Új hozzászólás Aktív témák

 • Polllen

  nagyúr

  Nálam kötelező vétel lesz! :)

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • Cifu

  nagyúr

  Én is erősen szemezek vele, de leginkább amiatt, hogy ha elég sikeres lesz a remastered (azért csaknem teljes árú játék (27 euró - elővételben)), akkor zöld utat kap a Homeworld 3... Bár nekem a Homeworld: Shipbreakers is jöhetne már (ezt rakta tavaly parkolópályára a BlackBird Interactive a Homeworld: Remastered-ért).

  Egyébként ami nekem hiányzik, az a Homeworld: Cataclysm, nekem az is nagyon tetszett (csak azt nem a Relic, hanem a Barking Dog fejlesztette).

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Wasp_HUN

  tag

  "akik később megerősítették, hogy méltón kívánják felhasználni azokat. Ennek egyik első lépése a Homeworld és a Homeworld 2 felújítása lesz..."

  Más f***ával könnyű hadonászni. Ha igazán jót akarnak a HW univerzumnak, akkor adják át olyan fejlesztőknek, akik nem inkompetensek.

  @Cifu: A legelterjedtebb hír szerint a Cataclysm forráskódja elveszett, szóval nem igazán lehet érdemben "felújítani". Persze ettől még megpróbálni meg lehet, de már fentebb szidtam a Gearbox-ot, szóval most nem teszem.

  [ Szerkesztve ]

  Senior Wasp - 1st Legion/HUN Reloaded [RAX]

 • steven84

  tag

  válasz Cifu #2 üzenetére

  Kiváló munkát végzett a Gearbox.
  Az RTS-ek gyöngyszeme ez a játék. Rongyosra játszottam az összes részt annó.
  Kötelező vétel! :C :R

 • rodrigez

  senior tag

  válasz steven84 #4 üzenetére

  És ez úgy tűnik valóban megérdemli a Remastered cimkét, ellenben a sok mostanában megjelent borzadállyal. Lásd: Heroes III HD, Fahrenheit, GTA: San Andreas, stb.

 • [Prolixus]

  addikt

  válasz Wasp_HUN #3 üzenetére

  Ezek szerint az eredeti fejlesztők inkompoetensek véleményed szerint, a Gearbox ugyanis a régi brigád egy jelentős részét összehalászta ehhez a felújított játékhoz.

  Részemről nagy piros pont a Gerabox-nak, hogy egy ilyen régi rétegjátékot támasztanak fel, úgy tűnik, a korhoz méltó köntösben.

  I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

 • Wasp_HUN

  tag

  válasz [Prolixus] #6 üzenetére

  Úgy értettem, hogy nem képesek bármi érdemlegeset és eredetit csinálni a címmel. Az, hogy feltupírozzzák az első két részt nem éppen mondható megterhelő feladatnak.

  Igen, annyira "összehalászta", hogy tulajdonképpen ezt a felújítást a BlackBird Interactive csinálja, akik főként régi Relic-esek. Aztán jön a Gearbox, rádobja a nevét aztán szedi be a 30€-ot. Mintha hasonlót cisnltak volna már egyszer... ja igen! Alien: Colonial Marines. Az egyetlen értelmes dolog amit a Gearbox saját erőből képes volt letenni az asztalra az elmúlt 10+ évben az a Borderlands.

  Azért én nem emelném őket piedesztálra. Minden adott volt ahhoz, hogy kicsit felújítsák a játékot és egy ilyen remastered sokkalta kevesebb munkát igényel, mint egy új játék elkészítése. Erre meg rádobnak egy 30€-os árcédulát. Szerencsére ehhez nem tudnak összetákolni 200 DLC-t, mint a Borderlandshoz.

  Félreértés ne essék... meg fogom venni én is, majd 10€-ért. Addig elvagyok én a sima verzióval is.

  [ Szerkesztve ]

  Senior Wasp - 1st Legion/HUN Reloaded [RAX]

 • [Prolixus]

  addikt

  válasz Wasp_HUN #7 üzenetére

  "Az, hogy feltupírozzzák az első két részt nem éppen mondható megterhelő feladatnak."

  Mondta ezt bárki is? Szerintem senki, ez teljesen nyilvánvaló. Én sem emelem őket piedesztálra, egy nagy piros pont viszont szerintem továbbra is jár nekik. Ennek a Remastered kiadásnak a büdzséjét fordíthatták valami teljesen felesleges trendjátékra is. Ez csak viszonyítás kérdése.

  Az egész kommented meg úgy hangzik, mintha jönne a Gerabox, összehalászná a régi fejlesztőket, akik ingyen jófejségből csinálnának nekik egy Remastered verziót a korábbi játékukból, a Gearbox meg szépen eltenné a bevételt zsebre. Igen, jön a Gearbox, rádobja a nevét és beszedi a 30 ejurót, de a regi Relic-es srácok sem ingyen dolgoznak, ebben asszem egyet tudunk érteni. Hogy mennyire könnyű pénz ez a Gearbox számára az meg egy nem egyértelműen megválaszolható kérdés. Nyilván egy ilyen Remastered játék fejlesztési költsége messze elmarad egy új IP-től, vagy akár egy AAA-s folytatástól, de a Homewolrd régen is egy rétegjáték volt, ma meg talán még inkább igaz ez. Azért olyan nagy pénzesőre szerintem nem számíthatnak belőle. És mi az, hogy minden adott volt hozzá? Ilyen alapon akkor mindig minden adott mindenhez, ami fizikailag nem lehetetlen. Ezt is kb. úgy írod, mintha a jogtulaj hozzájuk vágta volna a jogokat, kérve, hogy legyenek jófejek és ugyan csináljanak már valamit a Homeworld címmel, a régi fejlesztők meg önként fáradtak volna el a Gearbox központba, aztán egyszerre kopogtattak volna az ajtón, a Gearbox-nak meg a kisujját sem kellett volna mozdítania. Azért ez feltehetően nem így történt. Persze, minden adott volt, a lehetőségek megvalósításáért azonban nekik is dolgozniuk kellett. Hogy ténylegesen mennyire volt nehéz az ő részükről a dolog, azt meg nem tudjuk.

  Ahogy írtam fentebb is, szerintem sokkal-sokkal értelmetlenebb dolgokra is elkölthették volna a pénzüket, és akkor most nem lenne egy (tényleg) Remastered verziónk ebből a remekműből. Egy új játéknak én is jobban örültem volna, de ez a Remastered valószínűleg részben igényfelmérés is, ahogy egy fentebbi komment utalt rá. Ha jól fog fogyni, talán kapunk egy folytatást is a szériához, ami bizony nem lenne gyenge, ha a régi fejlesztők továbbra is részt vennének a dologban.

  [ Szerkesztve ]

  I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

 • Wasp_HUN

  tag

  válasz [Prolixus] #8 üzenetére

  "...de a regi Relic-es srácok sem ingyen dolgoznak, ebben asszem egyet tudunk érteni."

  Igen, egyetértek. Cserébe használhatják a Homeworld nevet a Shipbreakers-nél. Ugyebár a HEarbox a Homeworld IP tulajdonosa, szóval máskülönben aligha menne. Persze kapnak mellé kosztot és kvártét is :)

  "És mi az, hogy minden adott volt hozzá?"
  Megkapták a teljese dokumentációt és a forráskódokat is. Mondjuk az első rész forráskódját 2003-ban nyilvánosan elérhetővé tette a Relic az RDN programján keresztül, szóval jó eséllyel több embernek is meg van az eredeti forráskód.

  "Ezt is kb. úgy írod, mintha a jogtulaj hozzájuk vágta volna a jogokat"
  Nem vágta senki a Gearbox-hoz. ők vették meg 1,35 millió USD-ért. Szóval igen fizettek érte és ülhettek volna rajta az idők végezetéig, mint azt tette a THQ vagy ahogy az EA teszi rengeteg korábbi címével és még se tették ami persze jó dolog... nagyon jó.
  A Shipbreakers sikeres kickstartere után kereste fel őket a Gearbox és megszületett egy megállapodás aminek a részletei nem nyilvánosak, de nem sokkal utána bejelentették, hogy a Shipbreakers használhatja a Homeworld nevet, majd jött a Homeworld Remastered verzió bejelentése.

  Hogy most ezt a felújítást a Gearbox egyszerű pénzkeresési formának vagy igény felmérésnek szánja... nem tudhatjuk. Azért a saját IP-jüket nem szokták olyan trehányan kezelni.

  Senior Wasp - 1st Legion/HUN Reloaded [RAX]

 • Cifu

  nagyúr

  Először is: A "nem nagy dolog" azért elég nagy dolog, tavaly szeptemberben egyeztek meg, 5 hónapos munka, a BBI pedig hozzávetőleg 30 emberrel dolgozik, és visszahozták a legtöbb régi kapcsolatot (Zeneszerző, szinkronhangok). Csak ezek alapján ez a Remastered bizony alsó hangon is pár millió dollárba fáj.

  Ráadásul roppant hasznos abból a szempontból, hogy viszonylag kis rááldozással csinálnak egy monitorozást, mekkora érdeklődés van a Homeworld IP iránt. Ha lesz elég (én ebben bízom), akkor esélyesen lesz Homeworld 3 is, amit leányvállalatként a BBI csinálhat (szerintem ezért ilyen lelkesek ők is).

  Másodszor: Nem rajongok a Gearbox-ért, és az Alien: CM-et rendesen elszúrták. De ehhez kellett az, hogy a SEGA is töketlen marharépa legyen.

  Harmadszor: A Gearbox tejelt az IP-ért, nyilván nem azért, hogy jófejségből ingyen adja ki a Remastered-et.

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • [Prolixus]

  addikt

  válasz Wasp_HUN #9 üzenetére

  "Nem vágta senki a Gearbox-hoz. ők vették meg 1,35 millió USD-ért."

  Egy ilyen deal mellett azért szerintem nem nagy durranás, hogy megkapták a teljes dokumentációt meg az eredeti forráskódokat...

  "Hogy most ezt a felújítást a Gearbox egyszerű pénzkeresési formának vagy igény felmérésnek szánja... nem tudhatjuk. Azért a saját IP-jüket nem szokták olyan trehányan kezelni."

  Persze, nem, de én azért bízom benne. 30 eurót én sem adok érte, de 20-at már igen. Mondom ezt úgy, hogy nagyon kevés játék ér meg nekem 15 eurótól többet. Szóval ebben a pénzben a részemről benne van az a remény is, hogy ha nem 90%-os akciók mellett veszik meg a legtöbb példányt, akkor talán jön egy folytatás.

  Azt hogy érted, hogy a saját IP-jüket nem szokták olyan trehányan kezelni? Miért kezelik ezt trehányan? (Mellesleg még ha igazad is van a Homeworld kapcsán, általánosságban én akkor is vitatkoznék ezzel a kijelentéssel, látva a Borderlands Pre-sequel esetét...)

  [ Szerkesztve ]

  I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák