2019. augusztus 22., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) vegitossj7


vegitossj7
(addikt)

Dehát "nics rá péz!" a Sony-nál...

Tévedni emberi dolog, de néha velem is megesik.

(#2) .LnB


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Mivaaan!? Sony a Kickstarteren kuncsorog?! Mi a jó édes **** ez? :D
Szegény Sony, mindjárt nekik ajánlom az adóm 1%-át... ez nevetséges!

:(((

Homo Ludens

(#3) oriic válasza .LnB (#2) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:DDD

ÉN egyik részével sem játszottam, de fanok biztos oda vannak meg vissza.

Live-Die-Respawn

(#4) [CsuCsu] válasza .LnB (#2) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Ez preorder és kereslet felmérés egyben. Nincs elég kereslet nem készül.

(#5) ABee


ABee
(tag)

Simán össze fog jönni a pénz a Shenmuera. Most áll másfél millán fejenként, kb. 85 dodós átlag befizetéssel. :Y

[ Szerkesztve ]

(#6) alevan


alevan
(őstag)

Egyrészt: Hip-Hip hurrá! Hip-Hip hurrá!

Másrészt: Mi a jóég? Most komolyan eljutottunk erre a szintre? Ezután mi jön? Jövőre az EA a kickstarteren gyűjt majd a BF5-nek?

Ennyire nem mennek az előrendelések, hogy már kickstarteren kell összeszedni őket?

Edit:

Ez most komoly? Biztos, hogy összejön még a 4 milla is, de ezek a szintek szánalmasak ennyi pénzért...

[ Szerkesztve ]

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#7) [CsuCsu] válasza alevan (#6) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Nem ugyanaz. Normális esetben akkor is elkészül a játék ha nem rendelik elő. Gondolom SONY bizonytalan a játék iránti fizetőképes keresletben. Ha fizetnek érte elegen akkor elkészítik.

(#8) vegitossj7 válasza [CsuCsu] (#7) üzenetére


vegitossj7
(addikt)

Ergo beszariak is új IP-ket kihozni...

Itt tartunk, a régebbi sorozatok jönnek, de az új IPk-hez már nekünk kell összedobni a pénzt elkeseredésünkben...

(#6) alevan: Lel, 1 misi a skill tree, gratulálok hozzá.

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, de néha velem is megesik.

(#9) alevan válasza [CsuCsu] (#7) üzenetére


alevan
(őstag)

Szóval Shenmue 3ban bizonytalan. Ellenben FF VII az jöhet a Square szerint.

Legalább annyit remélek, játszhatóvá teszik a Shenmue 1 és 2-t PS4-en és PC-n, mivel jelenleg hivatalosan csak Dreamcast-ra adták ki.

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#10) mlinus


mlinus
(őstag)

ez a pár millió lófütty, még az első játék is valami 60-70 millió dollárban került anno. nyilván a sony csak horgászik egy kicsit, hogy mennyire érdekli az embereket, aztán felkarolja a fejlesztést. mondjuk így is elég ciki volt, save shenmue kampány aztán utána activisionnel a CoD megegyezés amibe gondolom egy átlagos AAA játék fejlesztési költségének a többszörösét nyomták bele, cska hogy ők tudják reklámozni a játékot. :DDD

(#11) .LnB válasza [CsuCsu] (#4) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Nem érdekel (és ezt írhattam volna csúnyábban is)!
Tudod mi ezzel a baj? Hogy ez egy nagyon rossz példa a többi kiadónak. Ahogy korábban utalt már rá itt a fórumtársunk, eljutunk oda, hogy a BF5-re gyűjtést szerveznek, majd kiadják neked teljes áron, majd még fizethetsz a Premuim-ért. Vagy a COD ugyan így, aztán veheted a DLC-ket és a mapokat.

Ez most elég meredeknek tűnik így elsőre. De ha több ilyen sikeres kampány lesz akkor szerinted nem fogják kihasználni?
Felmérés a kutyagumit, lehet egy online kérdőívet is kiadni, yes or no és ennyi. Ha a kérdőívet bejelentették volna az E3-on akkor eljut mindenkihez, lenne elég szavazóbázis.
Ez így rossz, nagyon rossz!

Homo Ludens

(#12) ldave válasza .LnB (#11) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Amíg nem pénzzel szavaz az ember, addig semmit nem ér egy ilyen online felmérés. Most nézem a Shenmue első részének wiki oldalát, 47 millió dollárba került a Dreamcast játék fejlesztése. 47 millió dollár egy SD játékra. Az a 47 millió most inflációval 67 milliónak felel meg. Ehhez képest ez a 2 millás gyűjtés micsoda?

Én is amondó vagyok, hogy ez csak egy felmérés, hogy tényleg van-e valós igény erre a játékra, vagy csak a rajongók szája nagy. Egy online szavazás semmit nem ér, ott a nagynéném is benyomná az igent, pedig PC-je sincs.

A Slime draws near! Command?

(#13) .LnB válasza ldave (#12) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Igazad van, pénz nélkül nincs súlya a dolognak. De ettől függetlenül akkor is rossz példa. Nem kell világvégét kiabálni emiatt, de azért aggasztó.

Homo Ludens

(#14) ABee válasza .LnB (#11) üzenetére


ABee
(tag)

Ezzel nem értek egyet. A CODot BFet úgyis megveszik/előrendelik fölösleges Kickstarterrel szórakozni.
Ha eljátszanák amit írsz az lenne belőle hogy:
Lesz aki nem ad nekik többet egy fillért se és jelentős folt esik a cég imázsán
A többség alapbol annyit ad amennyiért a játékot is megkapja és így a cég nem jár sokkal jobban mint a sima előrendelésekkel.

Emellet meg még sikeres gyüjtés esetén is lehet pofára esés belőle a kiadónak. Tegyük fel ösze gyűjtenek 5-6 millát a sorozat rajongói és a sony megcsinálja a játékot további mondjuk 50 misiből (hamár a korábbi részek is 60-70 milióba fájtak). Lehet hogy csak 1-2 millió plusz bevétele lez a sonynak a Kickstarter gyüjtésen túl mert a fanok már megkapták és mást nem nagyon érdekel. (Tegye fel a kezét akinek volt dreamcastja és játszott is a játékkal) Ha hasonló képpen alakul nem sokan fogják így csinálni.

(#15) .LnB válasza ABee (#14) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Nem azt akartam sugallni, hogy a következő COD és BF részek így jelennének meg. Sokkal nagyobb büdzséből készülnek a játékok durva lenne csak Kickstarteren gyűjteni össze a fejlesztési költséget. Ez tény.
Itt az elvi dolgokkal van bajom. Engem ez nagyon zavar, hogy a Sony ezt csinálja. Nem igaz, hogy ne lenne erre más mód. Nem azt mondom, hogy most mindenki Kickstarteren fog gyűjtést indítani. De a nagy kiadók így vagy úgy ki tudják használni az ilyen sikereket. Gondolkodjunk kicsibe, akár egy kiegészítő, bármilyen addon... Nem biztos, hogy így lesz. De régebben fizetős demo-kat, pay-to-win játékokat, és fizetős DLC-ket se tudtam volna elképzelni. Mára pedig mindennapos dolgok.

Homo Ludens

(#16) ldave válasza .LnB (#15) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Persze, elvi szinten rossz irány. De ott van az új Batman, 60$ a játék, 40$ a season pass, végtelen előrendelői és collector ajánlat. Ez szerintem sokkal rosszabb dolog, mint a Kickstarter. Ott tartunk, hogy 100$ a játék, amiből 40$ az se tudod, hogy mire megy majd el.

A Slime draws near! Command?

(#17) ABee válasza .LnB (#15) üzenetére


ABee
(tag)

Én megértem a félelmeidet. Persze sülhet el ez a kickstarteresdi nagyon rosszul is, de mint írtam azért a kiadónak sem kockázatmentes és ez legalább egy kétoldalú dolog. Több a feedback a vásárlók részéröl már a fejlesztés alatt is, nem csak annyi hogy a készterméket megveszi-e vagy sem. Sok olyan játék készül el aminek amúgy nem mertek volna neki állni. Nyilván így is sok a szemét közte de van néhány darab ami igazán előremutató és ha több ilyen készül az hosszú távon esetleg jobb mederbe terelheti a Mainstream játékfejlesztést is.

[ Szerkesztve ]

(#18) .LnB válasza ldave (#16) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Bizony. Elszomorító. Nem is veszek SP-t az Arkham Knight-hoz. Megvettem 7-ért a preorder verziót, és ennyi. Majd 2év múlva megveszem a többi cuccot hozzá.

(#17) ABee Csak vészmadárkodom (vagy papagájkodom? :D)

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens

(#19) ABee válasza .LnB (#18) üzenetére


ABee
(tag)

Lehet csak én vagyok túl optimista... :B

(#20) .noxwill


.noxwill
(veterán)

Biztos hogy ezt az E3-on kellene nyomatni hmm hmm hmm? :U

All→M8

(#21) Silenzio válasza .LnB (#18) üzenetére


Silenzio
(addikt)

Én is 7000-ért vettem meg.

Fórumtársak, nincs ezen az égegyadta világon semmi meglepő. A Shenmue iszonyat pénzekbe került, és finoman fogalmazva is rétegjáték lett. Nincs az a kiadó, amelyik teljes egészében finanszírozná. Ld. még Planescape Torment. Annak a (nem hivatalos, de szellemi) folytatása is közösségi finanszírozásból épül-szépül, hiba nyeri meg az összes "világlegjobbrpg-je" listát az előd, ha egyszerűen nem profitábilis, mert nehéz, mély, "uncanny", RETEGJÁÁÁTÉÉK. Megkockáztatom, ma már egy Fallout 1 vagy egy Baldur's Gate is nagy falat lenne a pénzembereknek, pedig utóbbiban aztán semmi művészi mélység nincs, fentezi panelek magnum opusa az egész. De manapság, a Battlefield 26, a Cod42 és a NFS33 világában tán megfeküdné az ipar urainak gyomrát.

(#22) Mister_X


Mister_X
(nagyúr)

Emberek, nyugodjon le mindenki a picsába. Jön a Shenmue 3!!! Konkrétan tizenöt éve várat magára a folytatás, erre ti itt marjátok egymást, hogy hogyan jön meg milyen köcsög dolog ez. Ki a francokat érdekel? Jön a Shenmue 3, hát lehetnénk ennél boldogabbak?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#23) #52815360


#52815360
(törölt tag)

És meg is van a 2 millió.

(#24) Zsoccc


Zsoccc
(senior tag)

Úristen hány E3 alkalmával vártuk már ezt a pillanatot! Tény, hogy tisztább lett volna ez egy sima bejelentésként, de most őszintén nem tök mindegy bármelyik rajongónak, hogy milyen módon valósul meg. Aki ott volt akkor amikor először beraktuk a lemezt a DC-be és átjátszott napok múlva mikor véget ért a Shenmue 2, csak ültünk és bámultunk magunk elé, és a gyönyörűségtől alig tértünk magunkhoz, annak Suzuki mester neve bőven garancia!
Jön a Shenmue 3?!!!

Shenmue III - https://www.kickstarter.com/projects/ysnet/shenmue-3

(#25) ldave válasza Zsoccc (#24) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Némá, egy Zsoccc. Mi mindenre képes egy Shenmue bejelentés :)

A Slime draws near! Command?

(#26) alevan


alevan
(őstag)

Amúgy már $2,031,574-nál jár 24,931 támogatóval.

[ Szerkesztve ]

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#27) Zsoccc válasza ldave (#25) üzenetére


Zsoccc
(senior tag)

;)

Shenmue III - https://www.kickstarter.com/projects/ysnet/shenmue-3

(#28) Mister_X


Mister_X
(nagyúr)

Fizetéskor beletolok én is mondjuk egy 60$-t like a boss, plusz csak beszerzek már egy Dreamcastet, mert itt porosodnak a játékok fél éve.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#29) f_you válasza Mister_X (#28) üzenetére


f_you
(tag)

Tekintve, hogy a Dreamcastot 15 éve nem gyártják, szabad itt emulációról társalogni? Sajnos kimaradtak ezek a játékok.

(#30) energy4ever válasza alevan (#9) üzenetére


energy4ever
(őstag)

"Legalább annyit remélek, játszhatóvá teszik a Shenmue 1 és 2-t PS4-en és PC-n, mivel jelenleg hivatalosan csak Dreamcast-ra adták ki." Hat nem. :N A masodik resz megjelent a Dreamcast utodjara is. Az Xbox Classicra.

Hogyhogy atpartolt a Sega a Sony-hoz? A dolog valodi okat lehet tudni? Mivel eddig a Saturn ota Microsoft partiak voltak.

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

(#31) Mister_X válasza f_you (#29) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Nem emlékszem, hogy lenne stabil emulátor + a ROM-ok beszerzése se mindig zökkenőmentes. De a Shenmue nem is a legdrágább DC játékok közé tartozik.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#32) energy4ever válasza Mister_X (#31) üzenetére


energy4ever
(őstag)

10.000Ft hasznaltan a shenmue, a shenmue 2 is ennyibe kerul. A japan kiadas pedig 15.000Ft korul mozog. Xbox classicra ebay-en meg 10.000Ft a Shenmue 2.

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

(#33) Mister_X válasza energy4ever (#32) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

[link]

Ne állítsunk valótlant. Nagy a szórás, de a japán (az eredeti, az angol nem ér fel minőségben ehhez) Shenmue 5500Ft (van olcsóbb, van drágább), a Shenmue II (aminek már lehet jobb az angolja amúgy, de kétlem) meg 8000Ft. Persze mindenből a PAL a legdrágább.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#34) f_you


f_you
(tag)

Már majdnem 2,5 milliónál tart, valamit tényleg tudhat ez a játék :S

Amúgy gyorsan rágugliztam, úgy tűnik egész korrektül működik emulátorral [link]

(#35) energy4ever válasza Mister_X (#33) üzenetére


energy4ever
(őstag)

Magyar arakat irtam le! Ennyibe kerul itthon. Hogy kulfoldon mi mennyi, az szerintem lenyegtelen! Nezzel be a retros topikba, vagy valamelyik retrobb jatekokkal is foglalkozo konzolboltba, es kerdezd meg mi mennyi.

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

(#36) Mister_X válasza energy4ever (#35) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Ez a "külföldön mennyibe kerül lényegtelen" mindig vicces. Vedd meg a magyar boltban 15000Ft-ért, nekem feleannyiért kiszállítják kis várakozással.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#37) Dr.F.E.R.I. válasza f_you (#34) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)

Ezek az elvetemültek még a végén tényleg összeszedik a 100millát rá. :)

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#38) bozont


bozont
(veterán)

Tökmindegy, ha nem tudom végig tolni az első két részt, dreamcast-et meg nem fogok csak azért vadászni és venni. Pedig érdekelne a játék. :(

[ Szerkesztve ]

(#39) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

A Kickstarter oldalon írják a készítők, hogy a harmadik részre engedélyt kaptak a SEGA-tól, de az első két rész jogait nem kapták meg, szóval hogy lesz-e az első két résznek valami újra kiadása, az egyelőre nem tőlük függ.

A Slime draws near! Command?

(#40) Sirandrish


Sirandrish
(titán)

éppen ideje már

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#41) TrishtanAG válasza bozont (#38) üzenetére


TrishtanAG
(csendes tag)

NullDC emulátorral jól fut mindkét rész némi szöszölés után, bár a kezelést szokni kell, nem öregedett valami szépen.

www.adventuregames.hu

(#42) Mister_X válasza TrishtanAG (#41) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Hm... lehet megelesem akkor a második rész miatt is. De nyár végéig lemezesen a biztos :)

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#43) .LnB


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Időközben a Kickstarteren új 5 milliós Stretch goal-lal frissült a gyűjtés.
Arról van valami infó, hogy milyen grafikus engine-re tervezik írni a játékot?

Homo Ludens

(#44) Dr.F.E.R.I. válasza .LnB (#43) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)

A kickstarter oldalon írják, hogy Unreal 4 lesz.

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#45) .LnB válasza Dr.F.E.R.I. (#44) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog

Tudtam, hogy el kellene olvasnom azt a leírást. :(((
Rákerestem az "engine" szóra az oldalon de nem dobott ki semmi.
Erre most nézem, hogy az első bekezdésben ott is a válasz. :)

Homo Ludens

(#46) Sirandrish válasza Dr.F.E.R.I. (#44) üzenetére


Sirandrish
(titán)

Az fasza is lenne. Bár igazán kiadhatnak az első két részt is. :K

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#47) Mister_X válasza Sirandrish (#46) üzenetére


Mister_X
(nagyúr)

Segánál a jogok (és a döntés).

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#48) Sirandrish válasza Mister_X (#47) üzenetére


Sirandrish
(titán)

Ez semmit sem változtat azon amit mondtam. Mellesleg tudom :K

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#49) Dr.F.E.R.I. válasza Sirandrish (#48) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)

Ha jól bogozom ki az internetes pletykák szálait, akkor itt lényegében annyi történt, hogy a Sega beleegyezett az IP használatába az alkotó javára egy új rész erejéig, de a pénzt már neki kell rá összekalapoznia. Tehát mint kiadó nem vállalt fel különösebb kockázatot, ami egyben azt is sejteti, hogy a korábbi részekkel sem nagyon fognak előhozakodni. Aztán lehet, hogy a kickstarteren kívül is megpróbálnak még pótlólagos forrásokat bevonni valahonnét, még az is lehet, hogy a Segával is fognak még egyezkedni. 6-10M $ már jó kiindulási alap lehet, a mai modern számítógépekkel egy marék ember is megcsinálja azt, amihez régen egy egész regiment kellett. Inkább a körítés szokta az alacsony költségvetést megsínyleni (soundtrack, szinkron, marketing stb).

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#50) energy4ever válasza Dr.F.E.R.I. (#49) üzenetére


energy4ever
(őstag)

A Sega engedi a 3.reszt. Nekik ebben annyi hasznuk van, hogy HA befut, akkor utana nagyot fognak kaszalni az elso ket resz remake-jan.

Egyedi ventiracsok gyartasa: https://hardverapro.hu/apro/egyedi_ventiracsok_olcson_modding_fan_grill_akar_vizesradira_/hsz_1-200.html

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.