Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  Semmi gáz vele, ha azt nézzük, hogy a kiadók már nem szeretnek hosszú távon építkezve, terméktámogatással és tartalomfejlesztéssel közösséget építeni. Ez ma már az általános a kiadók között, szándékosan fragmentálják a közösséget, hogy befizetések felé tereljenek (DLC hegyekkel meg futószalagon érkező új részek kiadásával).

  Én emlékszem azokra az időkre, mikor egy DLC vagy kiegészítő csomag nem arra szolgált, hogy rövid időn belül lecserélendő alapjáték üzleti okokból lezárt részeihez hozzáférj (rosszabb esetben a félkész játék nagyjából befejezetté váljon), hanem így akarták az alapjáték szavatosságát megtoldani. Ma meg már előre a még piacon sem lévő játék mellé kínálják a Season Pass-t (vagy legyen ez Ultimate, Gold, Kutyafüle nevű csomag, tök mindegy). Érezd a törődést, hogy nem kapsz egész játékot, csak egy háromnegyedet és a maradék negyedért még fizesd ki az alapjáték árának a felét.

  Most meg már ott tartunk, hogy a régi résznek nem csak a támogatása szűnik meg 4 év alatt, de ki is radírozzák a boltokból, hogy ha addig nem volt meg, már ne is lehessen, tessék mindig a frisset és az újat venni.

  Lehet igazad van és én vagyok egy őskövület, aki még nem abban a játékiparban szocializálódott, amiben a vásárló csak egy fejőstehén.

  Én most megmondom, hogy a Microsoft (és vele együtt a játékipar) át fog menni egy teljesen Netflix-szerű üzleti modellbe, ahol már nem lesz megvásárolt játék, csak bérelt és rendszeresen fogják lehúzni a klotyón azok a címeket, amik már a nyakkendős fejesek üzletileg nem tartanak kifizetődőnek, így rajtad is ott lesz a kényszer, hogy mindig legyen előfizud és mindig told a legújabbat, mert sosem tudhatod mikor törlik.

  Végső soron egy kábszer díler se csinálná kevésbé profin. :)

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák