Hirdetés

2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#24) SunMount3r válasza Zsébernardo (#21) üzenetére


SunMount3r
(PH! kedvence)

2008-ban raktam össze a legutóbbi gamer PC-met, 2.4GHz Core 2 és 9800GT, mondanom se kell már vagy legalább 5 éve az új játékok el sem indulnának rajta. Most tervezgetem az újat, és hát rengeteg "bepótolni valóm" lesz.

A retro emulátorozgatást meg én már inkább handheld formában képzelem el. Van is egy Android-os Tablet-em, amit egy Bt-.s "közrefogós" kontroller-el simán be lehetne fogni erre a célra. Talán jobb is egy kis képernyőn nézni már ezeket a régi pixel csodákat. Persze a többjátékos gamákat muszáj lesz kitolni PC-ről a TV-re, mert az máshogy nem menne, de az úgy is az igazi.

Most jutott eszembe: Anno a 486-os PC korszakomban nem volt semmilyen controller-ünk és az alaplapon is csak egy "Gaming port" volt (te jó isten, hogy ilyenek is voltak még akkor), úgyhogy a Lotus-ozás is egy bill.-zetről ment szimultán 2 Player-nek, és amikor egyel több gombot nyomott le az egyikünk, akkor a másik nem tudott pl. kanyarodni, mert az már nem regisztrálta a bill.-zet, meg hasonló vicces dolgok.

Már C64-en és Amigán is eleve 2 Joystick port-ot raktak, mert gondoltak az ilyesmire, de a PC-ken jellemzően csak egy csatlakozó volt erre.

Na, mit tanultunk ma?! Első észrevételem: A téli-fagyin nincsen gombóc!... A második: Viszont, ennek megvan az az előnye, hogy így össze lehet tapasztani kettőt anélkül, hogy összenyomnánk a gombócokat!... Igaz, vagy nem igaz?!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.