Hirdetés

2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35) Frawly válasza dingdongkng (#19) üzenetére


Frawly
(PH! addikt)

Nem értek egyet, a GTA III szépen öregedett. Azzal még ma is el lehet játszani, úgy, hogy leköt, meg nem érzed bénának. Persze, kezdetleges, nehézkességek a játékmenetben, meg low poligon modellek, fakó és kicsi felbontású textúrákkal, de teljesen élvezhető. Ezzel szemben egy Doom 1-2, meg a többi 2,5D shooter, meg 2D-s játék engem nem köt már le, pedig régen szerettem őket, de mai szemmel élvezhetetlenek. A Quake 1-2, Descent 1-2 OpenGL porttal viszont élvezhető. Sőt, a legkorábbi játék, amit mai szemmel is játszhatónak tartok, az a Descent 1994-ből, persze nem a DOS-os pixelpaca verzió, hanem modern OpenGL port, magas felbontással, hires textúrákkal esetleg, meg dynamic lightinggal. De Tomb Raider, Turok, stb. is teljesen élvezetes ma még, de a Half-Life-ot sem veti meg senki ma sem.

De amik igazán legszebben öregedtek a legkorábbiak közül, azok a kora 2000-es játékok, Mafia, Far Cry, GTA:VC, stb.. Pedig a grafikát meg a fizikát ezeknél is megette az idő vasfoga, de ma is élményt tudnak nyújtani. Ide sorolom a Re-Volt-ot is, az valami zseniális szerintem ma is, modern OpenGL portja is van, az RVGL, normálisan fut modern OS-ek alatt is. Ezek szinte semmit nem vesztettek a fényükből.

Szóval sok régi játék van, ami élvezhető, csak nem szabad túl korai időkig visszamenni. Pl. nemrég nézegettem Atari 2600 emulátort ROM-okkal, de játszhatatlan, még telefonos fingós játéknak sem mennének el, annyira bénák, hiába voltak a maguk korában csúcstechnológia. Sok amerikai meg vaskos pénzeket fizet érte, meg gyűjti hozzá a játékokat. Az ennyire elvakult retrósok érzelmileg közelítik meg a játékokat, az emlékeket akarják átélni, nem a játékot élvezik.

Konzolom nem volt, nem szeretem, szóval konzolos játékoknál nem tudom, hogy mennyire korai időkig lehet visszamenni, amíg még vannak mai szemmel is élvezhető játékok.

"Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems." - Linus Torvalds

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.