsóbb (mondjuk a random játék mellé a season pass már nem fér bele az árkülönbözetbe). Na és?
Nem ez volt a lényeg. Drámai különbségek nincsenek a PC vs. konzol árakban, legalábbis akkora nem, amennyire itt sokan egymást gyepálják az árakon.
A Windows meg nem tudom, hogyan jön ide. Akinek eddig is volt PC-je, annak jó eséllyel már van. Ha meg nincs, akkor vegyen. Akkor most ássam elő, hogy hány havi PS Plus előfizetés árából vehetsz egy Windowst? Van értelme további költségeket előásni?
Steam árak meg nem magyar régiós árak. A bolti árakat nézd, azok regionálisak. Az új Battlefield például 15k vs 20k.
Nem óhajtom a PC felsőbbrendűségét bizonygatni. Én csak arra reagáltam, hogy valaki szerint a PS4-et legfeljebb csak egy 300 ezres felső kategóriás PC-vel lehet kiváltani. Ez messze nincs így. Mindenki vegye a neki szimpatikusabb platformot, 'oszt csókolom.
-
-
JanR
addikt
válasz
Cobra652 #194 üzenetére
Aha, 135 egy ps4 pro es 1 vga. Akkor vegyel vga-t es jatsz rajta (tobb alkatresz ugy se kell hozza.. de latom, szamodra alap, hogy mindenkinek van mar valamilyen PC-je es eleg bele egy VGA).
Akarki akarmit mond es hanyja-veti a dolgokat, egy alap "gamer" PC minimum a duplaja a PS-nek. Meg lehet cafolni, de egy olcsobb gepen nem fognak Tomb Raider jatszani folyamatos kep mellett..
Persze, nem igazsagos, de a userek 80%-a azt se tudja mire lehet hasznalni egy PC-t, jatekon, film nezesen es netezesen kivul. A konzolt az veszi, aki jatszani, kikapcsolodni akar, nem ertem ezt miert olyan nehez megerteni. Szarnak a konzolosok arra, hogy milyen telesitmenyuk van.
Új hozzászólás Aktív témák
gp A PlayStation 4 Slim és Pro modelleknek nehéz lesz ellenfelet állítani.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Cyberpunk 2077
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Túra és kirándulás topic
- Matematika topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Internet fejlesztés országosan!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Új és Használt 120mm - 360mm Vízhűtések Hatalmas választékban!
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest