Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
300+ watt proci, 1000+ watt vga, jarj be minden nap total feleslegesen a ceghez (Apple, Tesla, stb), stb,stb,
De te ne autozz, ne utazz (kiveve dolgozni ha az agyalagyult fonokseg szerint ez kell), ne repulj, ne egyel hust, ne futsel, ne klimazz, ne tusolj naponta, stb,stb[ Szerkesztve ]
OK
-
1dude
aktív tag
Consumer, HEDT és szerver procik : egyesüljetek!
-
tibaimp
nagyúr
-
Alogonomus
őstag
Azért annyira ez nem újdonság, csak az Alder Lake processzorok esetében hivatalosan végül nem vezették be a PL4 értékeket, csak az alaplapgyártók kaptak szabad kezet, ha saját felelősségükre a másik alaplapgyártóval versenyezni szeretnének.
-
tibcsi0407
félisten
Nekem a PL2 most is 4096 Wattra van állítva. Elég lenne túllépni.
https://utdetailing.hu/
-
hokuszpk
veterán
mindekozben az Amd talalgatosban arrol matekol az intelitiszes kollega, hogy a Zen4 170W -ja az 230W es mar majdnem ottvan ahol a *.lake 241W -ja.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
DonToni
aktív tag
300W proci, egy komolyabb vga 350-400W, ventik, hdd(k), ledek, stb. és már nem is kell a fűtésen parázni.....!
-Anti-
-
Mit nekem öv
Veszek kettőt is ;) -
Picco
addikt
"Intel boss Pat Gelsinger says AMD 'is in the rearview mirror' following Alder Lake release"
lehet a CPU fogyasztasi keretenek kitolasara gondolt
egyebkent, viccet felreteve, ez nem sok joval kecsegtet a jovore nezve
It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
catlaca
senior tag
Olyan hibrid lapok kellenek, amik télen az intel procit hajtják, nyáron az amd-t.
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
Albus_D
tag
Ha jól látom ez extrém OC körülmények között van, és ha akarod, nem pedig alap.
Egyébként arról matekol hogy a zen4 tdp 170W és a kitolt tdp-je 230W. [link] Amit ugye más is megerősített. [link] Szóval kérlek ne hazudozz legalább, még akkor se ha amdlitiszed van.
"Az AMD esetén a TDP nem ugyanazt jelenti, mint az Intelnél a PL2. A 105W-os TDP-vel rendelkező procik max fogyasztása kb 142W volt. Tehát az AMD PL2 ekvivalens értéke kb TDP*1.35. A 170W-os TDP kerethez tehát valami 230W-os maximális fogyasztás társulhat (PL2). Azzal annyira már nincsenek lemaradva."
Úgy érzed nem füstölsz eleget a találgatósban?
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
veterán
nem hazudozok, tenyleg arrol matekoltal. vagy nem ? magad linkelted be
en aszontam 170, de tessen talalgataskent kezelni.[ Szerkesztve ]
-
Albus_D
tag
Ezt mondtad : "Zen4 170W -ja az 230W", én pedig "zen4 tdp 170W és a kitolt tdp-je 230W."
Ha nem megy mi a különbség, írd azt, és legalább látjuk min csúszol el. Mert így csak az van kötözködsz látva hogy visszanyalt a fagyi.
Az amd közleménye: ""AMD would like to issue a correction to the socket power and TDP limits of the upcoming AMD Socket AM5. AMD Socket AM5 supports up to a 170 W TDP with a PPT up to 230 W. TDP*1.35 is the standard calculation for TDP v. PPT for AMD sockets in the "Zen" era, and the new 170 W TDP group is no exception (170*1.35=229.5)."
Igp-vel, és azokkal az órajelekkel ami kiszivárgott, teljesen hihető a 16 magos 170W-ja.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
veterán
"Ezt mondtad : "Zen4 170W -ja az 230W""
ne ragadjuk ki a kontextusbol , de leforditom csak neked :
azt mondtam, az intelitiszes kollega azaz ___te___ arrol matekolsz, hogy a Zen4 170W -ja az 230W
ezekszerint jólszámoltál. akarom mondani Petyke jólszámolt
[ Szerkesztve ]
-
Albus_D
tag
Így sem mutat mást, te azt próbáltad állítani hogy én a tdp -ról beszéltem, holott a tdp-ről és a kitolt tdp-ről. Két adatról beszéltem, ha így egyszerűbb. De gondolom ezt már csak azért folytatod, hátha tudod off miatt töröltetni.
szerk: Petyke csak levezette, bár kétlem ne tudta volna a kollégád, csak próbálkozott.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
őstag
válasz
Alogonomus #8 üzenetére
A 350W-os GPU-khoz sem kell cryo hűtő. Sima léghűtés van rajtuk.
Három ventis vízhűtőkben jelentős tartalék van, miért ne használná ki a proci? Amikor már túl melege lenne, úgyis leszabályozza magát.
Szerintem hasznos funkció azoknak, akiknek maximális teljesítményre van szükségük."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Alogonomus
őstag
350W-os GPU nem sok van. Esetleg a Kingpin 3090Ti GPU-ja lehet 350W-ig, vagy némileg afölé felhúzva. Az a kártya pedig a 3 ventis folyadékhűtésen felül egy léghűtést is kapott a működéshez.
Egy teljes kártya fogyasztása persze bőven lehet 350W fölött, de azt egy CPU vagy GPU felületének sokszorosán szétosztva adja át. A GPU fogyasztása csak a kártya teljes fogyasztásának egy jelentősebb része.Na úgy pedig pont nincs értelme szabadjára engedni a fogyasztást, ha rövid működés után leszabályoz a rendszer. Az csak a pár perces benchmarkokban való csúcsdöntésre alkalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Az Intel elkövetkező kódnevei:
Rezsó Lake
Sparhelt Lake
Kályha Lake
Húaztadep..csameleg Lake.izé
-
Ixion77
őstag
válasz
Alogonomus #22 üzenetére
Majd hamarosan lesz. Az új. 600W-os GPU csatlakozókat sem véletlen találták ki.
Gyanítom, hogy az NVidia nem fog a GPU-ira cryo hűtőket szerelni. Meglátjuk.Szerintem akkor is van haszna, ha csak aránylag rövid ideig lehet kihasználni.
Egy 5950X-et 3.4GHz helyett 4.4GHz-re overclockolva, 220W feletti fogyasztásnál a jobb hűtők simán 60C delta alatt tartanak még tartós stresszteszt alatt is. Van, amelyik még az 55C deltát sem érte el. 22 fokos lakást feltételezve még 70 fok delta is elfogadható lenne, és a nem direkt stressztesztek nem melegítik annyira a procit. Szóval szerintem lesz értelme, és haszna. De majd a tesztek után fogjuk csak biztosra tudni.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Cefet
aktív tag
jaja... Inteles vergődés, hogy pariban maradjanak... jók lesznek ezek, csak hát milyen áron...
amúgy érdemes jó hűtést tenni rá, mert GPU-nál saját tapasztalat, hogy 50 fokon feleannyit fogyaszt, mint 80 fokon... tudom, ez CPU, de ebből a szempontból nincs különbség...[ Szerkesztve ]
-
jozsef8
aktív tag
300W-ot mivel lehet hűteni? Már 250-et sem lehet levegővel.
-
hokuszpk
veterán
végülis itt is az a matek, hogy +100W azaz az eddigi 240 -hez kepest saccperkb +40% fogyiert kapsz +15% teljesitmenyt. Erre tenyleg ln2 kell vagy viz, mert egy 300W -s vgat ugyan megfog egy 3 slotos lég, de procira ekkora bordát ugy nativba azert eleg erdekes mutatvany kozvetlenul rafogatni.
-
tibcsi0407
félisten
Nekem a 12900k-t egy AC LF II 420-as AIO hűti. 300 Wattot is bekap, ha úgy van és Prime95, CB23 alatt is stabil.
AC LF II a legjobb ár/érték arányú AIO, ha befér a házadba a 420-as, akkor nem is nagyon érdemes mást választani. Ettől már csak épített vízzel jársz jól, de az nem olcsó.https://utdetailing.hu/
-
Healbacsi
őstag
Az altalad linkelt cikkben a szerzo erdekes modon (helytelenul) hasznalja a delta szot, es ahogy nezem te is atvetted epp ugy ahogy a cikk irja.
A delta a valtozast jelenti.
Pl. egy 30 fokos processzor 70 fokra melegszik, akkor a "delta" homerseklet 40 fok .. a cikk nem igy kezeli, igy ne vedd at automatikusan. -
Z_A_P
addikt
A 170W-os TDP kerethez tehát valami 230W-os maximális fogyasztás társulhat (PL2). Azzal annyira már nincsenek lemaradva.
Hat, az i9 350 Wattja meg mindig 50%(!)-al tobb mint ez a 230 Watt."[...] rzt aktiválva a legerősebb Core i9 modellek akár 350 wattos fogyasztási keretet kérhetnek maguknak."
OK
-
poci76
aktív tag
A videocardz.com hivatkozza ezt a cikket: [link]
-
Ixion77
őstag
válasz
Healbacsi #39 üzenetére
Természetesen azt jelenti, és ők is úgy értelmezik:
"We show delta temperatures, meaning the ambient temperature is subtracted from the original CPU temperature, and those figures are presented in the charts for more accurate and reliable comparative data."Ha nem a delta lenne feltűntetve a grafikonokon hanem a valós hőmérséklet, az még jobb eredményt jelentene, tekintve hogy feltételezhetően nem télen, kint, mínuszokban teszteltek.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Jöhetnek az inverteres klíma hűtésmegoldások processzorra, vga-ra ha ez divattá válik
-
-
-
jozsef8
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #38 üzenetére
Köszi szépen
-
Robitrix
senior tag
lesz haszna... ja meg lehet spórolni a téli hónapokban a lakás fűtését...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A jobb alaplapokon nem a PL2 fogyasztási szint lesz a maximum, simán túl lehet majd lépni azt, aminek lesz is haszna.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest