Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • marcedli

  tag

  1. nem valós időben mutatja a többiek...

  Ennek egyszerű adatvédelmi okai vannak, senkit ne lehessen akarata ellenére beazonosítani, ez nem fog változni a jövőben sem.

  2. az új térképszerkesztő szinte kezelhetetlen

  Jómagam az idei évben mintegy 50.000 módosítást eszközöltem az új szerkesztővel a térképen, tehát kezelhető. Azonban az utóbbi időben valóban sokszor volt szolgáltatás-akadozás, néha valóban belassul és használhatatlanná válik, azonban nem ez az általános tendencia.
  Amennyiben ez bárkit kifejezetten bosszant, bármikor jelezheti, hogy melyik területet csináljuk meg, vagy mit javítsunk, ezek általában még a jelzés napján megtörténnek (amennyiben nem azt kéri valaki, hogy "Héj, dobjátok már össze B-A-Z megyét! :) ).

  3. A GPS nem mindig ott mutat, ahol vagyok...

  Ez nem a waze hibája, hanem a készüléké. Vagy a használt ROM, vagy maga a hardver okozza a jelenséget, sajnos együtt kell élnünk azzal a ténnyel, hogy készülékeink gyorsabban avulnak el, mint a régebbi időkben, egyidejűleg az alkalmazások fejlesztése gőzerővel zajlik, ezáltal egyre erőforrás-igényesebbé válnak. A fentiek megjelenhetnek akár úgy is, hogy ugyanazon a készüléken két navigációs szoftver eltérően fut (jól-rosszul jelzi a pozit), ilyenkor a rosszabbik az, amely erőforrás-igényesebb...általában újabb kiadású is.

  4. A trafipaxok kezelése vicc kategória

  Itt nem értem, mire célzol. Ha esetleg arra, hogy nincs ott, vagy nem pont ott van, ahol jelzi a térkép, annak több oka lehet:
  -a rendőrség által megadott mérési helyszínek nem pontosak, ilyenkor a program oda teszi az ikont, ahol az adott szakaszon leggyakrabban szoktak állni
  -a rendőrök már odébb álltak, máshol mérnek
  Természetesen vannak hibák késések a fentiek miatt, de az esetek túlnyomó többségében valóban ott vannak, azon a szakaszon, ahol jelzi a program. De még ha csak 20%-ban lenne pontos, akkor is jóval több információt nyújt, mint a semmi ;)

  5. Jó lesz ez, csak gondolom pénz kellene...

  A microsoft már beszállt (innen a bing támogatás is). Szerintem nem pénzkérdés, hanem kellő számú érdeklődő ember kell a fejlődéshez. Nyilván a waze központi fejlesztésében nem a magyarországi vélemény a mérvadó. Viszont a meglévő szoftveres keretek között igenis sokkal jobbá lehet tenni a rendszert, csak elegendő számú ember kell hozzá, aki foglalkozik a térképpel, valamint sok felhasználó, akiknek csak annyi a dolga, hogy használja.

  Lényeg:

  -ha valakinek problémája akad a térképpel, az szóljon, és megoldjuk
  - minél többen használják, annál pontosabb és értékesebb az a szolgáltatás, amit a Waze nyújt vezetés közben

  Szép napot!

  #csakawaze

 • wroadd

  csendes tag

  "nem mindig valos idoben mutatja a tobbiek poziciojat"
  Így van, ez adatvédelmi okokból van így (ne tudják, pontosan hol laksz, hol állsz meg), Ha ahhoz tartja kedved még az azonosítódat sem osztja meg a többiekkel. Egyébként a következő verziókban majd meg lehet adni, hogy bizinyos emberek pontosabban láthassák a pozíciódat, illetve a "follow me" funkció is bele kerül, szintén csak az általad engedélyezett felhasználóknak)

  "az uj terkepszerkeszto szinte kezelhetetlen"
  Na ezt igazán nem értem, lényegesen jobban áttekinthető, intuitívabb lett az új editor. Melyik részével van gondodd? Hátha segíthetünk...

  "a gps nem mindig ott mutat, ahol eppen vagyok"
  Ez nem a Waze hibája, hiszen a pozíciót a "GPS daemon" szolgáltatja a főbb OS-eken. Ha az útraigazításra gondolsz, akkor ott van egy bizonyos tűréshatár (pl hogy az Andrássy-n ne ugrálj jobbra balra a GPS jel pontatlansága miatt. Ez a korrekció navigálás módban jelentősebb)

  "a keresztezodesekkel kisebb baja van, ott megakad a piktogram"
  Ez csak akkor fordulhat elő, ha valamilyen problémája van az útnak arrafelé. Ilyenkor nyomsz egy térképhiba jelzést és ha megálltál, beleírod, hogy ott van valami gigszer, a többiek (vegy te, ha éppen úgy tartja kedved) ránézel a térképen, hogy mi lehet a guban oka. DE akár a fórumon vagy a FB oldalon is jelezheted és mi utána nézünk.

  "a trafipaxok kezelese vicc kategoria."
  Talán tisztába kellene tenni a fogalmakat. A "Kamera" kategória telepített sebességmérő (és nem ellenőrző) készülékekre van kitalálva. A rendőr által kezelt, ideiglenesen a helyszínen tartózkodó sebességmérést "Rendőr" ikonnal jelöljük. Nincs ebben semmi ördöngősség, de ha van ellenpéldád, szívesen látom, kiváncsi vagyok.

  "Pozitivumkent meg lehetne emliteni, hogy lehet a google es bing mapet is hasznalni."
  Hm.. Ezt nem nagyon értem, kifejtenéd?

  "Jo lesz ez, csak gondolom penz kelle, hogy fejlesszek is."
  Van benne pénz, meg fejlesztik is az alapszoftvert (a térkép és ezáltal a navigáció egy része is csak rajtunk múlik). Az igazi "gond" (ami végül is örvendetes) hogy olyan mértékben nő a felhasználók száma, hogy gyakran túlterheli a szerkesztőt, ezért most dolgoznak a kisebb régiókra bontáson. Ez lényeges teljesítménybeli javulást eredményez 1 hónapon belül.

  Egyébként ezeket a problémákat elmodhatot személyesen is a fejlesztőknek a Május 19-i találkozón, hiszen ott lesznek ők is.

  Gurulunk, Waze?

 • Pulsar

  veterán

  Szia!

  Azért azt ne feledjük, hogy ez egy úttörő dolog, és nyilván nem tökéletes. Van sok olyan hiba, amitől falnak szalad az ember, de
  - nem mindig valos idoben mutatja a tobbiek poziciojat Ez direkt van, személyiségi jogok végett, van benne késés, és direkt pontatlanítás is. Többen is jeleztük már, hogy jó lenne egy kapcsolható dolog ezzel kapcsolatban, hogyha akarok, akkor legyen pontos, és sűrűbb frissítésű. Ígéretet kaptunk rá, de jelenleg 1000 fontosabb dolog vár a fejlesztésre.
  - az uj terkepszerkeszto szinte kezelhetetlen Megszokás kérdése. Szerintem lényegesen jobb. Ha a sebességére gondoltál, akkor abban van igazság. De jelenleg dolgoznak ezen is. A felhasználók száma tavaly november óta napról napra exponenciálisan növekszik, így a jelenlegi struktúra (Van USA szerver, Izrael Szerver, és a minden más World szerver) nem bírja, ezért ezt átdolgozzák) napokban, hetekben fognak vele végezni.
  - a keresztezodesekkel kisebb baja van, ott megakad a piktogram Ilyet még nem láttam :) Milyen klienst használsz? Illetve van tipikus kereszteződés ahol ez előfordul?
  - trafipaxok kezelese vicc kategoria Ezt kifejtenéd? Ennél jobb megoldást még nem láttam egy programba sem :)

 • miauut

  tag

  Bocsánat - elmúlt

  [ Szerkesztve ]

  Nokia7710>HtcUniversal>HtcKaiser>Samsungi900>Htcx7510>SExperiax10>Galaxy Note>PF2>Honor6>Honor9

Hozzászólok Aktív témák