Új hozzászólás Aktív témák

  • Tonyk

    veterán

    válasz gyulazsolti #4985 üzenetére

    "Nem kell még egy 3-as a 8339b87 után?"

    Figyu, abból tudok kiindulni amit a pastebin-re feltöltöttél. Oda pedig egy olyan kimenetet töltöttél fel, amin a 1TB-hoz ez van írva: "/i-data/8339b87". Nem nézegettem, hogy az MC-ben mi van. (legközelebb ha terminal kimenetet töltesz fel vedd teljes méretűre az adott ablakot és ott add ki a parancsot, hogy minden látszódjon.)
    De igen a, az MC screenshoot alapján: /i-data/8339b873/torrent

    Transmission-ben kell megadni a fenti útvonalat, vagy a webgui-ban vagy TM remote GUI-ban.

    "Tudom felejtsük el a Tcommandert, de mostmár itt is látszik."

    Látom, még mindig nem érted mi a különbség a NAS fizikai fájlrendszere és a nas által felkínált smb megosztások között. Amit a TC alatt látsz azok nas által felkínált, elérhető megosztások. Egy szerverszolgáltatás által felkínált (jelen esetben smb vagy samba) megosztások listája (majd azokba belépve a tartalmuk).
    A maguk a megosztások nem tükrözik azt, hogy az adott megosztás épp melyik lemezen kap helyet. Lehetne a nasodban 51648641+n db HDD is, a megosztásokat akkor is így látnád egymás után felsorolva az adott szerveren (ami jelen esetben a nasod), de nem tudnád megmondani róluk (ebben a formában), hogy melyik megosztás melyik HDD-n is vannak fizikailag.

    A TM kliens program közvetlenül a nason futó szolgáltatás lelkéhez kapcsolódik, ezért kell ott megadni a nas fizikai útvonala szerinti útvonalat. (hiszen a szervernek tök mindegy hogy a kliens min fut, annyit kér, hogy a kliens mondja meg neki, hogy az adott torrentet a szerveren (nas) hova töltse le. A TM szerver nem tud arról, hogy mellette még fut smb is. Semmi köze hozzá. És arról sem tud, és köze sincs hozzá, hogy a másik szerver alkalmazás, mit kínál (megosztások) fel a kliensek felé. Mint ahogyan az smb sem tud arról, hogy fut egy pl. TM is a nason. Neki sincs köze hozzá.)

    Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

Új hozzászólás Aktív témák